gheorghetonigaru e-migrant
Data înscrierii: 27/Noi/2006 Mesaje: 2
|
Trimis: Lun Noi 27, 2006 6:36 pm Titlul subiectului: fiica disparuta |
|
|
Numele meu este GHEORGHE TONIGARU si domiciliez in localitatea Husi, str. Lt. Dragulet nr. 5, judetul Vaslui. Ceea ce ma indeamna sa va scriu este disparitia fiicei mele, ELENA CORNELIA TONIGARU, in virsta de 22 ani, in timp ce – din cunostintele mele si ale sotiei – era plecata in Spania, in localitatea Torrevieja din provincia Alicante. Eu si sotia mea ii crestem fetita, Karina Georgiana Tonigaru, acum in virsta de numai 2 ani, inca de cind aceasta avea numai 4 luni.
Datele de identificare ale fiicei mele, ELENA CORNELIA TONIGARU – nascuta pe 2 februarie 1984, ultim domiciliu in tara in Husi, judetul Vaslui. Din pacate, seria si numarul de pasaport nu o cunosc, intrucit a solicitat eliberarea lui fara stirea noastra. Elena Cornelia are in jur de 160 - 164 cm inaltime, 50 kg, parul ii este saten-deschis (insa mai tot timpul s-a vopsit de la blond la roscat sau brunet).
Rugamintea mea si a sotiei mele este sa ne ajutati, in masura in care veti putea, sa o gasim sau sa aflam amanunte de orice natura care ar contribui la localizarea ei sau care ne-ar da indicii despre soarta ce o impartaseste, oricare ar fi ea.
Practic, fiica noastra, Elena Cornelia Tonigaru, a plecat in Spania in luna februarie 2005 (din cite stim), impotriva sfaturilor parintesti pe care i le-am dat. In luna iunie 2005 s-a intors acasa pentru a pleca din nou pe 7 iulie 2005. Ea a povestit ca in acest timp a lucrat intr-o pizzerie si la o agentie imobiliara din Torrevieja (de mentionat este ca nu am putea garanta pentru realitatea celor povestite de ea). In timpul acelei sederi Elena ne-a povestit ca patronii agentiei imobiliare i-au promis ca o angajeaza si ii fac permis de munca intrucit era o buna cunoscatoare a limbii engleze, iar peste vara sunt multi turisti englezi care se intereseaza si de afaceri imobiliare in Spania. Elena a plecat pe 7 iulie 2005 spre Iasi, insa dupa ceva timp (la 30 august 2005) am primit un SMS prin care ne informa ca este in Spania, in Torrevieja si a depus actele in vederea obtinerii permisului de munca. Numarul de mobil de pe care a trimis SMS-ul este 0034667808129. Am mai contactat-o pe acest numar de mobil (este adevarat, rar, ori de cite ori bugetul familiei ne-o permitea, intrucit eu sunt pensionar, iar sotia mea bibliotecara), insa de cite ori sunam spunea ca nu poate vorbi ori ca revine peste o ora (niciodata nu a revenit).
In cursul lunii ianuarie 2006, sotia mea s-a imbolnavit – o criza de cord – si i-am trimis un SMS prin care o anuntam, pentru a veni, eventual, in tara, sa ne ajute cu Karina, fiica ei care a ramas in ingrijirea noastra. Atunci a fost ultima oara cind fiica noastra a sunat pe mobilul sotiei mele (aflata la spital, in Bucuresti). Sotia mea a intrebat-o de o adresa de e-mail pe care sa ii trimita fotografii cu Karina, insa i-a spus ca nu are asa ceva si nu are timp sa isi deschida (un neadevar, fireste), asa incit sotia mea a spus ca ii va deschide ea un cont de e-mail si ii va trimite parola prin SMS, ca sa vada ce mai face si cum mai arata copilul sau. Desi contul de e-mail a fost deschis, iar sotia mea i-a trimis fotografii cu Karina si adresele mai multor notariate din Torrevieja, gasite pe internet, Elena nu a deschis niciodata acea adresa (a facut-o mama sa), iar la acel numar de telefon nu a mai raspuns nimeni de atunci (este iesit din uz).
Chiar si in aceste conditii, nu pot crede ca timp de un an de zile pe fiica mea chiar nu a interesat-o deloc educatia si modul in care se dezvolta fiica sa, Karina Georgiana Tonigaru. Mai mult, faptul ca nu a sunat nici pe 31 octombrie 2006, ziua de nastere a fiicei sale (si nici in zilele urmatoare), ma face sa cred ca, totusi, s-a intimplat o tragedie cu fiica mea.
Sunt tata a 5 copii – 3 dintre ei sunt persoane realizate in viata, iar cel mic este inca la liceu, nu stiu si nu pot sa apreciez de ce fiica mea Elena a ales alta cale in viata.
Cu toate acestea, va ramin profund indatorat daca mi-ati comunica, orice veste – buna sau proasta - legata de fiica mea, Elena Cornelia Tonigaru (si ma gindesc ca ori s-a casatorit, fara a spune ca in viata ei exista un copil, ori ca a intervenit cine stie ce - Doamne, fereste! - nenorocire sau rusine).
Si fiica Elenei, Karina Georgiana Tonigaru, va va multumi. Este un copil frumos si destept care acum a ajuns sa nu isi cunoasca inca mama.
Telefoanele la care pot fi contactat sunt – 0235 – 480546, 0721 – 768406 si 0722 – 979134 (ultimul este telefonul sotiei mele, Elena), iar e-mail-ul meu este gheorghe.tonigaru@yahoo.com.
Atasat acestui mail va trimit singurele fotografii ale Elenei Cornelia pe care le detin in format digital si o fotografie a Karinei Georgiana, o fetita de doi ani care a crescut fara mama, insa cu doi bunici inimosi, dar disperati.
Va multumim din suflet pentru orice demers ati intreprinde!
Va rog din inima sa forwardati mesajul meu catre alti membri ai comunitatii romane din Spania, poate acestia au cunostinta de orice ar avea legatura cu fiica mea, Elena, oricare ar fi soarta ei acum, buna sau rea.
Cu respect si multumiri anticipate,
Gheorghe Tonigaru
|
|