Trimis: Mar Mar 18, 2008 1:14 pm Titlul subiectului:
da , interesant punct de vedere .Cu metroul unde cobor daca nu am vreun punct de reper? Si apoi merg cu masina .Zau ca n-am cerut informatiile pentru ca n-am ceva mai bun de facut .
Trimis: Mar Mar 18, 2008 1:16 pm Titlul subiectului:
ioanna a scris:
da , interesant punct de vedere .Cu metroul unde cobor daca nu am vreun punct de reper? Si apoi merg cu masina .Zau ca n-am cerut informatiile pentru ca n-am ceva mai bun de facut .
deci i-ei metroul si cobori la kat.pe acolo tre sa fie med-ul.
Trimis: Joi Apr 10, 2008 12:22 pm Titlul subiectului:
lucian30 a scris:
AM stat anul trecut 3 luni si acum sunt de 4 luni in atena ,,, nu am idee unde sa caut de munca Meseria mea de baza sa zic asa este cantaretz ,, aici nu pot s a cant pt ca nu stiu limba ...altceva nu stiu sa fac dar as face orice ,, mai putzin sa lucrez in constructzii,, ,, am dat anuntz in ziar dar nu a sunat nimeni ,,, prieteni romani nu am aici nu cunosc pe nimeni si incepe sa fie aiurea ,, nu prieteni nu munca nu nimic .. sotia mea lucreaza aici si castiga destul de bine dar eu ,, nu fac nimic ,, ma uit toata ziua la tv si simt ca ,, inebunesc ,, as lucra orice numai sa ies din casa si sa fac niste banutzi acolo ... ma fratzilor datzi mi si mie un sfat ,,, unde sa ma duc sa caut de munca ,.,, sau daca facetzi intalniri ,,chematzi-ma si pe mine ..am fost in restaurant romanesc si in club si in discoteca ,, dar am dat numai de smecherasi si baietzi de baietzi ,, si nu mi-a placut vorbesc greaca la nivel de incepator adica putzin ... engleza perfect scris-vorbit unde sa ma duc datzi mi si mie sfaturi ,,, eu nu am nici o idee ,.. asta e nr meu de tel ..6947746163 datzi mi sms orice chiar si bip .. nu conteaza .. oricum eu am sa mai verific daca am primit vreun mesaj aici multumesc !
oana_bebelusha a scris:
Lucian,parerea mea este sa incerci la agentiile romanesti de transport,e una exact la gara Larissa din Atena(peste drum de gara si un pic mai in dreapta,daca te uiti din fata garii se vad steagurile Romaniei),si acolo pe geam vei gasi tot felul de anunturi cu oferte de munca scrise in limba romana.Mai mult,daca vei intra acolo sunt sigura ca te vor recunoaste,ca destula lume stie de Elgi,chiar si in Grecia....Spune-le problema ta si roaga-i sa te ajute,eu o cunosc pe patroana de acolo si pot sa-ti spun ca am vazut de cateva ori genul asta de intamplari,care pana la urma au avut un final fericit,asa ca poate vei avea si tu noroc.
In alta ordine de idei,ia ziarul Athens News care apare in fiecare vineri,si acolo vei gasi cu siguranta ceva de munca,la o sapalatorie,intr-un restaurant,e imposibil sa nu gasesti ceva.Daca ai acces la internet e si mai bine,ca poti sa verifici anunturile din Athens News pe net si in fiecare zi apare cate ceva nou.Adresa este www.athensnews.gr
De sunat nu am cum sa te sun pt ca nu sunt in Grecia,deci n-ar avea nici un rost,dar chiar vroiam sa va intreb si pe voi fetelor,v-ati mai intalnit,ati mai facut ceva? Eu s-ar putea sa vin pe la sfarsitul lui august in Atena,vrea cineva sa ne vedem? Cred ca ar fi frumos sa facem o zi de plaja impreuna sau sa bem un suc ceva....
