Harta Bucuresti | Harta Constanta | Harta Iasi | Harta Arad | Harta Brasov | Harta Cluj | Harta Sibiu | Harta Oradea | Harta Ploiesti
 FAQ   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare      www.e-migrant.ro  Profil   Mesaje private   Autentificare 
Cod Postal Bucuresti | Cod Postal Iasi | Cod Postal Constanta | Cod Postal Arad | Cod Postal Brasov | Cod Postal Cluj | Cod Postal Sibiu

Detalii acte grecia
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Informatii Utile Grecia
Autor Mesaj
nefeli
Emigrant

Data înscrierii: 15/Sep/2006

Locație: Grecia-Salonic

MesajTrimis: Dum Ian 27, 2008 11:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asta era legea (si o mai fi.....ultimele 2 luni nu m am uitat de schimbari)..cei ce se casatoresc cu cetateni greci de oriunde ar fi ei(strainii) au drept de sedere pe 5 ani cu drept de munca,indiferent ca ,conationalii lor poate au o anumita interdictie.Mie nu mi a spus nimeni cand mi au dat adeverinta albastra,ca ar trebui sa o schimb inainte de a expira.
Dafber cred ca asa se explica de ce unii au sticker.... Wink
Mai fac o incercare luni la biroul politiei ptr adeia ergasias(se cere in anumite domenii)...si de ma intorc iar din drum si nu mi spun si de ce, le fac un scandal in greaca -engleza -romana sa ma pomeneasca....Si le trimit dupa pe mail link urile cu legi grecesti sa aiba ce citi Evil or Very Mad

Sus
dafber
Calator

Data înscrierii: 22/Ian/2008

Locație: Atena, Grecia

MesajTrimis: Lun Ian 28, 2008 12:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Io zic sa ai legile imprimate la tine si sa le-o bagi in ochi. Wink
Vezi sa nu stie aia ce inseamna link! Very Happy

Sus
ioanna
Calator

Data înscrierii: 04/Apr/2007

MesajTrimis: Lun Ian 28, 2008 12:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dafber a scris:
Io zic sa ai legile imprimate la tine si sa le-o bagi in ochi. Wink
Vezi sa nu stie aia ce inseamna link! Very Happy
UNUL DINTRE PERSONAJELE DIN PRISON BREAK???HI HI HI!
Sus
nefeli
Emigrant

MesajTrimis: Mie Ian 30, 2008 5:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ma gandeam sa nu o fac de tot rahatul in fata tuturor cand i oi lua pe rand legile cu paragrafele cu pricina insemnate .Dar mai bine va ascult sfatul....cel putin sa am ce sa i fac guler....cand om termina(ma gandeam la ceva mai solid ,gen birou ...dar e pacat de el) Cool
Sus
marablue
Calator

Data înscrierii: 23/Iun/2007

Locație: Atena

MesajTrimis: Mie Ian 30, 2008 11:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Fratele meu si-a scos permisul acum 2 zile si este la fel ca al Ioannei, bej, fara termen de valabilitate. Si l-a scos de pe Petru Rali, unde s-a dus la 3 dimineata Shocked ca sa fie al- 30-lea pe lista. Eu am intrebat pt mine si mi-a spus ca nu este nici o problema daca nu-mi reinnoiesc actele. Mi-au spus ca nu voi avea nici o problema. Am avut aftocolito pt 5 ani (sunt casatorita cu grec). Asa ca am lasat-o balta deocamdata. As fi vrut sa iau cetatenia dar ca sa platesc 1500E nu prea imi vine..Problema este ca nici nu am timp ca sa alerg dupa acte...sper sa nu am vreo surpriza mai tirziu..
Sus
nefeli
Emigrant

MesajTrimis: Joi Ian 31, 2008 12:08 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

fratele tau de abia a venit? sau are "vechime" in grecia ,ca ioana de ex.?
Sus
ioanna
Calator

MesajTrimis: Joi Ian 31, 2008 10:02 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nefeli care e scorul? i-ai facut KO?
pentru acte ai incercat la Serviciul pentru straini(Tmima Allodapon)?nu stiu unde e in Salonic dar aici unde am fost eu m-au facut cu nervii

Sus
marablue
Calator

MesajTrimis: Joi Ian 31, 2008 2:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Are ceva vechime...din 2002 este aici.
Sus
doc27
e-migrant

Data înscrierii: 11/Apr/2007

Locație: euboia, aliveri

MesajTrimis: Joi Ian 31, 2008 8:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am si eu o intrebare. Stiti exact legea care spune ca strainii casatoriti cu cetateni greci au drept de munca? Va intreb pentru ca si eu m-am lovit de aceeasi birocratie si nestiinta a legilor si desi sunt casatorita cu cetatean grec imi spuneau initial la politie ca nu am drept de munca pana in 2009.

Deocamdata mi-am scos si eu cartea aia albastra- de fapt alba, sau cafenie ca i-au schimbat culoarea- dar functionarul de la politie ma ametea cu faptul ca nu am drept de munca pana in 2009. Oricum pana sa ma angajez am de recunoscut diploma de medic si specialitatea- care inseamna inca cateva luni bune tinand cont de cum se omoara ei cu lucratul.

