Trimis: Sâm Ian 06, 2007 4:09 pm Titlul subiectului:
danya a scris:
as vrea sa aflu cat de greu e(si am inteles ca e destul de greu)sa
gasesc un job in Salonic
nefeli a scris:
ai mare dreptate.....sunt fffffff atenti cine le vine in tara.legile sunt dure
cu emigrantii ptr a nu i incuraja sa vina. in rest ca oameni sunt super cineva intreba de
munca in salonic.pai daca ai acte numai sa vrei sa muncesti,ca gasesti de lucru (500 euro)
,daca nu ai e riscant dar nu imposibil.faci munca de jos sau fffffffff jos. in salonic e frumos
.in centru mai dau de un grup de romani. merita vizitat.
danya a scris:
incerc sa gasesc in domeniu...eu sunt arhitecta...cum pot face sa
gasesc ceva?
nefeli a scris:
esti in salonic?
ai acte de sedere?
daca da ai sanse,daca nu ai acte de sedere si esti aici,(mor de oftica sa vad asa ceva)
nu poti lucra decat ca ...........menajera, sau in vreo fabrica ceva.oricum nu in domeniul tau.
mai vb.
nefeli a scris:
ah era sa uit....daca esti inca in tara trebuie sa vb cu cei de la consulat,sa
ti se dea viza ptr a veni aici sa ti se recunoasca toate diplomele ,etc. apoi ai acces la oferte
de lucru.suna simplu dar ..........nu e
danya a scris:
hmmm...eu sunt in romania...practic imi spui ca nu am cum ajunge sa lucrez
acolo?!asta imi spui, nu?firmele nu accepta sa lucreze cu straini?...
hm...e trist si nu stiu daca rolul de menajera mi-ar da liniste suficienta...aici , ca arhitect,
mi-am castigat un nivel ...si chiar daca stiu ca acolo as veni"la stapan"...as incerca...imi spui
ca nu exista mari sanse, nu?
nefeli a scris:
sincer,cel mai bine e sa te duci la consulatul elen.au liste cu locuri libere
ptr cine e interesat.sau/si te poti inscrie si la oficiul de emigrare a fortei de munca
(cam ai de umblat) ptr a ti gasi un post in domeniul tau.nu stiu exact de ce ai ales grecia.
nu ma intelege gresit,e o tara minunata,dar financiar ti ar fi mai bine in germania spre ex.
si nu sunt atat de circumspecti si stricti ca aici.nu intelege ca e imposibil sa vi aici si sa lucrezi
in domeniul tau,e doar de alergat.orice alta destinatie ai alege ,cred ca ar fi la fel.
multa bafta
danya a scris:
merci...pentru tot...
...dar explica-mi de ce e atat de...almoust imposible...
nefeli a scris:
http://www.omfm.ro/docs/grecia.pdf ca sa ti faci o idee:P
danya a scris:
multumesc,inca o data...
eu sunt in romania...a gasi ceva acolo nu e asa usor...mai ales de aici, de departe...
si oricata determinare as avea...se pare ca trebuie sa ma lupt putin cu morile de vant...
nefeli a scris:
nici nu stiu cum sa ti explic mai bine sa intelegi.m am uitat acum pe site ul
omfm sa vad ca idee ce se cauta.nu am avut rabdare sa citesc tot.intr un cuv.cauta de la
mecanic....la dulgher.dar nimic cu studii superioare.
daca incerci sa vezi cum ne va fi de usor dupa integrare ,suna cam asa: turism cat de
cat liber,munca in afara peste vreo 5 ani.ne vor pune la colt.....sa si protejeze proprii
cetateni ,si intr un fel e logic.
barbu a scris:
mai este un aspect ,care influenteaza in mare masura ocuparea de posturi
pentru absolventi de facultate-limba,cum sa-ti expui ideile,cum sa intelegi ce ti se comunica
si ce se cere de la tine daca nu sti o boaba ?
apoi sigur este ca stiind engleza de exemplu sau franceza,se poate lucra fara permis
de lucru la o firma import -export,trecut ca ,colaborator extern,dar aici trebuie o pila ,
o recomandare..
nefeli a scris:
sunt de acord cu tine.si aici,de multe ori,"recomandarea"inlocuieste experienta
,sau o mai buna pregatire.limba greaca mi e mi se pare destul de dificila.usor de inteles greu
de vb.acum depinde de fiecare.
Trimis: Sâm Ian 06, 2007 5:19 pm Titlul subiectului:
jessika a scris:
Buna tuturor! am vazut din intamplare mesajele voaste...as dori ca ma
adresez celor carora locuiesc in grecia...
