Trimis: Mar Apr 08, 2008 11:59 am Titlul subiectului:
wattaman a scris:
Lionqueen a scris:
Wattaman din pacate nu mai stiu pe unde am vazut si am auzit de chestia cu biserica... Incearca sa mai scotocesti pe forum, poate gasesti...
E ciudat ca ti-au spus ca incep cursurile din sept. 3 prietene s-au inscris de curand. Una din ele s-a inscris si pt. ca nu munceste n-au mai contactat-o inapoi, alta s-a inscris si deja merge la cursuri (sunt din patra) iar o alta (din Atena) s-a inscris si asteapta sa se formeze grupul...
Eu una nu-i mai inteleg... La 10 persoane zic 10 chestii diferite...
O alta fata deja studiaza acolo de muult timp si ei nu i-au spus de munca, la toate celelalte le-au spus ca trebuie sa munceasca...
Intortocheata treaba!!!
Eu personal inca mai cred ca pur si simplu ii doare la basca de emigranti si de greaca lor si ca sunt multumiti cu faptul ca incaseaza banii UE. Muncesc cu atata drag precum angajatii la stat.
Oricum, cand te mai gasesti cu prietena ta din Atena, cea care asteapta intregirea grupului, intreab-o te rog la care dintre centre s-a inscris. Nu trebuie sa ma duc neaparat la cel din Kato Patissia.
Trimis: Mar Apr 08, 2008 12:01 pm Titlul subiectului:
Lionqueen a scris:
Prietena este PisyOana si a dat deja testul la centrul din Vouliagmenis. Au bagat-o la Intermediar 2, dar mi-a zis ca la Int. 1 daca vroia aveau deja format grupul si putea incepe mai devreme.
Trimite-i pm sau scrie-i aici...
Trimis: Mar Apr 08, 2008 12:01 pm Titlul subiectului:
dafber a scris:
Eu am 3 diplome de limba greaca, una de la colegiul American, una de la EIE (Ethniko Idrima Erevnon) si una de la EAP (Elliniko Anoixto Panepistimio), nici una din institutiile sus mentionate n-au recunoscut diplomele precedentei.
Trimis: Mar Apr 08, 2008 12:10 pm Titlul subiectului:
dafber a scris:
EAP n-a recunoscut diploma de la EIE, AC n-a recunoscut niciuna de la cele doua institutii. EIE n-a recunoscut diploma de la AC, iar EAP n-a recunoscut diploma de la AC sau EIE.
Trimis: Mar Apr 08, 2008 12:14 pm Titlul subiectului:
nefeli a scris:
Lionqueen nu am nascocito eu ...am intrebat si profesoara,plus ca stiam de la inceput de cursurile tinute de biserica(nu ti se da nici o hartiuta doar te invata lb atat cat pot.....nu stiu tine cursurile).Mitropolia e langa mine asa ca am intrebat acolo.Cursurile tinute de primarie....idem,nu ti se da nimic si nici nu sunt recunoscute...si ca sa intelegem mai bine diferenta:odata cu noua lege a emigrantilor din tarile non -ue, se specifica ca cei ce vor acte pe 5 ani sa aiba cunostinte de lb greaca si istorie.Astfel vin acesti emigranti la ore desi au 10-16 ani in grecia ,nu ptr ca nu au ce face ,ci ptr ca in lege se cere ultimul nivel al acestor cursuri(100 ore lb greaca +25 de istorie).
Desigur se pot duce la frontistiria, dar acolo platesc, si dupa sa dea test de recunoastere ,care e fffffff greu de trecut.
Trimis: Mar Apr 08, 2008 12:15 pm Titlul subiectului:
nefeli a scris:
Tot eu:Si ptr ca ii aud mereu vaitandu se si cautand solutii sa scape de cursurile astea...am auzit de tot atatea ori ca nu au alta solutie decat sa termine cursurile.Si da sunt singurele recunoscute de minister....
Partea proasta e ca de fiecare data trebuie sa semnezi....dupa vreo 3 absente nu mai poti veni la cursuri(nemotivate).
Trimis: Mar Apr 08, 2008 12:16 pm Titlul subiectului:
Lionqueen a scris:
Eu te-am intrebat de unde stii tu ca sunt SINGURELE recunoscute????
Din surse sigure si de la cei care au terminat la Universitate si Uniune stiu ca si acestea sunt atestate de Minister. Cum iti explici?
Trimis: Mar Apr 08, 2008 12:17 pm Titlul subiectului:
nefeli a scris:
Nu vreau sa te contrazic...,chiar am sa intreb din nou,profesoara e filolog asa ca sigur stie ,e in general ffffff bine informata.Ce stiu 100% sigur e ca sunt SINGURELE cursuri ale caror atestat sunt acceptate de catre minister ptr emigranti ,ca doveditoare a nivelului lor de cunostinte a lb si istoriei grecesti(asa cum am mai spus...ii ajuta sa faca acte pe o perioada mai lunga de timp).
