Harta Bucuresti | Harta Constanta | Harta Iasi | Harta Arad | Harta Brasov | Harta Cluj | Harta Sibiu | Harta Oradea | Harta Ploiesti
 FAQ   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare      www.e-migrant.ro  Profil   Mesaje private   Autentificare 
Cod Postal Bucuresti | Cod Postal Iasi | Cod Postal Constanta | Cod Postal Arad | Cod Postal Brasov | Cod Postal Cluj | Cod Postal Sibiu

Asociatia Romanilor din Peloponez
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Emigrare Grecia
Autor Mesaj
AuraGal
Calator

Data înscrierii: 08/Feb/2007

MesajTrimis: Joi Oct 09, 2008 10:24 am    Titlul subiectului: Asociatia Romanilor din Peloponez Răspunde cu citat (quote)

Dragi imigranti romani,
Ne-am constituit intr-un grup mic (dar voinic) intr-o incercare temerara de a reuni romanii care traiesc pe miticele meleaguri elene.
Avem sediul la Pyrgos Hleias, avem sprijin (moral) deocamdata de la forurile locale si de la organizatiile nationale care se implica in fenomenul imigrational.
Avem ambitia si vointa de a crea o imagine pozitiva Romaniei si romanilor din diaspora. Foarte curand vor fi initiate programe europene dedicate imigrantilor, fie ca se refera la invatarea limbii elene si la certificarea acesteia, fie la probleme de ocrotire sociala, fie la probleme educationale.
Vreau sa stiti ca existam si ca incercam din toate puterile sa fim alaturi de voi pentru o integrare in societatea elena cu cat mai putine asperitati.
Va rog sa ne transmiteti idei, probleme cu care va confruntati si, bineinteles, sugestii.

Sus
soreen
Calator

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Sâm Oct 11, 2008 11:33 am    Titlul subiectului: Re: Asociatia Romanilor din Peloponez Răspunde cu citat (quote)

AuraGal a scris:
Dragi imigranti romani,
Ne-am constituit intr-un grup mic (dar voinic) intr-o incercare temerara de a reuni romanii care traiesc pe miticele meleaguri elene.
Avem sediul la Pyrgos Hleias, avem sprijin (moral) deocamdata de la forurile locale si de la organizatiile nationale care se implica in fenomenul imigrational.
Avem ambitia si vointa de a crea o imagine pozitiva Romaniei si romanilor din diaspora. Foarte curand vor fi initiate programe europene dedicate imigrantilor, fie ca se refera la invatarea limbii elene si la certificarea acesteia, fie la probleme de ocrotire sociala, fie la probleme educationale.
Vreau sa stiti ca existam si ca incercam din toate puterile sa fim alaturi de voi pentru o integrare in societatea elena cu cat mai putine asperitati.
Va rog sa ne transmiteti idei, probleme cu care va confruntati si, bineinteles, sugestii.

Foarte interesant si frumos pacat ca eu locuiesc la Atena si nu ne putem vedea mai de aproape!

Sus
AuraGal
Calator

MesajTrimis: Sâm Oct 11, 2008 4:32 pm    Titlul subiectului: Multumesc! Răspunde cu citat (quote)

Buna, Soreen!

Locatia nu are prea mare importanta. Scopul nostru este sa cunoastem romani de pretutindeni, sa aflam povestile lor si problemele care ii apasa. Poate ca la un moment dat se va intampla si la noi, in Grecia, ceea ce se intampla in Spania si in Germania. Adica romanii sa-si recunoasca mandri originea, sa-si apere identitatea nationala si sa-si promoveze valorile si traditiile pe care, slava Domnului, le au din belsug! Mai trebuie doar nitel curaj si deloc egoism. Cred ca toata lumea s-a saturat de statutul de oaie neagra a Europei.
Numai bine!
Aura

Sus
Mistirio
e-migrant

Data înscrierii: 15/Oct/2008

MesajTrimis: Mie Oct 15, 2008 7:51 am    Titlul subiectului: Bine v-am gasit! Răspunde cu citat (quote)

Bine v-am gasit,si pe voi!Aura ,ma intereseaza grupul vostru mic si puternic..sunt undeva in Peloponiso...as dori sa va contactez dar nu stiu unde..daca se poate un mesaj privat ,un nr de tel,o adresa,un email .Multumesc anticipat.
Sus
AuraGal
Calator

MesajTrimis: Mie Oct 15, 2008 10:47 am    Titlul subiectului: buna! Răspunde cu citat (quote)

Eu sunt Aura Galanopoulou, tel. 6941592630
Ma bucur nespus ca te intereseaza. o sa facem lucruri frumoase pentru romanasii nostri.
Numai bine!

