| Autor |
Mesaj |
liv55 Calator
Data înscrierii: 06/Ian/2007 Mesaje: 12
|
Trimis: Mie Apr 25, 2007 9:03 am Titlul subiectului: Despre carnet de conducere in Grecia |
|
|
As avea o intrebare.Daca ai carnet de conducere din Romania,poti conduce in Grecia fara probleme,ma refer daca poti chiar lucra ca sofer ,cu carnetul acesta?
|
|
| Sus |
|
 |
oana_bebelusha Calator
Data înscrierii: 17/Oct/2006 Mesaje: 286
|
Trimis: Mie Apr 25, 2007 9:04 am Titlul subiectului: |
|
|
Cu siguranta da.Iti spun din proprie experienta.
|
|
| Sus |
|
 |
liv55 Calator
|
Trimis: Mie Apr 25, 2007 9:07 am Titlul subiectului: |
|
|
ma chinui sa aflu asta de f mult timp,pentru ca multi au spus ca trebuie sa iei carnet de al lor pentru a lucra ca sofer.
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
Data înscrierii: 24/Oct/2006 Mesaje: 896
Locație: Atena, Grecia
|
Trimis: Mie Apr 25, 2007 10:03 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca nu esti stabilit definitiv aici, casatorit sau cu resedinta cred ca il poti folosi pe cel romanesc. Dar mie de exemplu mi-au spus sa-l schimb cu unul grecesc si acum sunt in proces sa fac asta. Nu e complicat, se preschimba automat fara sa mai dai vreun examen, dar asa mi-au cerut. Acum trage tu concluziile.
|
|
| Sus |
|
 |
liv55 Calator
|
Trimis: Mie Apr 25, 2007 12:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Se percepe o taxa?Stii ceva de genul acesta?....Oricum multumesc mult celor ce mi-au raspuns pentru ca eu sint inca in Romania si nu prea reusesc sa sun de aici si sa intreb.(Am fost in Grecia 7 ani dupa care m-am intors in Romania de 3 ani).
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
|
Trimis: Mie Apr 25, 2007 1:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai daca vrei sa-l preschimbi cu unul grecesc, iti trebuie intai o copie dupa el stampilata in conformitate cu originalul de la Ambasada Romaniei in Gr., costa 30 de euro apoi o lasi la tradus la Min. Af. Ext., eu am platit 12 euro si apoi te duci la KEP, unde mai platesti 9 euro nu stiu ce taxa, mai trebuiesc 2 fotografii, copie dupa pasaport si nu mai stiu ce si apoi ti se elibereaza, fara examen medical, de condus sau de teorie. Din pacate, ti se opreste permisul de conducere romanesc de catre ei.
|
|
| Sus |
|
 |
oana_bebelusha Calator
|
Trimis: Mie Apr 25, 2007 2:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Asta bineinteles,dupa ce le-ai aratat ca ai permis de munca pe teritoriul Greciei.Si chiar si atunci nu vad sensul sa-l schimbi cu unul grecesc,ca pana la urma esti roman si vii numai la munca aici,nu?Sau vrei sa te stabilesti in Grecia?Poti sa lucrezi ca sofer cu permisul romanesc fara probleme cat timp vrei tu,doar in cazul in care vrei sa devii rezident,atunci da,ia in considerare schimbarea.
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
|
Trimis: Mie Apr 25, 2007 3:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ca rezident iti spun eu sigur Oana ca trebuie schimbat.... In oricare alte cazuri nu cred sa fie vreo problema daca conduci cu cel romanesc... Sunt de acord cu ce ai spus...
