| Autor |
Mesaj |
dafber Calator
Data înscrierii: 22/Ian/2008 Mesaje: 104
Locație: Atena, Grecia
|
Trimis: Vin Feb 08, 2008 11:11 am Titlul subiectului: Re: acte!!!!!!!!!!! |
|
|
| pinau a scris: | Am tot citit forumu asta dar nu am inteles de fapt "nimic"
Ca sa reinoiesc actele ce "dracu" tre sa fac....s-a schimbat procedura sau e aceiasi.....?????????????
Nu de alta dar imi cam expira...stie careva vreun link pe net pentru noi romanii(mai noi in EU)....suntem in aceiasi OALA cu cei din nonEU?????
Stie cineva clar sau bajbaiti ca de obicei !??????????????M-am cam obisnuit....cred ca tre sa ma duc io la primarie sa intreb!!!!
Imi cam expira actele si ar trebui sa mi le reinoiesc cumva..Nu stiu daca m-ar incalzi cu ceva......Stie careva ce acte mi-ar trebui si undew sa mi depun???????????????????????????????? |
http://www.noiromanii.gr/forum/viewtopic.php?f=12&t=9
|
|
| Sus |
|
 |
ioanna Calator
Data înscrierii: 04/Apr/2007 Mesaje: 224
|
Trimis: Vin Feb 08, 2008 11:57 am Titlul subiectului: |
|
|
pinau , eliberarea permisului de rezidenta nu mai tine de Primarie ci de Serviciul pentru straini ( TMIMA ALLODAPON) .pentru reinnoirea actelor iti trebuie copii dupa pasaport foaia cu poza si cea cu vechea rezidenta , carnet de sanatate ( daca ai IKA ) , trei poze color tip pasaport , declaratia angajatorului ( formular tip pe care-l iei de la T.A.) semnata de angajator si legalizata ( la KEP si politie) , lista de personal de la firma de unde lucrezi ( KATASTASI PROSOPIKOU), copii certificat de nastere si casatorie tradus si legalizat, declaratia pe proprie raspundere a sotului ca inca mai sunteti casatoriti si ca locuiti impreuna semnata si legalizata, copii dupa declaratia pe venit global ( EKATHARISTIKO) legalizate , o factura pe numele tau pentru confirmarea domiciliului, copii legalizate fata-verso dupa buletinul sotului.
nr. de copii pentru fiecare act= 3.cred ca n-am uitat nimic.nu te astepta sa ti-o din prima deci rabdare , tutun si multa bafta .
|
|
| Sus |
|
 |
pinau Calator
Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 63
Locație: GRECIA
|
Trimis: Vin Feb 08, 2008 12:23 pm Titlul subiectului: multan!!!! |
|
|
| ioanna a scris: | pinau , eliberarea permisului de rezidenta nu mai tine de Primarie ci de Serviciul pentru straini ( TMIMA ALLODAPON) .pentru reinnoirea actelor iti trebuie copii dupa pasaport foaia cu poza si cea cu vechea rezidenta , carnet de sanatate ( daca ai IKA ) , trei poze color tip pasaport , declaratia angajatorului ( formular tip pe care-l iei de la T.A.) semnata de angajator si legalizata ( la KEP si politie) , lista de personal de la firma de unde lucrezi ( KATASTASI PROSOPIKOU), copii certificat de nastere si casatorie tradus si legalizat, declaratia pe proprie raspundere a sotului ca inca mai sunteti casatoriti si ca locuiti impreuna semnata si legalizata, copii dupa declaratia pe venit global ( EKATHARISTIKO) legalizate , o factura pe numele tau pentru confirmarea domiciliului, copii legalizate fata-verso dupa buletinul sotului.
nr. de copii pentru fiecare act= 3.cred ca n-am uitat nimic.nu te astepta sa ti-o din prima deci rabdare , tutun si multa bafta . |
Foaia de la angajator si la KEP si la POLITIE legalizata????de ce in ambele locuri????Cum ar suna daca i-as zice patronului sa mearga in 2 locuri care de fapt legal e cam aceiasi lucru...????oare???? Nu de alta patronul Companiei in care lucrez il vad de cateva ori pe an....adica foarte rar...dar cel putin am o relatie OK! cu el ....Cred ca el e cel care ar trebui sa -mi semneze formularul tip (de fapt T.A. ce inseamna??????) .tre sa ma pun pe treaba imi expira in Martie (mai e ceva timp !!!! ). ...
Frumos expus!!!!Mul6tan Ianna!!!!e ceea ce aveam nevoie numa' CE INSEAMNA T.A.???????
|
|
| Sus |
|
 |
dafber Calator
Data înscrierii: 22/Ian/2008 Mesaje: 104
Locație: Atena, Grecia
|
Trimis: Vin Feb 08, 2008 12:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
TA = Tmima Alodapon
|
|
| Sus |
|
 |
ioanna Calator
|
Trimis: Vin Feb 08, 2008 1:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
sorry , am vrut sa spun KEP sau politie ,don't shoot the pianist!!!
eu zic sa-i necajesti intai pe cei de la contabilitate ca sa-ti completeze hartiile si dupa aia pe patron.si apoi in fiecare firma exista cel putin un inputernicit care are dreptul de semnatura in lispa patronului ( de regula cei de la serviciul juridic )asa ca nu neaparat trebuie sa-l astepti sa apara.
