Harta Bucuresti | Harta Constanta | Harta Iasi | Harta Arad | Harta Brasov | Harta Cluj | Harta Sibiu | Harta Oradea | Harta Ploiesti
 FAQ   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare      www.e-migrant.ro  Profil   Mesaje private   Autentificare 
Cod Postal Bucuresti | Cod Postal Iasi | Cod Postal Constanta | Cod Postal Arad | Cod Postal Brasov | Cod Postal Cluj | Cod Postal Sibiu

Am nevoie de informatii
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Emigrare Grecia
Autor Mesaj
marakesh
e-migrant

Data înscrierii: 10/Feb/2007

MesajTrimis: Sâm Feb 10, 2007 9:39 pm    Titlul subiectului: Am nevoie de informatii Răspunde cu citat (quote)

pe 21 februarie ajung la atena la munca.
as avea nevoie de cateva informatii pe care sper c ale pot obtine de aici.
1. plec cu contract de munca: agentia din atena ma plaseaza iar angajatorul imi face contract de munca.
ce neclaritate am: ce obligatii imi revin mie si ce obligatii ii revin angajatorului.
de la firma mi s-a zis ca imi face angajatorul asigurare etc. e bine sa imi fac si eu asigurare medicala ? de aici din romania?
2. cam care mai sunt preturile la mancare? la produsele de baza? de unde e bine sa le cumpar?
3. care este situatia cu birourile western union in insule? (sunt... nu sunt... etc)
4. daca in insule exista telefonie mobila (acoperire)? care este cea mai convenabila retea de telefonie mobila?
5. care este situatia cu internet cafe-urile: sunt in insule? cam cat costa o ora?
6. cam care este pretul la tehnica de calcul (nou si second hand): laptopuri.

momentan cam astea sunt intrebarile care imi vin acuma in minte. daca imi mai aduc aminte mai postez!
de asemenea daca se paote sa imi mai dati si alte sfaturi pe care poate le-am omis eu aici.....

va multumesc mult,
costin

Sus
oana_bebelusha
Calator

Data înscrierii: 17/Oct/2006

MesajTrimis: Sâm Feb 10, 2007 10:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Draga Costin,intrebarile tale sunt foarte multe si neclare.Mai intai zici ca vii la munca in Atena,si pe urma intrebi de insule...spune-ne exact unde vii si daca ai deja un contract de munca sau vii aici si iti gaseste firma pe urma.
Hai ca te scoatem la capat cu toate informatiile de care ai nevoie,dar citeste si ce mai e scris pe forum inainte sa postezi ca despre telefonie si costuri ale mancarii s-a mai scris ...si chiar destul de mult.
Welcome,anyway!!!

Sus
marakesh
e-migrant

MesajTrimis: Sâm Feb 10, 2007 11:59 pm    Titlul subiectului: detalii Răspunde cu citat (quote)

first of all:
vin din romania! contractul il semnez odata in romania si odata in grecia! nu se stie daca voi munci pe continent sau pe insule! de asta am intrebat si de insule! ajung in jur de 21-22 februarie...... si daca ati fi buni sa imi indicati exact unde s-a mai scris despre telefonie si mancare ca nu ma prea pricep la calcualtoare..... Sad
multumesc!

Sus
oana_bebelusha
Calator

MesajTrimis: Lun Feb 12, 2007 8:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

OK.Sa incepem cu inceputul Laughing
Iti voi raspunde la intrebari in ordinea in care le-ai scris in primul mesaj,ok?

1.In primul rand,faza asta cu semnatul contractului odata in Ro si odata in Grecia nu suna bine.Daca vii la munca cu contract,procedura este urmatoarea : semnezi un contract de intermediere cu agentia de plasare,apoi ei iti prezinta o oferta de munca in Grecia.Daca iti convine,angajatorul iti trimite contractul de munca pe care tu il semnezi ( atentie la detalii de genul : concediu anual,sarbatori legale,daca iti ofera cazare,mancare sau transportul din Romania,salariul exact,etc).Cu acest contract de munca semnat de tine,ei aplica pentru permisul de munca in Grecia,daca ministerul il aproba te vor chema la ambasada Greciei din Ro sa-ti puna sticker-ul pe pasaport,apoi esti liber sa vii la munca.
In mod normal,sistemul de asigurari este cam la fel cu cel din Romania,plateste angajatorul o parte si o parte(cam 3 euro pe zi) ti se opreste tie din salariu.

2.Preturile la mancare sunt cam aceleasi cu cele din Ro,poate un pic mai scumpe.Eu am observat diferenta la paine care e 70 de centi si la tigari care costa 3.20 euro pachetul.Daca fumezi,bei un vin si mananci bine,cheltui cam 250 de euro pe luna,daca nu,te descurci cu 150-170 de euro pe luna.Daca te intereseaza si chiria,in Atena o garsoniera e de la 250 de euro in sus,iesi mai ieftin daca inchiriezi o camera intr-un apartament.In insule din cate stiu eu,o persoana intr-o camera plateste 160 de euro pe luna.Desigur,se adauga pe langa asta si cheltuielile cu lumina,telefon fix daca vrei,intretinere,apa,etc.

