Harta Bucuresti | Harta Constanta | Harta Iasi | Harta Arad | Harta Brasov | Harta Cluj | Harta Sibiu | Harta Oradea | Harta Ploiesti
 FAQ   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare      www.e-migrant.ro  Profil   Mesaje private   Autentificare 
Cod Postal Bucuresti | Cod Postal Iasi | Cod Postal Constanta | Cod Postal Arad | Cod Postal Brasov | Cod Postal Cluj | Cod Postal Sibiu

Casatorie mixta GREC - ROMANCA
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, ... 13, 14, 15  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Informatii Utile Grecia
Autor Mesaj
Lionqueen
Emigrant

Data înscrierii: 24/Oct/2006

Locație: Atena, Grecia

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 5:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Legat de transportul pana la universitate trebuie sa aflu mai multe din locatia in care ma aflu cum pot sa ajung... Eu vreau sa ma inscriu pt. cursurile Intenssive care incep in decembrie. Asa am vazut pe siteul lor. O sa dau un telefon pt. mai multe informatii. Inscrierile am vazut ca se fac la inceputul lui decembrie.
Uita-te pe documentul asta pe care l-am extras de pe site:

ACADEMIC YEAR 2006 - 2007

The Modern Greek Language Teaching Center of the University of Athens offers the following courses in the Modern Greek Language for beginning, intermediate and advanced students:

1. ALL- YEAR COURSE

Duration of program: From September 27th, 2006 until May 18th, 2007.
Registration: September 15, 18, 20 and 22 (Friday, Monday, Wednesday and Friday) from 10:00 a.m. until 13:00 p.m.
Placement test: September 27th, 2006.
Teaching hours: 15 per week, 3 per day (Monday through Friday).
Timetable: 09:00 a.m.-12:00 p.m, 12:00 p.m.-15:00 p.m, 15:00 p.m.-18:00 p.m, 18:00 p.m.-21:00 p.m. (depending on demand and classroom availability).
Tuition fee: 615 €.
Reduced tuition fee 478 € (only for this course) applies to students of the following categories:
a. Students of Greek origin (proved by an official document or by the passport).
b. Students married to Greek citizens (proved by marriage certificate).
c. Students who hold a scholarship from the Greek Government (proved by an official document).
d. Students who come from:
Albania Germany Lebanon Seychelles
Austria Iran Morocco Sudan
Bulgaria Ιraq Norway Sweden
Denmark Ireland Palestine Syria
Finlande Jordan Romania Uruguay

2. INTENSIVE COURSE

Duration of program: December 11th , 2006, May 18th , 2007.
Registration: December 1, 4 and 6, 2006 (Friday, Monday and Wednesday) from 10:00 a.m. until 13:00 p.m.
Placement test: December 11th , 2006.
Teaching hours: 15 per week, 3 per day (Monday through Friday).
Timetable: 09:00 a.m.-12:00 p.m, 12:00 p.m.-15:00 p.m, 15:00 p.m.-18:00 p.m, 18:00 p.m.-21:00 p.m. (depending on demand and classroom availability).
Tuition fee: 531 €.

3. SUMMER COURSE

Duration of program: June 4th, 2007- July 20th, 2007.
Registration: May 16 and 17, 2007 (Wednesday and Thursday) from 10:00 a.m. until 13:00 p.m.
Placement test: June 4th, 2007.
Teaching hours: 20 per week, 4 per day (Monday through Friday).
Timetable: 09:00 a.m.-1300 p.m.
Tuition fee: 350 €.

Required Documents for registration:

1. Photocopy of secondary education certificate or University Diploma translated in Greek (For more details, see the attached Appendix, page 3).
2. Three photos.
3. Photocopy of passport.
4. Photocopy of residence permit in Greece for the whole period of studies (for non -European Union countries).
5. The original receipt and one photocopy from the Commercial Bank of Greece.

• Tuition fees must be paid to the Commercial Bank of Greece, account number 81706531 and cannot be refunded.

• No accommodation provided.

• Transportation: Students of all courses, who are candidates for Higher Education in Greece, are given passes for reduced fares in public transportation.

• Exams: a) June, b) September.

For information dial (+3)210-7277971, (+3)210-7277672, fax: (+3)210-7277673, e-mail: nglt.info@nglt.uoa.gr. The Registry of the Modern Greek Language Teaching Center is at the School of Philosophy, 6th floor, office number 626, University Campus at Zografou (157 82 Athens, Greece) and it is open to the public on

Monday - Wednesday - Friday 11:00 a.m. - 13:00 p.m.