Am citit de asemenea linkul www.omfm.ro....
Romania intra la 1 ianuarie in UE totusi...stiti cumva daca e valabil ce scrie pe omfm.ro
in legatura cu cetatenii UE pt munca in grecia?ce ati mai auzit prinb grecia in
privinta noastra..?vom fi si noi cetateni UE peste 2 luni...sper sa mi raspunda cineva, va pup si
toate cele bune
barbu a scris:
site-ul de care vorbesti nu este actualizat,doar in parte pentru italia.
dar nu mai este mult si vom afla pe viu care sant noutatile ,orcum variaza de la stat la stat.
.daca am ceva nou si concret am sa anunt
Trimis: Lun Ian 08, 2007 9:20 pm Titlul subiectului:
Trebuie sa te inregistrezi si tu si bebe la o sectie regionala de politie,e un birou special ptr straini.Banuiesc ca nu vrei sa pleci curand din grecia.Teoretic ni se cere dupa 3 luni aici sa ne inregistram la acel birou,si sa ne clarificam situatie:casatorie cu cetatean grec sau european,contract de munca,sau esti suportata financiar de cineva,eventual studii.Dupa aceea poti duce si pe bebe la cresa.....si ca sa ai informatii cat mai exacte....trimite un mail la ambasada.Iti vor spune si mai exact.
Trimis: Vin Mar 02, 2007 1:22 pm Titlul subiectului: Buna.
sunt Marius din Timisoara, pls daca poste cineva sa ma lamureasca cum sa fac sa capat un job in Gr., i-as fi recunoscator. Sunt electician, dar ma pricep di la rigips, faianta, gresie. Vb engleza, nu stiu boaba greceste, dar invat repede. Si inca ceva.... permisul auto romanesc e valabil acolo? Multumesc! mariusbms@yahoo.com
Trimis: Joi Apr 19, 2007 3:02 pm Titlul subiectului:
cosmin99lavinia a scris:
Salut! sunt pt prima oara pe acet site si nu cunosc pe nimeni...am intrat cu speranta ca oamenii de aici vor
fi amabili cu mine si ca voi reusi sa-mi fac ceva prieteni.Momentan locuiesc in Atena si de o saptamana
si jumatate caut un loc de munca.Cu limba greaca ma descurc. As fi foarte recunoscatpare celor care ma vor
indruma spre a-mi gasi ceva de lucru.
lucian30 a scris:
Din pacate nu te pot ajuta in legatura cu subiectul pt ca nici eu nu am ceva
de munca deocamdata,,si eu sunt nou pe forum .. dar am vrut sa itzi raspund sa vezi ca nu esti
singura ,,,bine ai venit in grecia ,, posteaza mai mult si ai sa itzi faci prieteni eu asta fac si uite
ca functioneaza ,,,
cosmin99lavinia a scris:
multumesc mult pentru incurajari...am sa incerc sa-ti urmez sfatul
Trimis: Joi Apr 19, 2007 3:24 pm Titlul subiectului:
Cezar1977 a scris:
Salutare
Am gasit pe net un site care mie personal mi se pare ca este k lumea realizat. Sa vedem pana la proba
contrarie .
Adresa este : strainatate.quickjobs.ro.
Trimis: Mie Iul 18, 2007 2:00 pm Titlul subiectului: Sfat legat de premis de munca
Buna!
Mu numesc Nora si in prezent imi caut de lucru in Grecia in domeniul de marketing/management. Am cateva interviuri saptamana viitoare in Salonic dar habar n-am care sunt conditiile de angajare pentru un cetatean roman cu studii superioare in Grecia. Ce ar trebui sa faca firma si ce trebuie sa fac eu.
Trimis: Lun Apr 07, 2008 11:58 am Titlul subiectului:
flope91 a scris:
sant de 6 ani in atena impreuna cu sotia mea si cu fica noastra de 10 ani.muncesc in constructii ca si maistru vopsitor dar adevarul ca ma m cam saturat de munca asta.daca stiti altceva de munca as fii bucuros sa schimb asa ca astept sugestiile voastre.va multumesc
Trimis: Lun Apr 07, 2008 12:00 pm Titlul subiectului:
Criss78 a scris:
Este vorba despre un Complex de 5 stele, langa Hersonissos (hotel cu 800 de locuri, 5 baruri, 15 trenuri de tenis, piscine etc.). Se cauta barmani in primul rand. Singurele cerinte sunt: o experienta minima in acest domeniu si ft.important cunoasterea macar la nivel de incepator a limbii germane. Eu lucrez de doi ani aici si as putea sa mai ajut pe cineva sa lucreze intr-un loc atat de frumos. Conditiile sunt excelente, se ofera cazare, masa si salariu de min.1000 de euro(in conditiile in care nu ai nici o cheltuiala). Daca este interesat cineva sa ma anunte pana in 1apr..
dafber a scris:
Ce inseamna in conditile in care n-ai nici o cheltuiala?