lucian30 a scris:
AM INTELES CA NOI NE CUNOASTEM ..ups sorry caps dar mi e lene sa sterg ,, )) daca vine si sotul tau vin si eu .. multumesc pt sfaturi . .chiar am sa ma duc la gara larissa stiu unde este ..multumesc mult
marablue a scris:
oana_bebelusha a scris:
Lucian,parerea mea este sa incerci la agentiile romanesti de transport,e una exact la gara Larissa din Atena(peste drum de gara si un pic mai in dreapta,daca te uiti din fata garii se vad steagurile Romaniei),si acolo pe geam vei gasi tot felul de anunturi cu oferte de munca scrise in limba romana.Mai mult,daca vei intra acolo sunt sigura ca te vor recunoaste,ca destula lume stie de Elgi,chiar si in Grecia....Spune-le problema ta si roaga-i sa te ajute,eu o cunosc pe patroana de acolo si pot sa-ti spun ca am vazut de cateva ori genul asta de intamplari,care pana la urma au avut un final fericit,asa ca poate vei avea si tu noroc.
In alta ordine de idei,ia ziarul Athens News care apare in fiecare vineri,si acolo vei gasi cu siguranta ceva de munca,la o sapalatorie,intr-un restaurant,e imposibil sa nu gasesti ceva.Daca ai acces la internet e si mai bine,ca poti sa verifici anunturile din Athens News pe net si in fiecare zi apare cate ceva nou.Adresa este www.athensnews.gr
De sunat nu am cum sa te sun pt ca nu sunt in Grecia,deci n-ar avea nici un rost,dar chiar vroiam sa va intreb si pe voi fetelor,v-ati mai intalnit,ati mai facut ceva? Eu s-ar putea sa vin pe la sfarsitul lui august in Atena,vrea cineva sa ne vedem? Cred ca ar fi frumos sa facem o zi de plaja impreuna sau sa bem un suc ceva....
Mie mi-ar face placere sa te cunosc. Nu am mai intilnit pe nimeni de pe acest site, insa pe la sf lui aug cred ca voi naste. Oricum sper sa ne anunti din timp cind vii, poate cine stie, o sa ne vedem...
lucian30 a scris:
suntem la jumatatea lunii august mai vi in atena ? uite am descoperit o plaja super pt familisti .. astera ! in glifada ,,, apa mica ,, pt copii super super mai vine cineva ? eu vin 100 % itzi las si nr meu de tel in caz ca nu vad ce postezi tu 6949560545 ar fi misto sa ne intalnim cu totii.. ma rog cine vrea sa vina ..
oana_bebelusha a scris:
Buna tuturor !
In primul rand nu am mai intrat de ceva vreme pe forum pt ca mi se pare din ce in ceeeeeeeee mai plictisitor,nimeni nu mai vorbeste,nu mai povesteste....as mai face o hartza cu Laura dar vad ca nici ea nu prea mai e activa.............in fine.....Lucian,cand am intrebat eu faceam planurile de vacanta care intre timp s-au cam schimbat datorita faptului ca am inceput de vreo luna sa cheltuim bani pt nunta...avansul la rochie,bijuterii,restaurant,(in octombrie ma duc acasa pt 2 saptamani si sa vezi atunci cheltuieli...cine a facut nunta stie...)etc....in afara de asta in noiembrie vor veni 2 membri ai familiei in UK (la munca,deci trebuie sa le oferim tot ajutorul,ca sa zic asa)....iar de revelion am invitat cativa prieteni apropiati la noi,deci iarasi vor fi ceva cheltuieli.Din pacate vacantele noastre pe 2007 se rezuma la Roma unde am fost in mai si la Ibiza unde vom merge la sfarsitul lui septembrie....deci am scos Grecia de pe lista,cel putin pt anul asta.....Inca mor de ciuda ca nu m-am bronzat,dar ce sa facem,....la anul....anul trecut mi-a iesit pe nas caldura din Atena...........Si inca ceva : cu siguranta ca veneam cu sotul,doar nu aveai impresia ca te invit la o vacanta in doi...
Marablue,poate la anul ne vedem sau poate in Romania,sau de ce nu,poate faceti o excursie pana la Londra cu bebelush cu tot,ca acum cu low cost e super tare.....
