Trimis: Mie Apr 11, 2007 10:54 am Titlul subiectului:
Na ca am aparut si eu prin zona .Ma bucur zau sa aflu ca nu mi-s chiar singura pe meleaguri elene.De 3 ani jumatate de cand sunt aici nu am reusit sa dau de vreun roman si nu pot sa zic , Atena nu e chiar mica.
Vorbitzi de diete, dureri de spate s.a.m.d. Si eu am probleme cu spatele de cand am nascut.In sarcina am luat vreo 25 de kg.si vertebrele din zona lombara sunt tasate si au prins si un nervisor intre asa ca sa fie gama completa.Solutzii ? Operatie, fizioterapie sau gimnastica.Eu am apelat la ultima varianta si m-am inscris la o sala de gimnastica unde ma strduiesc sa ajung cam de 3-4 ori / saptamana si vad ca de cateva luni ma misc natural.Ca medicatie recomand Mesulid dar nu faceti abuz de el.Luatzi doar cand nu se mai poate.
Sa va spun o dieta pe care o fac in general dupa sarbatori? Timp de 3 zile de cate ori va e foame betzi un pahar de lapte sau lapte acru iar apoi alte trei zile 8 felii de paine prajita unse cu margarina / zi si un butoi cu apa.Prima zi e mai grea dar apoi e super simplu.
Trimis: Mie Apr 11, 2007 6:02 pm Titlul subiectului:
Citeam de mai mult timp acest forum, dar in sfarsit m-am hotarat sa ma inscriu. Sunt medic si dau anul asta examenul de specialitate in Romania, urmand sa plec definitiv in Grecia in luna noiembrie- intre timp tot astept sa se rezolve problema recunoasterii automate a diplomelor.
Mai intai incep cu niste corectari a celor scrise pe forum: Ginko Biloba nu este acelasi lucru cu Ginseng. Nu stiu sub ce forma comerciala se gaseste in Grecia Ginko Biloba- in Romania se gaseste sub numele ei , Bilobil sau Tanakan- dar ca proprietate principala produce vasodilatatie fiind buna mai ales la persoanele varstnice care au ischemie circulatorie cerebrala. Intradevar la persoanele care sunt hipotensive poate da chiar dureri de cap pentru ca prin vasodilatatia produsa poate accentua in fapt usoara ischemie cerebrala deja prezenta.
Vorbeati de ParacetamoL- Deponul grecesc- devine toxic hepatic in cazul unei utilizari intense si de lunga durata- nu cred ca este cazul sa va faceti probleme in cazul in care il luati la o raceala, durere de cap, sau dureri menstruale. Aspirina este mai agresiva la stomac, dar daca nu aveti gastrita sau ulcer poate fi luata cu conditia sa mancati ceva inainte.
Paracetamolul sinus nu este bine sa fie administrat la persoanele hipertensive continand in plus clorfeniramin, la fel si banalul Coldrex.
Bun gata cu sfaturile. Eram curioasa daca printre voi mai sunt medici care lucreaza in Grecia. Vroiam sa aflu cum s-au acomodat, daca difera mult denumirile lor comerciale la medicamente de cele romanesti.
A!!!! si pentru ca intreba cineva de lecitina- si soia contine o cantitate mare de lecitina- deci multe produse de soia ne mentin mai tinere.
Trimis: Sâm Iun 09, 2007 12:37 am Titlul subiectului:
Buna seara.Ma bucur ca am gasit acest forum.Eu sunt din Timisoara.M-am casatorit acolo si ne-am mutat in Atena la parintii sotului.Am terminat amandoi medicina in Timisoara.Am dat aici examenele la DIKATSA.Specializarea in Grecia e o teroare.Incepem o parte din ea in dec 2011,dupa care intram in asteptare pt urmatoarea parte si tot asa....Multi greci pleaca in Anglia pt specializare.Denumirea comerciala a medicamentelor difera.Eu personal am luat o agenda medicala greceasca sa ma informez.
Trimis: Mie Sep 19, 2007 10:48 am Titlul subiectului:
doc27 a scris:
Citeam de mai mult timp acest forum, dar in sfarsit m-am hotarat sa ma inscriu. Sunt medic si dau anul asta examenul de specialitate in Romania, urmand sa plec definitiv in Grecia in luna noiembrie- intre timp tot astept sa se rezolve problema recunoasterii automate a diplomelor.
Mai intai incep cu niste corectari a celor scrise pe forum: Ginko Biloba nu este acelasi lucru cu Ginseng. Nu stiu sub ce forma comerciala se gaseste in Grecia Ginko Biloba- in Romania se gaseste sub numele ei , Bilobil sau Tanakan- dar ca proprietate principala produce vasodilatatie fiind buna mai ales la persoanele varstnice care au ischemie circulatorie cerebrala. Intradevar la persoanele care sunt hipotensive poate da chiar dureri de cap pentru ca prin vasodilatatia produsa poate accentua in fapt usoara ischemie cerebrala deja prezenta.
Vorbeati de ParacetamoL- Deponul grecesc- devine toxic hepatic in cazul unei utilizari intense si de lunga durata- nu cred ca este cazul sa va faceti probleme in cazul in care il luati la o raceala, durere de cap, sau dureri menstruale. Aspirina este mai agresiva la stomac, dar daca nu aveti gastrita sau ulcer poate fi luata cu conditia sa mancati ceva inainte.
Paracetamolul sinus nu este bine sa fie administrat la persoanele hipertensive continand in plus clorfeniramin, la fel si banalul Coldrex.
Bun gata cu sfaturile. Eram curioasa daca printre voi mai sunt medici care lucreaza in Grecia. Vroiam sa aflu cum s-au acomodat, daca difera mult denumirile lor comerciale la medicamente de cele romanesti.
