Trimis: Dum Noi 26, 2006 1:37 pm Titlul subiectului: Sanatatea
Ce ne doare pe noi sau pe altii...
Ma gandesc ca putem vorbi si despre alimentatia naturista, pastile, medicina alternativa (aici eu am o bogata experienta), boli, mijloace de combatere, mijloace contraceptive, leacuri babesti, diete pt. a pierde kilograme si cum ne mentinem in forma, exercitii de gimnastica ...
Un subiect nu prea drag de dezbatut, dar care ne poate fi de folos intr-un fel sau altul...
Ultima modificare efectuată de către Lionqueen la Dum Noi 26, 2006 1:44 pm, modificat de 1 dată în total
Trimis: Dum Noi 26, 2006 1:40 pm Titlul subiectului:
e un topic excelent, L, pe mine ma intereseaza tot ce tine de mijloacele naturiste ( dieta, combaterea bolilor, etc)... eu , in general, evit sa iau medicamente...de exemplu, ce folositi in cazul durerilor de cap???
Trimis: Dum Noi 26, 2006 1:48 pm Titlul subiectului:
In cazul durerilor de cap din cate stiu, e bine sa-l oxigenezi si sa aduci cat mai mult sange la cap...Poti sa stai cu capul in jos sau cu picioarele ridicate si masajul tamplelor si apasarea pe centrii energetici ai capului, care se gasesc din crestet pana aproape de gat, pe mijlocul scalpului......
Trimis: Dum Noi 26, 2006 2:02 pm Titlul subiectului:
Pe mine ma intereseaza daca stie cineva cum sa te lasi de fumat... Eu m-am lasat pt. 2 ani, fara sa fac nimic deosebit, pur si simplu m-am sculat intr-o dimineata si n-am putut sa pun tigara in gura si de acolo incolo nu mai suportam tutunul in jurul meu si pe haine... Apoi, la servici mi s-a pus tigara in gura, am simtit iar gustul si m-am apucat din nou... Nu chiar in cantitatea de dinainte, dar destul...
M-ar mai interesa daca stie cineva ceva despre durerile de spate (eu am inceput sa ma confrunt cu ele dupa ce am carat zilnic un pachet de legislatie in poseta de vreo 6 kg) dar si de la salteaua de pat din Ro...
Ma intereseaza deasemeni diete de slabit sau mentinut in forma, dar nu prea dure, incat sa te abtii de la tot... Si, cum scapam de temeri si de frici, care fiecare banuiesc ca are, intr-o masura mai mare sau mica...
Eu am tensiunea foarte mica (10 cu 7), si nu mai pot sa beau cafea, ma intereseaza ceva leacuri si despre asta...
Trimis: Dum Noi 26, 2006 2:41 pm Titlul subiectului:
lionqeen,sa sti ca la durerile de spate ``ajuta`` si umezeala! au astia o umezeala in aer, cel putin aici in patra, mama mama, mi-e mai frig aici decat in romania, dar si durerile de spate, eu te sfatuiesc sa te duci sa faci o radiografie la mijloc, uite-asa caram eu lazi de bere , la sevici, sa le bac in frigider, si vad ca ma doare mijlocul, m-am dus intr-o zi asa, e zic sa fac o radiografie la mijloc, e, ca ziceti? coloana m,ea a `` plecat cu sorcova`` s-a deplasat inspre burta,
pentru durerile de cap puteti pune si comprese cu otet de mere ( eu de oibicei cand am le am puternice nu trec decat cu pastile)
Trimis: Dum Noi 26, 2006 3:04 pm Titlul subiectului:
In legatura cu dietele, eu nu am tinut niciodata( nu am suficienta vointa ) si nici nu prea cred in ele...cred in schimb intr-un regim sanatos care sa includa alimentatia echilibrata si miscarea( nu neaparat sportul , macar plimbari sau mers pe jos)...este bine, cred, sa tii un mic jurnal cu ceea ce manaci in fiecare zi, absolut orice, ora si cantitatea si apoi sa le evalueszi impreuna cu un dietolog sau folosind informatii de pe Internet...si sa incerci sa tii sub control greutatea...adica chiar daca intr-o zi ai intrecut masura, in urmatoarea sa o lasi mai moale...eu asa procedez si nu am avut probleme cu greutatea...cu masa musculara nu stau prea bine, dar nu prea fac sport in ultima vreme...
