Harta Bucuresti | Harta Constanta | Harta Iasi | Harta Arad | Harta Brasov | Harta Cluj | Harta Sibiu | Harta Oradea | Harta Ploiesti
 FAQ   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare      www.e-migrant.ro  Profil   Mesaje private   Autentificare 
Cod Postal Bucuresti | Cod Postal Iasi | Cod Postal Constanta | Cod Postal Arad | Cod Postal Brasov | Cod Postal Cluj | Cod Postal Sibiu

Discutii libere
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 33, 34, 35

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Emigrare Grecia
Autor Mesaj
wattaman
Calator

Data înscrierii: 18/Mar/2008

Locație: Bangkok

MesajTrimis: Mar Apr 08, 2008 1:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

doc27 a scris:
Galeriile de arta Saatchi - the world's interactive art gallery fac un clasament cu cei mai renumiti artisti sin sec XX.

BRANCUSI era pe locul 2 (doi) la 300 (trei sute) de voturi distanta de Picaso dar a fost depunctat cu 2000 puncte initial pe motiv ca era votat masiv din Romania.
Acum din nou a revenit in clasament. Trimiteti si voi link-ul la oricine, cel mai bine ar fi daca ar vota romanii de peste hotare ca sa nu ne mai depuncteze odata. Evil or Very Mad

http://www.saatchi-gallery.co.uk/artvote/

Am primit si eu spamul asta pe mess. Lol, Brancusi dupa Picasso, pe locul 2... sa fim seriosi, suntem buni dar... nici chiar asa Very Happy Very Happy Very Happy

Sus
oana_bebelusha
Calator

Data înscrierii: 17/Oct/2006

MesajTrimis: Joi Apr 10, 2008 11:13 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

lucian30 a scris:
Ma tot uit pe forumul asta si ma minunez .. nu vreau sa imi pun toate fetele in cap dar sunt dicutzii de genul ce mai gatim ce mai coasem pe unde ne mai plimbam .. NIMIC DESPRE FOTBAL NIMIC DESPRE MASINI MOTOARE etc... pai ??? sunt casatorit de 7 ani am copil tot ce imi lipseste in grecia sunt prietenii ... propun ca toti cei care locuitzi in atena .. sa facem intalniri saptamanale .. sa mergem la bere sa inchiriem terenuri de fotbal sa facem un pic de sport ,,, toate astea SAPTAMANAL !!! personal am iesit de cateva ori cu pinau (sebastian) super tare frate ,,, ai cu cine sa vb ,, politica, istorie, fotbal ,femei ... tot ce vrei .. suntem 2 se mai baga cineva in gasca ? mergem la fotbal ? pe stadioane? prin discoteci ? sunt dispus sa las numarul meu de tel si sa facem o intalnire sa vedem catzi ne strangem .. Smile
Sebastian 6942245406
Lucian 6949560545 .. non-stop Smile
amandoi locuim in atena !

mirela_h a scris:
o idee buna...vorbim si pe pm...

oana_bebelusha a scris:
hehehehe,ce tare asta..............pai si ce,fetele nu stiu fotbal,motoare????
Hai,hai,jucati-va voi....poate va dam lectii.... Laughing Laughing Laughing

quote="lucian30"]INCREDIBIIIILLL TOT FETELE RASPUND >>> hai ca nu pot s a cred ca pe forumul asta sunt doar eu cu Sebi singurii baietzi..
si daca asa e ,,, ce mai crosetam fetelor?[/quote]

BARBIR a scris:
Foarte tare mai lucian ... Smile))))))

Daca tot vreti sa ne bagam la conversatii numai pt "BAIETI" Smile))) eu zic sa incepem cu fotbal ... ce ziceti mai rezista HAGI la STEAUA ?

