Harta Bucuresti | Harta Constanta | Harta Iasi | Harta Arad | Harta Brasov | Harta Cluj | Harta Sibiu | Harta Oradea | Harta Ploiesti
 FAQ   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare      www.e-migrant.ro  Profil   Mesaje private   Autentificare 
Cod Postal Bucuresti | Cod Postal Iasi | Cod Postal Constanta | Cod Postal Arad | Cod Postal Brasov | Cod Postal Cluj | Cod Postal Sibiu

Casatorie mixta GREC - ROMANCA
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... , 13, 14, 15  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Informatii Utile Grecia
Autor Mesaj
lucy_katerina
Calator

Data înscrierii: 21/Ian/2007

MesajTrimis: Sâm Feb 09, 2008 11:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Laura,esti foarte draguta. Nu ma lasi la greu.
Te imbratisez

Sus
Lionqueen
Emigrant

Data înscrierii: 24/Oct/2006

Locație: Atena, Grecia

MesajTrimis: Sâm Feb 09, 2008 11:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Uite ce am gasit postat tot de mine pe 26 octombrie 2006:D Poti totusi intreba la primarie despre tot ce-ti va trebui...

Acte necesare care trebuiesc luate din Romania si tu sa le ai la tine aici:
-certificat de nastere, format nou cu apostila de la Haga pe el (se pune la Primarie)
-o declaratie pe propria raspundere in fata notarului ca nu ai mai fost casatorita in tara sau in alta tara (grecii il numesc permis de casatorie)(cu apostila de la Haga)
-bineinteles pasaport valabil

Cetateanul grec in Grecia are nevoie de:
-copie dupa buletin
-o factura recenta prin care sa dovedeasca ca locuieste la adresa pe care o declara
-o declaratie (formular tipizat) pe care o ia de la Politie prin care declara pe propia raspundere ca nu a mai fost casatorit, semnata de politie si stampilata
-noua ne-au cerut chiar si factura de la Fisc, dar asta depinde de fiecare primarie

Apoi tu vii in Grecia si de la Ambasada Romaniei in Grecia trebuie sa iei:
-o adeverinta de celibat si
-se completeaza o declaratie pe propria raspundere cum ca intr-adevar domiciliezi la adresa respectiva (In Grecia)
Acestea vor fi semnate de Consulul Romaniei in Grecia. Preturile sunt exorbitante:o declaratie 45 euro
Apoi te duci la Ministerul Afacerilor Externe unde iti traduci toate documentele (grecii nu accepta traduceri din alte state) si platesti la Fisc o taxa de 20 euro... Traducerile sunt in jur de 100 euro pentru aceste acte.
Declaratia de domiciliu se legalizeaza intai tot la Ministerul Afacerilor Externe.
Apoi te duci intr-un alt loc unde declari domiciliul stabil la adresa din Grecia.

Dupa ce tot dosarul e complet te duci la primarie. Vor mai trebui niste copii dupa acte si sa completezi alte formulare, printre care si o cerere cum ca vrei sa te casatoresti... Toate aceste proceduri se fac de catre AMBII PARTENERI, asa ca trebuie sa va duceti impreuna si sa va inarmati cu rabdare. Acolo, daca totul este in ordine te programeaza, adica se stabileste data casatoriei.
Apoi trebuie sa astepti 7 zile ca sa ti se dea LICENTA DE CASATORIE (cum ar veni aprobarea), dar asta este doar o formalitate (aceste 7 zile), caci o data dosarul depus si daca totul este in ordine pana la depunerea lui, nu are ce sa ti se intample dupa... Si te programeaza dupa 7 zile sa vii sa platesti taxa de casatorie (80 euro).Apoi ti se da aceasta licenta de casatorie, adica dosarul este aprobat, te duci la data programata, achiti taxa asta e...
A doua zi te duci sa-ti ridici acest certificat in vreo 6 exemplare... Cu aceste exemplare te duci intai la Primaria de unde sotul apartine si declari casatoria si ti se face un dosar de familie...Familia cutare, sotul cutare, sotia cutare... Viitorii copii vor trebui trecuti in acest dosar...
Apropo inainte de casatorie declari deasemeni ce nume hotarati copii sa poarte, al lui, al tau sau ambele...
un alt exemplar il lasa sotul la serviciu, pentru ca o data casatoriti sunt scutiti de niste taxe si li se da un bonus de casatorie.
Un exemplar iti va trebui tie pentru cand te duci in Romania sa declari casatoria si acolo...
Unul il pastrezi, un altul il duci la Ika (compania lor de asigurari), unde ti se face si tie carnet de sanatate si te asigura... Daca nu muncesti, cum e cazul meu, te trece cu sotul pe acelasi carnet, iar un altul pentru tine singura. Aceasta procedura este foarte imp.
Cu un exemplar din certificatul de casatorie si alte documente(fotocopie a vizei,a pasaportului,certificat de nastere,3 poze s.a.m.d.) te duci la municipalitate ca sa ti se dea resedinta, ca sa o obtii.