A!!!! si pentru ca intreba cineva de lecitina- si soia contine o cantitate mare de lecitina- deci multe produse de soia ne mentin mai tinere.
apropo de sfaturi...pot sa cer si eu in sfat ? Doar de 10 zile m-am stabilit aici....si sunt destul de confuza. e o problema de sanatate....si sper sa gasesc raspuns aici....e putin mai delicat...Indraznesc prea mult daca iti cer adresa de e-mail? Multumesc
Trimis: Mar Oct 02, 2007 3:49 pm Titlul subiectului:
In sfarsit si un barbat...si doctor pe deasupra ! Bine ai venit draga doctore! Eu sunt ecolog si ghici, tot din Timisoara! Poate ne intalnim la un pahar de vorba... !
Fetelor, daca va mai intereseaza sa aveti un stil de viata sanatos poate organizam la una dintre voi acasa o intalnire! Cea ce comercializez eu sunt produse ecologice si (si nu exagerez!!!) cele mai bune din lume: suplimente nutritive (Nutrilite), sistem eficient, garantat si durabil de slabit, magneti pentru dureri, cosmetice (Artistry care este in acelasi clasament cu Clinique, Lancome, Estee Lauder), detergenti si sapunuri ce nu ataca pielea sau hainele dar sunt foarte eficiente, ecologice, economice si incredibil de ieftine (utilizam comertul electronic deci nu avem o gramada de cheltuieli). Ce sa va mai spun? Ce parere aveti despre filtrul de apa e-spring care filtreaza cu o eficienta de 99,99% peste 140 de contaminanti lasand sa treaca doar Ca, Mg si Fl?! Nu ati crede ce diferenta de gust are apa de la robinet dupa ce o filtrati cu acest filtru...! Mai vreti? Oalele iCook in care mancarea se prepara in...vid (ei da nu sub presiune!) si foloseste mai putin ulei (o picatura, doua), mai putin timp de preparae si temperatura mai joasa ceea ce are ca rezultat mancare cu mai multe vitamine, economie de energie si timp, si mai putine calori! Sau despre sistemul reparator intensiv care in numai 2 saptamani reduce ridurile fine cu 99%?! Iar totul are garantie de 90 de zile! Adica daca cumperi un produs, il folosesti 89 de zile si apoi spui ca nu are efectul care scrie pe prospect iti primesti integral banii inapoi! Garantat si verificat de mine!
Si sa nu credeti ca am terminat! Cei care se implica in aceasta retea (partenerii) au posibilitatea de a cumpara totul la...jumatate de pret si sa mai castige si o gramada de bani pe deasupra! Iar cei care doresc cu adevarat sa devina independenti financiari se pot inscrie la cea mai mare scoala de afaceri din lume NT21 ce are pana in prezent peste 3.000.000 de studenti iar in fiecare luna se inscriu alti 50.000!
In concluzie asta e afacerea viitorului! Investitie mica (aprox 50 E/an), companie puternica(7 miliarde EURO cifra de afceri/2006), echipa puternica (retea in toata lumea- peste 3 milioane), produse de cea mai buna calitate, sistem de eductie excelent si ieftin (aprox 30 E/luna)!
Imi cer scuze daca m-a luat valul si v-am dat prea multe amanunte dar credeti-ma ca nu v-am spus decat 1% din ce este cu adevarat acest proiect financiar! Eu sunt implicat de mai bine de 1 an in ea si in Romania am o afacere frumusica. Am venit in Grecia doar pentru a-mi dezvolta afacerea si la nivel international! Poate la anul voi fi in Italia sau cine stie unde...
Trimis: Sâm Oct 13, 2007 8:12 pm Titlul subiectului: Ai grija ce iti doresti ca...s-ar putea sa ti se intample!
Asa, v-ati pregatit? Luati-va cipsurile...ba nu doar un pahar de apa ca nu e asa lunga....
Deci va aduceti aminte ca va tot bateam eu la cap cu apa, sa beti cel putin 2 l de apa pe zi...etc. Ei bine eu aplic asta cam de trei saptamani! Si ce credeti ca mi s-a intamplat aseara? Ca am transpirat tot!!!
Deci ma duc la WC... ... fac lipsa mica... ...si...SANGE!... ... gata am fost!!!!! Dupa primele secunde de panica imi aduc aminte ce spunea domnul Maxwell ca "20% sunt actiunile, si 80% cum reactionam la actiuni" si ma calmez! Ma gandesc "bai, la gagici nu am fost...Doamne ajuta...hepatita nu am ca nu ar fi sange...inseamna ca...am eliminat... pietre de la rinichi! A, asta nu e rau! Inseamna ca sunt mai sanatos acuma! Toate bune si frumoase, dar toata noaptea m-am dus la WC si ....febra... ...si....Atunci mi-am adus aminte ca afirmam la un moment dat ca as vrea sa inteleg prin ce trec femeile in perioada....Ei mi s-a indeplinit dorinta! Si doar o zi...! Dragelor...sincere compatimiri si respecte!
Sotie draga, te iubesc!
PS Acum sun OK doar putin ametit, dar rezolv eu... A, si beti va rog 2 litrii de apa nu conteaza de unde (nu de la robinet bineinteles)... dar sa fie macar 2 litrii...
Trimis: Dum Oct 14, 2007 7:06 pm Titlul subiectului:
Draga vsebaro,
sincer nu stiu daca sa ma bucur sau sa-mi fie mila de tine , dar in sfarsit un barbat intelege prin ce suferintze trec femeile.... Asa ca RESPECT domnii mei pt noi DOAMNELE
Si va spun o chestie "in spatele oricarui barbat realizat sta o femeie puternica".