Dar ce e cel mai important ,cel putin ptr mine ,e ca in 4 luni am invatat sa scriu fara mari probleme de ortografie si gramatica,vb muuuuuuuult mai bine greaca si sunt GRATIS.
Trimis: Mar Apr 08, 2008 12:18 pm Titlul subiectului:
nefeli a scris:
Am specificat ...ptr cei din tarile non -ue.Eu nu ma duc ptr a mi face acte pe o perioada mai lunga...si nici pe alt roman(sau alt cetatean UE) nu l ajuta in privinta actelor.In general e inca zapaceala.Daca vrei sa iei diploma "suprema" si sa lucrezi in domeniul public , te duci sa dai test la Kentro ellinikis glossas.Vezi..nu e totul perfect.
Lionqueen a scris:
Pai am zis eu ca totul e perfect???
Oricum ca sa lucrezi in domeniul public pe langa atestat de greaca iti trebuiesc PILEEEEEEEEE MARIIIIIIII
nefeli a scris:
Asta nici nu se mai ia in discutie...e cu "ennoite"
dafber a scris:
Niciodata n-a fost nevoie de atestat de limba pentru a lua rezidenta. Eu am avut nevoie in '96 de atestat de limba pentru angajarea mea la Ministerul Invatamantului si Cultelor.
nefeli a scris:
Crede ma ca cei 15 albanezi din grupa mea nu vin de placere la cursuri.Toti vor atestatul ca au terminat ultimul curs ,ptr ca la reinnoirea actelor sa l aiba.Eu am intrebat ptr prietena mea din Armenia.Crezi ca m au mintit? http://www.gsae.edu.gr/p_immigrant.asp
nanu a scris:
Ma-am inscris si eu, dupa test m-au bagat la nivelul 2 dar eu vreau la 1 pt ca de acolo se incepe cu gramatica , ceeace de fapt ma intereseaza sa invat sa scriu corect gramatical, restul nu cred ca am probleme ( nu sunt as dar stiu destul de bine sa vb greaca), aici in Patra e o aiureala, deci ne-am inscris pe foaie scria de 75 de ore nu ne-a intrebat daca lucram, ca pana la urma sa ma sune pe mine sa imi spuna ca incepem , ca facem 100 de ore si pe nataly nu au sunat-o , motivul , ``nu lucreaza``
Pana la urma la cei care nu lucreaza , probabil se asteapta sa se formeze o grupa , dar profesoara nu era sigura asa ca nici eu
De ore sunt multumita avem o profesoara tare buna si rabdatoare
Trimis: Mar Apr 08, 2008 12:22 pm Titlul subiectului:
dafber a scris:
Aveti accentul vostru acolo, sa nu-mi spui ca vorbesti greaca cu leo si cu nii.
nanu a scris:
Nuuu,
wattaman a scris:
OK.
Alta zi alt semn de intrebare: m-au sunat cei de la KEE, in urma faxului pe care l-am trimis la nr. de pe site (www.kee.gr) si mi-au spus scurt ca ei nu organizeaza nici un fel de cursuri si ca KEE nu face decat sa monitorizeze nivelul educational din Grecia, sau ceva de genul asta.
Adica....
wattaman a scris:
Ce stiti despre: http://www.nglt.uoa.gr ?
Sunt buni de ceva, pretul e acceptabil?
Am zis ca nu platesc pt. limba greaca, dar daca nu gasesc cursurile gratuite cred ca am sa platesc pana la urma. Costa 500euro cursul si 115 examenul. Nu stiu ce diploma dau in urma examului si cata valoare are.
Trimis: Mar Apr 08, 2008 12:25 pm Titlul subiectului:
Lionqueen a scris:
Te poti duce aici la Universitate sau la Uniune. Eu pot sa-ti dau detalii despre Uniune ca acolo invat eu. Un nivel dureaza 3 luni si taxa e 400 euro. Examenul parca e 75 euro si diploma e recunoscuta de Min. Educatiei Nat.. In grup sunt cam 10 persoane deci profesoara are timp sa lucreze cu fiecare in parte, se asculta casete, se citeste, se vorbeste, se scrie, se fac multe compuneri ca sa-ti dezvolti vocabularul etc.
Lionqueen a scris:
Ahhh, incearca sa-ti descarci de pe torrents sau sa-ti cumperi Rosetta Stone pack. Este un CD super interactiv si interesant prin care poti invata greaca... Cat faci exercitiile iti poti nota cuvinte noi etc...
wattaman a scris:
Torrent... e mai ieftin
Multumesc pt. info.
Despre Uniune... ce-i aia Uniune mai exact? N-am mai auzit.