Sus
Lionqueen
Emigrant

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 5:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Apropo, cate ore faceai pe saptamana? 15?
Sus
mirela_h
Calator

Data înscrierii: 29/Oct/2006

Locație: Atena

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 6:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da, 15 ,de la 12 la 3 si am dat placement testul ala la inceput si am intrat la mediu, desi invatasem ff putin pe cont propriu, dar se pare ca suficient de bine sa nu incep chiar de la 0.
Sus
Lionqueen
Emigrant

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 6:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asta inseamna 5 zile pe saptamana... Se da un test la inceput??? Nu stiam... Si eu stiu putin+ce in va studiez dintr-o carte " Sa invatam singuri limba greaca"
Auzi vreau sa te intreb ceva: Mie imi e cam frica sa parasesc Grecia pana situatia mea aici nu este finalizata, pt ca nu vreau sa risc sau poate sa nu pot sa ma mai intorc... Dar tatal meu este de aseara in coma si se pare ca doctorii nu ii dau prea multe sanse de viata... Doamne fereste daca ceva rau se intampla, cum pot sa ma intorc in Romania si sa fiu sigura ca pot sa ma intorc cat de curand in Grecia??? Te rog, lamureste-ma.

Sus
mirela_h
Calator

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 6:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Imi pare rau pt tatal tau...si eu am parasit grecia inainte sa-mi fie rezolvata situatia..la iesire nu am avut probleme desi depasisem 3 luni pentru ca aveam adeverinta de rezidenta temporara si in bucuresti am depus actele pentru o viza de intrare ca si sotie de cetatean grec , am sa fac o poza dupa ea si o sa ti-o trimit pe privat si la intoarcere am trecut prin bucuresti, am ridicat pasaportul si am intrat fara probleme
Sus
Lionqueen
Emigrant

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 6:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Apropo, din ce oras esti?
Sus
mirela_h
Calator

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 6:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eh, draga matusii, tocmai din Sighet...dar tu?
Sus
Lionqueen
Emigrant

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 6:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bucuresti...
Sus
mirela_h
Calator

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 6:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

atunci lucrurile se simplifica, e mai usor sa obtii viza, dar totusi, te sfatuiesc sa suni la consulatul elen si sa vezi ce documente trebuie sa duci, sau poate e mai bine sa vorbeasca sotul tau cu ei, noi asa am procedat ca eu nu am inteles mai nimic din ce imi cerusera astia la telefon...
Sus
Lionqueen
Emigrant

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 6:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La Consulatul Elen din BUCURESTI? Sau la Ambasada Greciei in Bucuresti???
Eu am sunat de multe ori la ei, si mi-au vorbit romaneste...

Sus
mirela_h
Calator

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 6:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

la consulatul elen din bucuresti...stiu ca vorbesc romaneste dar poate o fi fost accentul:)) glumeam, in orice caz, tipul vorbea si greceste si imi spusese numele documentelor in greaca, asa ca nu intelelsesem nimic...in plus cu sotul meu a fost mult mai serviabil...
Sus
Elissa
Calator

Locație: Romania

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 6:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Lionqueen a scris:
Draga Elissa,

Am sa incerc sa te luminez un pic...
Decizia finala despre locul nuntii tale iti apartine, dar opinia mea este ca poate e mai bine pentru tine sa o faci in Grecia, deoarece actele si procedura vor fi mai simple, aflandu-te deja pe teritoriul elen, totul se face deja in limba greaca si treci prin "alergatura" cu actele doar o data. Asa, daca o faci in Romania, va trebui sa alergi dupa acte acolo si apoi sa o iei de la capat aici+traduceri, legalizari,apostilari etc...
Am sa-ti expun cazul meu...
Acte necesare care trebuiesc luate din Romania si tu sa le ai la tine aici:
-certificat de nastere, format nou cu apostila de la Haga pe el (se pune la Primarie)
-o declaratie pe propria raspundere in fata notarului ca nu ai mai fost casatorita in tara sau in alta tara (grecii il numesc permis de casatorie)(cu apostila de la Haga)
-bineinteles pasaport valabil

(cred ca astea pana acum, dar daca imi mai aduc aminte am sa postez mai incolo)

Cetateanul grec in Grecia are nevoie de:
-copie dupa buletin
-o factura recenta prin care sa dovedeasca ca locuieste la adresa pe care o declara
-o declaratie (formular tipizat) pe care o ia de la Politie prin care declara pe propia raspundere ca nu a mai fost casatorit, semnata de politie si stampilata
-noua ne-au cerut chiar si factura de la Fisc, dar asta depinde de fiecare primarie