lucian30 a scris:
Pai... Hagi nu m-a convins niciodata ca e bun antrenor ... e prea nervos prea irascibil ,, si rezultate ,, ioc deci nu as merge niciodata pe mana lui ..si mai ales la steaua treaba e ca e finu` becali care taie si spanzura poate o sa il vedem antrenor chiar si pe vreunul din nepotii lui ,, nu e exclus steaua e proprietate privata eu nu tzin cu steaua dar eu zic ca e cea mai buna echipa din Romania si bineinteles are si becali meritul sau .. personal tzin cu Sportul Studentesc si ma bucur c a am batut pe dinamo II dar discutziile despre fotbal nu se opresc aici ... ai vazut ce a facut ganea la meciul cu rapid????? cum comentatzi fratzilor omu` e zmardoi nu fotbalist LOL

cel mai tare mi-as fi dorit sa mergem la un fotbal pe bune ,,, sa inchiriem un teren si sa jucam 5 vs 5 mi-e dor de un fotbal de 2 ore urmat de 3-4 beri reci ... dar nu vezi ca nu avem cu cine ??? eu mai aduc 3 persoane .. mai vine cineva?? uite avem chiar si o fata care vrea sa vina sa ne vada `` in iarba`` Smile) vine cineva???? nu este obligatoriu sa fie membru aici pe forum .. pot veni si greci ... sa le rupem franele Twisted Evil la fotbal e chiar asa imposibil ??? sa facem un pic sport si pe urma sa mergem la o barfa `` ca baietzii``??? nu imi arata decat un singur lucru .. nu suntem de loc unitzi ... varsta nu conteaza ,, daca ai pana in 50 de ani e ok daca ai peste .. esti antrenor .. Smile))) eh ? cine se baga??

BARBIR a scris:
Salut

Sa incep si eu cu ganea : deci, nimeni nu contesta valoarea lui ca si fotbalist ,stim cu totii ce a facut pt nationala DAR sa il iei pe ala de gura sa ii mai tragi si una la coaste mi se pare prea mult (un fotbalist nu face asa ceva)ar trebui sa isi ceara scuze public pt huliganismul lui +comisia care va judeca cazul lui sa ii dea maxim de pedeapsa(am inteles ca maximul e 24 luni)
Deh ce sa ii faci asa patesc "smardoii" din fotbal,Cit despre o iesire la un fotbal (eu unul nu vin pt ca sint in ro)Dar va pot indruma spre un teren misto ,acolo mergeam noi mai demult si jucam si era f misto (jucam numai seara de 22)Deci e pe bulevardul alexandras peste drum de sediul de politie ,cica acum ar fi 100 euro ora dar sa stii ca merita toti banii,se zicea ca ar fi fost vechiul stadion a lui panatinaikos care acum e impartit in vreo 8 sau 10 din alea mici (se joaca pe mocheta ) noi jucam sase la sase 2 ore si dupa aia vorba ta 3-4 beri reci mergeau ca unse Smile).
Cat despre Hagi eu cred ca va avea rezultate super sezonul acesta chiar si in grupele CL nu numai in campionat care a devenit un campionat foarte competitiv (cu unele exceptii Smile)))
DACA TOT VA GASIT PT FOTBAL VA UREZ DE PE ACUM DISTRACTIE PLACUTA .

pinau a scris:
Nu am canale romanesti acasa...dar cred ca nici timp nu as avea.Sincern am vazut filmuletu' cu Ganea si mi-a placut............de mult nu am mai vazut chestii de astea la meciurile din divizia A ( scuze Liga 1) .Mai mult mi-a placut ca baiatu' dupa meci dadea vina pe arbitru de parca arbitru era de vina ca a luat una incoaste si fata strivita Smile ... Rolling Eyes
Asa e in fotbal : Arbitru e de vina...