--------------------------
peste 2 minute:
Am gasit un torent, dar are 2,9GB... O sa incep sa-l cobor, oricum, dar sper sa nu fie la fel ca Pimsleur - unde in primele cateva lectii auzu aceeasi conversatie a unui american turist ce incearca sa agate o grecoaica in autobuz, parca... f. interesant
Da 2.9 GB are, nu e nici o astfel de conversatie, e interesant, o sa vezi ca o sa-ti placa si o sa inveti si cate ceva. Ahhh si nu e plictisitor.
emily a scris:
Laura ai reinceput cursurile?(parca tu ai zis ca o sa faci o pauza) Ti ai gasit job ? Ce profa ai ? Te ai inscris pt exam din mai ?
Ouch am pus cam multe intrebari, dar am lipsit o vreme..studiu, ma pregatesc de un nou 'job' din august si ma pasioneaza .
Eu recomand cursurile de la Uniune doar ca sunt cam scumpe, ore cam putine.In rest, daca studiezi si acasa zilnic ..nu doar cat faci in clasa, se vede evolutia.
Trimis: Mar Apr 08, 2008 12:28 pm Titlul subiectului:
Lionqueen a scris:
Da am reinceput cursurile acolo, la anul vreau sa dau examenul, vreau sa ma pregatesc mai bine...
Bine te-ai reintors:) Ai lispit ceva... Hai ca vorbim mai multe pe privat sa-ti explic situatia.
nefeli a scris:
http://www.gsae.edu.gr/p_immigrant.asp
E alta treaba KEE -ul ala.Asta e adresa....jos sunt nr de telefon si adresa de mail.le poti vb si in engleza,te inteleg de esti norocos.
wattaman a scris:
Lionqueen a scris:
Prietena este PisyOana si a dat deja testul la centrul din Vouliagmenis. Au bagat-o la Intermediar 2, dar mi-a zis ca la Int. 1 daca vroia aveau deja format grupul si putea incepe mai devreme.
Trimite-i pm sau scrie-i aici...
Mda. i-am trimis un msg dar sigur e ceva in neregula cu site-ul asta, caci acum vad ca nu exista mesajul meu la 'mesaje trimise'. Si stiam ca l-am trimis de cand ai scris tu.
Oricum, nu conteaza. Am gasit pana la urma si centrul de pe Vouliagmenis, ascuns prin niste ghetouri. Degeaba. Se pare ca tot din toamna incep cursurile si acolo.
pinau a scris:
wattaman a scris:
Am tot scris de site-ul asta despre site-ul http://www.kypros.org/LearnGreek/ incat mi-e teama sa nu fiu banat de spamming, de acuma
Oricum, ideea e urmatoarea. Eu incerc sa invat lb. greaca online, de pe respectivul site, care-mi pare excelent. Nu reusesc prea multe deoarece nu am contacte si nu vorbesc cu grecii ori vorbitorii de greaca. Dar, logic este ca sa invat in cele din urma limba de vreme ce locuiesc aici pentru cine stie inca cat timp... poate pentru totdeauna.
Asadar, incerc sa mai gasesc si pe altcineva, mai multe persoane care vor sa invete limba, si sa urmam toti aceste cursuri, impreuna. Astfel, comentand/analizand lectiile este mai usor de retinut, chiar daca, in cazul meu, tot nu voi avea ocazia sa vb. prea mult in greaca. De mentionat aici ca lectiile astea sunt in engleza/greaca, fara engleza e inutil, si ca in nici un caz n-as putea gazdui eu cursurile pt. ca stau la garsoniera si nu e loc.
In paralel, tot incerc sa dau de acele centre unde se fac cursuri gratuite de greaca, pentru emigranti, si nu reusesc. Prieteni greci imi spun ca nu exista decat cu numele; profesorii incaseaza banii statului pentru faptul ca 'predau' lectiile de greaca insa nu au nici macar cabinele, sali de clasa etc. Oare asa sa fie ?! Oricum, varianta asta ar fi de preferat celei de mai sus. Am auzit tot pe acest forum de KEE, n-am inteles cu ce se ocupa, astept un raspuns la articolul respectiv. Site-ul lor e in greaca... totusi am inteles ca ei organizeaza cursurile ?!?
Daca stiti careva unde sunt si daca exista aceste centre unde se preda gratuit greaca, va rog sa-mi spuneti si mie. Despre Atena vorbesc.
Mersi mult!
Era undeva langa EXARHIA....steki metanaston i se spune....baieti buni...am fost de cateva ori pe acolo...cred ca au pe nivele:incepator...
Am gasit si tel. 2103813928.....
Trimis: Mar Mai 27, 2008 4:51 pm Titlul subiectului: gradinita romaneasca
Buna tuturor.In primul rand ma bucur de existenta acestui forum si de informatiile utile pe care le contine.Vreau sa adresez o intrebare in special parintilor cu copii de varsta mica:Ce parere aveti de infiintarea unei gradinite romanesti in Atena?
Intentionez sa deschid o gradinita dar m-am lovit de parerile destul de negativiste ale romanilor de aici care nu sunt foarte interesati de educatia copiilor.Ideea mea presupune deschiderea unei gradinite romanesti unde copiii ar putea invata limba greaca,respectiv engleza ca si limbi straine.
Astept pareri pe aceasta tema.
Salutari