Apoi tu vii in Grecia si de la Ambasada Romaniei in Grecia trebuie sa iei:
-o adeverinta de celibat si
-se completeaza o declaratie pe propria raspundere cum ca intr-adevar domiciliezi la adresa respectiva (In Grecia)
Acestea vor fi semnate de Consulul Romaniei in Grecia. Preturile sunt exorbitante:o declaratie 45 euro
Apoi te duci la Ministerul Afacerilor Externe unde iti traduci toate documentele (grecii nu accepta traduceri din alte state) si platesti la Fisc o taxa de 20 euro... Traducerile sunt in jur de 100 euro pentru aceste acte.
Declaratia de domiciliu se legalizeaza intai tot la Ministerul Afacerilor Externe.
Apoi te duci intr-un alt loc unde declari domiciliul stabil la adresa din Grecia.

Dupa ce tot dosarul e complet ( de exemplu eu am avut o problema care mi-a pus nervii la incercare si mai mult: viza mea de pe pasaport, adica stampila de la granita cand am intrat in Grecia nu era complet vizibila, asa ca a trebuit sa ma duc la Ministerul Ordinii sau ceva de genul asta si sa depun o cerere pentru a-mi autentifica viza si a declara autoritatilor ca intr-adevar am intrat legal in tara), te duci la primarie. Vor mai trebui niste copii dupa acte si sa completezi alte formulare, printre care si o cerere cum ca vrei sa te casatoresti... Toate aceste proceduri se fac de catre AMBII PARTENERI, asa ca trebuie sa va duceti impreuna si sa va inarmati cu rabdare. Acolo, daca totul este in ordine te programeaza, adica se stabileste data casatoriei.
Apoi trebuie sa astepti 7 zile ca sa ti se dea LICENTA DE CASATORIE (cum ar veni aprobarea), dar asta este doar o formalitate (aceste 7 zile), caci o data dosarul depus si daca totul este in ordine pana la depunerea lui, nu are ce sa ti se intample dupa... Si te programeaza dupa 7 zile sa vii sa platesti taxa de casatorie (80 euro).Apoi ti se da aceasta licenta de casatorie, adica dosarul este aprobat, te duci la data programata, achiti taxa asta e...

