| Autor |
Mesaj |
ybianuke e-migrant
Data înscrierii: 15/Dec/2006 Mesaje: 3
|
Trimis: Sâm Dec 16, 2006 4:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Oana -multumesc pt. informatii.Cu cat stiu mai multe si cat mai precise
cu atat mai bine.
Detalii: precizez ca salariul este de 2400 Euro net,lucru care efectiv
m-a socat initial si pe mine,mai ales ca e vorba despre un post low-entry,
un fel de muncitor intr-o fabrica de unelte industriale,hardware si articole
de birotica.Suna frumos si:camera,transport asigurat de companie,overtime platit 20E+cupon pt. hrana de 7.50E/2 ore overtime,
8 ore de munca L-S inclusiv,asigurare de sanatate,return air ticket .
Am aplicat la un anunt aparut pe un site specializat in oferte de munca in
Romania si desi am fost circumspect la inceput acum sper ca totul sa fie ok.Evident mi-au comunicat sa iau legatura cu o agentie de recrutare cu
care lucreaza ei,careia ii voi plati o suma de bani dupa 30 zile de munca in Grecia(suma e rezonabila in opinia mea -290E,platiti o singura data).
Am trimis toate diplomele pe care le-au cerut(fara traducere,apostile etc)
dupa care m-au contactat ca sunt acceptat.Urmeaza sa primesc in 2 sapt. in Romania actele originaleprobabil si contractul de munca?!) in prealabil
mi-au trimis scan email dupa niste documente prin care imi demonstreaza
ca sunt angajat din luna martie 2007:employment confirmation+overseas
employee entry card.
Compania este olandeza cu filiale in 4 tari europene printre care si Grecia.
Astept orice fel de informatii despre orice ar trebui sa stiu cand ajung acolo.
Cu respect
Robert
|
|
| Sus |
|
 |
dj2co e-migrant
Data înscrierii: 24/Dec/2006 Mesaje: 2
|
Trimis: Dum Dec 24, 2006 2:29 pm Titlul subiectului: Ceau |
|
|
Saluatre tuturor Sunt Cosmin din timisoara.
Am primit aceeasi oferta ca si tine Robert dar eu nu am depus nici un cv m-au luat ei de pe best job.Am trimis si eu documentele scanate si am primit tot prin poze confirmarea documentelor.am platit si 60 euro pt visa de munca.Pana in 4 februarie ar trebui sa primesc cica actele.Acelasi salar mi-au oferit pe un post de operator calculator.Chiar sunt curios ce se intampla in continuare.nu stiu ce sa cred.Ceau
|
|
| Sus |
|
 |
ybianuke e-migrant
|
Trimis: Dum Dec 24, 2006 2:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut din nou
Cosmin nu vreau sa-ti stric sarbatorile dar e o imensa TEAPA.
Eu nu am apucat sa le trimit cei 59 Euro pt. ca am fost circumspect ca
trebuie sa-i virez prin Western Union pe numele unei asa zise contabile
cu nume islamic Natasha Saleem etc.Daca firma se mai numeste Malcolm Trade International atunci te-au pacalit.Mie personal mi s-a parut fabulos
salariul oferit,mai ales pt. Grecia.Eu am contactat consulatul grec din Constanta dar si firma malcolm trade sa-i intreb care sunt procedurile legale dar am vorbit telefonic doar cu consulatul grec pt. ca firma Malcolm
probabil nici nu exista la acea adresa iar fotografiile pot fi trucate.Dealtfel
site-ul malcolm-int.com ca si cramerdana.com par orice doar profesionale
NU.
Asadar toul e o mare frauda,probabil romaneasca,aviz amatorilor!!
Nu platiti nimic inainte de obtinerea permisului de munca sau procesarea vizei=FRAUDA.Nemernicii au nevoie de scan-uri de diplome pt. ca se ocupa cu falsificarea lor si daca mai obtin si bani e si mai bine.
