Trimis: Vin Noi 03, 2006 5:38 pm Titlul subiectului:
Buna Mirelus...
Legat de intrebarea ta, da am gasit ceva emisiuni care imi face placere sa le vizionez. Imi place Survivor (echipele Grecia-Turcia ), o alta emisiune pa Alfa despre reamenajarea casei cu Spiros (nu stiu numele showului). Lumea ii scrie si apoi el selecteaza o casa si intr-un week end e gata, nou nouta, o zugraveste (de obicei in culori foarte tari si multe), o mobileaza (de obicei de la Neoset) si bang... Cand locatarii casei se intorc dupa o noapte petrecuta la hotel (platit tot de show si de obicei cu multe stele), voilaaa... Au o super surpriza... Si in toate cazurile au fost superrrr multumiti... Tipul asta este foarte talentat... In vara showul era in reluare si il vedeam zilnic de la 6pm... Acum a inceput un alt sezon si este doar o data pe saptamana, Duminica de la 3 si jumatate pm... Deasemeni urmaresc Canal 9, showul Happy Weekend si Talent Show seara tarziu...
Dintre seriale... Young and restless este cam pe unde suntem si noi in Ro. si Bold and beautiful tot asa... Imi place mai mult al doilea, inca din Ro...
Alter are Sex and the City si il mai urmaresc din cand in cand, cand il conving pe sotul meu (uraste serialul asta asa de superficial, si zice ca tipele sunt stupide si ca de curiozitate, o sa se apuce sa noteze in fiecare episod si pe decursul a mai multor episoade cayi tipi fetele astea schimba) Sky mai are documentare interesante (dar nu inteleg caci sunt traduse in greaca) si showul Oprah care mi-as dori din tot sufletul sa-l pot urmari si intelege tot ce vorbesc ei acolo (e tradus deasemeni).
Tu ce urmareai in Gr.?
Mai intreaba-ma... Imi place
Trimis: Vin Noi 03, 2006 5:42 pm Titlul subiectului:
By the way, in Gr. ti-ai pus satelit pt. televiziunile romanesti??? Noi vrem sa punem de Craciun... O sa fie superrrr.... Niste prieteni de-ai nostrii (tot cuplu romanca-grec) au si e super... Pot vedea TOT SI TOATE CANALELE.Pana atunci urmaresc ceva canale romanesti pe internet... Cel putin asta
Trimis: Vin Noi 03, 2006 6:10 pm Titlul subiectului:
Si noi avem satelit, dar nu prindeam multe canale romanesti..,am inteles ca te poti abona la un pachet care le cuprinde pe cele mai interesante si cred ca asta vom face anul viitor.
despre emisiuni, imi placea la nebunie OLA 5 , era in fiecare joi seara, seamana putin cu carcotasii nostri...mie imi place Sex and the city si mai nou Desperate Housewives, dar in Ro nu il mai difuzeaza...si tocmai cand devenise mai interesant.!!!!..si tot in Gr ma uitam la emisiunile culinare, nu ca as pune mana pe cratita,dar ma distreaza kiria Vefa:) Aris nu o suporta pentru ca gateste intotdeauna cu bijuterii e trasa la 4 ace .In plus, urmaream, mai ales filmele, pentru ca m-au ajutat foarte mult sa invat greaca; avand subtitluri, faceam traducerea rapid in gand si apoi ma verificam...si, trebuie sa recunosc , mai urmaream si emisiunile de barfe de dupa amiaza..au grecii un stil de a se certa la TV ...spun tot...vrute si nevrute si analizeaza o replica din toate partile...aceste intamplari erau apoi discutate la cursuri asa ca trebuia sa fiu la curent...
Trimis: Vin Noi 03, 2006 6:19 pm Titlul subiectului:
Chestia cu emisunile de barfe, nu sunt inca la cursuri dar ma mai nimeresc cateodata si ma amuz deasemeni. Despre emisiunile culinare, e un tip (foarte amuzant) din Salonic, super gras si mic de statura, care mananca intr-una in show si prezinta locatii, bucatari, mancaruri... Mi se pare ca e pe canalul Makedonia. Si mie imi place Disperate Housewives... Am vazut si prin Gr. ceva episoade ceva timp in urma, dar am observat ca nici ei nu-l mai au... Am ceva episoade pe DVD, dar nu prea multe...Primul sezon
Nu gatesti deloc deloc??? Numai Aris???
Daca da, esti o norocoasa... Eu habar nu aveam sa fac nimic (mama venea cu oalele la mine in Ro, eu stand singura), dar de cand am venit in Gr., de prin vara amd inceput sa gatesc... Sa invat mai bine zis... Nu e mare filozofie, dar nu ma bag in chestii complicare.Sunt inca la inceput... Gatesc cam de 2 ori pe sapt., maxim 3(mancare numai pt. ziua aia).. In rest comandam sau iesim la taverna...
Trimis: Vin Noi 24, 2006 1:14 pm Titlul subiectului:
Ah si eu ma mai uit la emisiunile culinare...dar nu asa ca ingerul .
Dar cele cu barfe..aici deja au ajuns la rang inalt...dupa amiaza e full.Ma mai uitam la "cus cus"...cand suna cate unul(una)..cu diferite probleme,in functie de topicul emisiunii.Stau sa ma intreb daca or suna "pe bune"..sau sunt pusi doar ptr a creea audienta,prea sunt...exagerati
Trimis: Vin Noi 24, 2006 1:26 pm Titlul subiectului:
Hai sa ma fac un pic de ras.....