De DINAMO ce sa zic: MARE GHINION...dar HAI VASLUI!!!! e pe 1 loc in liga...cel putin pana acum....

lucian30 a scris:
bay ,, ganea are un pic de dreptate ,,,e o faza urata care nu o pot suporta nici eu ,,, ma cum il atinge se tranteste si se vaita de zici ca l-a omorat ,,, asta e partea urata a fotbalului ,,, cand unul se arunca in gat in careu si se jura ca a fost faultat si la reluare e evident ca omu` a simulat ,, dar picul asta de realitate nu il scuza pe ganea ,, e f urat ce a facut el .. ceva de genul lui MM la steaua cand a lovit un suporter ca zicea de dica ca e prost ,,, in fine MARE PACAT DE DINAMO .,. vaai ce nashpa ,,,, acum a plecat si rednic ,,,, echipe romanesti mentalitate romaneasca si punct
bun cat despre fotbal in real life ,,, cred ca numai eu si cu pinau mergem pana la urma ..ca nu prea avem cu cine .. in fine mai este o fata doritoare ,, sa fie suporteritza ,,, Smile pana aici totul frumos ..dca faceam concurs de gatit sau de crosetat cred ca imi sarea in aer telefonul dar asa... matriarhat pe fatza puterea femei asupra barbatilor isi spune cuvantul ... NIMENI NU A SUNAT SA IASA LA O BERE SAU LA FOTBAL!

BARBATZII CONDUC LUMEA ........SI FEMEILE BARBATZII!!

marablue a scris:
Eu ma abtin la comentarii despre fotbal ca nu prea ma pricep, dar imi place sa asist. Si sotul meu si fratele meu au jucat aici, la terenurile lui Vazeha, in Halandri si mergeam mereu la galerie. La primul campionat chiar au luat locul 1, au batut tot ce au prins.. Very Happy . Asa ca Lucian daca o sa organizezi ceva ...ti-am gasit un doritor sa joace fotbal.
Cred ca nici cu concursul de crosetat nu ai fi avut nici o sansa... Very Happy Very Happy , intre timp s-a mai emancipat si femeia, nu-i asa fetelor?...sau dus vremurile la cratita ....
Si nu uita ...capul nu se intoarce fara gat... Wink

lucian30 a scris:
belarus-romania 1-3 mutu un nou hagi ??? olanda -bulgaria 2-0 daca joaca asa ii spargem ... luatzi nr meu de tel si sunatzi ma sau datzi mi un mesaj si va sun eu ,,, HAIDETZI LA FOTBAL FRATZILOOOOR!
despre emanciparea femeii nu mai spune ca se vede cu ochiul liber ,, nu e vb de o emancipare e vorba ca lumea asta nu mai e condusa de barbatzi ... nici un bnarbat numai vede femeia la cratitza ,,, ala care o vede e inapoiat rau ,,, sau are principii aiurea ,,, te rog vb cu sotzul tau sa imi dea un tel sau lasa aici nr lui de tel si il sun eu haydetzi pls sa ne strangem mai multzi sa mergem la un fotbal !!!!!

pinau a scris:
lucian30 a scris:
belarus-romania 1-3 mutu un nou hagi ??? olanda -bulgaria 2-0 daca joaca asa ii spargem ... luatzi nr meu de tel si sunatzi ma sau datzi mi un mesaj si va sun eu ,,, HAIDETZI LA FOTBAL FRATZILOOOOR!
despre emanciparea femeii nu mai spune ca se vede cu ochiul liber ,, nu e vb de o emancipare e vorba ca lumea asta nu mai e condusa de barbatzi ... nici un bnarbat numai vede femeia la cratitza ,,, ala care o vede e inapoiat rau ,,, sau are principii aiurea ,,, te rog vb cu sotzul tau sa imi dea un tel sau lasa aici nr lui de tel si il sun eu haydetzi pls sa ne strangem mai multzi sa mergem la un fotbal !!!!!

Lucian????Mai functioneaza telefonu'?????nu de alta sun si e inchis tot timpul...Smile ????

lucian30 a scris:
El functioneaza .. treaba e ca eu am ajuns in ro .. dupa 6 luni vaaai ,, cum mi -se pare,,,
in fine am ajuns acasa dar doar pt o luna pot sa imi fac un pic de reclama ? www.trupaelgi.tk

pinau a scris:
lucian30 a scris:
El functioneaza .. treaba e ca eu am ajuns in ro .. dupa 6 luni vaaai ,, cum mi -se pare,,,
in fine am ajuns acasa dar doar pt o luna pot sa imi fac un pic de reclama ? www.trupaelgi.tk

OK!!!bafta ...da si tu un semn de viata cand te intorci!!! Very Happy

vsebaro a scris:
Luciane, credeam ca sunt numai femei pe forum! Nu ma deranjeaza dar eram intrigat... Surprised . Sti, nu poti sa te intalnesti cu o femeie la discutii fara sa iasa vorbe... Sad

Am aparut si eu asa ca suntem...cati? 2 sau 3 barbati? Si pe mine ma cheama Sebastian asa ca suntem doi Seba si un Luci! Cine mai vrea? Inca un Luci sa fie 2-2 Laughing ?