Cosmin astept sa-mi spui daca vei mai primim vreodata viza si permisul de munca.Sper sa ma insel eu dar de cand i-am contactat si le-am cerut detalii despre firma,procesul de obtinere al vizei etc n-am mai primit
nici un mail de la ei.Link-ul pe care ti l-au dat mai este inca activ?al meu
este!!
Toate bune
Robert
|
|
| Sus |
|
 |
dj2co e-migrant
Data înscrierii: 24/Dec/2006 Mesaje: 2
|
Trimis: Dum Dec 24, 2006 3:00 pm Titlul subiectului: ceau |
|
|
Asta e ar fi prima teapa pe care am luato si sper sa fie si ultima.Nu stiu daca mai este activ dar am sa ma uit.Mersi pt informati si o sa te tin la curent.Sarbatori fericite la toata lumea.Pa
|
|
| Sus |
|
 |
oana_bebelusha Calator
Data înscrierii: 17/Oct/2006 Mesaje: 286
|
Trimis: Dum Dec 24, 2006 5:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Buna,ma bucur ca s-a ajuns si la subiectul asta,va rog mult,daca aveti detalii despre aceste firme fantoma sa postati pentru a-i ajuta si pe altii sa se fereasca .Orice mic detaliu este de mare folos.Cum ati gasit firma,ce contacte v-au dat(adresa,nume ,telefon,etc) , care este procedura pe care te obliga s-o urmezi,daca au cerut bani,etc ..tot ce puteti scrie voi din experienta proprie.
In acelasi timp,daca ati gasit firme sau oferte serioase de munca va rog sa postati la topicul "Oferte de munca".
|
|
| Sus |
|
 |
oana_bebelusha Calator
|
Trimis: Mie Dec 27, 2006 12:41 am Titlul subiectului: |
|
|
| edu a scris: | salutare lume...
nikaia/greece/cramerdana.com/malcolm-int.com
in cele ce urmeaza vrea sa fac un anunt care nu o sa fie prea placut pt cei ce au aplicat la anumite joburi postate pe bestjobs si care au fost selactati pt plecare prin martie ... na cred ca depinde de la caz la caz .. la mine plecare era prin martie 24 ( bilete de avion, salr 2500 eur, cazare etc ... )suna prea bine sa fie adevarat.
vreau sa spun doar atat pt toti ce au fost si au platit bani la western union pt "procesarea vizei" nu o sa-i mai vada niciodata .
ininte sa platiti banii verificati cat se poate de constiincios daca firmele exista cu adevarat etc. sau ce stie lumea despre ele ....
sunt convins ca dupa sarbatori toate site-urile vor dispare ...
am incercat sa anunt la bestjobs numai ca nu a raspuns nimnei la tel pe 22 (de fapt un robot) am trimis si mail dar nu s-au sesizat baietii sa anunte lumea in timp util ... asta este anul asta nu a venit Moshul  |
|
|
| Sus |
|
 |
precious e-migrant
Data înscrierii: 04/Ian/2007 Mesaje: 2
|
Trimis: Joi Ian 04, 2007 8:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din pacate, este f adevarat ce se spune despre aceasta firma care nci firma nu e de fapt...firma de intermediere, la fel..cramerdana...E o mare taca, fratele meu a aplicat deja la job, acelasi salar,conditii,etc...dintr-o data, mailul lui Marion Carley nu mai e valid, orice i-a trimis ii vine inapoi...intr-adevar,trebuia sa ni se para suspect numele contabilei,mi s-aparut dar am zis ca incecarea moarte n-are. Si uite ca s-a intepat! Bine ca nu a fost vb de o suma mai mare ca atunci chiar era o pb. Intrebarea mea arfi : nu se poate face absolut nimic impotriva lor? Nu avem nici o posibilitate sa dam de ei? Ca tocmai suma de bani a fostmomeala...60 auro=2 milioane:te gandesti ce castig au ei cerndu-ti o sumaatat demica? Cunosc cazuri unde tepele au fost de milioane bune de tot....
|
|
| Sus |
|
 |
dnz e-migrant
Data înscrierii: 05/Ian/2007 Mesaje: 1
|
Trimis: Vin Ian 05, 2007 4:25 am Titlul subiectului: |
|
|
Este incredibil cat de dusi de nas am fost. Trebuie neaparat ceva facut.