Eu nu ma uit decat pe otv ,antena 3 ,realitatea si tvr international....ca de,daca ma uit la posturile grecesti,nu inteleg mare lucru...Auziti?Mi se pare mie sau grecii vorbesc mult mai repede si mult mai tare decat noi????
AA,ma mai uit pe Filmnet si pe Makedonia,dar rar,de cand cu forumul asta,nu ma mai uit la nimic.
Trimis: Vin Noi 24, 2006 1:33 pm Titlul subiectului:
Hahahah.. Si eu la fel, apuc sa ma uit la tv dupa 10 seara
Nu te faci deloc de ras, eu am urmarit tot concursul Dansez pt. tine pe internet...Toate fazele, toate barfele de la sectiunea stiri a postului...
Mai urmaresc Fast Food pe Antena 1 pe internet, desi conexiunea nu e intotdeauna buna...Pe Otv si Tvri nu prea ma uit, de cand Otv-ul a schimbat frecventa nu se mai prinde asa bine online.
Makedonia si mie imi place, caci au Cheaters si Scare Tactics (chiar aseara am vazut)...Super misto, mai ales Scare Tactics si super funny...
Mai urmaresc pe Star in weekened Friends, Charms...
Si pe Alter, seara tarziu Sex and the City...
In rest, imi place Canal 9 pt. barfe...
Skai in vara avea emisiuni super, mai ales Fashion Tv dar acum traduc totul...
Trimis: Vin Noi 24, 2006 1:33 pm Titlul subiectului:
eu am urmatorul program la tv. ,dimineata fug de la un canal la altul, dar cel mai mult eleni menegaki, la pranz, alter poli bla-bla si alfa cus-cus ( ma crucesc de ceea ce aud si se mai mira grecoaicele de ce in ultimul timp grecii prefera strainele ), apoi star telenovele, tv. merge si eu cos goblen sau vreo treaba in casa,apoi star law and order (parca asa ii zice), sau alfa unde au jocuri (ora 7), stiri ori la star (cutobolio) sau alter ( mai ales cand erea cu alex,MARE PACATcu baietelul,)seara seriale carga la mega, mai ales sto para 5 sau 50-50, alfa erota me epicotita oga, dreamshow (andrea e un dulce), sex and the city, la net ma uitam la deperate housewives ( sau cum le zice), dar acum l-au oprit, LOST l-am urmarit la net primul ciclu ( este super serialul), dar apoi l-am incarcat de pe internet ca nu mai aveam rabdare sa astept de la net, tanar si nelinistit, nu imi lipseste din program, ce mai mananc in fata tv-ui, sunt moarta fara televizor si masina de spalat
Trimis: Vin Noi 24, 2006 1:38 pm Titlul subiectului:
Si, da, grecii vorbesc mai repede si mai tare ca noi (chiar ma miram ca ne poate intrece cineva )...Am observat si eu asta...
Hai ca incet incet ma retrag si eu pt. cateva ore...Am ceva chestii de rezolvat pe afara, dar ma intorc super curand...
Hai ca mi-a intrat in sange ...
Trimis: Vin Noi 24, 2006 1:41 pm Titlul subiectului:
oana_bebelusha a scris:
..ca de,daca ma uit la posturile grecesti,nu inteleg mare lucru...
oana ma crezi sau nu, daca vrei sa inveti greaca uita-te pe posturile grecesti , pe mine m-a ajutat foarte mult ma uitam si invatam un cuvant 5 pe zi , erea ceva ( vezi ca striga de 2-3 ori un cuvant si apoi vezi ce se intampla intel;egi cam ce a vrut sa spuna) apoi cu sora mea ne-am pus in cap sa nu vorbim romaneste sa vorbim greceste, unde nu stiam ne uitam in dictionar, la inceput ne prapadeam de ras, dar apoi ne-am obisnuit, si uite asa am invatat mai bine greceste, si oriunde lucrez si cu prietenulk meu acasa ii rog sa ma corecteze de fiecare data cand fac greseala, astazi dupa aproape 5 ani multi ma lauda ca stiu bine greaca, altii au 10 ani si nu vorbesc ca mine.
sper sa nu te superi ca ti-am dat un sfat, nu vreau sa te ofensez, eu iti spun din propria mea experienta, si crede-ma ca cu televizorul la inceput imi spargeam nervii, dar am rezistat
Trimis: Vin Noi 24, 2006 1:41 pm Titlul subiectului:
Nanu....Faza cu masina de spalat ...ma descrie ,as adauga si aspiratorul .Dimineata niciodata nu deschid televizorul....pana la 1 30...cand totul e gata.De cand cu forumul...ma invart in casa...dau o fuga la pc...citesc ce ati postat..hop si eu .Si eu ma uitam la poli bla bla si cus cus...ai dreptate in privinta grecoaicelor...ar trebui sa ia masuri(nu toate).Urmaresc stirile de pe toate canalele..star e" de ras"..nici nu le poti numi stiri.Nu urmaresc nici un serial...ca ma plictisesc....din cand in cand insa vad cate un episod dintr un serial politist.
Trimis: Vin Noi 24, 2006 1:45 pm Titlul subiectului:
Nanu...pot spune ca si eu de la tv. am invatat mai mult greaca....ca in casa vb doar engleza...afara nu prea ieseam.Acum imi" turuie gura "dar fac inca greseli...si mai am de invatat la capitolul vocabular.Cica pentru un an si 6 luni vb bine ....ingerul insa ma pune la colt ca nu invat din carti