Harta Bucuresti | Harta Constanta | Harta Iasi | Harta Arad | Harta Brasov | Harta Cluj | Harta Sibiu | Harta Oradea | Harta Ploiesti
 FAQ   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare      www.e-migrant.ro  Profil   Mesaje private   Autentificare 
Cod Postal Bucuresti | Cod Postal Iasi | Cod Postal Constanta | Cod Postal Arad | Cod Postal Brasov | Cod Postal Cluj | Cod Postal Sibiu

IKA-asigurare obligatorie
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Informatii Utile Grecia
Autor Mesaj
oana_bebelusha
Calator

Data înscrierii: 17/Oct/2006

MesajTrimis: Sâm Ian 20, 2007 2:37 pm    Titlul subiectului: IKA-asigurare obligatorie Răspunde cu citat (quote)

Va rog scrieti si voi aici ce stiti concret despre IKA,unde se plateste,cat se plateste(in functie de salariu),absolut tot ce stiti,am mare nevoie.
Sus
mirela_h
Calator

Data înscrierii: 29/Oct/2006

Locație: Atena

MesajTrimis: Dum Ian 21, 2007 12:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

din cate stiu eu suma care se plateste difera de la salariat la salariat...cunosc o tipa care lucreaza la curatenie,(deci fara acte) si plateste in jur de 6.5- 7 euro pe zi lucratoare.NU stiu daca suma este mare sau mica, ea are si un copil...IKA are sedii in toate zonele, deci trebuie sa platesti la sediul de care apartii...daca intri pe site-ul ika vei gasi informatii si in romana si in engleza...la unii salariati care lucreaza intr-un mediu nociv sau cu mult efort, cotizatia poate ajunge si la o treime din salariu.
Sus
oana_bebelusha
Calator

MesajTrimis: Dum Ian 21, 2007 3:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

te rog poti sa-mi spui unde ai gasit info in romana?
ms mult

Sus
mirela_h
Calator

Data înscrierii: 29/Oct/2006

Locație: Atena

MesajTrimis: Dum Ian 21, 2007 4:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://www.ika.gr/ro/romania.pdf
http://www.ika.gr/en/home.cfm

Sus
nanu
Calator

Data înscrierii: 22/Noi/2006

Locație: Patra

MesajTrimis: Mar Ian 23, 2007 12:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

intr-adevar, difera de la salariu la salariu, si cu ce norma lucrezi ( 8 ore, 4 ore), mie dino ( care are afacerea lui , vinde carti cu legi, la avocati, si m-a trecut ca lucrez pt el), imi plateste in jur de 300 de euro pe luna ( 25 de ensima la ika), la salariu minim pe economie ca vanzatoare, care este 700 de euro!
eu banii care ii platesc la ika , ii scot cu varf si indesat ( din pacate), tratamentul care il fac eu costa in mod normal 2800 de euro PE LUNA,( eu il iau gratuit), plus analize lunar gratuite, pe de o parte e bine sa ai asigurare, nu platesti nimic la analize ( care nu sunt si ieftine), pe de alta parte este alergatura mare pana iti bagi actele la ika

daca vrei, poti sa te treci pe asigurarea sotului tau, daca acopera si asigurarea ta!

poti sa ma intrebi pe mine tot ce vrei pt ika, de un an si jumatate imi ``impartesc viata cu asigurarea asta`` Laughing

Sus
oana_bebelusha
Calator

MesajTrimis: Mie Ian 24, 2007 10:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai noi nu avem nici unul asigurare si acum ca plec nu cred ca mai are rost sa alerg dupa acte ...In fine,eram foarte curioasa sa vad cat ar fi de plata pentru ca m-au intrebat "sefii" cat sa ne dea pt asigurare si nu am stiut ce suma sa la zic...nu strica 2-300 de euro in plus pe luna pe langa salariu,chiar daca nu o platesc la IKA.
Asta m-ar fi interesat: cat se plateste la Ika pt salariul minim ? Am vorbit si cu avocata mea si a spus ca e cam 10 euro pe zi .Cred ca informatia este corecta.Si ma refer aici la cat plateste si angajatul,si angajatorul.Ca si cum ai fi persoana fizica autorizata in Ro si platesti impozitele si ca angajat si ca angajator.Sper ca am scris destul de clar,ca am talentul sa ma pierd in amanunte...LOL

Sus
nanu
Calator

MesajTrimis: Mie Ian 24, 2007 11:30 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai, da, este in functie de salariu si cam acolo`` bate `` 7-10 euro
Sus
neraida
Calator

Data înscrierii: 02/Dec/2006

MesajTrimis: Vin Feb 02, 2007 7:54 am    Titlul subiectului: me Răspunde cu citat (quote)