Sus
Mistirio
e-migrant

Data înscrierii: 15/Oct/2008

MesajTrimis: Mie Oct 15, 2008 7:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Aura,emailul meu este artcolor@otenet.gr trimite absolut tot ce vrei sa stii,amanunte despre expo.
Sus
soreen
Calator

MesajTrimis: Sâm Noi 01, 2008 1:42 pm    Titlul subiectului: Re: buna! Răspunde cu citat (quote)

AuraGal a scris:
Eu sunt Aura Galanopoulou, tel. 6941592630
Ma bucur nespus ca te intereseaza. o sa facem lucruri frumoase pentru romanasii nostri.
Numai bine!

Ma bucur Aura.
De cat timp esti in Grecia.
Ce te-a facut sa alegi aceasta tara?

Sus
AuraGal
Calator

MesajTrimis: Dum Noi 02, 2008 12:43 pm    Titlul subiectului: Buna! Răspunde cu citat (quote)

Buna,
Ma intrebi cum am ales acesta tara. E foarte simplu. Sotul meu e grec. Am facut facultatea impreuna.
Suntem impreuna de 18 ani. Ne stabilisem in Romania, eram bine merci, dar un eveniment de familie nefericit ne-a determinat sa luam decizia sa ne mutam aici pentru a fi mai aproape de parintii lui. Mi-a fost destul de greu sa ma acomodez. Am avut si eu ocazia sa fiu tratata cu superioritate (care din pacate nu se justifica in niciun fel), am trait momente de umilinta... Dar niciodata nu am ascuns faptul ca vin din Romania si am incercat din rasputeri sa fac un lobby pozitiv tarii noastre. Si fiindca noi, romanii suntem o natie cu mari valori, dar din pacate fara prea mult simt patriotic, incerc acum, cu asociatia noastra sa aduc oamenii mai aproape si sa-i fac sa nu uite ca radacina este una si asa va ramane intotdeauna.
Am cunoscut destule familii care nu-si invata copiii romaneste...Mi se pare groaznic si nedrept. Am cunoscut indivizi care nu vor sa aiba relatii cu compatrioti. O sa spun si aici ceva ce cred cu toata puterea. NU se vor simti NICIODATA altfel decat romani si pana vor inchide ochii, tot roman i se va spune in comunitatea in care traieste, indiferent cat de bun cetatean (grec) ar fi.

Sus
soreen
Calator

MesajTrimis: Sâm Noi 15, 2008 2:19 pm    Titlul subiectului: Re: Buna! Răspunde cu citat (quote)

AuraGal a scris:
Buna,
Ma intrebi cum am ales acesta tara. E foarte simplu. Sotul meu e grec. Am facut facultatea impreuna.
Suntem impreuna de 18 ani. Ne stabilisem in Romania, eram bine merci, dar un eveniment de familie nefericit ne-a determinat sa luam decizia sa ne mutam aici pentru a fi mai aproape de parintii lui. Mi-a fost destul de greu sa ma acomodez. Am avut si eu ocazia sa fiu tratata cu superioritate (care din pacate nu se justifica in niciun fel), am trait momente de umilinta... Dar niciodata nu am ascuns faptul ca vin din Romania si am incercat din rasputeri sa fac un lobby pozitiv tarii noastre. Si fiindca noi, romanii suntem o natie cu mari valori, dar din pacate fara prea mult simt patriotic, incerc acum, cu asociatia noastra sa aduc oamenii mai aproape si sa-i fac sa nu uite ca radacina este una si asa va ramane intotdeauna.
Am cunoscut destule familii care nu-si invata copiii romaneste...Mi se pare groaznic si nedrept. Am cunoscut indivizi care nu vor sa aiba relatii cu compatrioti. O sa spun si aici ceva ce cred cu toata puterea. NU se vor simti NICIODATA altfel decat romani si pana vor inchide ochii, tot roman i se va spune in comunitatea in care traieste, indiferent cat de bun cetatean (grec) ar fi.