Sus
nefeli
Emigrant

MesajTrimis: Vin Feb 01, 2008 12:03 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da Ioana la acelasi birou...Ah deci de fapt in asta o consta job ul lor....sa ne faca nervi bucle bucle Evil or Very Mad .Saptamana viitoare ma duc marti ca de ajung luni, sunt atat de sictirite, ca de la usa imi vine sa le iau la palme.
Drept de munca avem sigur...de ai si tu nevoie de "dovezi palpabile" trimit material Wink .sa vedeti ce "speech" mi am facut...eu o sa ma aplaud sigur ,si l pun pe al meu sa mi arunce si cu flori (cu tot cu coada sa le adunam mai repede de pe jos Laughing )

Sus
dafber
Calator

Data înscrierii: 22/Ian/2008

Locație: Atena, Grecia

MesajTrimis: Vin Feb 01, 2008 12:03 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Welcome to Greece! Smile
Sus
ioanna
Calator

MesajTrimis: Vin Feb 01, 2008 9:38 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

doc27 a scris:
Am si eu o intrebare. Stiti exact legea care spune ca strainii casatoriti cu cetateni greci au drept de munca? Va intreb pentru ca si eu m-am lovit de aceeasi birocratie si nestiinta a legilor si desi sunt casatorita cu cetatean grec imi spuneau initial la politie ca nu am drept de munca pana in 2009.
Deocamdata mi-am scos si eu cartea aia albastra- de fapt alba, sau cafenie ca i-au schimbat culoarea- dar functionarul de la politie ma ametea cu faptul ca nu am drept de munca pana in 2009. Oricum pana sa ma angajez am de recunoscut diploma de medic si specialitatea- care inseamna inca cateva luni bune tinand cont de cum se omoara ei cu lucratul.

Doc., carnetul acela bej pe care-l ai ( exista si albastru ) iti da si dreptul de munca.Pana-n 2009 nu poti lucra in domeniul public .Iti caut si articolul cu recunoastere diplomelor de medic si ti-l trimit.Evia cred ca apartine de Serviciul pentru straini Halkida da nu sunt sigura.

Sus
ioanna
Calator

MesajTrimis: Vin Feb 01, 2008 9:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nefeli a scris:
Da Ioana la acelasi birou...Ah deci de fapt in asta o consta job ul lor....sa ne faca nervi bucle bucle Evil or Very Mad .Saptamana viitoare ma duc marti ca de ajung luni, sunt atat de sictirite, ca de la usa imi vine sa le iau la palme.
Drept de munca avem sigur...de ai si tu nevoie de "dovezi palpabile" trimit material Wink .sa vedeti ce "speech" mi am facut...eu o sa ma aplaud sigur ,si l pun pe al meu sa mi arunce si cu flori (cu tot cu coada sa le adunam mai repede de pe jos Laughing )

sa-ti spun de ce truc m-am folosit eu dupa ce m-au intors de nu stiu cate ori?e verificat si a mers ! deci , omul mi-a spus sa-mi scriu pe o hartie de ce acte are nevoie pentru reiinoirea rezidentei si m-a intrebat daca stiu sa scriu in greaca.am facut pe nestiutoarea si atunci mi-e scris cu manuta lui o hartie cu ce-i doreste sufletelul.urmatoarea data cand m-am dus m-am infipt cu tupeu si i-am zis :deci conform cu hartia care o am de la dvs. acestea sunt actele.a facut o mutra lunga da n-a mai comentat.incearca si tu si vezi ce iese.
ah! stii ce aberatii m-a intrebat primele dati cand m-am dus? de ce copilul n-are lipite "ensima" in carnetul de sanatate .si ar mai fi cateva dar n-are rost sa aprofundez.
multa bafta , rabdare si tutun.

Sus
marablue
Calator

MesajTrimis: Vin Feb 01, 2008 8:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ziceti sa nu ma pot angaja daca nu-mi scot si eu acest carnet bej-alb-albastru?
Sus
pinau
Calator

Data înscrierii: 20/Noi/2004

Locație: GRECIA

MesajTrimis: Vin Feb 08, 2008 10:35 am    Titlul subiectului: acte!!!!!!!!!!! Răspunde cu citat (quote)

Am tot citit forumu asta dar nu am inteles de fapt "nimic"
Ca sa reinoiesc actele ce "dracu" tre sa fac....s-a schimbat procedura sau e aceiasi.....?????????????
Nu de alta dar imi cam expira...stie careva vreun link pe net pentru noi romanii(mai noi in EU)....suntem in aceiasi OALA cu cei din nonEU?????
Stie cineva clar sau bajbaiti ca de obicei !??????????????M-am cam obisnuit....cred ca tre sa ma duc io la primarie sa intreb!!!!Sad
Imi cam expira actele si ar trebui sa mi le reinoiesc cumva..Nu stiu daca m-ar incalzi cu ceva......Stie careva ce acte mi-ar trebui si undew sa mi depun????????????????????????????????

Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Informatii Utile Grecia Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Următoare
Pagina 10 din 12