Sus
lucy_katerina
Calator

Data înscrierii: 21/Ian/2007

MesajTrimis: Sâm Feb 09, 2008 11:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ma tin de cap. si acum dupa ce am intrat in UE e nevoie de atatea acte?
of, ce aiurea. N-am la mine decat pasaportul si buletinul. Deci pana la urma tot trebuie sa merg pana in romania. ...

Sus
Lionqueen
Emigrant

Data înscrierii: 24/Oct/2006

Locație: Atena, Grecia

MesajTrimis: Sâm Feb 09, 2008 11:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu stiu cum e acum, de aceea cel mai bine este sa te duci si sa intrebi la primarie.
Nu stiu deasemenea daca poti trimite o procura cuiva din tara sa faca sau sa scoata aceste acte in numele tau... Trebuie intrebat pt. siguranta.

Sus
doc27
e-migrant

Data înscrierii: 11/Apr/2007

Locație: euboia, aliveri

MesajTrimis: Dum Feb 10, 2008 10:27 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Lucy, parerea mea personala este ca mai bine ati face casatoria civila in Romania. Este mult mai putina birocratie ca la ei si dupa tot ce ai avea de facut este sa declari casatoria la Atena.

Viitorul tau sot ar avea nevoie in plus doar de permisul de casatoria- care il da primaria de care apartine( de fapt dovada ca nu este casatorit in Grecia). In nici un caz nu o sa intalnesti birocratia din Grecia.

Sus
nikoleta_aggelos
e-migrant

Data înscrierii: 16/Iun/2008

MesajTrimis: Lun Iun 16, 2008 1:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Buna guys!
Sunt noua aici. Am nevoie de cateva informatii, despre casatoria mea aici cu cetatean grec. Locuiesc cu logodnicul meu in Insula Rodos. Dorim sa ne casatorim in luna iulie. Din Romania mi-am scos de la Starea civila o adeverinta cum ca nu sunt casatorita in Romania sau in alta tara, apostile, tradus si legalizat. Certificatul de nastere , apostile, tradus si apostile.
Aici la Primaria din Rodos mi-a cerut alt alt de la Consulatul Roman in Grecia.
Problema este ca abia am venit din spital( am suferit o operatie la stomac)...imi este imposibil atat mie cat si logodnicului meu sa mergem in Atena pt. acest act. Intrebarea mea este ...nu exista o cale de a obtine aceste acte fara a merge in Atena? curier ceva...
Este urgent ..pentru ca actele mele din Romania imi expira la 1 august, acea apostile etc.
Cine ma poate ajuta??? urgent plz... Multumesc