BAFTA!!!!!
dafber multam de "traducere"
|
|
| Sus |
|
 |
pinau Calator
Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 63
Locație: GRECIA
|
Trimis: Vin Feb 08, 2008 1:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ioanna a scris: | sorry , am vrut sa spun KEP sau politie ,don't shoot the pianist!!!
eu zic sa-i necajesti intai pe cei de la contabilitate ca sa-ti completeze hartiile si dupa aia pe patron.si apoi in fiecare firma exista cel putin un inputernicit care are dreptul de semnatura in lispa patronului ( de regula cei de la serviciul juridic )asa ca nu neaparat trebuie sa-l astepti sa apara.
BAFTA!!!!!
dafber multam de "traducere" |
IO' tiu minte ca acu' vreo 2 anisori...din opartea firmei am avut nevoie numa de asta care ti-o semneaza patronu.....in care scrie salar pe luna perioada nedeterminata...etc...ce alte foi de la contabilitate mi-ar trebui...choiar ca ma bagati in ceata.....mai bine nu intrebam...
tot mai bine de unu singur....ca de obcewi.....
|
|
| Sus |
|
 |
ioanna Calator
|
Trimis: Vin Feb 08, 2008 1:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
| marablue a scris: | | Ziceti sa nu ma pot angaja daca nu-mi scot si eu acest carnet bej-alb-albastru? |
ai sticker in pasaport? e acelasi lucru in varianta de dinainte de a intra Romania in CE.cand iti expira vei vedea ca primesti carnetul bej.
fiind casatorita cu cetatean grec sticker-ul e 2 intr-un unu .drept de sedere si drept de munca .la fel si carnetul bej ,asa ca daca ai intentii de angajare da-i bataie !!!!
|
|
| Sus |
|
 |
ioanna Calator
|
Trimis: Vin Feb 08, 2008 1:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
pinau , contabilitatea are hartia aceea denumita KATASTASI PROSOPIKOU iar de la serviciul juridic ca reprezentant legal al firmei ar putea sa-ti semneze foaia angajatorului in lipsa patronului.foarte simplu.sper ca te-am scos din ceata acum.
|
|
| Sus |
|
 |
marablue Calator
Data înscrierii: 23/Iun/2007 Mesaje: 120
Locație: Atena
|
Trimis: Vin Feb 08, 2008 1:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mersi Ioanna...mie la un moment dat mi-au spus ca si daca nu scot nu este nici o problema..dar nu poti avea incredere in ei pt ca de multe ori iti spun ce vrei tu sa auzi numai ca sa scape de tine si sa nu-i mai stresezi..

|
|
| Sus |
|
 |
marablue Calator
|
Trimis: Vin Feb 08, 2008 1:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da am ..numai ca a expirat in nov 2007. Sigur ca ar trebui sa ma ocup si de acest aspect.
|
|
| Sus |
|
 |
ioanna Calator
|
Trimis: Vin Feb 08, 2008 2:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
| marablue a scris: | Mersi Ioanna...mie la un moment dat mi-au spus ca si daca nu scot nu este nici o problema..dar nu poti avea incredere in ei pt ca de multe ori iti spun ce vrei tu sa auzi numai ca sa scape de tine si sa nu-i mai stresezi..
 |
fii tu in legalitate si lasa-i pe ei in Jamaica lor. sunt atat de bine informati ca nu stiu nici macar ce publica pe propriile lor site-uri.dar n-are rost sa-ti schimbi permisul pana ce nu expira sticker-ul doar daca iti expira pasaportul inainte.tie insa ti-am mai zis ca poti obtine direct cetatenia avand copil cu cetatean grec.taxa insa e piparata rau.
ce mai creaza "sefu"?
|
|
| Sus |
|
 |
marablue Calator
|
Trimis: Vin Feb 08, 2008 2:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da asta este problema..TAXA. "Sefu" face creatii mai mult noaptea.. ziua suntem mai linistiti, insa noaptea...avem programul incarcat. Cred ca incep dintisorii si este nelinistit Papam si crestem vazind cu ochii...
|
|
| Sus |
|
 |
lucy_katerina Calator
Data înscrierii: 21/Ian/2007 Mesaje: 46
|
Trimis: Sâm Feb 09, 2008 12:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Spuneti-mi si mie, va rog, ce fel de acte am nevoie pt a face casatoria civila aici in Grecia. Vii torul meu sot e grec.
Imi poate da cineva detalii ?

|
|
| Sus |
|
 |
marablue Calator
|
Trimis: Sâm Feb 09, 2008 11:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pt starea civila eu nu cunosc..noi am facut cununia religioasa doar...si am alergat ceva atunci pt acte. Daca nu ma insel la primarie se oficiaza, asa ca acolo poti obtine si informatiile.
|
|
| Sus |
|
 |
flope91 e-migrant
Data înscrierii: 15/Feb/2008 Mesaje: 2
|
Trimis: Mie Mar 05, 2008 6:05 pm Titlul subiectului: declaratie de venit |
|
|
stie cineva cum se face declaratia de venit prin intermediul internetului? astept pm
|
|
| Sus |
|
 |
|