Hai sa ne intalnim la un pahar de vorba!

lucian30 a scris:
Nu stiu catzi mi-au simtzit lipsa dar treaba e ca joi vin in athena ... ce zicetzi baietzi o punem de fotbal ?? mai este cineva dornic de miscare ??
salt noule seby Smile) bine ai venit printre dezorganizati .. sunt in RO de o luna si vai nu stiu de ce simt nevoia sa ma intorc in GR ca asa suntem noi oamenii nehotaratzi ... cand e sus vrem jos cand e jos vrem sus .. ce s aitzi spun .. intreaba seby1 alias pinau despre discutziile noastre ,,la bere ,, frate deci se lasa cu bere si istorie cu romanii veteji sau nu .. cu ce a insemnat romania pt umanitate ,, cine a zburat primul ... si cate si mai cate discutzii fara sfarsit ,,, ce au ei si nu avem noi si ce avem noi si nu stie nimeni .. Smile) Raman inca uimit de faptul ca nu gasesc oameni care sa vina la fotbal .. intr-o tzara unde domina basketul (bleaah) noi puteam sa ne gasim 2 ore pe saptamana pt miscare si oe bere dupaceea mai barfeam si noi ca baietzii , nah ,,
salutari tuturor ne vedem in athena !

lucian30 a scris:
Pinau cum ajung te sun ... iar pt cei care vor sa vina la fotbal 6949560545 --parca asta e nu ? numarul meu lucian NUMAI BINE!

flope91 a scris:
un fotbal pe zapada ar merge nu? si dupa aia o tuica fiarta Laughing

wattaman a scris:
Mai, fotbalul nu-mi place, dar daca va gasiti vreodata la un tenis cu piciorul, va rog sa ma chemati si pe mine.
Chiar ma gandeam zilele astea... treceam pe langa parcul asta de mai jos de tribunal si era o adunatura mare de indieni, pakistanezi etc. care jucau baseball. Adica, mi-am zis, numai daca as avea cu cine as juca un tenis cu mingea, ca loc este destul, vad... de vreme ce astia joaca baseball fara sa le fie teama ca pocnesc pe cineva, probabil ca mai e loc de-un mic teren pt. tenis.
Si daca tot e vorba de sport: e vreun bazin de inot acoperit in Atena? M-as fi dus iarna asta, caci imi place inotul dar n-am aflat nimic pe oricine am intrebat.
Oricum, daca faceti tenis cu mingea vreodata, dati un bip. Nr. meu e in semnatura. Niciodata inainte de 12 - dorm.
Bafta!

Sus
oana_bebelusha
Calator

MesajTrimis: Joi Apr 10, 2008 11:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

relicve a scris:
Va cer din nou ajutorul cu niste info.
Cine e mai vechi in grecia si a prins numerele de mobil din 10 cifre?
As vrea si eu sa stiu ce anume sa adaugat in plus?
Am trei numere de tel vechi sub forma
0932 873 xxx
0932 933 xxx
0946 095 xxx
si as vrea sa aflu cum ar putea sa fie ele acum dupa modificare. Stiu ca acum numerele de mobil sint cu 11 cifre...
Mii de multumiri anticipat!!!

Salutari!

edbica2000 a scris:
relicve a scris:
Va cer din nou ajutorul cu niste info.
Cine e mai vechi in grecia si a prins numerele de mobil din 10 cifre?
As vrea si eu sa stiu ce anume sa adaugat in plus?
Am trei numere de tel vechi sub forma
0932 873 xxx
0932 933 xxx
0946 095 xxx
si as vrea sa aflu cum ar putea sa fie ele acum dupa modificare. Stiu ca acum numerele de mobil sint cu 11 cifre...
Mii de multumiri anticipat!!!