Criss78 a scris:
Adica nu trebuie sa dai nici un cent pe cazare, facturile de lumina, apa etc. sunt platite de club. Si ai trei mese pe zi, dar daca vrei poti sa mananci de cate ori vrei, fiindca toata ziua este un fel de snack line(in afara orelor de mese) atat pt. angajati(personalul este de aprox200), cat si pt. oaspeti. Bineinteles, daca fumezi tu trebuie sa-ti cumperi tigarile:))
In afara de asta in interiorul complexului (care se intinde pe 200.000m2) poti sa folosesti toate facilitatile, sala fittnes, sauna, piscine, internet, tennis, golf etc.
Am mentionat limba germana, fiindca este un club destinat aproape in exclusivitate turistilor din germania, dar dac lucrezi la bar de ezemplu, ajunge sa intelegi ce t-i se cere, sau daca te intreaba cineva ceva sa ai macar habar ce a spus. Oricum daca stii ft. putin germana si mai binisor engleza, te descurci.
wattaman a scris:
M8, eu vroiam sa ma reprofilez vara asta si sa ma fac ospatar/barman ceva de genul asta in Santorini.
Nu vorbesc germana, abia daca inteleg 2-3 boabe, dar engleza o stiu bine; si majoritatea germanilor vorbesc engleza, mai ales ca multe cuvinte se aseamana.
Oricum, da-mi un bip daca mai e vreun loc liber. As schimba Santorini cu Creta, mai ales ca am cunostinte acolo.
Mersi!
Trimis: Lun Apr 07, 2008 12:07 pm Titlul subiectului:
edbica2000 a scris:
Dragi Compatrioti,
Desi, de prea multe ori am vazut (si personal si la altii) ca noi, romanii, cand vine vorba de intr-ajutorare stam foarte prost la capitolul asta nu mi-am peridut speranta (deh, asta moare ultima cum se zice) incerc sa deschid o tema (nu stiu daca a mai fost deschisa sau nu) despre piata locurilor de munca in Grecia.
Nu despre ziarele sau site-urile de internet unde putem gasi aceste anunturi, desi si acestea sunt interesante, dar au mai fost postate, ci despre ceea ce auzim, cunoastem noi insine in mediul in care ne ducem activitatea cotidiana.
Mai exact de ce putem recomanda noi insine, auzind la locul de munca actual sau de la o alta persoana.
Nu am drept de moderare pe acest forum, dar as ruga pe cei ce au, sa deschida, daca li se pare util si interesant, un nou folder (nu topic) in asa fel incat sa fie usor de accesat si de organizat pe orase/zone ca sa nu fie nevoit cel ce le parcurge sa citeasca 100 de anunturi.
Din punctul meu de vedere ar fi interesant subiectul daca nu pt cei din RO (carora le este destul de potrivnica legea cel putin pana in 2009) macar pentru cei care sunt deja aici si vor sa schimbe sau nu au un loc de munca.
In speranta ca acest lucru se va face si vom contribui pe masura puterilor fiecaruia, va doresc spor la treaba !
nefeli a scris:
Am trimis deja un pm administratorului acestui forum cu propunerea ta.Eu nu pot deschide un nou folder.
oana0316 a scris:
Felicitari. este o idee foarte buna, si sa speram ca se va si materializa cat de curand ! As fii foarte bucuroasa sa pot citi despre ideile,experientele,anunturile, propuneriile tuturor utilizatorilor, si nu numai, in ceea ce priveste piata locuriilor de munca din grecia . Sunt de curand venita in atena , insa am apucat sa muncesc aproape 3 luni, la o firma de curatenie, sub patronat roman. "experienta" a fost mai mult decat groaznica: enorm de multa munca si salariu de 4 euro pe ora, fara a lua in calcul orele pierdute intre doua sau mai multe destinatii. adica:desi incepeam munca la 6 dimineata , o terminam seara la 23, eram platita doar pentru 8-9-10 ore de munca .....restul ....timp pierdut pentru mine. Astfel, dupa o luna de munca , de dimineata pina seara, sambata si duminica inclusiv - m-am ales cu 600-700 de euro, si cu o gramada de probleme de sanatate.....! Nu recomand nimanui munca la romanii intr-o tara straina !!!! Nu stiu incotro sa imi indrept atentia spre a-mi gasi ceva de munca, de preferabil -la greci , fiindca limba inca nu o stapanesc deloc . In tara sunt economist-contabil, si pentru cei 27 de ani pe care ii am , destui ani de experienta ca contabil, dar aici .... sunt fiica ploi. Chiar daca mi-as echivala , sau ...., studiile aici , momentan ar fii tot degeaba -nestiind limba. de aceea revin cu rugamintea privind si informatiile despre cursuriile de limba greaca.