Sus
pisyoana
Calator

Data înscrierii: 13/Noi/2006

Locație: Athens

MesajTrimis: Mar Iun 17, 2008 3:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

despre ce act este vorba?
Sus
nikoleta_aggelos
e-migrant

Data înscrierii: 16/Iun/2008

MesajTrimis: Mie Iun 18, 2008 12:16 pm    Titlul subiectului: despre actul de celibat Răspunde cu citat (quote)

act de celibat ... cum ca nu sunt casatorita in romania sau in alta tara. Acelasi act pe care deja il am din romania dar pe care ei nu vor sa il recunoasca cu toate ca are apostile de la primaria si de la tribunal .. este tradus si legalizat ... vor un alt examplar cum ca eu ... doresc sa ma casatoresc cu x pe teritorul Republicii elene... si pe care il pot ridica de la Ambasada Romaniei in Grecia ....pretul este de 45 euro .. etc ....
Am vorbit la Amabasada si mi-au comunicat ca trebuie sa vin personal in Atena ...dat fiind problema mea ... nu pot calatori timp de o luna ... ma gandeam sa fac o procura.. imputernicire pe numele viitorului meu sot.

Sus
pisyoana
Calator

MesajTrimis: Mie Iun 18, 2008 12:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Draga mea, singurul lor motiv ca sa nu iti primeasca acel act ar fi daca nu are apostila de la Haga si/sau ca nu e tradus in Grecia.
Tu l-ai tradus in Romania sau aici in Grecia? Din cate stiu trebuie sa traduci actele la Consulat.

Sus
mariaekramy
e-migrant

Data înscrierii: 10/Noi/2008

MesajTrimis: Lun Noi 10, 2008 11:33 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

salut ajutati-ma va rog frumos ce fel de acte trebuie sa perfectez pentru a ma casatori in Grecia sau unde pot sa aflu de acestea
mersi frumos , Maria

Sus
pisyoana
Calator

MesajTrimis: Lun Noi 10, 2008 1:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mariaekramy a scris:
salut ajutati-ma va rog frumos ce fel de acte trebuie sa perfectez pentru a ma casatori in Grecia sau unde pot sa aflu de acestea
mersi frumos , Maria

Daca te uiti un pic mai sus, o sa vezi ca Lionqueen a postat tot ce este nevoie pt a te casatori in Grecia.

Sus
ofelia31
e-migrant

Data înscrierii: 12/Ian/2009

MesajTrimis: Lun Ian 12, 2009 10:38 pm    Titlul subiectului: cautare persoana Răspunde cu citat (quote)

va rog daca cineva ma poate ajuta sa gasesc o persoana care locuieste in Gracia(Atena)aproximativ de 20 de ani este medic se numeste Simona si care este casatorita cu un grec Petros care este tot medic.S-au daca cineva are vre-o idee cum asi putea sa ii caut.
Sus
soreen
Calator

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Sâm Ian 31, 2009 3:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mariaekramy a scris:
mersi frumos , Maria

Da ce v-a apucat pa toate sa va maritati cu greci ce au in plus fata de romani? Arrow Confused

Sus
pisyoana
Calator

MesajTrimis: Lun Feb 02, 2009 12:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

soreen a scris:
mariaekramy a scris:
mersi frumos , Maria

Da ce v-a apucat pa toate sa va maritati cu greci ce au in plus fata de romani? Arrow Confused

Eeiii, nu fi rautacios. Asa se nimereste. Sunt o gramada de romance maritate cu romani, aici in Grecia dar si romance maritate cu greci.
Ce mai conteaza ce natie suntem? Oameni sa fim Smile

Sus
soreen
Calator

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Sâm Feb 14, 2009 1:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eeiii, nu fi rautacios. Asa se nimereste. Sunt o gramada de romance maritate cu romani, aici in Grecia dar si romance maritate cu greci.
Ce mai conteaza ce natie suntem? Oameni sa fim Smile[/quote]

Unde vezi tu rautate?
Eu cred ca tu esti rautacioasa.
Ai uitat sa spui daca sunt grecoaice maritate cu romani?
Sau grecoaicele nu sunt oameni??

Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Informatii Utile Grecia Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... , 13, 14, 15  Următoare
Pagina 14 din 15