Salutari!

Eroare. Sunt tot cu 10 cifre...in loc de ""0"" este ""6"". Si bineinteles s-or mai fi schimbat numerele.

relicve a scris:
merci pt info. cam de cind sa facut schimbarea asta? de cit timp?

salutari.
PS. nu e eroare eu vb ca si cum ai suna din Romania. pina sa fie "6" in loc de "0" acel "0" nu se forma din Romania. se forma prefixul tarii 0030 urmat de numarul de tel. fara 0 Wink

edbica2000 a scris:
relicve a scris:
merci pt info. cam de cind sa facut schimbarea asta? de cit timp?

salutari.
PS. nu e eroare eu vb ca si cum ai suna din Romania. pina sa fie "6" in loc de "0" acel "0" nu se forma din Romania. se forma prefixul tarii 0030 urmat de numarul de tel. fara 0 Wink

Eu sunt de 5 ani aici si am prins cu ""6"" in fata asa ca...nu stiu exact de cand s-a facut schimbarea. Deci erau 9 cifre si acum sunt 10, oricum asta e acum.

dafber a scris:
Intotdeauna au fost cu 10 cifre, la numerele de fix au fost adaugate treptat cifre in fata.

De la 123 4567 la inceput s-a adaugat 01 123 4567 si pe urma 210, respectiv 210 123 4567 pentru Atena, provincia are codurile ei, totalul este de 10 cifre peste tot. Totul s-a intamplat din cauza trecerii de la centrale analogice (Romanesti, practic construite in Romania cu licienta Ericsson) Erricson in 1967 a construit la palatul telefoanelor cea mai moderna centrala telefonica din lume pe vremea aceea, era total automata, cand inca in multe tari din Europa existau centrale manuale, si aici ma refer la Germania, Franta, Italia, Elvetia, Luxemburg..etc. La Greci prima centrala automata a fost introdusa in 1990, construita de romani. Acum 90% din centrale sunt Siemens si Intracom.

Celularele au fost intotdeauna formate din 10 cifre.

09x 123 4567

iar cu vreo 5-6 ani in urma s-a trecut la forma 69x 123 4567

relicve a scris:
Scuze pt intirziiere...merci pt info.
dafber ca intotdeauna foarte informat(a)

pinau a scris:
dafber a scris:
Intotdeauna au fost cu 10 cifre, la numerele de fix au fost adaugate treptat cifre in fata.

De la 123 4567 la inceput s-a adaugat 01 123 4567 si pe urma 210, respectiv 210 123 4567 pentru Atena, provincia are codurile ei, totalul este de 10 cifre peste tot. Totul s-a intamplat din cauza trecerii de la centrale analogice (Romanesti, practic construite in Romania cu licienta Ericsson) Erricson in 1967 a construit la palatul telefoanelor cea mai moderna centrala telefonica din lume pe vremea aceea, era total automata, cand inca in multe tari din Europa existau centrale manuale, si aici ma refer la Germania, Franta, Italia, Elvetia, Luxemburg..etc. La Greci prima centrala automata a fost introdusa in 1990, construita de romani. Acum 90% din centrale sunt Siemens si Intracom.

Celularele au fost intotdeauna formate din 10 cifre.

09x 123 4567

iar cu vreo 5-6 ani in urma s-a trecut la forma 69x 123 4567

Cum :dracu" esti asa de informat?????????????????????BRAVO invatam ceva de pe forumu asta.......Smile
construita de romani nu prea cred...caci si noi romanii pana nu de mult tot cu cea manuale umblam ...tin minte ca prin 197 am facut practica pe la romtelecom (IASI) si nici angajatii aia (obositi) nu prea stiau sa umble la cea automata numa' ne-au spus ca e cu cartele iei cartela pui cartela si o trimiti... la TIMISOARA...cica era era un centru ALCATEL (cel mai mare din s-e EUROPEI).A sorry acea centrala automata era DIGITALA.......Smile

dafber a scris:
Bucale Pinau, Bucale, acolo erau modernizate si automatizate. In zona rurala totul era manual.