Nu ma gandesc la cei 68 (59+comision) de euro pe care i-am trimis si eu, desi mi s-a parut si mie dubios, dar miza fiind prea mare, am riscat.
Si totusi cineva cu acel nume trebuie sa fi ridicat acei bani din western union.... nu este asa??
Ce se poate face?? Aveti vreo idee??
|
|
| Sus |
|
 |
oana_bebelusha Calator
|
Trimis: Vin Ian 05, 2007 10:17 am Titlul subiectului: |
|
|
De ce nu incercati sa va duceti la politie cu tot ce ati conversta pe mail si cu chitanta de la banca cum ca ati trimis banii ....de acolo ar putea incepe ei o investigatie sa vada cine a ridicat banii si al cui este contul,pentru ca sunt sigura ca vor mai fi si altii in situatia voastra.
Nu stiu exact la ce ramura a politiei ar trebui sa va adresati,dar stiu exact ca exista cineva care se ocupa si de frauda sau inselaciuni pe internet.
Incercati sa sunati la politie,sau duceti-va la cea mai apropiata sectie si discutati cu un agent.
Sper sa rezolvati situatia,sa ne tineti si pe noi la curent.
|
|
| Sus |
|
 |
ybianuke e-migrant
|
Trimis: Vin Ian 05, 2007 11:24 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu am trimis banii asa cum am specificat si mai sus dar cred ca cei care au facut-o ar trebui sa contacteze politia din Olanda si sa dea detalii.
Oricum tocmai suma aceea mica de 59-60 Euro dar si suma mare ca salariu a fost momeala,fiecare si-a spus:"la noi agentiile aste de recrutare/nenorocitii/smenarii etc iau comision =prima luna de salariu,
astia iau 60 Euro,da-i dracu` ca-i dau ca nu se cunoaste la salariu...etc"
Pacalit ma simt si eu chiar daca nu am dat banii.Culmea e ca instinctul
imi spunea ca ceva nu e in regula,despre site-uri sau firmele astea nu
auzise nimeni si nu erau review-uri pe internet.Noroc/ca am contactat
consulatul...oricum data viitoare voi fi extrem de atent.Am verificat azi
pe net si inca exista Malcolm Trade dar si "link-ul" meu de procesare a
documentelor...mari nenorociti!
Hai mai vorbim
Y
|
|
| Sus |
|
 |
Cezar1977 e-migrant
Data înscrierii: 05/Ian/2007 Mesaje: 2
|
Trimis: Vin Ian 05, 2007 8:19 pm Titlul subiectului: Cea mai mare teapa a tuturor timpurilor |
|
|
Fratilor, si eu am trimis banii dun mana ca fraieru', ideea este ca as vrea sa stiu daca se poate sa-i prindem, nu este vorba de bani aici, dar cine stie pe cati ca noi o sa mai fraiereasca.
Ideea este ca daca ei au facut site-urile acestea trebuiau sa se inregistreze undeva, si unde s-au inregistrat trebuie sa stie de pe ce ip (din ce zona a lumii, tara, oras, comuna, ip provider) au trimis sau au facut inregistrarea, si acolo se stie si data.
Cine are idee de asa ceva hai sa comunicam sa vedem da de le-om face-o si noi(Let's hope so!)
Mersi.
Salutare.
|
|
| Sus |
|
 |
LG e-migrant
Data înscrierii: 06/Ian/2007 Mesaje: 1
|
Trimis: Sâm Ian 06, 2007 10:54 am Titlul subiectului: MALCOLM TRADE INTERNATIONAL |
|
|
Am patit-o si eu ca voi si m-am desteptat de-abia dupa...I-am cautat pe situl ministerului de finante din Olanda (www.kvk.nl) si evident nu sunt acolo. De situl asta am dat dupa ce am dat mail la ambasada Romaniei din Olanda. E clar ca e tzeapa dat fiind ca si celalalt site e cu bube. www.cramerdana.com cica e canadian dar la adresa pe care o pun ei pe site gasim altceva. (http://www.speedymessenger.ca/) Daca nu as fi fost superficial aveam acum 70 de euro mai mult in buzunar.