3.Western Union gasesti de obicei la orice posta(deci si in insule),dar comisionul este foarte mare.Eu am trimis o singura data prin ei 300 de euro si am platit 30 de euro comision.Mai bine cauti sa gasesti o agentie care transporta persoane in Romania,prin ei poti sa trimiti de obicei si pachete sau bani.Tariful este 1.5 euro pe kilogram la pachete si 2 euro pentru o suta de euro.

4.Exista telefonie mobila peste tot in Grecia,inclusiv in insule.Cele mai mari sunt Tim,Cosmote si Vodafone.Ca sa suni acasa sunt niste cartele prepaid pe care le gasesti la chioscurile de ziare,costa 3,5,10 euro...Cu una de 5 euro vorbesti 62-80 de minute pe fix in Ro.

5.Internet cafe exista peste tot,costa 2 euro ora.

6.La asta cu laptopuri pot sa-ti spun ca preturile nu sunt convenabile aici,sunt mai mari ca in Romania.Mai bine strangi bani si te duci acasa si cumperi.Exista si second hand,dar dupa cum am zis,sunt scumpe.Tocmai m-am interesat eu zilele astea sa-mi iau unul nou si nu merita,o sa-mi iau de acasa.

Sper ca iti sunt de folos raspunsurile astea,si daca mai alte nelamuriri,nu ezita sa intrebi,suntem bucurosi sa te ajutam !

Personal,pot sa-ti spun ca salariile nu sunt foarte mari in Grecia comparativ cu alte tari din Europa,si te-as sfatui sa alegi alta tara.Daca totusi vrei neaparat sa vii aici,ai grija unde te angajezi si in ce conditii.
Multa bafta !

Sus
marakesh
e-migrant

MesajTrimis: Lun Feb 12, 2007 8:28 pm    Titlul subiectului: multumesc..... Răspunde cu citat (quote)

in primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsuri!
sa fac o mica precizare referitoare la contract:
am facut un dosar cuacte pe care il depun la o firma in romania firma care la randul ei colaboreaza cu o agentie de plasare a fortei de munca din grecia. platesc comisionul firmei din romania (comision in care intra taxele de procesare, transportul pana in grecia cazare 1-2 nopti la un hotel in atena, feribotul). ajuns la atena trebuie sa mai platesc 200 euro firmei din atena si semnez contractul de intermediere. am intrebat de preturile din insule pentru ca s-ar putea ca locul meu de munca sa fie in insule (din moment ce merg cu feribotul.....).
sa fac o mica precizare despre locul de munca..... o sa vin sa lucrez in agricultura desi calificarea mea e cu totul alta .....
va multumesc mult,
costin
astept in continuare noi pareri

Sus
oana_bebelusha
Calator

MesajTrimis: Lun Feb 12, 2007 8:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sincera sa fiu,cam multe comisioane platesti.Poti sa ne spui numele agentiei din Ro? Si sa stii ceva : agentiile din Atena nu au voie legal sa ia comision pentru ca exista aici o lege care spune ca aceste agentii au comisionul platit de catre angajator (adik de cel care iti ofera tie un loc de munca)....dar se practica sa ceara comision,nu e mare diferenta la jepcareala fata de Romania.
Sus
marakesh
e-migrant

MesajTrimis: Lun Feb 12, 2007 8:46 pm    Titlul subiectului: numele... Răspunde cu citat (quote)

s.c. impact inf srl rm. valcea

Contact
Gabriel Stoica :: Director general
Iliescu Ionescu Nicoleta :: Director marketing
Cristina Darie :: Director agentie
Irina Fugarelu :: Director relatii

Telefon 004 0350 405 963
004 0350 710 209
Fax 004 0350 405 964

Adresa: Rm. Valcea, Str. General Magheru, nr. 25, cladirea SOCOM, et 1,cam 34, jud. Valcea.
e-mail impact_inf@yahoo.com; Site www.impact-inf.ro
Trimiteti-ne un mesaj

Sus
lucy_katerina
Calator

Data înscrierii: 21/Ian/2007

MesajTrimis: Joi Apr 19, 2007 2:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

spuneti-mi va rog daca statul grec acorda bani pt ingrijirea coppilor mici. dupa cu mstiti in romania este acel concediu de maternitate de 2 ani si se primesc lunar aprx 230 EUR. Exista ceva similar in Grecia? Va rog sa-mi raspundeti daca aveti informatii in acest sens. Multumesc
Sus
lucy_katerina
Calator

Data înscrierii: 21/Ian/2007

MesajTrimis: Joi Mai 03, 2007 3:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu mi-a raspuns nimeni referior la ....copii...
Acum va mai rog ceva......Aveti idee daca sunt romani in insula Syros? Ati auzit de ea?
E foarte important pentru mine sa stiu
In scurt timp voi merge sa locuiesc acolo.....ma voi muta definitiv...

