Trimis: Mar Ian 23, 2007 8:22 pm Titlul subiectului:
Mie mi-au cerut si o declaratie sa declar domiciliul si toate actele traduse in greaca...
Oricum ma bucur ca progresezi cu asta si stai linistita, totul va iesi pana la urma... Capul sus...
Trimis: Lun Feb 12, 2007 12:50 pm Titlul subiectului:
salutare
am o intrebare pt cei care stiu cum merge treaba dupa 1 ian 07 ,deci o persoana se afla in grecia de un an si sase luni si vrea sa vina acasa pentru o saptamana doua ,am auzit si eu ca ar putea veni fara probleme si se poate intoarce la fel de bine dar se pare ca in grecia tot timpul vor fi probleme...cu actele cu birocratia etc ...
deci daca cineva stie mai multe va rog sa imi spune-ti si mie pentru ca cineva asteapta raspunsul cu sufletul la gura.
cat despre ambasade si consulate va spun sigur ca aia nu au nici o treaba,ei va pot da informatii ,mai degraba despre meteo sau mersul trenurilor dar in nici un caz despre o problema directa,reala si de actualitate(presupun ca sant mai multi in situatia data mai sus)
Trimis: Lun Feb 12, 2007 1:17 pm Titlul subiectului:
Daca persoana in cauza are agia paramonis, adica resedinta permanenta poate sa plece si sa vina linistita, daca este cu veveosi, resedinta temporara pana la asteptarea interviului pt. cea permanenta, atunci exista risc, iar eu nu sfatuiesc pe nimeni sa se riste daca situatia se poate rezolva pe cale legala... Nu stiu ce sa zic, da-ne mai multe detalii despre situatia persoanei si vom incerca sa gasim un raspuns...
PS: In fiecare an se acorda niste perioade de gratie pt. emigrantii romani, perioada de vreo 2 luni in care pot pleca sa-si viziteze tara si sa se intoarca fara probeme. Aceste perioade sunt de Craciun, se pare ca si de Pasti si in august... Deci, daca afla exact perioada in care se acorda fereastra asta (de obicei de la Consulatul Elen la Bucuresti), atunci totul e ok.
Ultima modificare efectuată de către Lionqueen la Lun Feb 12, 2007 5:39 pm, modificat de 1 dată în total
Trimis: Lun Feb 12, 2007 4:47 pm Titlul subiectului:
Daca e ca mine...fara acte,peste viza....poate pleca bine mersi...si intoarce la fel.Ar fi ideal la intoarcere sa si faca acte...dar asta e alta chestie.
La urma urmei acum e un (o)cetatean european complet in regula ...daca nu depaseste cele 3 luni de adica stat aici...adica pana pe 31 martie....dar din nou...daca iesi si te intorci si nu se pun vize,cine stie cat ai stat aici?
P.S.:asta e concluzia trasa dupa muuuuuuuuult "scotocit"internet ...
Trimis: Lun Feb 12, 2007 5:42 pm Titlul subiectului:
Draga nefeli suntem cetateni europeni "cu drepturi egale", dar se pare ca nu se aplica. Ti-am spus ce mi-au spus cei de la Primarie. Cu veveosi NU PLECA, E RISC... Nu au primit INCA nimic oficial ca sa stie ce sa faca cu noi
Uite vorbeam la curs cu o colega bulgaroaica, care e in situatia noastra si mi-a spus ca intre Bulgaria si Grecia, in mod special s-a semnat un acord prin care bulgarii de aici se pot duce la ei intara si veni si grecii la fel fara nici o problema... Cu noi, romanii, e alta treaba, nu stiu. Eu una n-am vazut nimic oficial legat de chestia asta si nimeni n-a putut sa ma lamureasca.
Trimis: Lun Feb 12, 2007 5:56 pm Titlul subiectului:
Acum vb de legea europeana....grecia a fost prima tara care a semnat acordul cu romania daca nu ma insel....ultimele germania franta belgia.Ca ai nostri sunt dobitoci si habar nu au ce se intampla si nici nu i intereseaza....e alta treaba....
Libertatea de a calatori e unul din marile privilegii si daca nu ar fi semnat o tara cu noi acordul nu cred ca am mai fi fost in UE.Grecia nu poate face"lege speciala"....in privinta emigrantilor din afara UE...are dreptul de a si face propria lege...cum vrea,dar in legea europeana nu poate schimba nimic.
E cam greu sa i convingi pe ai nostri de toate astea.
