| Autor |
Mesaj |
pinau Calator
Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 63
Locație: GRECIA
|
Trimis: Lun Iun 04, 2007 10:39 pm Titlul subiectului: permis auto nu stiu a cata oara...:) |
|
|
| Lionqueen a scris: | Stie cineva CONCRET SI EXACT cum se procedeaza acum cu permisele de conducere romanesti in Grecia??? Si nu ma refer la cazul cand esti in trecere prin Grecia (stiu ca sunt valabile), ci atunci cand esti rezident dar ai permis de cond. romanesc. E valabil, se preschimba sau mai trebuie dat examen din nou??? Sper ca nu cea din urma...
Mersi! |
Am incercat sa-l schimb acuma dupa 1 ianuarie 2007 ,pana la acea data nu se putea .(metatropi asa se spune) si ...am facut tot ce scrie la ei pe site (traducere legalizata, copii, taxa 18 euro pentru B daca tin io minte, poze cam atat) si surpriza :Pma duc cu dosarelu' la Sectia Transporturi din Primaria Atenei (undeva la Ethniki Amina, vizavi) si imi spune de acolo ca exista o problema intre state (Romania si Grecia) ceva birocratie iarasi .Mi-au spus sa revin si sa intreb peste 2 saptamani asa ca .... m-am lasta pagubas si circul cu permisul romanesc fara probleme (ma opreste politia ii arat permisu' romanesc ok).,...Am sa incerc peste o luna din nou cel putin dosaru' e facut. dar uite linku' oficial cu ce trebuie exact sa faci pentru preschimbare permis...sper sa -ti fie de ajutor : http://www.yme.gr/viewpage.php?section=537 asta e varianta oficiala cu preschimbare permis pentru cei din Europen Union (pe unde suntem si noi in ultima vreme ...cel putin teoretic)...daca ai altre nelamuriri pls scrie-mi

|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
Data înscrierii: 24/Oct/2006 Mesaje: 896
Locație: Atena, Grecia
|
Trimis: Mar Iun 05, 2007 9:20 am Titlul subiectului: |
|
|
Legat de preschimbarea permisului si eu am fost acum o luna la KEP (te sfatuiesc sa mergi prin ei, sunt mai organizati) si nu mi-au obiectat nimic cum ca sunt din Romania si mai stiu eu ce, m-au bagat la regulile pt. state europene, dar.... la mine nu a fost asta o problema ci faptul ca eu am adia diamonis din 19 martie si trebuie sa treaca 95 de zile pana sa-ti preschimbi permisul, asa ca... la sfarsitul lunii asteia teoretic trebuie sa ma duc din nou si va mai tin la curent cu procedura... Problema mea a fost alta. Am vrut sa-mi mai iau intre timp niste lectii de condus aici si surpriza, instructorii nu accepta permisul romanesc, mi-au spus ca nu e valabil, ca se pare ca desi suntem in UE nu respectam nu stiu ce reguli internationale legate de permise... Ba mai mult, m-a cam speriat ca n-as prea avea voie sa circul nici pe strada cu masina cu permis rom. Cica, se poate acest lucru pt. un roman dar pt. o perioada temporara, dupa ce devii resident trebuie automat schimbat... Nu stiu ce sa mai inteleg...
Auzi, pe tine te-a oprit politia pana acum? Daca da, ce a zis de carnetul rom.???
Mersi
|
|
| Sus |
|
 |
emily Calator
Data înscrierii: 03/Mai/2007 Mesaje: 26
Locație: atena
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
|
|
| Sus |
|
 |
mirela_h Calator
Data înscrierii: 29/Oct/2006 Mesaje: 381
Locație: Atena
|
Trimis: Vin Iun 22, 2007 3:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
ha ha..mi-a placut chestia cu copilasul dansator...aaa si cu mireasa...am si trimis vreo 2 emailuri cu diverse coregrafii:) 
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
|
Trimis: Sâm Iun 30, 2007 10:44 am Titlul subiectului: |
|
|
Mai Oana, am auzit de 2 bombe in centrul Londrei... Ce s-a intamplat exact???