Trimis: Dum Noi 26, 2006 3:58 pm Titlul subiectului:
Ei, hai sa va spun o chestie cu dietele...Eu aici in grecia nu pot sa tin nici o dieta in mod sigur, caci am devenit o gurmanda de nu va zic si am invatat sa mananc cu placere (In Ro, multi ani mancam de necesitate, dar mai in dizgust asa si mancam echilibrat)... Eu vreau sa mai scap de vreo 5 kg, asa pt. mine... Am aici o bicicleta medicinala, coarda, gantere, centura cu electrozi pt. abdomen, si o un dvd cu exercitii Pilates... Dar ma apuc sa fac o zi (gata zic, incep de azi) si apoi ma lasa pagubasa nu stiu cate zile... Apoi cand port o bluzita mai mulata si vad eu ca nu e chiar perfect la abdomen, ma enervez si iar ma apuc, si apoi iar renunt...Nu stiu ce Dumnezeu, nu pot sa ma tin de un program echilibrat... Problema cu greutatea hai ca nua r fi asa mare (am luat ceva kile, dar nu de speriat), dar problema e cu masa musculara, cum a zis si Mirela... Vad ca nu mai e asa tonica ca in vara de ex., cand ma duceam la inot destul, plus cu bronzul mai acoperea ceva zone... Offf, si bata-o vina, si celulita asta ma supara...desi am incercat nu stiu cate creme si in Ro si aici contra ei, nu prea vad rezultate...Adica am perioade cand e super, perioade cand nu... Chiar nu inteleg de ce...Dar am observat ca atunci cand elimin mai multe toxine si apa este mai bine...
Cu dieta si eu INCERC ERC sa fac la fel... Daca azi abuzez, maine mananc ceva mai light...
Despre coloana, eu stiu de multi ani ca am un pic de scolioza, adica coloana nu este perfect dreapta, dar pana acum vreo 2 ani, n-am avut nici o pb. Nu m-a suparat... Si chiar nu cred ca e de la umiditate, caci le aveam rau de tot si in Ro...
De ex. cand stau prea mult intr-o pozitit (de ex. la calculator), ma dor ceafa si umerii rau de tot, cand car ceva mai mult decat de obicei ma doare noada, iar cand ma scol dimineata, mai ales cand dorm mai aiurea, ma doare mijlocul spatelui rau de tot, sau toate la un loc... In Ro am fost la un tip care indreapta oase, m-am simtit foarte bine dupa, pt, ca a pus ceva vertebre deplasate la loc, poate acum e aceeasi pb... Nu stiu daca am folosit bine cuv. vertebre, e ca atunci cand masezi un loc, si auzi cate un zgomot pe ici pe colo, si dupa te simti mult mai bine...
Saracul sot, in ultima vreme, in fiecare dimineata are program de masaj
Dar a zis ca o sa ma duca la un ortopedist...Sa vedem ce va gasi sau ce va zice doc.
Trimis: Dum Noi 26, 2006 4:06 pm Titlul subiectului:
dupa parerea mea , cel mai bine e sa mergi la gym...sa gasesti un program care ti se potriveste si sa-l lucrezi si apoi chiar daca mananci, cel putin se mai consuma prin exercitii...pe cont propriu slabe sanse...asa sunt si eu, incep in forta, abdomene, figuri, aerobic, jogging si apoi...pauza...dupa vreo 2 luni iar o iau de la capat..inca nu am reusit sa respect acasa un program regulat de exercitii fizice...dar la gym, stii ca mergi, mai ales daca ai ci companie si altfel sta treaba....
Trimis: Dum Noi 26, 2006 4:07 pm Titlul subiectului:
Buna dimineta fetele....Asta da topic,chiar aveam nevoie de asa ceva !!!
In legatura cu durerile de cap, mie cel mai bine imi prinde o bentita din aia care acopera urechile (lol,oricat de hidos ar suna...) si un algocalmin.Faza cu masatul tamplelor chiar merge,mai ales daca ai un sot puternic ....Sau cateodata mai merge cate un "Tatal nostru" pentru cine crede indeochi(eu una cred) ...depinde de situatie.
Cu fumatul mi s-a intamplat o chestie ciudata,anul trecut de revelion am fuma vreo 2 pachete si culmea....pe 1 ian nu am mai putut sa fumez deloc,simteam ca am un nod in gat...si bineintales ca de Paste m-am apucat iar dar cred ca cel mai mare rol il are vointa in toata chestia asta si bineinteles,daca ai un anturaj care fumeaza,e muuult mai greu.De obicei se lasa si sotul meu de fumat odata cu mine,pentru ca e nasol cand unul fumeaza si celalalt nu.
Si am o dieta smechera,am aflat-o aici in Grecia si la mine a functionat(nu am incercat prea multe diete la viata mea ,dar asta chiar a dat roade).
o s-o postez un pic mai incolo,ca acum ma dispera sotul sa stea la calc,ok?(de parca de dim de la 10 pana la 3 nu e de ajuns...of)
Trimis: Dum Noi 26, 2006 4:14 pm Titlul subiectului:
si o intrebare: vi s-a intamplat sa aveti pierderi de memorie? adica sa nu retineti ce ati mancat iesi sau ce v-au rugat colegele dimineata la serviciu?din cauza asta am inceput pe cont propriu o cura de pastile 100% naturale(asa scrie pe cutie) cu extract de ginkgo biloba...in ce alimente se gaseste lecitina in afara de ciocolata si pastile?