Inca o data iti urez nastere usoara si abia astept sa-mi spui numele,si te rog cand ai timp scrie-mi ceva pe mess sa te adaug in lista,ca acolo sunt online mai mereu,asa vom putea sa vb mai multe ...id-ul meu e acelasi cu cel de pe forum..
Pupici pt toti si treziti-va la viata ca sa mai am ce citi !!!!!!!!!
Lionqueen a scris:
Well, well..... Aceeasi parere cu Oana... Este tare pustiu pe forum, imi lipseste "activitatea" care era odinioara pe aici... Si atunci... de se mai intru atat de des???? Sper sa fie mai bine, chiar nu stiu ce se intampla...
Uite propun sa facem ca pe siteul lui Nanu, sa deschidem un topic "inchis", albumul forumului, unde sa postam poze personale sau de prin periplurile pe unde am fost si numai cine posteaza o poza sa aiba acces, sa nu fie vazut doar de vizitatori... Ceva de genul asta... ce zici? Poate vom mai anima putin atmosfera si ne putem apropia mai mult....
marablue a scris:
Plictiseala mare...toata lumea este plecata...sau din cauza caldurii nu mai au chef de scris..
Imi place idee de a ne intilni, oriunde o sa fie... Mersi mult, miine scap...de burta doar, dar i-l voi avea pe bb in brate si deabea astept , adica asteptam ca si sotul meu este mai nerebdator. Numele lui o sa fie ...Maximos.
In seara asta vine mama asa ca am sa am un ajutor pt ceva vreme...
Poate ne auzim online dupa...abea astept...
Vacanta placuta, sa te gindesti si la noi...
Va pupacesc si... pe curind...
nefeli a scris:
eh fetelor....eu intru numai sa citesc .cred ca odata ce vara trece ne vom aduna iar toti pe forum....la povestit.
Ps:nastere usoara marablue....sa fiti sanatosi si tu si bebe...si proaspatul tatic
marablue a scris:
O sa fie palpitant dupa...nu o sa mai reusim sa citim mesajele.. Nefeli mersi frumos si tinem pumnii pentru miine....va fi ziua cea mare...
Ne auzim dupa fetelor...
lucian30 a scris:
da da da... exact ce spuneam ... BAIETZI TREZITZIVAAAA!!!!!!!
marablue a scris:
Buna fetelor.. ..am adus pe lume o minunatie de baietel, blondut ca mami, mincacios ca tati si somnoros ca..amindoi Sper printre picaturi sa va mai scriu...sunt doar putin in urma cu somnul dar voi recupera, intr-un final..
Aveti grija de voi...si mai scriti cate ceva..
nefeli a scris:
Sa va traiasca,sa dea D-zeu sa fiti sanatosi fericiti....si sa nu va lipseasca niciodata nimic.
Lionqueen a scris:
Sa va traiasca, toate felicitarile mele si aveti grija unul de celalalt ok???
Cu povestea ta chiar ma gandeam putin la aspectul asta, perioada de gravidie si imediat dupa cum iti schimba viata un copilas... Sa fiu sincera, m-a cam speriat gandul, nu stiu daca pot trece prin asta, am emotii mari, dar in mod sigur imi doresc sa se intample intr-o zi...
Si o alta chestie: simt ca inca nu sunt pregatita psihologic... Cand simti ca esti pregatita pt. evenimentul asta?
mirela_h a scris:
sa fie sanatos si sa va bucurati de el ! cred ca sunteti in al noualea cer...sa ne povestesti cand apuci cum a decurs nasterea
Trimis: Joi Apr 10, 2008 12:30 pm Titlul subiectului:
marablue a scris:
Multumesc fetelor. In cuvinte nu se poate exprima ce simti in momentul care i-l vezi, cind i-l tii in brate, este un sentiment unic pe care fiecare femeie cred ca trebuie sa-l traiasca.. Eu ma uit la el si nu-mi vine sa cred ca am un bb. Ca este al nostru. Am luptat mult pina sa-l concepem, dar speranta nu ne-a parasit niciodata. Vreo pregatire deosebita nu-ti trebuie, trebuie doar sa vrei sa fii mama. Va las acuma ca noi trebuie sa mai si papam... ..pe curind..
ioanna a scris:
marablue , sa va traiasca , sa va bucuratzi de dansul , sa-i dea Dumnezeu noroc si sanatate
nanu a scris:
marablue a scris:
Buna fetelor.. ..am adus pe lume o minunatie de baietel, blondut ca mami, mincacios ca tati si somnoros ca..amindoi Sper printre picaturi sa va mai scriu...sunt doar putin in urma cu somnul dar voi recupera, intr-un final..