Aici, caldura s-a dus, Slava Domnului, e mai racoare, se poate respira, adie vantul, in jur de 33 de grade, dar, din pacate, muntele Parnitha a ars si nu din cauza caldurii, ci din cauza companiei de electricitate care nu a putut stinge un incediu la timp destul de departe de munte... O mare parte din munte a ars complet, animalele au murit, e trist, ne uitam si ma simteam aiurea complet... Era in pericol si cel mai mare hotel de acolo Mon Parnes si cazinoul... Dupa ce ca grecii au si ei o mica verdeata pe ici pe colo, mai arde si aia... 
|
|
| Sus |
|
 |
mirela_h Calator
|
Trimis: Sâm Iun 30, 2007 11:21 am Titlul subiectului: |
|
|
da, am auzit si eu, e un adevarat dezastru ecologic...pacat de Parnitha, vor trece ani buni pana cand natura isi va reveni...asa cum spuneai,pe langa ca nu au spatii verzi, mai ard si putinele existente si, din cate am vazut la tv, e in flacari toata Grecia...
|
|
| Sus |
|
 |
nefeli Emigrant
Data înscrierii: 15/Sep/2006 Mesaje: 539
Locație: Grecia-Salonic
|
Trimis: Sâm Iun 30, 2007 11:32 am Titlul subiectului: |
|
|
....Nu e ciudat ca in fiecare an e aceeasi poveste?Si dupa in zonele despadurite apare un hotel...vreo cateva vile...etc ,asa de inceput?
|
|
| Sus |
|
 |
BARBIR Calator
Data înscrierii: 11/Ian/2007 Mesaje: 44
Locație: Romania-IASI
|
Trimis: Sâm Iun 30, 2007 5:36 pm Titlul subiectului: MDA |
|
|
SALUTARE
DIN CATE AM AUZIT EU ,EI(GRECII) PUN FOCUL PRIN PADURI IN FIECARE AN , SI ASTA PENTRU TERENURILE CARE RAMAN IN URMA PARJOLULUI .PINA LA URMA E VORBA DE O "AFACERE".MAI VORBITI CU GRECI SI VETI VEDEA CA LA FEL VOR SPUNE. CIAO
CU RESPECT M.L.C
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
|
Trimis: Sâm Iun 30, 2007 6:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da asa este, am auzit si eu asta, dar de data asta nu cred ca ar fi fost asa de idioti sa distruga si putinul oxigen care il au aici... Si la stiri zic ca muntele inca mai arde, nu s-a oprit focul complet... 25 de acri din 38 e ars... Pacat...
|
|
| Sus |
|
 |
mirela_h Calator
|
Trimis: Dum Iul 01, 2007 12:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
din cate stiu eu Parnitha e domeniu public, deci nu ar fi avut motive sa distruga padurea...cum arata acum? e totul scrum? noi mergeam acolo la picnic si plimbare iar iarna imi mai amageam dorul de zapada...
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
|
Trimis: Dum Iul 01, 2007 9:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai partea de sus a muntelui este dezastru, ramasite de copaci fara frunze sau copaci sfartecati sau scrum... Multe animale au murit deasemeni, dar am vazut ca inca mai sunt in partea de jos mai mult, unde au ramas copacii intregi... Este o catastrofa ecologica cum zic ei. Focul s-a oprit de tot, dar acum le e frica sa nu se reaprinda din cauza vantului... Cam asta...
|
|
| Sus |
|
 |
DjDot Calator
Data înscrierii: 22/Ian/2008 Mesaje: 34
|
Trimis: Mar Ian 22, 2008 1:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Lionqueen a scris: | Cris unde e Berska asta???
Nefeli, Promod este firma romaneasca???
Siteul cu mango este cel general sau cu specific pe Grecia?? Gasim aceleasi produse din catalog si in magazinele grecesti? |
Berska gasesti si la "The Mall". Si pt barbatii este si "Pull & Bear", acolo langa Berska cred, au haine frumoase si precuri s OK!!.
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
|
Trimis: Mar Ian 22, 2008 3:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pull&Bear are si pt. femei, nu numai pt. barbati, eu mi-am luat de multe ori haine e acolo, si preturile mai mult decat ok...
|
|
| Sus |
|
 |
DjDot Calator
Data înscrierii: 22/Ian/2008 Mesaje: 34
|
Trimis: Mar Ian 22, 2008 3:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Lionqueen a scris: | | Pull&Bear are si pt. femei, nu numai pt. barbati, eu mi-am luat de multe ori haine e acolo, si preturile mai mult decat ok... |
Ai dreptate ah am sa vizitez The Mall luna asta :p, sigur imi iau ceva de la magazinele :p 
|
|
| Sus |
|
 |
|