Trimis: Dum Noi 26, 2006 4:58 pm Titlul subiectului:
Si eu cred in deochi...O sa va spun o intamplare ciudata...
Acum multi ani de zile, cand eram prin liceu, am dat la o tipa sa-mi croseteze o bluzita si o caciulita din macrame, ca erau la moda chestii astea si cu gaurelele mai mari... Toate bune si frumoase, imi iau lucrurile, o platesc si ma imbrac cu ele la o petrecere... Domne, va jur m-a luat un rau din senin, de am crezut ca mor si mai multe nu, fara NICI UN MOTIV, am plecat acasa de urgenta, m-am dezbracat de haine, mi s-a zis un tatal Nostru si....MIRACOL....Mi-am revenit instantaneu ca si cand nimic nu se intamplase, si m-am intors la petrecere
Am aruncat hainele bineinteles si de atunci mi s-a intamplat frecbent sa ma deochi si am inceput sa cred in chestii de astea... De multe ori ma lua raul fara nici un motiv, si dupa un deochi, ma simteam super... Zice ca atunci cand spui Tatal Nostru si esti deochiata casti intr-una...Si te opresti din zis, cand nu mai casti...Mai era o faza sa te protejezi, de fiecare data cand pleci de acasa sa pui degetele la unul din calcaie si sa zici "Asa cum calcaiul meu nu se deoache, asa nu ma deochi nici eu"...Dar in cazul n-a mers cu figuri din astea...Apoi am aflat un alt truc, si HAI CA VA VAND PONTUL SI VOUA chiar de la sotul meu, dar cu mult inainte sa ne casatorim (stia de la soacra-mea)... Sa porti la mana, la gat, nu conteaza un ochi..In Gr. astfel de ochi se asesc pe peste tot, din argint, din aur... Eu mi-am luat un ochi din Creta si de atunci il port tot timpul, deobicei la bratara si n-am mai avut nimic... O fi efectul Placebo, nu stiu, dar nu mi s-a mai intamplat...
Cu gimnastica, am fost si in Ro la sala..Intai m-am apucat de fitness si m-am speriat caci luasem alura de culturista si nici pe departe sa slabesc, ba chiar m-am marit
Am renuntat si m-am apucat de aerobic... Imi era bine, consumam ceva calorii, dar din nou...nu slabeam...Apoi am slabit de la stres vreo 10 kg fara sa fac nimic, adica gimnastica
Cand m-am vazut in halul ala (lumea zicea ca sunt din etiopia) si ca ma luasera problemele de sanatate si ameteli pe strada nu stiam ce sa fac sa iau in greutate... Ma rugam sa pun macar jumatate de kg...Nimic, pana cand m-am calmat si am inceput sa apreciez mancarea si sa o mananc cu pofta si sa-mi placa... Iar de acolo incoace, cu calatoriile in gr si cu traitul aici, stiti povestea
Trimis: Dum Noi 26, 2006 5:02 pm Titlul subiectului:
Cu pierderile de memorie, nu mi s-a intamplat, dar Ginko Biloba contine ginseng si nu este recomandat pt. persoanele cu tensiune mica, caci scade tensiunea. Altfel, sunt super bune...
Eu dupa accidentul super nasol de masina care l-am avut, am avut anxietate si atacuri de panica, in mijloacele de transport si agorafobie... Doctorii mi-au dat droguri ca Xanax si prostii din astea, dar cand am citit ca dau dependenta, nu am luat nimic si am inceput sa ma documentez in domeniu si am luat-o pe cai alternative (medicina alternativa, acupunctura, homeopatie, bioenergie) si cu ceaiuri si chestii din astea si mi-au trecut... Nu chiar 100% dar vreo 89%...
M-ar interesa sfaturi in domeniu...
Credeti ca depresiile si anxietate sunt o boala sau un moft???
Trimis: Dum Noi 26, 2006 5:04 pm Titlul subiectului:
Ah citeam o statistica inspaimantatoare in Usa, 90 la suta din oameni sunt depresivi si au ajuns o tara dependenta de Prozac...
Oare de ce? Credeti ca vremurile care le traim, fiind mai agitate si mai stresante, poate sa ne influenteze??? Ma uit la bunicii si parintii nostrii... Sunt foarte calmi si n-au probleme de genul asta...
Trimis: Dum Noi 26, 2006 5:09 pm Titlul subiectului:
categoric...uita-te la tineri, la adolescenti, la copii...sunt stresati si nervosi...am o cunostinta, are 18 ani si a inceput sa cheleasca din cauza stresului...ce stres?habar nu am;familie organizata, conditii decente de trai, rezultate bunicele la scoala...medicii i-au spus ca nu-si pot da seama de ce....acum face tratament...s-a tuns la 0 sa nu se vada portiunile fara par...