Sus
oana_bebelusha
Calator

MesajTrimis: Joi Apr 10, 2008 11:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dafber a scris:
Cineva mi-a cerut niste detalii despre structura Atenei, daca am gresit pe undeva, va rog corectati-ma.

Atena este un oras care a fost construit treptat, s-a inceput cu centrul, a exista doar centrul, la periferia acelui centru s-au construit fabrici, ateliere mestesugaresti, etc. Asta se intampla pe la sfarsitul secolului al 19-lea. Dupa intoarcerea refugiatilor din Asia Mica, respectiv Smirni, astazi Izmir, in Turcia, si Constantinopolis, mare parte dintre refugiati au ocupat partea de sud a orasului, undeva intre periferia de atunci a Atenei si Pireu. Treptat s-a construit, extinzanduse spre colinele ce inconjoara Atena. O lege ce dateaza de prin 1939, de pe vremea dictatorului Metaxa, spune aproximativ asa: "Nici o constructie nu trebuie sa fie intratat de inalta incat de pe vreo strada adiacenta cu vedere spre acropole sa acopere vederea monumentului. Astfel spus, in Atena toata cladirile n-au intaltime mai mare de 15-20 de metri. Evident, cu fiecare extindere a orasului, la fiecare periferie proaspat aparuta, cam in perioada unui deceniu, s-au construit si fabrici, rezultatul fiind ceva bizar, adica, ai un cartier de blocuri, un cartier industrial, si tot asa, acestea cartiere formeaza centuri care pot fi observate ca pe niste straturi, zona rezidentiala, zona industriala, zona rezidentiala..etc. Atena, nu a avut un sistem de cadastru pana mai recent, prin 1995, s-a intocmit un cadastru, care sa controleze constructiile si permisiile pentru constructii. S-a speculat foarte mult, deoarece foarte multi veneau cu hartii vechi, in limba turca, care intr-un fel demonstrau ca, cutare teren a fost daruit de catre Ali Pasa strabunicului sau, astfel, orasul a fost cosntruit nu numai haotic dar si bizar, netinanduse cont aproape de nimic din punct de vedere arhitectonic. Structura de organizare a orasului este foarte simpla, nu exista cartiere sau sectoare precum in Bucuresti, centrul Atenei este administrat de catre primarie, iar fiecare zona are o alta primarie care n-are nimic de impartit cu primaria Atenei, nu este subordonata decat prefecturii. Astfel Atena ca si capitala, are in jur de 30 de primarii, si vreo 40 de comune, fiecare cu primarul ei. Deseori, zone care se afla in puncte neutre, intre primarii, raman vraiste, nimeni nu se ocupa de ele, deoare fiecare primar incearca sa arunce vina pe primaria vecina. Sistemul de canalizare al Atenei, este un sistem foarte vechi, foarte subred, 45% din Atena nu are canalizare, se foloseste o hazna comuna, practic un bazin enorm, subteran, care este golit cand se umple de cisterne. Structura strazilor, de fapt nu exista o structura arhitectonica, strada s-a facut acolo unde si-a propus primul venit pe terenul respectiv, o data facuta constructia apare si strada, al doilea evident a facut la fel, si tot asa. Strazile sunt foarte mici si fara trutoare sau trotuare de 30-40 de cm, deoarece fiecare a incercat sa construiasca cat mai mult, neexistand un sistem organizat de a construi, si nici un control din partea statului.
Deci Atena, in mare parte este un oras format din foarte multe orasele, denumirea primariei in limba greaca este DIMOS (ΔΗΜΟΣ) adica popor, fieare primarie are consilierii ei, hotaraste bugetul, planuri de constructie.

ioanna a scris:
interesant si documentat , felicitari David.Mai spune-ne !!!!

dafber a scris:
Atena inaintea celui de-al doilea razboi mondial si dupa pana la caderea regelui, a avut un sistem pentru mijloacele de mers in comun foarte bine organizat, este vorba de tramvai.

