| Autor |
Mesaj |
edbica2000 Calator
Data înscrierii: 02/Iun/2007 Mesaje: 21
Locație: Paralia Katerini
|
Trimis: Mar Mai 27, 2008 8:41 pm Titlul subiectului: Re: gradinita romaneasca |
|
|
| cuciureanuanamaria a scris: | Buna tuturor.In primul rand ma bucur de existenta acestui forum si de informatiile utile pe care le contine.Vreau sa adresez o intrebare in special parintilor cu copii de varsta mica:Ce parere aveti de infiintarea unei gradinite romanesti in Atena?
Intentionez sa deschid o gradinita dar m-am lovit de parerile destul de negativiste ale romanilor de aici care nu sunt foarte interesati de educatia copiilor.Ideea mea presupune deschiderea unei gradinite romanesti unde copiii ar putea invata limba greaca,respectiv engleza ca si limbi straine.
Astept pareri pe aceasta tema.
Salutari |
Desi nu stau in Atena si , inca nu am nici urmasi cred ca pe la continut s-a strecurat o eroare. Cei care locuiesc si evident vor locui in Grecia vor invata lb. greaca la scoala de stat, asta una, si doi le va trebui obligatoriu aceasta limba deci nu o poti trece ca limba straina. Poate lb. romana sa fie o lb. straina pt ei impreuna cu oricare alta.
|
|
| Sus |
|
 |
marablue Calator
Data înscrierii: 23/Iun/2007 Mesaje: 120
Locație: Atena
|
Trimis: Mie Mai 28, 2008 1:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pe mine m-ar interesa o gradinita...dar mai bine ar fi daca s-ar vorbi si romaneste si greaca la fel de bine..nu ca lb straina...adica intr-o zi romaneste si intr-o zi greaca....eu cunosc pe cineva la o gradinita de lb italiana si asa fac...o zi una maine cealalta...si eventual engleza ca lb straina...oricum nu este o idee rea...si depinde in ce zona se va deschide...
|
|
| Sus |
|
 |
cuciureanuanamaria e-migrant
Data înscrierii: 27/Mai/2008 Mesaje: 2
|
Trimis: Mie Mai 28, 2008 4:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sunt deschisa la sugestii legate de ideea cu gradinita:ce zona v-ar avantaja,ce activitati v-ar place sa aiba copiii,ce program(scurt,prelungit),si orice altceva considerati ca ar fi necesar.Acest proiect nu va fi pus in practica decat in urma unui sondaj de opinie riguros.Astept sugestiile voastre!
|
|
| Sus |
|
 |
pisyoana Calator
Data înscrierii: 13/Noi/2006 Mesaje: 142
Locație: Athens
|
Trimis: Vin Mai 30, 2008 4:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
| cuciureanuanamaria a scris: | | Sunt deschisa la sugestii legate de ideea cu gradinita:ce zona v-ar avantaja,ce activitati v-ar place sa aiba copiii,ce program(scurt,prelungit),si orice altceva considerati ca ar fi necesar.Acest proiect nu va fi pus in practica decat in urma unui sondaj de opinie riguros.Astept sugestiile voastre! |
Si in timpul liber nu faceti si niste cursuri de greaca pt cine vrea sa invete? contra cost bineinteles...
|
|
| Sus |
|
 |
marablue Calator
Data înscrierii: 23/Iun/2007 Mesaje: 120
Locație: Atena
|
Trimis: Sâm Mai 31, 2008 9:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
De zona...ce pot spune...unde stau multi romani...si sa aiba si microbuz care sa aduca copii ar fi si mai bine...important mai este si de la ce varsta o sa preluati copii, cu pampers sau fara, daca ar fi cu orar prelungit ar fi super...iar la activitati eu deocamdata nu ma gandesc ca are doar 9 luni...dar un calculator...ceva pictura..sau un instrument...cursuri de inot...ar fi cateva activitati la care ma gandesc eu...
|
|
| Sus |
|
 |
danacataseby e-migrant
Data înscrierii: 29/Iul/2008 Mesaje: 6
|
Trimis: Mar Iul 29, 2008 7:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
salut...am citit in legatura cu gradinita.e o idee excelenta sa deschizi o gradinita..eu sunt educatoare..poate ai nevoie de personal...mai vb..
ok.
|
|
| Sus |
|
 |
danacataseby e-migrant
|
Trimis: Mar Iul 29, 2008 7:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
in legatura cu ,cursurile gratuite de limba greaca..stie cineva unde pot sa ma adresez?
eu locuiesc in keratsini...va rog mult daca ma puteti ajuta cu ceva sigur..
pupici..
|
|
| Sus |
|
 |
kira e-migrant
Data înscrierii: 28/Iun/2008 Mesaje: 5
|
|
| Sus |
|
 |
pisyoana Calator
|
Trimis: Lun Aug 04, 2008 9:46 am Titlul subiectului: |
|
|
Este interesant site-ul dar are greseli... de exemplu.. ελπίζω inseamna sper... nu a spera.
Am luat si din Romania un dictionar si mic ghid de conversatie si are f multe greseli.
Trebuie sa fii foarte atenta la ce cumperi sau de unde inveti, ca daca apuci sa inveti gresit... e mai greu dupa.
Cei care sunteti inca in Romania, de ce nu va duceti la Uniunea Elena din Romania?
