Harta Bucuresti | Harta Constanta | Harta Iasi | Harta Arad | Harta Brasov | Harta Cluj | Harta Sibiu | Harta Oradea | Harta Ploiesti
 FAQ   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare      www.e-migrant.ro  Profil   Mesaje private   Autentificare 
Cod Postal Bucuresti | Cod Postal Iasi | Cod Postal Constanta | Cod Postal Arad | Cod Postal Brasov | Cod Postal Cluj | Cod Postal Sibiu

Ce gatiti astazi?
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... , 15, 16, 17  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Emigrare Grecia
Autor Mesaj
mirela_h
Calator

Data înscrierii: 29/Oct/2006

Locație: Atena

MesajTrimis: Mie Dec 19, 2007 9:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da, am intrat in febra pregatirilor...nu as prea vrea "migma" desi pentru incepatori ca mine poate ar fi mai indicat, as vrea ceva traditional....deci, scrie cand ai vreme...o sa merg la MOldova sau la Dracula sa vad daca gasesc mac...
Sus
ioanna
Calator

Data înscrierii: 04/Apr/2007

MesajTrimis: Mie Dec 19, 2007 11:22 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

au mac la Moldova.sa-tzi spun cum sa-l prepari?eu ma apuc vineri de creat cozonaci si sarmale.itzi scriu maine reteta.ai mai avea o solutie de urgenta.la Moldova au si cozonaci gata facuti , am luat si eu anul trecut unul de la Dracula ( aceeasi marca) si o fost buni .stii ce facea o prietena de-a mea cand n-avea timp de pregatiri? lua gata facuti , ii baga in tava si in cuptor dupa aia iar cand aparea sotul ii scotea din cuptor proaspeti proaspeti si uite asa toata lumea era fericita. ce zici de idee?cand ne-a zis prima data am ras de ne-am cocosat.
Sus
mirela_h
Calator

MesajTrimis: Mie Dec 19, 2007 12:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hahahaha...super idee, i mai dau cu putin ou sau smantana pe deasupra si apoi sa vezi cum am rupt gura targului:))))
Sus
ioanna
Calator

MesajTrimis: Mie Dec 19, 2007 12:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mirela stii vreo reteta buna de sos de cranberries? vreau sa-l asortez la curcan da n-am facut niciodata pana acum.
deci cu cozonacii cum ramane?

Sus
mirela_h
Calator

MesajTrimis: Mie Dec 19, 2007 12:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sos de cranberries nu am facut niciodata, noi il cumparam gata facut...dar am sa-l intreb pe Ari.
cu cozonacii, mi-a trimis Stella o reteta, scrie si tu daca ai chef si vedem ce iese pana la urma:))

Sus
ioanna
Calator

MesajTrimis: Mie Dec 19, 2007 12:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de unde-l cumperi caci m-ar avantaja si pe mine.sampania s-a consumat sau inca nu?
Sus
mirela_h
Calator

MesajTrimis: Mie Dec 19, 2007 12:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

in grecia nu stiu unde ai putea gasi...poate la magazinele cu delicatese....dar am sa intreb...
Sus
marablue
Calator

Data înscrierii: 23/Iun/2007

MesajTrimis: Vin Dec 21, 2007 1:03 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Va pot da reteta de cozonac pe care o fac eu : 1kg de faina( pe care o cumpar de la fourno si specifici ca este pt cozonaci ), 80-100gr maia proaspata, lapte, 3 oua, 300gr zahar, 200-250ml ulei, rom, vanilie, coaja de portocala si lamiie. Se topeste maiaua cu putin lapte caldut, nu fierbinte, se adauga 1-2 lg de zahar si putina faina cat sa se faca o compozitie curgatoare ca sa poata creste. A si putina sare se pune. Se bat oualele cu zaharul, se adauga mirodeniile. Dupa ce a crescut maiaua se toarna peste faina, se adauga si oualele batute cu zahar si se framinta. Pina la omogenizare poti folosi putin lapte caldut. Si incepi sa framinti coca, turnind din cind in cind cate putin ulei,... cam 20-30 min. trebuie framintat. Pina incepe sa faca basicute aluatul. Il lasi undeva unde este cald la crescut. Cam asta este tot. Eu il fac numai umplut cu cacao si nuca. Dupa ce a crescut il pui in tavi unse cu ulei sau margarina si il mai lasi putin sa creasca. Il ungi cu ou si presari zahar sau susam pe deasupra.
Totul depinde de calitatea fainii si de ...framintat, dar si de cuptor. Eu il coc cca 50 min la 160 grade. Acuma depinde si de cuptorul pe care il ai. Un secret ar fi ca atunci cind il bagi la cuptor pt cateva minute 3-4, cuptorul sa fie mai incins si apoi sa-i reduci gradele. Si toate ingredientele trebuie sa aiba temperatura camerei. Sper ca nu am omis ceva si ti-am dat reteta corect. Bafta multa si sper sa-ti reuseasca. Very Happy

Sus
mirela_h
Calator

MesajTrimis: Vin Dec 21, 2007 4:56 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

fetelor, multumesc pentru retete si pentru idei, sa vedem ce o sa iasa...in cel mai rau caz o sa-i dau lui Lucky sa-i manance, oricum in 1 ian i "sarbatorim"ziua de nastere:)))...dar nu au cum sa nu iasa....
Sus
ioanna
Calator

MesajTrimis: Vin Dec 21, 2007 9:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mirela nu-ti fa griji , daca au supravietuit toti dupa pot pie e totul in regula!!!!HI HI HI Laughing
Sus
mirela_h
Calator

MesajTrimis: Vin Dec 21, 2007 10:16 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hey, nu vreau sa ma laud, dar pot pie a fost un success:))) sa vedem daca tine si de data asta Laughing
Sus
ioanna
Calator

MesajTrimis: Vin Dec 21, 2007 10:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da , da noua nu ne-ai dat sa gustam!!!! Sad asteptam insa cozonacii mai ales ca dupa ziua lui Lucky e ziua mea de nastere
Sus
mirela_h
Calator

MesajTrimis: Vin Dec 21, 2007 10:21 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

I got the message Wink
Sus
nanu
Calator

Data înscrierii: 22/Noi/2006

Locație: Patra

MesajTrimis: Lun Dec 24, 2007 11:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salutare fetele, mirela iti dau si eu un site de unde am luat reteta de cozonac si este tare bun ! http://mayas-esprit.blogspot.com/2007/03/cozonac-cu-macnucacocosbrnza.html

este garantat eu deja il fac a doua oara si este bun,va pun si ceva poze cu pregatelile mele de craciun printre care este si cozonacul respectiv, daca vrei sa incerci sa fi atenta la aluat ca la mine a mai fost nevoie de cam 100 de grame faina!

Melomacarona,

Salam de biscuiti, am facut 4, 2 simpli, unu cu rahat, unu cu crema alba din compozitia de la ``oamenii de zapada``

``Bilute ``albe

oamenii de zapada

farfuria cu ``zapadaiii``

cozonacii, unu rotund cu rahat si 2 mai mici unu cu cacao si unu cu nuca

farfuria cu cozonac taiat

si salata de beof

purcelul de lapte , anul asta l-am inlocuit cu friptura de porc facuta rulada

Sus
marablue
Calator

Data înscrierii: 23/Iun/2007

MesajTrimis: Mie Ian 02, 2008 11:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La multi ani 2008!! Da ai pregatit cava bunatati...cred ca au fost bune toate
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Emigrare Grecia Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... , 15, 16, 17  Următoare
Pagina 16 din 17