| Autor |
Mesaj |
liv55 Calator
Data înscrierii: 06/Ian/2007 Mesaje: 12
|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 6:25 pm Titlul subiectului: Detalii acte grecia |
|
|
Stie careva cum mai e cu actele in Grecia, acum dupa aderare?
|
|
| Sus |
|
 |
oana_bebelusha Calator
Data înscrierii: 17/Oct/2006 Mesaje: 286
|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 6:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
E cam devreme pentru intrebari din astea,nimeni nu stie nimic concret.Cel mai bine ar fi sa suni la ambasada sau sa te interesezi personal,zic eu,desi nici acolo se pare ca n-au primit inca ordine precise.
|
|
| Sus |
|
 |
liv55 Calator
Data înscrierii: 06/Ian/2007 Mesaje: 12
|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 6:34 pm Titlul subiectului: detalii acte grecia |
|
|
AHA.Inteleg!Dar cred totusi ca exista totusi in viguare vreo lege!Am trimis fax la consulat,sa vedem ce spun !
|
|
| Sus |
|
 |
oana_bebelusha Calator
Data înscrierii: 17/Oct/2006 Mesaje: 286
|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 6:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai ar fi legile vechi si legile noi si nimeni nu stie care din ele se aplica,in mare cam asta e problema,zic eu.Cred ca tre sa mai treaca putin timp ca sa stim exact si sa nu umblam de colo colo.
|
|
| Sus |
|
 |
nefeli Emigrant
Data înscrierii: 15/Sep/2006 Mesaje: 539
Locație: Grecia-Salonic
|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 7:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
hahahahahahah...........la consulat intrebi?!(glumesc...sunt stan patitul).
Am mai postat pe forum....asa ca o scurtez,de la consulat nu vei afla nimic ptr ca ei" nu stiu" nimic nimicuta.Daca te multumesti cu viza turistica de un an fara drept de munca ai nevoie de 3 fotografi,asigurare,si un extras de cont pe numele tau de 2500 euro,cu care te duci la politie,sectia ptr straini.
Am fost la primarie,sectia emigrare....era atat de plictisit tipul de acolo ca nici nu a intrebat de unde sunt...mi a zis scurt nu se poate face nimic. .Dupa ce" l am anuntat ", ca sunt din romania....a zis ca nu are habar,sa ma duc la politie,unde deja fusesem.
Multa bafta....
|
|
| Sus |
|
 |
nanu Calator
Data înscrierii: 22/Noi/2006 Mesaje: 235
Locație: Patra
|
Trimis: Mar Ian 23, 2007 12:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
intrarea in europa, nu a schimbat nimic pt acte de sedere, deocamdata, eu ieri am terminat ( mai aveam de adaugat ceva ensime pt a innoi cartea pe 2 ani), am auzit ieri , la primarie, ca s-ar putea ( nu este sursa sigura), ca noua cei din romania, sa ne dea un alt fel de acte acum, cat este de adevarat, nu stiu
|
|
| Sus |
|
 |
nefeli Emigrant
|
Trimis: Mar Ian 23, 2007 1:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pentru a intelege mai exact in ce situatie ne aflam dupa integrare,ar trebui sa ne uitam de ex.cum s a procedat in situatia cehilor...sau a polonezilor. E acelasi lucru.
Am "scotocit "internetul,am citit articole de lege,de presa....intr un cuvant ,m am informat.Pai pana am gasit un functionar in primarie care sa mi confirme ce stiam ,ne am invartit o saptamana pe la toate birourile.Si ce sa mai zic de ai lor....cand ai nostri nu si dau nici un interes.
Asa ca multa multa rabdare,ca se poate.....
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
Data înscrierii: 24/Oct/2006 Mesaje: 896
Locație: Atena, Grecia
|
Trimis: Mar Ian 23, 2007 5:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si ce ai aflat Nefeli concret???
|
|
| Sus |
|
 |
nefeli Emigrant
|
Trimis: Mar Ian 23, 2007 7:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai in cazul meu... am dat intr un final peste o functionara care nu stia exact nimic dar a avut bunavointa sa puna mana pe telefon sa intrebe.Asa ca in final ni s a confirmat ce stiam.
M au intrebat de carnet de cetatean european. Plus ca multi nu inteleg ca avem aceleasi drepturi ca ceilalti cetateni europeni,exceptie facand aici in grecia, limitarea la accesul pe piata muncii,pe care ei o confunda cu interzicerea totala.(sper sa nu ma insel)
Am postat deja cum poti sta legal un an de zile,cu viza turistica.Stiu ca se pot face acte permis munca in situatia asta,dar "ala"-dansul de la primarie nu si a gasit cuvintele sa mi explice.
De altfel nici in roman nu va mai astepta ca guv.grec sa dea o noua lege pentru emigranti ,noi fiind acum neo comunitari.
In rest,in caz ca nu ti faci viza turistica pe un an,ca nu ti vei gasi contract de munca,si depasesti cele 3 luni ,tot nu te pot expulza .Atata timp cat nu esti pericol pentru societate.
P.S.CE bine ar fi sa fim si noi in dialog cu consulul (nu zic ambasadorul) romaniei in grecia,asa cum am vazut pe alte forumuri. 
|
|
| Sus |
|
 |
mirela_h Calator
Data înscrierii: 29/Oct/2006 Mesaje: 381
Locație: Atena
|
Trimis: Mar Ian 23, 2007 7:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
si cu casatoria? ce s-a mai intamplat?
|
|
| Sus |
|
 |
nefeli Emigrant
|
Trimis: Mar Ian 23, 2007 7:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Liberi ca pasarile cerului ..... pe 1 martie maxim termen,o oficiem .
Asteptam nasul de cununie (care momentan nu e in tara)...ne luam de brat toti trei si ne deplasam la primarie ...
Zici ca vorbesc de o plimbare in parc .....nu de casatoria noastra,dar pana nu o vad incheiata nu mi vine sa ma bucur.
|
|
| Sus |
|
 |
mirela_h Calator
Data înscrierii: 29/Oct/2006 Mesaje: 381
Locație: Atena
|
Trimis: Mar Ian 23, 2007 7:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
super, bravo, bravo...sa fie intr-un ceas bun!!!! bucura-te pana poti draga matusii 
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
Data înscrierii: 24/Oct/2006 Mesaje: 896
Locație: Atena, Grecia
|
Trimis: Mar Ian 23, 2007 7:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si pana la urma ti-ai pus in ordine toate actele??? Stiu ca e o intreaga hartogarie..
|
|
| Sus |
|
 |
nefeli Emigrant
|
Trimis: Mar Ian 23, 2007 7:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc mult Mirela .... 
|
|
| Sus |
|
 |
nefeli Emigrant
|
Trimis: Mar Ian 23, 2007 8:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu sunt asa multe.....certif. nastere +apostila ,pasaportul ,declaratie ca nu am fost maritata,pag de ziar unde puneam anuntul(o sa cautam cel mai neinsemnat ziar si cu cel mai mic tiraj ),i.d -ul lui,certificat celibat el.
Am inceput sa le facem usor usor, sa nu dam de banuit. Astept dupa....sa vad ce acte cer.
|
|
| Sus |
|
 |
|