Nu sunt total de acord dar fiecare are parerea lui.
Cu ce te ocupi ca profesie?

Sus
AuraGal
Calator

MesajTrimis: Sâm Noi 15, 2008 9:49 pm    Titlul subiectului: buna seara! Răspunde cu citat (quote)

Sunt filolog. Predau romana, franceza si greaca pentru straini.
Lucrez ca mediator cultural.
Ma mir ca nu esti de acord cu mine...in ce problema?
Numai bine!

Sus
soreen
Calator

MesajTrimis: Mie Noi 19, 2008 2:25 pm    Titlul subiectului: Re: buna seara! Răspunde cu citat (quote)

AuraGal a scris:
Numai bine!

Si aici in Grecia ii aud pe greci spunand ca sunt orasa speciala de oameni si ma infurii.
Eu cred ca Dumnezeu i-a creeat pe toti la fel si daca sunt diferente intre ei sunt de ordin economic, social, de sanse in final si nu de inteligenta.
Eu simt ca esti un om deosebit si pozitiv si n-as vrea sa te amageasca grecii cu "mitologiile" lor dar nici romanii cu propaganda lor.

Sus
soreen
Calator

MesajTrimis: Mie Noi 26, 2008 2:42 pm    Titlul subiectului: Re: buna seara! Răspunde cu citat (quote)

AuraGal a scris:
Numai bine!

Aura sa ne tii la curent cu noutatile!

Sus
tutanckamon
e-migrant

Data înscrierii: 02/Dec/2008

MesajTrimis: Dum Dec 21, 2008 9:17 pm    Titlul subiectului: Asociatia Romanilor din Peloponez Răspunde cu citat (quote)

Felicitari pentru initiativa, pot activa si cei din Atena? Sunt impreuna cu sotul meu de 8 ani in Grecia si ne-ar place sa cunoastem romani si din alte zone. Avem o comunitate de romani si in Atena, dar din pacate nu e prea activa, sau cel putin nu stim noi. Exista si o comunitate a celor din Republica Moldova dar ei par mai uniti, organizeaza excursii, intalniri, asa ceva ne-am dori si noi. Oricum, ne-am dori sa participam la activitatile voastre asa ca va rugam sa ne anuntati. Sarbatori fericite.
Sus
soreen
Calator

MesajTrimis: Lun Dec 22, 2008 2:15 pm    Titlul subiectului: Re: Asociatia Romanilor din Peloponez Răspunde cu citat (quote)

tutanckamon a scris:
Felicitari pentru initiativa, pot activa si cei din Atena? Sunt impreuna cu sotul meu de 8 ani in Grecia si ne-ar place sa cunoastem romani si din alte zone. Avem o comunitate de romani si in Atena, dar din pacate nu e prea activa, sau cel putin nu stim noi. Exista si o comunitate a celor din Republica Moldova dar ei par mai uniti, organizeaza excursii, intalniri, asa ceva ne-am dori si noi. Oricum, ne-am dori sa participam la activitatile voastre asa ca va rugam sa ne anuntati. Sarbatori fericite.

La care comunitate din Atena te referi sunt mai multe!

Sus
tutanckamon
e-migrant

Data înscrierii: 02/Dec/2008

MesajTrimis: Mar Dec 23, 2008 10:31 am    Titlul subiectului: asociatia Romanilor din Peloponez Răspunde cu citat (quote)

Serios? Nu am stiut. Eu stiu doar de una numita Stefan cel Mare care are sediul prin plateia Bathis. Care sunt celelalte? Multumesc anticipat pt. informatii.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Emigrare Grecia Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2