| Autor |
Mesaj |
nanu Calator
Data înscrierii: 22/Noi/2006 Mesaje: 235
Locație: Patra
|
Trimis: Vin Noi 24, 2006 10:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nefeli a scris: | Pai aici nu am vazut pesmet...asa ca iau paximadi...painea aia tare tare...si o dau prin masina;dupa in mod normal:ou(cu putin sare,piper daca vrei,sau in loc de astea doua vegeta) faina- ou -paximadi.poti folosi si numai paximadi,fara faina.Carnea o luam gata batuta de la kreopolio . |
au pesmet, se gaseste in fiecare supermarket si minimarket se numeste frigadea trimeni
|
|
| Sus |
|
 |
nanu Calator
|
Trimis: Vin Noi 24, 2006 11:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Lionqueen a scris: | | In schimb nicioadata nu mi-au iesit chiftele, nu stiu de ce, |
le dai prin faina inainte sa le prajesti? daca da scrie reteta cum le faci sa vedem daca gasim de ce nu iti ies!
sa nu radeti de mine, dar se intampla sa fac mancaruri de zeci de ori de sute de ori, si totusi cand o fac din nou ( la orice reteta) trebuie neaparat sa am reteta langa mine, nu prea fac mancarea fara reteta langa mine, pot sa o stiu si ca pe tatal nostru, trebuie sa am reteta langa mine 
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
Data înscrierii: 24/Oct/2006 Mesaje: 896
Locație: Atena, Grecia
|
Trimis: Vin Noi 24, 2006 11:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da Nanu si mie mi se intampla chestia asta. Chiar daca stiu foarte bine o mancare, tot imi mai arunc un ochi in reteta sa fiu sigura ca n-am uitat ceva sau chestii din astea...
Chiftelutele le prepar cu ingredientele care le stim si apoi asa cum sunt le pun in ulei incins.. Asa mi s-a zis asa am facut... Dar ceva nu-i ok...
|
|
| Sus |
|
 |
nanu Calator
|
Trimis: Vin Noi 24, 2006 11:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
da-le prin faina, adica le modelezi le dai prin faina si apoi pune-le la prajit, incearca si daca iti ies inseamna ca asta este buba, la chiftelele fara faina pui oua si un pic mai multa paine
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
Data înscrierii: 24/Oct/2006 Mesaje: 896
Locație: Atena, Grecia
|
Trimis: Vin Noi 24, 2006 11:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Oua pun ca sa se inchege, dar paine niciodata... Nici nu stiam de asta...
|
|
| Sus |
|
 |
nanu Calator
|
Trimis: Sâm Noi 25, 2006 12:09 am Titlul subiectului: |
|
|
cine ti-a dat reteta de chiftele? cred ca aste este, in functie de cata carne tocata ai pui si o felie 2 de paine inmuiata in apa si stoarsa bine ( daca vrei sa faci economie si sa iti iasa mai multe chiftele pui mai multa paine, da nu exagera ca ies uscate), eu la 500 gr. de carne tocata pun vreo 2-3 felii ( nu groase rau) la inmoiat in apa, apoi le storc si le adaug in campozitie
|
|
| Sus |
|
 |
mirela_h Calator
Data înscrierii: 29/Oct/2006 Mesaje: 381
Locație: Atena
|
Trimis: Sâm Noi 25, 2006 1:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
meniul de azi: supa cu galuste din gris , cartofi natur cu pulpe prajite si salata de conopida si gogosari murati...desert...nu ma pricep...fructe ...
care dintre voi stie vreo prajitura buna?
|
|
| Sus |
|
 |
nefeli Emigrant
Data înscrierii: 15/Sep/2006 Mesaje: 539
Locație: Grecia-Salonic
|
Trimis: Sâm Noi 25, 2006 2:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Yamieeeeeeeeeeee.... . Fa un chec simplu(iti ia cam 15 min sa l prepari,si 25 -30 min. in cuptor).
|
|
| Sus |
|
 |
nefeli Emigrant
|
Trimis: Sâm Noi 25, 2006 2:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
http://www.gustos.ro/ de aici ma inspir eu .Daca ai chef sa faci chec iti dau eu o reteta .Eu una il fac cand nu am chef "sa zac"in bucatarie toata ziua 
|
|
| Sus |
|
 |
mirela_h Calator
|
Trimis: Sâm Noi 25, 2006 2:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
OK, suna interesant, scrie reteta daca ai vreme 
|
|
| Sus |
|
 |
nefeli Emigrant
|
Trimis: Sâm Noi 25, 2006 3:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Se folosesc 6 oua(sau mai putine,dupa plac),un pahar zahar ,unul faina,un praf sare,ulei,o lingura cacao,un praf de copt sau bicarbonat stins cu zeama de lamaie(un varf de lingurita bicarbonat ,sa nu se amareasca checul ).
Separi galbenusurile de albus.pui galbenusurile in farfurie adanca,daca ai folosit 6 oua,adaugi 6 linguri ulei si le freci ca pe maioneza sa se incorporeze uleiul.daca ai folosit 4 oua de ex. pui doua linguri ulei(sa inlocuiasca 2 oua lipsa)plus cele 6 linguri foloste in mod normal.Albusurile le pui intr un castron pentru a le bate.adaugi un praf de sare si 6 linguri apa ,daca ai folosit 6 oua,daca pui mai putine,procedezi ca in cazul galbenusurilor,inlocuiesti ouale lipsa cu linguri apa.
bati spuma albusurile,adaugi zaharul treptat,pana se formeaza o spuma tare ca de bezea.adaugi peste albusurile spuma maioneza din galbenusuri,o incorporezi cu o lingura lemn,pui si faina cate putin si amesteci pana nu mai raman cocoloase.Nu uita sa adaugi praf de copt sau bicarbonat.
Tava a ungi cu unt sau ulei,tapetezi cu faina.pui compozitia in tava ,dar opreste un pic in castron sa o amesteci cu o lingura cacao.adaugi si pe cea cu cacao.cuptorul incalzeste l in prealabil la 150 grade(sau intorci butonul pana la jumatate din capacitatea de incalzire).nu necesita sa l intorci.il verifici cu o scobitoare,daca ramane pe ea aluat nu e gata.
Ah sa nu uit,in caz ca ouale nu sunt fff proaspete nu pot fi batute spuma tare...iese ceva mai moale,in cazul asta adaugi un pic mai multa faina .
|
|
| Sus |
|
 |
mirela_h Calator
|
Trimis: Sâm Noi 25, 2006 3:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
multumesc Nefeli, o sa incerc...ma gandesc sa amestec in compozitie si ceva fructe glasate sau rahat...sper sa iasa bine...merg sa iau oua... 
|
|
| Sus |
|
 |
nefeli Emigrant
|
Trimis: Sâm Noi 25, 2006 3:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Poti pune,dar taie le bucatele mai mici sa nu cada ca bolovanul la fund.Poti pune si coaja rasa de lamaie sau portocala(aici folosesc faina cu praf de copt si arome incluse ). Sa mi zici cum iese.
|
|
| Sus |
|
 |
mirela_h Calator
|
Trimis: Sâm Noi 25, 2006 4:04 pm Titlul subiectului: |
|
|