Ideea e ca am incercat sa-i torn pe e-frauda.ro da degeaba ca n-am primit raspuns. Ar mai fi varianta cu FBI (care are birou pentrju fraudele pe internet) dar n-as vrea sa ma bag ptr ca nu asigura confidentialitate. (nu vreau sa pierd jobul actual). Ce e mai frumos e ca am primit mail de la cramerdana ca actele pe care mi le-au trimis prin curier s-au intors la ei ca nu era scrisa bine adresa ).
In ceea ce-i priveste pe ce-i de la bestjobs mi-am schimbat parerea despre ei. Le-am dat mail acum mult timp legat de chestiunea asta si nici azi nu au raspuns...
|
|
| Sus |
|
 |
oana_bebelusha Calator
|
Trimis: Sâm Ian 06, 2007 3:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Imi pare rau sa vad ca sunt atat de multe persoane "inselate" si ca nu se poate face aproape nimik in legatura cu asta.Oare toata lumea poate sa-si faca un site si sa dea tepe la oameni?In ajutorul lor ar fi faptul ca nu au obligat pe nimeni sa trimita bani,ca si cum ati facut o donatie.Mi se pare stupid ca nimeni nu poate lua masuri impotriva lor.Trebuie facut ceva.Haideti sa mai cautam pe Internet cazuri similare sau incercati sa vorbiti cu un avocat sau cu cineva din politie sa vedeti ce sfat primiti.O sa incerc sa ma interesez si eu.
Take care !
|
|
| Sus |
|
 |
edu e-migrant
Data înscrierii: 26/Dec/2006 Mesaje: 2
|
Trimis: Dum Ian 07, 2007 11:46 am Titlul subiectului: |
|
|
salut lume .. pot sa va asigur ca mai sunt perosane care inca mai cred ca vor pleca ... in fine, singurul lucru pe care am putea sa il facem ar fi sa ne luam de baietii de la bestjobs, care au responsabilitatea de a verifica anunturile postate de firme pe site-ul lor (daca sunt pe bune, etc)... cam atat ... cred ca pana la sf. lunii ianuarie va fi rand la bestjobs pt inapoierea banilor ... sau cel putin ar trebui ei sa se ocupe de identificare celor ce au postat anuntul ... ce mai cred eu, nu sunt sigur dar este posibil sa fie implicati si romani in treaba asta asa ca ar fi mai usor de identificat personajele .. IP-uri etc ..
Din ce am gasit pe net se pare ca cei de la www.bancroft-trade.com ar fi pakistanezi (la mine bancroft-trade a aparut in primul mail primit de la domokles nush mai cum de la malcolm-int... o greseala a lor)...
In ultimul timp am mai vb cu persoane tapuite de acelasi anunt ca si cei de aciulea ... daca vrea careva lamuriri suplimentare ym: edushos@yahoo.com ... in fine daca se hotaraste careva sa intenteze o actiune (tribunal, politie, etc ) sa ma anunte si pe mine... particip 
|
|
| Sus |
|
 |
edu e-migrant
Data înscrierii: 26/Dec/2006 Mesaje: 2
|
Trimis: Dum Ian 07, 2007 12:09 pm Titlul subiectului: tot eu deanjez ;) |
|
|
Asta e raspunsul ce l-am primit de la bestjobs cu privire la responsabilitatea lor de a verifica firmele ce posteaza anunturi de angajare pe site-ul lor :
"Buna ziua!
Va multumim ca ne-ati contactat.
Toate firmele care posteaza anunturi de angajare pe site-ul nostru sunt verificate la Ministerul Finantelor.
Noi insa fiind un site intermediar, nu putem interveni in procesul de recrutare al acestora.
Echipa BestJobs "
trageti voi concluziile ... sunt buni de plata sau nu ??? =))
|
|
| Sus |
|
 |
|