Trimis: Vin Noi 17, 2006 3:25 pm Titlul subiectului: buna!!!
Buna, sunt jeni, locuiesc in Romania insa tot ce imi doresc este sa ajung cat mai repede in Anglia, ideea este ca nu stiu cum as putea ajunge cat mai usor, fara sa-mi trebuiasca ctr. de munca. Ma gandeam ca de la 1 ianuarie se da drumul la vize si dak as putea pleca ca turist...oare merge asa usor? am inteles ca o sa trebuiasca decat pasaportul si biletul...oare decat atat, nu se impun niste reguli noi, ma gandesc ca asa intra toata lumea ca turist......offff nu mai inteleg nimic!!!!
Trimis: Dum Iul 15, 2007 11:43 am Titlul subiectului: Foamea in Anglia cit casa
Oameni buni,
...si in special voi cei de acasa care visati la Anglia cu ochii deschisi:cautati-va de munca in alta parte,ca aici e foamete mare....Toti romanii pe care ii cunosc,muncesc pe salarii de *****,asta insemnind intre 25 si maximum 50 de lire pe zi,in conditiile in care o chirie modesta costa cam 70-80 lire pe saptamina,pluc inca 50 de lire travel cardul saptaminal,plus mincarea...si uite asa iti ajung banii doar cit sa traiesti,si sa traiesti destul de umil....de pus bani deoparte,luati-va gindul....Cunosc romani care traiesc in Anglia de ani de zile,si au doar hainele de pe ei,si nici alea ca lumea....Acum nu am timp,dar promit sa revin cu amanunte intr-o zi,despre preturi,costul vietii,si mai ales despre multe cazuri nefericite,de romani care au visat sa dea lovitura aici,si nu au facut altceva decit sa traiasca cu mult mai prost decit traiau in Romania.
Te rog sa incerci sa scrii cu cuvinte decente data viitoare,ok?
Trimis: Dum Iul 15, 2007 9:00 pm Titlul subiectului:
Te superi daca te intreb unde lucrezi si in ce zona stai in Anglia,draga Balmir???
Si eu sunt tot in Anglia si crede-ma ca nu e viata chiar asa de grea,eu una nu stau cu chirie pt ca am cazarea asigurata prin contract,dar chiria aici este 250-400 de lire pt un cuplu(pt o singura persoana se gaseste si cu 220),mancarea in jur de 50 de lire pe saptamana,si salariile sub 860 de lire de persoana nu am auzit,asa ca nu mi se pare chiar asa de greu,ce zici? Si singur daca vii tot pui deoparte vreo 3-400 de lire pe luna,iar in cuplu cel putin un salariu,care in Romania sunt vise,oare chiar asa e de greu in Anglia? De aia vin toate natiile aici? Si italieni,si greci,etc?
Daca asta vrei tu sa spui,atunci unde e mai bine? Poate in Spania,Portugalia,sau chiar Romania...
Trimis: Dum Iul 15, 2007 9:31 pm Titlul subiectului: raspuns
Draga Oana,
Sint translator si lucrez pentru politia din Slough,acolo unde s-au aciuat toti tiganii din Romania veniti la furat.Locuiesc in Harlington,la 4 km de Heathrow,si la o ora de mers cu autobuzul de Slough.Poate ca stii,sau poate ca nu stii,dar in zona in care locuiesc eu,este cea mai mare comunitate de somalezi din afara Somaliei,si de multe ori,pe strada sint singurul om alb pe care il poti vedea.In autobuz,la fel.
Tu ai dreptate,toate natiile vin aici,dar asta nu inseamna ca toti traiesc bine.Daca vin cu afaceri,in mod sigur o duc bine.Daca vin sa caute de munca,e cam naspa,pt. ca trebuie sa invinga mai intii concurenta poloneza,adica acei cocalari poloni care muncesc pe nimica toata.Cunosc si eu romani care traiesc relativ bine,dar doar 2 insi,atit,restul inscriindu-se in rindul celor care traiesc de pe o zi pe alta.
In ce priveste Romania,si viata in Romania,te asigur ca romanii sint cu mult mai civilizati decit cei din zona in care traiesc eu aici,iar cit despre camerele "ieftine",de ce nu spui la toata lumea ca aceste camere sint de marimea unei debarale din Romania?....si ca toti traiesc in case in care locuiesc 8-9 persoane,care trebuie sa foloseasca o singura baie si o singura bucatarie? Iar cit despre cuplurile "fericite" care pun deoparte un salariu...te-ai intrebat daca au vreun fel de viata sociala?...mai stiu sa faca altceva decit munca,munca si iar munca?
Trimis: Lun Sep 17, 2007 11:39 pm Titlul subiectului: ce e cu
eu sant in hoolywood am 21 de ani sant de cateva luni si ma chinui in draci sa traiesc......sant plecat din tara de vreun an si am venit aici si nu fac nimik, nimik nu iese aaa si am acte (cetatean), si voi ziceti de anglia care aici vin din anglia sa munceasca k daca e lira mare nu e si salariu si e tot aceias vrajeala, am prieteni in UK si miau zis k imi da de munca, cu o mie pe luna, si ce iese????? k tot mori de foame. aaa k ciria e sa zic 400, da e bine nu e k in state sa te rupa, daca tot esti fara acte pe acolo vino in us, k se face mai multi bani si nu te rupe k acolo. aaa si diferenta greci si toate tarile aste spania si toate aste vin in anglia sa munceasca si asa e , iar englezi vin in U,S. de ce oare????? aici e totul foarte ieftin in afara chiriei si traiesti bine, dar cum sant eu acu la inceput am de tras k tot omu un an 2 asa k peste tot e cam aceias vrajeala....aaa si inca ceva am fost in 16 tari pana acu si in australia, si ce sa va zic daca e de stat stai vreo 2-3 ani si se simnte nu dupa 5-6 luni, zici k nu se face nimik, eu am mai fost aici si stiu cum e si daia va zic or stai or te duci, e bine sa nu fii singur cum sant eu, dar in acelas timp nu vi cu gacica la munca k nu va vedeti si va ia si draci (or la ciordeala).
Trimis: Lun Apr 05, 2010 2:19 am Titlul subiectului:
va bateti joc distrugeti visele romanilor si nu inteleg de ce care romani civilizati aia mai exista doar in basme asa ceva nu mai vezi pe strazi la noi acasa este haos general salari de toata jena suntem vai de noi tu spui ca acolo castigi 50 de lire la zi ia gandeste-te ca la noi in romania nui castigi nici pe aia si spui ca aici avem casele noastre da intradevar care in decurs de vreo 10 15 ani vor cadea de noi asa ca draga balmir mai bine mor dincolo de foamete decat calcat in picioare de prpriul meu popor si credema mi se rupe sufletul sa scriu asa ceva despre ai nostri dar asta este realitatea bafta celor care sunteti acolo si nu va lasati luptati ca cel putin aveti pentru ce:)