Liniile de tramvai erau des folosite, principalele linii au fost: Linia Omonia - Ampelokipi, Omonia-Neos Kosmos, Omonia - Pireu, Omonia - Sepolia. Dupa ce Karamanlis cel batran, unchiul premierului de astazi, a ajuns la putere inainte de junta militara (hunda) a ordonat ca toate liniile sa fie desfintate deoarece distrug cauciucurile autoturismelor, asta se intampla in perioada in care peste tot in Europa tramvaiul era promovat la greu. Le-a promis Atenienilor o linie extraterana de metro, respectiv ilektriko-ul. O alta mare promisiune, care a ramas doar in stadiu de proiect a fost linia de ilektriko Pireu - Boula. Dar cea mai mare promisiune din toate promisiunile a fost Atiki Odos. Daca nu stiati, lucrarile la Atiki Odos au inceput in vara anului 1979, nu-i nici o problema ca s-au finalizat in vara lui 2005, respectiv Perama - Markopoulo (Aeroport), costurile acestei autobenzi de 39 de km au fost de 6 miliarde de euro, si a fost construita in 26 de ani, de catre firme care se vor folosi 49 de ani prin extragerea investitiei, iar in anul 2054 autostrada va trece in posesia statului Elen, proiect asemanatar este si Egnatia Odos.
Cautand metode sau proiecte care sa fie date ca exemplu, in general, practic nu am reusit sa descopar ceva care ar putea fi aplicat in alta parte, se pare ca la capitolul constructie civica, Grecia este codasa europei, din pacate. La sfarsitul secolului al al 19-lea, architecti francezi s-au ocupat de majoritatea cladirilor neoclasica, proiectele lor pot fi usor observate in toata zona de centru a Atenei. In zona Monastiraki, exista foarte multe cladiri, neoclasice, proiectate de mari arhitecti francezi si germani, care au fost lasate in paragina fie din cauza mostenitorilor, fie propietarul a murit si statul astepta sa intre ca drept de clauza. Se poate observa usor, daca faceti o plimbare prin Monastiraki, unele cladiri vechi nou renovate, prin fondurile europene, aceste cladiri au fost renovate de curand sau in preajma jocurilor olimpice. Grecia, ca tara membra, este codasa absorbtiilor de fonduri, exista mai multe motive pentru care se intampla acest lucru. Dintr-un total, Grecia absoarbe doar 15%-20%, in general banii se pierd in faza de proiect. Din punct de vedere economic, chiar daca este amendata lunar, atentie lunar, sistemul de manevrare a baniilor din Grecia este interzis in orice tara europeana chiar si in Romania. Este vorba despre cecuri, nicaieri in UE nu poti emite un cec care sa nu poate fi valorizat in aceasi zi. In Grecia, platile in cecuri este la moda, este o metoda foarte buna de a plati ceva iar banii sa ajunga pe mana beneficiarului dupa 3-6 luni. Un exemplu ar fi supermarketurile, fermierul care-si vinde direct marfa la supermarket, branza, cartofi, legume..etc, va primi un cec bun de plata peste 3 luni, practic fermierul imprumuta supermarketul cu bani, logic nu? Sa trecem mai departe, caile ferate Elene, de ce exista doar o singura linie din Salonic spre Atena?
Simplu, acea linie a fost construita de armata germana in cel de-al doilea razboi monidal, intentia era ca in cazul in care vor fi infranti sa nu existe o a doua linie care sa poata fi folosita de catre inamic. Dupa 45 de ani, s-a discutat intens pentru constructia unei linii duble. Penibil, dar adevarat, Grecia a avut cele mai multe accidente feroviare in ultmii 10 ani. Sistemul automatizat dateaza din '65 si atentie, este rusesc. In 2003 s-a inceput schimbarea sistemului, schimbandul in proportie de 78%, proiect realizat de Siemens si CFR Romania, CFR-ul s-a ocupat si se ocupa de schimbarea cailor. CFR a castigat prin contract in 2002, proiectul Prostiakos, toate liniile de la trenul de periferie Proastiakos a fost facut de echipaje romanesti ale organizatiei Constructii Structuri si Cai Ferate S.A. Romania, CSCF. Ironic, francezii vor construi in Romania linia Bucuresti - Viena - Paris pentru TGV (Train Grand Vitesse), se doreste ca distanta dintre Bucuresti - Viena sa fie parcursa in 2 ore si 35 de minute, la o viteza de 320 km/h. O tara moderna are structuri de cai ferate, aeroporturi se pot construi si in desert, dar cai ferate mai greu. Dupa diferite discutii pe care le-am avut cu ingineri constructuri, greci evident, sunt foarte indispusi in general in ce priveste structura si infrastructura elena in comunicatii, transport, chiar si maritim. Daca ne uitam putin la structura alimentarii cu electricitate, o sa descoperim coada romanilor iarasi, majoritatea transformatoarelor electrice sunt romanesti, dateaza din anii 60 si 70, schimburi economice ca, noi va dam transformatorul voi ne dati tirul de portocale. De altfel fermierii greci, au fost intotdeauna mari fani ai tractoarelor romanesti. Otelul Galati a fost candva principalul furnizor de materie prima pentru toate porturile de reparatii elene. Schimburile dintre cele doua tari, Romania si respectiv Grecia, s-au diminuat odata cu caderea comunismului. Am fost aspru criticati is chiar s-a opus vehement d-mna Papariga, secretarul general al KKE, Partidul Comunist Elen, cand Romania a intrat in UE, datorita faptului ca aceasta tara, Romania, interzice partidul comunist. Tind sa cred ca intre RO-GR, firul s-a taiat bine, odata cu caderea comunismului, reinoirea firului s-a facut cu vreo 10 ani in urma, cand grecii afaceristi si speculativi au invadat piata romana, bravo lor, banul lor. Ceea ce am scris mai sus, a nu se considera o critica la adresa Greciei, este o analiza pragmatica a situatiei si a infrastructurii civile din Elada.

