| Autor |
Mesaj |
Niculina e-migrant
Data înscrierii: 29/Aug/2008 Mesaje: 4
|
Trimis: Vin Aug 29, 2008 10:52 am Titlul subiectului: !!!!!!!???????!!!!!!! |
|
|
Buna ziua.
Numele meu este Simona. Eu si cu sotul meu sintem in Romania. Avem 37 respectiv 34 de ani. Eu am terminat Facultatea de Limbi Moderne Aplicate, respectiv engleza-franceza, vorbesc si scriu limba engleza si italiana foarte bine. Sotul meu este de meserie zugrav si faiantator. A lucrat toata viata in constructii.Dorinta mea de o viata este sa ajung in USA. Din pacate nu pot pentru ca nu am pe nimeni sa ne faca chemare mie si sotului meu. Ne dorim foarte mult sa ajungem in USA sa lucram acolo si sa ne construim o viata acolo. Nu avem copii si nici nu putem sa avem. Imi cer scuze anticipat in cazul in care v-am deranjat in vreun fel cu exprimarea mea insa chiar nu mai stiu cum sa abordez aceasta problema care se ridica constant in fata noastra, a romanilor la modul general, vizavi de posibilitatea de a lucra si eventual ati construi o noua viata in USA. Nu avem cum sa ajungem in USA fara ca cineva sa ne faca chemare, si cum nu cunoastem pe nimeni care sa faca treaba asta................. Cu o chemare in vizita, sanse prea mari nu am avea, pentru ca nu am primi viza nici macar unul dintre noi, insa cu o chemare pentru lucru s-ar mai putea. Credeti ca puteti sa ne ajutati ? Va multumesc anticipat si astept raspuns. Cu stima si respect, Simona
rbrtsimona@yahoo.com
|
|
| Sus |
|
 |
trip e-migrant
Data înscrierii: 04/Sep/2008 Mesaje: 2
|
Trimis: Joi Sep 04, 2008 8:54 pm Titlul subiectului: Sanse Exista |
|
|
Vizele de lucru sint dificil de obtinut (vapoare de croaziera, pescuit in Alaska). Constructiile sint la nivel scazut in America la ora aceasta.
Cel mai recomandat mod ar fi aplicarea la loteria de vize DV 2010 care va incepe la 2 octombrie. Este un serviciu din partea statului american, are loc anual si este pe baza tragerilor la sorti. Daca faceti aplicatie fiecare, sansele se dubleaza. Anual se acorda in jur 2500 vize. merita incercat.
Mai multe informatii puteti gasi la http://vize-sua.blogspot.com/
Toate cele bune.
|
|
| Sus |
|
 |
Niculina e-migrant
|
Trimis: Dum Sep 07, 2008 4:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc. O sa incercam.
|
|
| Sus |
|
 |
johana e-migrant
Data înscrierii: 30/Noi/1999 Mesaje: 1
|
Trimis: Lun Sep 15, 2008 2:15 am Titlul subiectului: |
|
|
scuze dar eu in locul tau nu as incerca sa emigrez in america , mai ales in periodata asta de recesiune unde piata joburilor este fff proasta , iar din cate stiu eu in romania se gaste de lucru si chiar daca faci ceva eforturi s-ar putea sa castigi mai bine ca in America.
Ps: America nu este tara de care auzim noi romani ......... este cu totul diferita si poate sa te dezamageasca spor in ceea ce vrei dar este bine sa te gandesti ff bine inainte sa faci pasul asta.
bafta multa
|
|
| Sus |
|
 |
trip e-migrant
Data înscrierii: 04/Sep/2008 Mesaje: 2
|
Trimis: Lun Sep 15, 2008 2:46 am Titlul subiectului: Piata "Job-urilor" |
|
|
Locuri de munca exista. Trebuie sa ai dorinta de a incepe de jos, in special in situatia in care s-ar afla niste romani nou veniti. Depinde de stat, profesie, pregatire. Ceea ce ar face unii, alti ar strimba din nas.
Nivelul de viata este si va fi ridicat, cu toata "recesiunea" de care se vorbeste.
Daca se plateste asa bine in Romania, de ce culeg romanii capsuni in Spania si cine stie pe unde? Nimeni nu te asteapta cu posturi de ingineri sau sefi de raion, oriunde te duci.
Macar aici in America nu trebuie sa-mi duc cu mine pansamente si siringi si aspirine cind merg la spital, si sa stau doi in pat in frig si in mizerie. Sau, sa citesc despre asistente medicale la maternitate care au folosit chimicale de spalat pe jos ca sa spele fetele copiilor si acum sint nenorociti pe toata viata.
Sa nu mai vorbim de coruptia de la toate nivelele.
Nu mai vopsiti Romania in asa culori frumoase.
Minciuna, hotia si spaga inca sint pe primul loc.
|
|
| Sus |
|
 |
Niculina e-migrant
|
Trimis: Mie Sep 24, 2008 11:55 am Titlul subiectului: |
|
|
Da, nu stiu ce sa spun... Asa este, ai dreptate !!! Din punctul meu de vedere. Dar ce te doare mai tare este ca oricit faci nu e de ajuns. Lucrezi o viata intreaga si n-ai reusit sa-ti faci nimic. Daca vrei un apartament ( de casa nici nu mai zic) te imprumuti de la banca si apoi platesti 35 de ani in fiecare luna o gramada de bani. Si pe cind ai platit toata rata, ce sa mai faci ... ca esti batrin... si astepti sa mori. Si de la banca nu poti imprumuta daca nu ai un anumit venit. Si ce servici sa ai asa de bun ca sa poti lua imprumut de la banca ? Firmele astea italiene care sint pe la noi si chiar si firmele romanesti te exploateaza cit pot de mult. Niciodata nu e suficient cit lucrezi insa salarul este care este. Eu vorbesc din experienta mea si am lucrat ca si translator. Bineinteles ca nu am facut doar munca asta ci in majoritate cam tot ce implica o munca de birou import-export. Cam despre asta e vorba. Nu-mi fac vise si imi dau seama ca peste tot trebuie sa lupti ca sa ai sa-ti faci ce-ti doresti, dar macar sa poti, macar sa ai speranta, macar sa vezi ceva rezultate cit de cit in urma muncii tale, pentru ca motivatia, zic eu, exista. Cam despre asta e vorba. Nu stiu cum ati reusit sa plecati voi dar eu vad ca nu am noroc. Multumesc oricum pentru raspunsurile voastre.
|
|
| Sus |
|
 |
|