Sus
Lionqueen
Emigrant

Data înscrierii: 24/Oct/2006

Locație: Atena, Grecia

MesajTrimis: Vin Mai 04, 2007 9:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai banuiesc ca nu ti s-a raspuns ca nimeni nu prea stie de treaba asta, nu stiu. Despre copii eu stiu ca aici concediul de maternitate este de doar 3 luni, dar precum am spus nu stiu nimic sigur.
Eu n-am auzit de insula Syros, dar banuiesc ca or fi si pe acolo romani, nu multi la numar dar... Ei, lasa, ca o sa-ti faci prieteni greci atunci si ai forumul asta la dispozitie pt. orice ai nevoie. Very Happy

Sus
ioanna
Calator

Data înscrierii: 04/Apr/2007

MesajTrimis: Vin Mai 04, 2007 1:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Despre Syros? e o insula situata in Marea Egee langa Sifnos , Paros ,Tinos, membra a Cicladelor.Portul si capitala insulei e orasul Ermupolis cunoscut si ca "Regina Cicladelor".
Primaria din piata Miauli proiectata de arhitectul E.Tsiller este una dintre cele mai impunatoare cladiri in stil neoclasic din Grecia.
Syros e cunoscuta pentru productzia de "Lukumia"( rahat).
In Biserica Kimisi exista o pictura a lui El Greco numita "Adormirea maicii Domnului"
Teatrul Apollo este o copie in miniatura a Scalei din Milano.
Ano Syros este cartierul catolic al insulei dominat de catedrala catolica "Sf.Gheorghe".Cam atata stiu despre insula.N-am vizitat-o da cine stie o data si o data oi ajunge si acolo.
Despre copilasi? Daca nasti aici si ai IKA ( asigurarea de sanatate de la stat ) staul grec itzi plateste o suma fixa pentru nastere( indiferent daca nasti in maternitate de stat sau particulara ) dar ai grija caci doar in termen de 30 zile de la nastere potzi sa-ti ridici banii, altfel ii pierzi.Concediul de maternitate si eu stiu ca e de 3 sau 4 luni, statul itzi plateste o parte si angajatorul ( daca esti la particular) alta parte .Ma interesez insa sigur la o prietena care a nascut de curand si revin cu informatzii.
Daca micutzul e cetatzean roman si sau dintr-o alta casatorie se schimba lucrurile.
Alocatzia de crestere se elibereaza de la OAED iar suma e in functzie de catzti mostenitori ai .Nu e insa o suma fabuloasa, deci nu te astepta la prea multe.
Sper ca ti-am fost cat de cat de ajutor.

Sus
nanu
Calator

Data înscrierii: 22/Noi/2006

Locație: Patra

MesajTrimis: Mar Mai 08, 2007 12:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

lucy_katerina a scris:
spuneti-mi va rog daca statul grec acorda bani pt ingrijirea coppilor mici. dupa cu mstiti in romania este acel concediu de maternitate de 2 ani si se primesc lunar aprx 230 EUR. Exista ceva similar in Grecia? Va rog sa-mi raspundeti daca aveti informatii in acest sens. Multumesc

Pai eu banuiesc ca daca ai asigurare si 5 ani in grecia ( cu acte 5 ani) si poti sa iei somaj, cred ca acelasi lucru este valabil si la maternitate!

Sus
barbu
Calator

Data înscrierii: 03/Noi/2005

Locație: israel

MesajTrimis: Vin Oct 26, 2007 9:29 pm    Titlul subiectului: intrarea in grecia pentru romani Răspunde cu citat (quote)

buna sara ,am o intrebare:

daca se poate inra in grecia cu pasaport romanesc venind din alta parte (italia de exemplu ) ?
multumesc anticipat

Sus
nanu
Calator

Data înscrierii: 22/Noi/2006

Locație: Patra

MesajTrimis: Sâm Oct 27, 2007 8:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Buna barbu, iti raspund eu, da se poate intra in Grecia cu pasaport sau buletin romanesc valabil!

Eu cand am fost in Italia nu m-a intrebat nimeni nici la dus nici la intors de sanatate, mai ales cand am intrat in Grecia nici atat, eu am fost cu buletinul, dar si cu pasaportul se poate, chiar daca se va uita la pasaport, numai faptul ca esti din Romania iti va da``` unda verde``

Numai Bine!

Sus
ioanna
Calator

Data înscrierii: 04/Apr/2007

MesajTrimis: Mar Mar 18, 2008 12:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salutare compatriotilor din Kifisia .Va rog sa ma indrumati cum sa ajung in Kifisias Avenue 225-227 la Euromedica venind dinspre Ag.
Paraskevi.Musai sa ajung astazi acolo pentru niste radiografii.
Multumesc anticipat.

Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Emigrare Grecia Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2