In situatia in care asteapta sa i iasa actele ..sunt de acord cu tine...daca avea acte in regula nu cred ca ne mai intreba
Trimis: Lun Feb 12, 2007 6:49 pm Titlul subiectului:
Si oricum,cu acte,fara acte,poate sa treaca vama fara s-o intrebe nimeni nimik,verificat de mine personal,cumnata mea s-a dus in tara pe 29 luna trecuta de frica sa nu sara din viza si mi-a spus ca nici macar nu se uita la viza,cand ai intrat,cat ai stat,nimik.Se uita doar la poza de pe pasaport,sa vada daca e al tau.Mai mult,daca la iesire le arati numai buletinul,nu ai absolut nici o problema.Poti foarte bine sa spui ca ai intrat cu buletinul acum o saptamana ,ai vizitat,si acum te duci inapoi.La fazele astea sunt absolut neputinciosi.SI cand intri in Grecia,AI DREPTUL SA TRECI CU BULETINUL,pentru ca ....SURPRIZA....nu se mai pun vize.
Hai mai ce naiba,in toata europa se circula cu buletinul,ce va faceti atatea probleme,daca are agia paramonis sau nu sau ce Dzeului acte mai exista prin Grecia,astea pentru trecut vama nu mai au nici o semnificatie,poate daca vrei sa-ti faci o viata aici,cum sunteti voi,da,poate va trebuie la un spital,la o primarie,la o banca,etc...dar la vama in nici un caz nu aveti ce face cu ele,cartea de identitate e suficienta.
PS: Am vrut sa-ti spun Laura,personal,sa nu-ti mai faci atatea griji cu plecatul de Paste,du-te si gata,ce mai astepti?Trec aia care au avut interdictie si tu iti faci probleme?Daca nu ti se pune viza e ca si cum n-ai pleca,deci nu ai de ce sa stai daca vrei sa pleci.
Trimis: Lun Feb 12, 2007 9:35 pm Titlul subiectului:
salutare
va multumesc all pentru raspunsuri si am sa mai aduc niste amanunte cu privire la situatiea data ...deci , omul e de un an jumate in grecia fara acte fara nimic,si ar vrea sa vina acasa 0 saptamana doua , dupa cum stiu eu grecii (la vama...si in general...)cand aud ca esti roman cauta si iar cauta de parca ar fi vorba de teroristi etc...(au si ei dreptate ca si ai nostri fac fel de fel de nenorociri... )
deci dupa cate am citit inteleg ca poate sa vina acasa si sa revina . dar are vreo importanta pe unde si cum va intra in grecia(romania-bulgaria grecia .sau. romania-ungaria-austria-italia-grecia)mentionez ca atunci cand a intrat pentru prima data in grecia a fost cu avionul.daca cineva mai stie amanunte il rog sa nu ezite si sa imi raspunda aici sau la ...lucian33mc@yahoo.com...
Trimis: Lun Feb 12, 2007 10:57 pm Titlul subiectului:
Sincer....nu are nici o importanta cum a venit...si de cand.Daca are pasaportul curat,adica vize normale si nu vreo semnatura artistica sa li se para suspecta,nu i intereseaza nimic.Daca are ceva pe pasaport ,sa treaca cu buletinul...oricum nimeni nu l va intreba de cand e in grecia,si nici de ar intreba nu are importanta.La ora actuala e un om perfect in regula...Eu sunt in aceeasi situatie...doar ca acum alerg sa mi fac acte aici.Ati vb la consulat?Sunt curioasa ce raspuns v au dat voua
Trimis: Mie Feb 14, 2007 3:29 pm Titlul subiectului:
salutare
multumesc la toata lumea pt sfaturi si indicatii,eu cred ca pina la urma cel mai indicat este sa vina acasa acum ,iar la vama(greceasca)sa prezinte buletinul (se pare ca dupa 1.01.2007 toata lumea fara acte pe afara au devenit legali pt 3 luni).inca odata ms la toata lumea.
Trimis: Dum Mar 18, 2007 11:58 am Titlul subiectului: :)
nefeli a scris:
Daca e ca mine...fara acte,peste viza....poate pleca bine mersi...si intoarce la fel.Ar fi ideal la intoarcere sa si faca acte...dar asta e alta chestie.
La urma urmei acum e un (o)cetatean european complet in regula ...daca nu depaseste cele 3 luni de adica stat aici...adica pana pe 31 martie....dar din nou...daca iesi si te intorci si nu se pun vize,cine stie cat ai stat aici?