La casatoria civila (asa cum am facut-o noi)(banuiesc ca la cea religioasa actele sunt identice si procedura, si nu stiu daca stii dar in Grecia daca te casatoresti religios, ei se ocupa si de procedura civila, cu statul dar banuiesc ca au nevoie de aceleasi acte si alergatura). Nu e ca in Romania unde o data faci cas. civila si apoi religioasa. Din 1983, femeile nu mai iau numele de familie al sotului (daca tii musai sa-i porti numele sau esti mai traditionalista, atunci fa-o in Romania), asa ca la cununie semnezi actele cu numele tau si ti se elibereaza certificatul de casatorie... A doua zi te duci sa-ti ridici acest certificat in vreo 6 exemplare... Cu aceste exemplare te duci intai la Primaria de unde sotul apartine si declari casatoria si ti se face un dosar de familie...Familia cutare, sotul cutare, sotia cutare... Viitorii copii vor trebui trecuti in acest dosar...
Apropo inainte de casatorie declari deasemeni ce nume hotarati copii sa poarte, al lui, al tau sau ambele...
un alt exemplar il lasa sotul la serviciu, pentru ca o data casatoriti sunt scutiti de niste taxe si li se da un bonus de casatorie.
Un exemplar iti va trebui tie pentru cand te duci in Romania sa declari casatoria si acolo...
Unul il pastrezi, un altul il duci la Ika (compania lor de asigurari), unde ti se face si tie carnet de sanatate si te asigura... Daca nu muncesti, cum e cazul meu, te trece cu sotul pe acelasi carnet, si unul este comun, iar un altul pentru tine singura. Aceasta procedura este foarte imp.
Cu un exemplar din certificatul de casatorie si alte documente(fotocopie a vizei,a pasaportului,certificat de nastere,3 poze s.a.m.d.) te duci la municipalitate ca sa ti se dea resedinta, ca sa o obtii. Mi s-a spus ca procesul de obtinere a resedintei permanente dureaza cam 1luna, 1 luna si jumatate(vom vedea
Smile ), dar ti se da un permis de sedere temporar, autentificat cu poza ta pe el pe care trebuie sa il porti mereu la tine...
Intre timp astepti invitatia unei comisii de verificare care ni s-a spus ca vine acasa, si din clipa aia ti se da resedinta permanenta... Am inteles ca dupa asta, te duci la Ambasada Romaniei in Grecia unde ti se schimba pasaportul si se stipuleaza ca esti cetatean roman dar cu resedinta in Grecia.
Despre cetatenia greaca, nu te astepta la miracole...Dureaza fooooarte mult, ani de zile, dar daca ai un copil mai putin... Stiu persoane care au asteptat si 15 ani sa o obtina.
Nu stiu cum vor sta lucrurile la anul cu intrarea Romaniei in UE, poate viza nu va mai fi necesara, dar banuiesc ca celelalte documente inca or sa se ceara.
Despre viza speciala de casatorie...NU E OBLIGATORIU BINEINTELES PENTRU ASTA SA FACI CASATORIA IN ROMANIA... Daca esti in Grecia, si vrei sa te intorci in vizita in Romania nu este nici o problema... Dar daca vrei sa te intorci in Grecia, te duci la Ambasada Greciei in Romania (sau la consulat sau ministerul afacerilor externe, nu sunt sigura), faci cerere pentru aceasta viza, care dureaza cam 3 zile si asta e... Ai nevoie de aceasta viza pt. ca odata casatorita nu mai poti intra in Grecia cu viza turistica (nu mai esti turist)...
Cam asta a fost in cazul meu... Nu stiu daca te-am ajutat cu ceva sau nu, poate am fost mult prea explicita Very Happy
Sper ca nu te-am confuzat si mai tare...
Daca imi mai aduc aminte de ceva am sa postez aici. E posibil sa mai fi uitat cate ceva, dar in principiu asta e.
Acum nu stiu daca viitorul tau sot are domiciliul in Grecia (e musai sa declari o adresa reala la care veti locui), si daca sunteti hotarati sa locuiti aici permanent.
Legat de avantajul cunoasterii limbii greci al tau si al sotului ca stie romaneste, sunt simple detalii. Orice problema are o rezolvare si lucrurile se aranjeaza in timp... Laughing
Dupa cum a spus si Mirela, in aceasta perioada de asteptare a resedintei permanente, prea multe lucruri nu poti sa faci, in afara de a studia, nu poti sa te angajezi...
Si un alt lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere... Tot acest proces e anevoios si cere timp, poate mai mult decat am estimat sau autoritatile au spus: daca viitorul sot poate sa te intretina pana se termina toata aceasta tevatura si iti gasesti si tu un loc de munca.
Sper ca ti-am putut fi de folos. Poate mai multe te poate lamuri Mirela Cool

mutumesc din suflet Lionqueen!!!

chiar daca nu ne cunoastem, te-ai dovedit a fi o tipa de nota 10...sper si doresc sa tinem legatura!

Elissa

Sus
Lionqueen
Emigrant

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 8:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Wow, mersi de compliment Elissa:lol:
Vezi tu, stiu cum e sa fii in situatia in care nu ai nici o informatie despre nimic si trebuie sa afli singur si sa te descurci... Mult internet, multe telefoane, multa alergatura pt. a afla informatii din locatiile respective... Am incercat sa te scutesc un pic de asta - avantaj tu
Very Happy si sa te luminez un pic, acum fiind toba de astfel de informatii...
Bafta si da, o sa tinem legatura...

Sus
andreea_ro
e-migrant

Data înscrierii: 01/Noi/2006

Locație: bucharest

MesajTrimis: Mie Noi 01, 2006 12:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

[url][/url]

Ultima modificare efectuată andreea_ro la Vin Dec 08, 2006 1:50 am, modificat de 2 ori în total
Sus
Elissa
Calator

Locație: Romania

MesajTrimis: Mie Noi 01, 2006 1:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

andreea_ro a scris:
buna fetele,

Ma alatur si eu discutiilor voastre.Si eu am prieten grec(de 4ani) cu care ma voi casatori.Deocamdata suntem in romania,al meu friend isi face specializarea aici(medicina),iar eu lucrez la nestle.
Va dau adresa mea de email poate discutam mai multe(pe messg).Mi-ar placea tare mult sa schimbam pareri.
marinandreea76@yahoo.com

Buna andreea_ro,

bine ai venit printre noi!

Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Informatii Utile Grecia Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, ... 13, 14, 15  Următoare
Pagina 2 din 15