Aveti grija de voi...si mai scriti cate ceva..
Sa-ti traiasca baietelul ,sa fie sanatos , si voi sa fiti sanatosi sa va bucurati de el!
marablue a scris:
Multumesc tuturor...va mai tin la curent cu noutatile...
ioanna a scris:
marablue , cum merge noua slujba ,cea de mamica?
neraida a scris:
sa-ti traiasca baietelul...
marablue a scris:
este cam greu, nu spun nu, inca sunt incepatoare, dar cind il string in brate, il pupacesc, sau cind ii vorbesc si face ochii mari si ma urmareste si cu buzele tuguiate, uit de noptile nedormite, de nervi si de caderile emotionale. Ieri am facut o luna...
Noroc cu mama ca ma mai salveaza...mai gateste...ba cu bb...
Voi ce mai faceti? Eu nu prea mai apuc sa mai scriu, dar citesc mesajele..Este totusi cam plictiseala..nimic nou pe forum..
ioanna a scris:
plictiseala cam este pe forum da se termina sezonul de pus zacusca si muraturi si sa vezi ce activitate o sa fie.
mirela_h a scris:
da, mai ioanna, ai dreptate, dar imediat vine iarna , mai aruncam un lemn pe foc si mai stam la o minciuna...ma distreaza grecii ca ei deja au inceput sa-si ureze " iarna placuta"!!!!
ioanna a scris:
da si imediat dupa Anu Nou se apuca de urat "vara placuta" asa am senzatzia ca suntem in vreuna din tzarile acelea care au doar 2 anotimpuri.
vsebaro a scris:
Marablue felicitari pentru bebelusul tau si ma bucur ca sunteti sanatosi amandoi! Chiar ma intrebam daca ai nascut deja pentru ca am citit mesajele de pe alte subiecte (de anul trecut dar si de anul acesta) si am aflat ca astepti un bebelus ! Felicitari inca o data si ai grija de voi!
PS Eu sunt ceva...nou...
marablue a scris:
Mersi frumos si bine ai venit alaturi de noi...am nascut un bb frumusel foc, nu ca ar fi al meu.. ...
nu am timp sa mai citesc si eu mesajele...nu mai stiu ce s-a mai intimplat....am ramas in urma..la inceputul lui nov plec in rom sa-l botezam si cam am de alergat putintel pe aici...
pupici..
Lionqueen a scris:
De ce nu-l botezati aici???
vsebaro a scris:
Da chiar, de ce nu il botezati aici? Nu e cam mult pt un bebe sa calatoreasca asa mult (chiar si cu avionul...)!? Mai ales in zone asa aglomerate, cu virozele astea...Iar in Romania in Noiembrie plouuaaa!!! E timp bacovian, plumburiu, cu ploi ce nu se mai sfarsesc, si apa de botez e receee...eu stiu, ca sunt nascut in noiembrie...
marablue a scris:
Aici nu avem pe nimeni.. , ar trebui sa chem din rom familia, cativa prieteni apropiati - unde sa-i cazez , plus ca nanii sunt din bucuresti, asa ne miscam numai noi 3,... sotul deabea asteapta ca sa o facem lata, asa ca la romani....
...nu am mai fost acasa de aproape 2 ani...
marablue a scris:
De ce nu incerci sa-mi spui ceva mai optimist ...Si eu sunt nascuta in nov... asa ca am sa-mi sarbatoresc si ziua de nastere odata cu botezul...sper sa nu ploua...si am sa-i pun apa calda ...
vsebaro a scris:
Ei, ai dreptate "scorpioanco" ! Nu conteaza cat de frig e afara, conteaza cat de cald e inauntru...inimilor voastre! Asa ca un botez fericit in Romania, si cand "o faceti lata" sa va ganditi si la noi astia din Grecia!
marablue a scris:
chiar ma voi gindi si voi bea si un pahar in cinstea voastra...