P.S.:asta e concluzia trasa dupa muuuuuuuuult "scotocit"internet ...
hai ca m-am zapacit.
totusi ceva stiu sigur:
am cautat de dimineata sa ma interesez de oamenii care au luat tzeapa cu "cramerdana",si am intrat pe situ-l grecilor de politie(cautam sectia care se poate ocupa de problema lor)
am vazut ca au o sectie care tine evidenta strainilor.(calculator care este legat la toate,vama,politie,alodapon,eforia etc)
cum sa nu stie ei mai nefeli cat ai stat in grecia?
adica ok dai buletinul la vama,dar nu trec in calculator data intrarii?
daca te duci la politie cum stiu ei cand ai intrat?
mama mi-a spus ca a trecut pe la politie pt hartiile pt 5 ani si cica au tinut-o 2 ore,au facut control la sange.(prin calculator)
crede-ma am lipsit o groaza de timp si astept sa ma duc in atena,sa intreb si eu sa ma informez ca am ramas tare in urma.hartiile mele expira in 2008,atunci expira si pasaportul tre sa fac pasaport nou?
totusi sunt linistita atat timp cat imi expira in 2008 am timp tot anul sa depun dosarul pt hartiile pe 5 ani.
daca aflu ceva clar si pe larg,si in vederea dreptului de munca la cei nou veniti,scriu.
Trimis: Dum Mar 18, 2007 1:13 pm Titlul subiectului:
Nu te contrazic .....dar te intreb si eu la randul meu....pe tren,a luat pasaportul ,s a uitat la poza....si mi l a dat inapoi.unde mi l a trecut in calculator,unde a scanat,l o fi memorat?
Si cei cu buletin la fel....plus,din punct de vedere legal,daca stai mai mult de 3 luni,nu ti faci acte,nu te pot da afara decat daca dovedesc ca esti pericol public.....doar te inscrie in baza lor de date sa stie unde esti.
Stiu de existenta biroului pentru straini,acolo te inscri declarand motivul sederii etc,si mi se pare normal sa stai mult pentru ca intr adevar au de verificat.Si crede ma am vazut pe pielea mea cat de eficienti si informati sunt functionarii greci.De fiecare data ,la fiecare act facut am stat 3-0 min sa le explic eu in baza carei legi vin sa mi fac acte,si care sunt schimbarile pentru noi dupa intrarea in ue....by the way....acum au venit circularele cu noile aplicatii ptr neocomunitari
Ultima modificare efectuată de către nefeli la Dum Mar 18, 2007 1:17 pm, modificat de 1 dată în total
Trimis: Dum Mar 18, 2007 1:17 pm Titlul subiectului: me
nefeli a scris:
Nu te contrazic .....dar te intreb si eu la randul meu....pe tren,a luat pasaportul ,s a uitat la poza....si mi l a dat inapoi.unde mi l a trecut in calculator,unde a scanat,l o fi memorat?
Si cei cu buletin la fel....plus,din punct de vedere legal,daca stai mai mult de 3 luni,nu ti faci acte,nu te pot da afara decat daca dovedesc ca esti pericol public.....doar te inscrie in baza lor de date sa stie unde esti.
pai e bina asa....
citeste ce am postat la discutii libere....
pana la urma nu mi-ai raspuns la intrebare....te-ai logodit?
Trimis: Lun Mar 19, 2007 5:13 pm Titlul subiectului:
Neraida am postat pe larg procedura si experienta mea cu hartiile pe 5 ani la topicul Discutii libere, daca ai nelamuriri intreaba-ma... Acum sunt la curent si cu asta...
Trimis: Mar Mar 20, 2007 5:01 pm Titlul subiectului:
Azi am fost sa inregistram casatoria .O procedura simpla...ei bine....am dat de "destepti".Logic ,daca am putut sa ne casatorim...inseamna ca au fost altii care ne au tocat nervii si ne au verificat si razverificat...dar deh.....sa nu se scarpine si ei invers un pic?....
Sfatul meu:orice acte ai de facut ,trebuie mers cu lectia invatata ...sa sti sa le explici tu in baza carei legi esti acolo,si sa cari dupa tine si 3 valize cu acte,ca ti cer ce nu te astepti.(imi cerea un act unde sa vada cum e tradus numele meu in greaca?!!!?...avea pasaportul si certif. de casatorie original... )