Se fac cursuri de lb greaca cu oameni care stiu intr-adevar greaca.
http://www.dri.gov.ro/index.html?page=org_greci
|
|
| Sus |
|
 |
pisyoana Calator
|
Trimis: Lun Aug 04, 2008 9:52 am Titlul subiectului: |
|
|
στο adore = a adora.
Vai de capul meu.... deci nu exista cuvantul adore in limba greaca!!!!!
λατρευω inseamna a adora si τον λατρευω inseamna il ador...
Mare atentie la ce invatati!!!!
|
|
| Sus |
|
 |
anna_p e-migrant
Data înscrierii: 05/Sep/2008 Mesaje: 2
|
Trimis: Vin Sep 05, 2008 5:54 pm Titlul subiectului: cursuri gratuite de greaca |
|
|
Buna tuturor!
As dori sa aflu si eu mai multe detalii despre cursurile gratuite de greaca ce se desfasoara in Atena.
Am inteles ca unul dintre cursuri se organizeaza in cadrul unui Liceu, in zilele de duminica, iar cursurile sunt oferite de studenti, limba de predare fiind engleza.
Cursurile incep in septembrie? se pot incepe si mai tarziu, cat dureaza?
Care este adresa exacta a Liceului?
Ati putea sa mi dati o adresa de contact al vreunui student?
Despre celelalte centre de limba ce informatii aveti?
Eu stiu doar de cursurile organizate prin intermediul Universitatii din Atena...
Va multumesc!
|
|
| Sus |
|
 |
danacataseby e-migrant
|
Trimis: Mar Sep 09, 2008 3:26 pm Titlul subiectului: Re: cursuri gratuite de greaca |
|
|
[quote="anna_p"]Buna tuturor!
As dori sa aflu si eu mai multe detalii despre cursurile gratuite de greaca ce se desfasoara in Atena.
Am inteles ca unul dintre cursuri se organizeaza in cadrul unui Liceu, in zilele de duminica, iar cursurile sunt oferite de studenti, limba de predare fiind engleza.
C BUNA ANNA.si eu sunt interesata de aceste cursuri...as vrea sa ma duc si eu.
de unde esti?
hai sa vb pe mess.
danacataseby..oke?
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
Data înscrierii: 24/Oct/2006 Mesaje: 896
Locație: Atena, Grecia
|
Trimis: Sâm Sep 13, 2008 8:27 pm Titlul subiectului: Re: cursuri gratuite de greaca |
|
|
| anna_p a scris: | Buna tuturor!
Cursurile incep in septembrie? se pot incepe si mai tarziu, cat dureaza?
Care este adresa exacta a Liceului?
Ati putea sa mi dati o adresa de contact al vreunui student?
Despre celelalte centre de limba ce informatii aveti?
Eu stiu doar de cursurile organizate prin intermediul Universitatii din Atena...
Va multumesc! |
Mai sunt cele de la Uniunea eleno-americana... Daca rasfoiesti un pic forumul la acest topic o sa gasesti informatii despre toate.
|
|
| Sus |
|
 |
anna_p e-migrant
Data înscrierii: 05/Sep/2008 Mesaje: 2
|
Trimis: Vin Sep 19, 2008 10:26 pm Titlul subiectului: Re: cursuri gratuite de greaca |
|
|
Buna!
Revin de data aceasta prin a va impartasi cateva informatii, pe care la randul meu le-am primit, in legatutura cu cursurile gratuite de limba greaca din Atena.
Asadar: in Kipseli, pe str. Fokionos Negri nr. 42, intr-o cladire de dimensiuni mai mari, ce momentan gazduieste o expozitie de pictura, se gasesc intre orele 19.30 si 21 profesorii voluntari de limba greaca ce fac inscrierile si care vor sustine incepand cu 1 octombrie cursul, in engleza.
Important! Inscrierile se fac doar pana pe 1 Octombrie, data la care toti cei care figureaza pe listele de inscrisi trebuie sa se prezinte pentru a se putea forma grupele!
Exista si o adresa de mail, pentru contact: sxoleioagoras@yahoo.gr
|
|
| Sus |
|
 |
oana0316 e-migrant
Data înscrierii: 14/Mar/2008 Mesaje: 5
|
Trimis: Lun Oct 20, 2008 1:18 pm Titlul subiectului: Re: cursuri gratuite de greaca |
|
|
| anna_p a scris: | Buna!
Revin de data aceasta prin a va impartasi cateva informatii, pe care la randul meu le-am primit, in legatutura cu cursurile gratuite de limba greaca din Atena.
Asadar: in Kipseli, pe str. Fokionos Negri nr. 42, intr-o cladire de dimensiuni mai mari, ce momentan gazduieste o expozitie de pictura, se gasesc intre orele 19.30 si 21 profesorii voluntari de limba greaca ce fac inscrierile si care vor sustine incepand cu 1 octombrie cursul, in engleza.
Important! Inscrierile se fac doar pana pe 1 Octombrie, data la care toti cei care figureaza pe listele de inscrisi trebuie sa se prezinte pentru a se putea forma grupele!
Exista si o adresa de mail, pentru contact: sxoleioagoras@yahoo.gr |
Crezi ca ar fii tardiv , daca as incerca sa ma inscriu acum ? cum sunt cursurile, cand se tin , in ce zile ? eu incerc de aproape un an sa gasesc aceste cursuri, si nu prea am avut sanse de izbanda, e drept ca nici nu prea am perseverat in cautarii . dar imi doresc sa gasesc ceva si sa invat .mersi tare mult
|
|
| Sus |
|
 |
|