Oarecare a scris:
oana_bebelusha a scris:
Sfatul mai e de actualitate?! De altfel unde se mai pot cauta locuri de munca pt. romanii fara calificare. Eu sunt din Romania, dar cunosc destule persoane plecate in grecia iar o parte din ele nu pot lucra in constructii iar legal am citit pe forum ca nu ar avea voie pana in 2009. de altfel pe site-ul athensnews nu reusesc sa gasesc vreun anunt ce tine de locurile de munca
marablue a scris:
Cred ca mai este de actualitate pt ca la agentiile de transport mereu gasesti anunturi pt angajari...mai poti cauta si aici daca stii sa citesti greceste
http://www.xe.gr/pages/CategoriesLevel2.aspx?cat_id=2
iar legal se poate munci, acuma nu stiu daca ai fii proaspat venit in ce conditii ai putea sa te angajezi legal..pt ca trebuie sa ai ceva acte...
Oarecare a scris:
e vorba de persoane plecate de cativa ani. unele dintre ele au acte, iar altele nu. problema e cu cele din urma, care, din ceea ce am citit pe forum nu prea au voie sa ravneasca la prea multe. de altfel, problema e cu aceste persoane ... acte nu prea au, adica au dor buletinul din cate stiu eu si atat
marablue a scris:
Poate te ajuta fetele care s-au lovit de aceste lucruri...eu una nu stiu. Totusi sa incerci pe la agentii, nu ai ce pierde..
Lionqueen a scris:
Din cate stiu eu acum nu te mai cauta nimeni la acte, legal sau ilegal e tot una, suntem in UE si se circula doar cu buletinul... Cred ca se poate veni pt. o perioada in conditiile astea, si doar dupa un timp daca te asezi aici sau iti faci contract de munca etc sa iti iei acte de resedinta... Ar fi bine sa ai totusi si pasaport in cazul in care vrei sa faci acte. Odata ce ai o locuinta (cu chirie nu conteaza) si un loc d emunca stabil te poti duce pt. acte si mi s epare ca cer copie dupa pasaport nu dupa buletin... Dar asta in cazul in care vrei sa fii legal...
edbica2000 a scris:
Lionqueen a scris:
Din cate stiu eu acum nu te mai cauta nimeni la acte, legal sau ilegal e tot una, suntem in UE si se circula doar cu buletinul... Cred ca se poate veni pt. o perioada in conditiile astea, si doar dupa un timp daca te asezi aici sau iti faci contract de munca etc sa iti iei acte de resedinta... Ar fi bine sa ai totusi si pasaport in cazul in care vrei sa faci acte. Odata ce ai o locuinta (cu chirie nu conteaza) si un loc d emunca stabil te poti duce pt. acte si mi s epare ca cer copie dupa pasaport nu dupa buletin... Dar asta in cazul in care vrei sa fii legal...
Revin si precizez...nu spun ca detin adevarul absolut..dar pt cei noi veniti (asta inseamna sa nu fii lucrat inainte de 2007 legal, cu asigurare si contract de munca)..NU EXISTA NICI O SANSA PANA IN 2009. (si mai vedem daca nu or prelungi situatia).Am batut la 1 milion de institutii de la prefectujra la politie si asigurari diverse s.a.m.d. Nu avem cum sa ne angajam legal cu contract de munca si asigurare. Si desi pare ca o mana spala pe alta....in cazul in care lucram la negru si patronul are vreun vecin binevoitor o sa ia 6.000 e amenda el si 3.000 angajatul...Variantele valabile pana in 2009 sunt; persoana fizica autorizata sau contract de munca prin ambasada Greciei din Romania (asta presupune ca un angajator din grecia sa te ceara...plus un morman de acte).
nanu a scris:
Asa este, trebuie sa fi lucrat legal cu contract cel putin un an inainte de 2007!