off doamne iara...........in primul rand hello im back..........doamne da stiti atat de putine............deci
sa vb espre cele 2 situatii cand platesti singur ika......platesti singur numai cand esti oikiaki boithos(menajera).......(sau platesc singuri cei care lipesc altfel de ensime,care ii ajuta in obtinerea imprumutului bancar sau a unei masine in rate,).
discutam acum de menajerele.
pt asta iti trebuie un carnet de chitante,o stampila cu numele tau si afm......(asta se numeste aftoasfalisi si inseamna ca esti libera si nu depinzi de nici un sef)
si cum e treaba?pai tre sa completezi pe carnet zilele lucratoare(25 maxim)
ex.am lucrat la popescu pe data x si am luat suma de x.
persoana completata iti trebuie numele,prenumele si afm,poate fi si o cunostinta de a ta......nimeni nu verifica daca ai facut curat acolo doar asa ca sa tina o evidenta ika.mare atentie,daca prindeti vreo cunostinta trebuie venitul lui anual sa fie mai mare de 6000 anual si sa aiba casa pe numele lui.
mai departe.......o data completata zilele........(poti scrie la persoane diferite ca ai lucrat,trebuie sa calculezi cam cat ensime anual iti trebuie......deci 150 ensime vine 13 zile lucratoare pe luna.
atentie mare din suma declarata lunar ika tine 35%.adica daca spui ca iei 20 euro pe zi(13 zile lucratoare)...iti iese ika lunar sa platesti 86 euro lunar.(p.s daca iei dublu bani sau triplu nu te obliga nimeni sa-i declari,declari strict cat iti trebuie sa iti faci hartiile si gata)
in al 2 rand daca intarzii cu fiecare luna se baga penalizare 1%.
ca sa faci bibliaro igias ika,beneficiezi de consult doctori,analize si spitalizare gratuita+medicamente.
ca sa faci acest vivliario iti trebuiesc 75 de ensime.
ika are in fiecare cartier,te prezinti la ika cu dovada ca ai platit 75 de ensime,2 fotografii.
ca sa iti scoti cat mai repede cel mai destept mod e sa bagi cat mai multe ensime(in primele 3 luni) adica 25 maxim x 3 luni=75 ensime deci il scoti.
primele 3 luni cat sa scoti vivliario declari ca ai 25 de zile lucratoare lunar,apoi poti sa bagi si 10 zile lucratoare lunar-tre sa ai 150 zile lucratoare-ensime pe an
inca ceva de spus cu ensimele..........
acest anunt e adresat celor care au de gand sa stea in grecia o perioada mai mare de 3,4 ani.
o persoana care lipeste ensime ca femeie de serviciu dupa 5 ani are dreptul sa se declara somera si primeste ajutorul de somaj in valoare de 500 euro pe luna.
cei care vor sa i-a in rate masina aici sau casa e de preferat sa aibe altfel de ensime.daca declari ca iei anual mai putin de 6000 euro,imprumut bancar ti se va acorda hai 1000 euro maxim.
foarte multi romani gasesc greci ca sa le lipeasca ensime chiar daca nu muncesc la ei si le platesc singuri.atentie mare,logic mai mult de 150 nu are cum sa va ceara grecul mai mult.
cam atata.............alte intrebari?

Sus
oana_bebelusha
Calator

MesajTrimis: Vin Feb 02, 2007 9:36 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Welcome back ! Raspunsul tau cred ca e cel mai complet,dar in acelasi timp e cam greu de inteles pentru mine de exemplu,care nu sunt familiarizata cu termenii.Oricum am inteles.Situatia mea concret : Astia imi dau 700 de euro salariu pe luna,cat costa IKA lunar ? (si ma refer la toata IKA,si ce mi s-ar opri mie din salariu si ce plateste angajatorul).La IKA pe site scrie ca ce trebuie platit la ei ajunge la 42 % din salariu,deci din 700 de euro ar veni 294 de euro.E corect?
Sus
neraida
Calator

Data înscrierii: 02/Dec/2006

MesajTrimis: Vin Feb 02, 2007 10:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

gresit e 35%.pai oana din cate imi aduc aminte cu situatia ta trebuie sefa ta sa plateasca ika ta.in genul tau de job se asigura si ika
Sus
oana_bebelusha
Calator

MesajTrimis: Sâm Feb 03, 2007 1:22 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mda,ideea e ca nu vor sa faca contract,si m-au intrebat cati bani sa-mi dea pt IKA si sa-mi platesc singura(ma rog,e valabil pt amandoi).Eu n-am stiut ce suma sa le spun,si am zis 300 de euro,dupa care am inceput sa ma interesez...Banii astia ii luam luna de luna,acum ca plecam ,nu mai are rost sa ne facem acte dar eram curioasa daca am spus prea putin sau prea mult.Acum aflu ca e mai mult decat as fi platit la IKA daca aveam acte.
Thanks anyway !

Sus
nanu
Calator

MesajTrimis: Sâm Feb 03, 2007 1:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am incercat sa scriu aseara, dar am avut probleme cu calculatorul!

eu stiu de anul trecut din octombrie, ca nu se mai poate face autoasfalisi, drept pt care dino a fost nevoit sa ma treaca ca lucrez pentru el!

daca esti singura fara sef, nu ai asigurare ika, ci teve, ika opreste 42% din salariu, cel putin dino atat plateste!

Sus
oana_bebelusha
Calator

MesajTrimis: Sâm Feb 03, 2007 5:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Exact asta am citit si eu acum 2 saptamani pe site la IKA ! Deci e 42 pana la urma !
Sus
nanu
Calator

MesajTrimis: Sâm Feb 03, 2007 11:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dino atat plateste, sigur!
Sus
fenix
e-migrant

Data înscrierii: 01/Feb/2008

MesajTrimis: Dum Mar 09, 2008 1:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

buna ziua la toata lumea si va doresc o zi buna si linistita.
am citit seria mare de informatii utile de pe acest forum si vreau sa va felicit pentru efortul depus si pentru dorinta de ajutor.

intrebarea mea ,este daca fac formele necesare pentru asigurare IKA,ca menajera:
-cine plateste taxa ?
inteleg ca eu,nu angajatorul, adica cumpar niste timbre si le pun pe carnet?
de ce intreb asta ?
pentru ca vreu sa vin intai pentru 6 luni ,apoi sunt nevoita sa ma intorc acasa pentru a reveni din nou pentru o perioada mai lunga ...
cum este cu continuitatea ? se poate face pauza?

va multumesc si va doresc sarbatoare fericita luni !!

Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Informatii Utile Grecia Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2