Voi reveni.

ioanna a scris:
sistemul de plata cu cecuri mi se pare si mie aiurea si de fapt nu ai nici o garantie ca vei fi platit la urma.firma noastra lucreaza pe acest sistem si din cauza concurentei mari in domeniul respectiv dar nu numai.Este insa un risc mare si de multe ori daca nu de cele mai multe ori cecurile se dovedesc a fi fara acoperire si atunci...............incepe sezonul de vinatoare si razboiul nervilor.Dar fiecare afacere isi are riscul ei.
Am citit intr-un ziar acum cateva luni ca se pune in functiune linia directa Atena-Bucuresti , calatoria dureaza mai putin de 24 de ore si parca nu mai trebuie schimbat trenul in Salonic.E un inceput , dar intr-adevar la sistemul feroviar grec e inca mult de lucru.

dafber a scris:
Totusi din discutiile avute cu multi, sistemul de plata cu cec, mentine economia pe o linie de plutire, altfel ioc exporturi, ioc schimburi de produse.

ioanna a scris:
Asta e adevarat dar sunt putine firmele din alte tari care accepta la randul lor sa fie platiti cu cecuri.Un exemplu pot sa-ti dau de la o firma germana cu care firma noastra are contract de exclusivitate de mai bine de 30 de ani , si a caror utilaje au fost vandute si sunt vandute pe piata greaca precum painea calda , nu accepta nici daca pierdem comanda ca macar o parte din valoarea utilajului sa o platim cu cec.Deci in concluzie ajungem noi sa lucram ca un fel de banca pentru client asta inseamna insa sa ai un fond pe care sa-l poti rula continuu deci implicit si seriozitate la plata din partea clientilor ( ceea ce nu se intampla de fiecare data )altfel intram in acel cerc vicios care duce in cele din urma la faliment.E ca un fel de joc de domino.Deci linia de plutire de care zici tu se pare ca din pacate e una imaginara sau atat de subtire incat abea se observa si e gata oricand sa se rupa.Si atunci sa te tii!!!!

Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Emigrare Grecia Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 33, 34, 35
Pagina 35 din 35