PS: Poate ne spui si noua cum e in Anglia, ce faci acolo, cum te-ai acomodat, daca te-ai lasat de fumat 
|
|
| Sus |
|
 |
liv55 Calator
|
Trimis: Mie Apr 25, 2007 4:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
multumesc pentru raspunsuri! Va mai rog sa-mi spuneti(daca stiti), daca pentru masinile de pana in 3,5 T marfa(dube,carosate cu prelata) se cere licenta de transport si daca da ,cat ar costa.
|
|
| Sus |
|
 |
liv55 Calator
|
Trimis: Mie Apr 25, 2007 4:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da,intentionez de fapt sa ma stabilesc definitiv in Grecia pentru ca de Romania m-am cam convins.As vrea de fapt sa vind ce avem aici si sa cumparam acolo o casa .Ne-a spus cineva ca tocmai si-a luat casa noua la 85000 E .Nu stiu cat poate fi de real asta ,ca in Romania cu banii astia,doar apartament de 2 camerepoti lua(vorbesc de Bucuresti).Dca stiti detalii si despre asta va rog dati-mi detalii.
|
|
| Sus |
|
 |
ioanna Calator
Data înscrierii: 04/Apr/2007 Mesaje: 224
|
Trimis: Joi Apr 26, 2007 12:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
liv55 daca stii greaca atunci anuntzuri pentru vanzari de case gasesti pe www.xe.gr , o vasta gama de anuntzuri din toata Grecia ( nu stiu unde vrei sa te stabilesti ) bafta la cautare , daca ai nevoie de ajutor aici suntem!
|
|
| Sus |
|
 |
pinau Calator
Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 63
Locație: GRECIA
|
Trimis: Sâm Mai 12, 2007 2:36 am Titlul subiectului: despre permis |
|
|
De permis am ceva nou... Am incercat sa-l schimb (metatropi asa se spune) si ...am facut tot ce scrie la ei pe site (traducere legalizata, copii, taxa 18 euro daca tin io minte, poze cam atat) si surpriza :Pma duc cu dosarelu' la Sectia Transporturi din Primaria Atenei (undeva la Ethniki Amina, vizavi) si imi spune de acolo ca exista o problema intre state (Romania si Grecia) ceva birocratie iarasi .Mi-au spus sa revin si sa intreb peste 2 saptamani asa ca .... m-am lasta pagubas si circul cu permisul romanesc fara probleme.,...Am sa incerc peste o luna din nou cel putin dosaru' e facut. Pana atunci va rog HAIDETI LA VOT!!!
|
|
| Sus |
|
 |
zuzunaki e-migrant
Data înscrierii: 24/Iul/2007 Mesaje: 3
Locație: Kalamata,Grecia
|
Trimis: Joi Iul 26, 2007 1:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Buna,
Ma alatur si eu voua.Si eu am aceeasi problema...vreau sa-mi iau carnet de conducere si nu stiu unde e mai avantajos.Sa dau examenul aici in Gr sau in Ro? 
|
|
| Sus |
|
 |
pinau Calator
Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 63
Locație: GRECIA
|
Trimis: Joi Iul 26, 2007 8:08 pm Titlul subiectului: permis!! |
|
|
| zuzunaki a scris: | Buna,
Ma alatur si eu voua.Si eu am aceeasi problema...vreau sa-mi iau carnet de conducere si nu stiu unde e mai avantajos.Sa dau examenul aici in Gr sau in Ro?  |
Eu l-am schimbat deja....am asteptat numai 3 zile dar cred ca am scris asta.....
De facut permis e mai bine in Romania caci acolo te costa mult mai putin.Aici o sa te coste in jur de 800 euro....asa ca mai gandeste-te...Eu zic sa-l faci in Romania , vii aici si-l shimbi in grecesc....te costa 18 euro schimbarea (e taza de-a lor).dar daca-l faci in Romania nu cred ca e nevoie sa-l schimbi..Pe mine ma oopreau cu cel romanesc si nu-mi spuneau nimic...de fapt nici nu stiu daca stiau sa-l citeasca ...(era tip cartela asa ca... )
Eu l-am schimbat asa sa fie schimbat.sa fiu in ton cu legea
Bafta cu permisu'
Taiati-o la mare fratilor ca e cald.............
|
|
| Sus |
|
 |
oana_bebelusha Calator
|
Trimis: Joi Iul 26, 2007 8:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu nici acum nu mi-am schimbat permisul......si nici nu m-a oprit vreodata politia....ce noroc.....in schimb am avut marea placere sa ma opreasca in Romania ....noroc ca era un politist tinerel si pus pe glume,ca altfel....era prima zi cand aveam permisul in buzunar,asta bafta,nu?
|
|
| Sus |
|
 |
|