Lionqueen a scris:
Poti gasi job cu engleza ca, virgula, contabil... Sunt multe cerinte.
oana0316 a scris:
Lionqueen a scris:
Poti gasi job cu engleza ca, virgula, contabil... Sunt multe cerinte.
multumesc de sfat . insa eu , din cate am cautat si am gasit prin ziare, desi cereau , da, engleza , era obligatorie cunoasterea limbii grecesti. Daca stii tu pe cineva( firma) care vrea contabil, in grecia, fara sa cunoasca limba, te rog ....spune-mi. Ar fii prea frumos sa fie adevarat ! Ar fii un vis , sa pot profesa si aici meseria mea, insa ...... m-as multumii sa fiu si doar o simpla vanzatoare, sa pun alimentele pe raft . eu stiu ..... . Nu mi-e rusine de munca , atata vreme cat e cinstita, deci orice ar fii bun pentru inceput !
ma bucur oricum ca mi-ai raspuns.
edbica2000 a scris:
Din pacate, eu nu cred ca vei gasi ceva in profesia ta fara sa stii greaca si nu numai. Codul Fiscal, legile sunt totusi diferite cat ar fi ei in UE. Sa dea D-zeu sa gasesti. In alta ordine de idei eu zic sa te axezi, fara rusine, pe ceva gen vanzatoare (sunt destul locuri de munca in ziare) si unde cu cateva cuvinte in greaca poate te vor accepta. La fel si pe partea de ospatarita, barman, bucatarie la un bar, cofetarie, ghiros, fast food, etc.
oana0316 a scris:
edbica2000 a scris:
Din pacate, eu nu cred ca vei gasi ceva in profesia ta fara sa stii greaca si nu numai. Codul Fiscal, legile sunt totusi diferite cat ar fi ei in UE. Sa dea D-zeu sa gasesti. In alta ordine de idei eu zic sa te axezi, fara rusine, pe ceva gen vanzatoare (sunt destul locuri de munca in ziare) si unde cu cateva cuvinte in greaca poate te vor accepta. La fel si pe partea de ospatarita, barman, bucatarie la un bar, cofetarie, ghiros, fast food, etc.
da, asa este ! nici nu ma gandeam, cel putin pentru moment , sa sper la un loc de munca intr-un birou . e clar asta ! idee e ca ma indoiesc ,chiar si ca barman-ospatar , la bucatarie , oriunde, sa ma angajeze cineva fara a cunoaste limba, a o vorbii . singura mea "lauda ", in acest sens , e ca inteleg ce mi-i se spune si am invatat sa scriu si sa citesc , singura, dar e mult prea putin .....
Lionqueen a scris:
Draga Oana, eu am vazut fooooooarte multe anunturi pe profesia ta la companii straine din Atena. La Linkuri utile ai multe siteuri cu joburi, arunca-ti un ochi pe ele... Cel mai probabil este sa gasesti in Sky Walker.. Deasemeni anunturile sunt in engleza de la companiile straine si in ele se specifica daca vor si greaca, majoritatea numai engleza o cer... Bafta oricum!!!
[quote="oana0316"]
Lionqueen a scris:
Draga Oana, eu am vazut fooooooarte multe anunturi pe profesia ta la companii straine din Atena. La Linkuri utile ai multe siteuri cu joburi, arunca-ti un ochi pe ele... Cel mai probabil este sa gasesti in Sky Walker.. Deasemeni anunturile sunt in engleza de la companiile straine si in ele se specifica daca vor si greaca, majoritatea numai engleza o cer... Bafta oricum!!!
M-ai facut curioasa, si mi-ai "implantat" o doza de speranta . Sa de-a Domnul asa sa fie cum zici tu !!!! Multumesc , am sa stau azi toata ziua sa "purific" anunturiile din ziare ! Vorbesc bine engleza, dar la nivel de conversatie , termenii contabili poate doar prea putini. E , oricum, asta pot invata rapid , daca pun "burta pe carte " !