Harta Bucuresti | Harta Constanta | Harta Iasi | Harta Arad | Harta Brasov | Harta Cluj | Harta Sibiu | Harta Oradea | Harta Ploiesti
 FAQ   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare      www.e-migrant.ro  Profil   Mesaje private   Autentificare 
Cod Postal Bucuresti | Cod Postal Iasi | Cod Postal Constanta | Cod Postal Arad | Cod Postal Brasov | Cod Postal Cluj | Cod Postal Sibiu

Procedura de emigrare in Australia

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Romani Australia
Autor Mesaj
lucian8479
e-migrant

Data înscrierii: 29/Mar/2007

MesajTrimis: Dum Iun 03, 2007 10:14 pm    Titlul subiectului: Procedura de emigrare in Australia Răspunde cu citat (quote)

Salut tuturor!

Doresc sa va intreb, pe cei care ati emigrat recent, ce trebuie sa fac efectiv pentru a incepe procesul de emigrare? Am citit siteul oficial al guvernului australiei(partea de emigrare, bineinteles), am intrat pe siteul ambasadei Australiei de la Belgrad, am inteles ca trebuie sustinut un examen IELTS(unde se sustine in Romania nu stiu), am inteles de asemenea ca trebuie trecute si niste examene medicale, ca trebuie aduse la dosar toate actele care reflecta experienta profesionala, etc. Dar ceea ce nu am inteles eu, este: - in Romania, cui trebuie sa ma adresez pentru intocmirea dosarului? Nu doresc sa lucrez cu un intermediar, ci sa merg pe varianta oficiala, dar totusi, deocamdata eu ma aflu in Romania, deci ce trebuie sa fac aici pentru a incepe procesul de emigrare?
As dori, daca cineva dintre voi poate sa ma ajute cu niste informatii legate de etapele emigrarii. Cineva care poate sa-mi spuna: -eu am fost acolo....si am rezolvat problema ....., apoi am mers dincolo...., si am rezolvat..... Ceva de genu' asta. Am inteles ca actele(sau dosarul complet) trebuie trimise la Belgard. OK si asta, dar intrebarea mea este: CE TREBUIE SA FAC, SI CUI TREBUIE SA MA ADRESEZ IN ROMANIA PENTRU INCEPEREA PROCESULUI DE EMIGRARE? Emigrarea in Australia este destul de necunoscuta in Romania, spre deosebire de emigrarea in Canada, care este mult mai mediatizata.
Va multumesc anticipat

Sus
munteus
Calator

Data înscrierii: 19/Dec/2004

Locație: Tropic of Capricorn

MesajTrimis: Lun Iun 04, 2007 10:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dupa intrebarile pe care le pui in acest topic se pare ca nu ai gasit inca site-ul oficial al guvernului australian in cea ce priveste emigratia.
Daca nu doresti consultanta de specialitate din partea unui agent acreditat de MARA(tot pe site vezi ce inseamna)in Romania nu ai cui sa te adresezi in aceasta chestiune nici ambasadelor ,consulatelor australiene oriunde s-ar afla.Nici vizita medicala sau Ieltsul nu este prioritatea ta in faza de initiere a procesului de emigrare.
Prima miscare este sa-ti verifici punctele pe care le obtii pt ca dosarul tau sa fie acceptat pt procesare.Daca obtii minimul de puncte cerut verifica pe site cine este autoritatea australiana care trebuie sa-ti evalueze experienta ta de munca si cum sa-ti completezi dosarul pt ei inclusiv ce nota minima ti se cere pt Ielts.(pt fiece meserie procedurile sunt diferite).Dupa obtinerea "assessment"-ului POZITIV(adica ei au constatat ca pregatitrea ta profesionala e corespunzatoare) de la acea autoritate poti apoi sa-ti completezi dosarul ce va pleca la DIMIA.
In linii mari cam acestia sunt pasii pt obtinerea vizei BN 136 skiled person.
Bafta

Sus
lucian8479
e-migrant

Data înscrierii: 29/Mar/2007

MesajTrimis: Lun Iun 04, 2007 10:42 pm    Titlul subiectului: Site oficial Răspunde cu citat (quote)

Salve!
Nu asta e siteul oficial: http://www.immi.gov.au/?

Sus
navigatoru
e-migrant

Data înscrierii: 28/Mar/2008

MesajTrimis: Vin Mar 28, 2008 8:22 pm    Titlul subiectului: acesta este site-ul Răspunde cu citat (quote)

sunt la fel ca tine in dorinta de a pleca in australia

din toate documentarile mele de aproape 2 luni am ajuns la urmatorii pasi care mi se aplica direct (posibil sa se aplice si la altii - dar fiecare trebuie sa isi evalueze sansele):

pasul 1: cum spunea colegul calator de mai sus : evaluarea online pe site-ul: www.immi.gov.au
pasul 2: cauti ce tip de viza ti se potriveste (skilled, regional, etc. cica ar fi cam 80 de tipuri de vize imi zicea un agent de imigrare de la www.australia-immigratiuon.ro sau ceva de genul ...)
pasul 3 (in care sunt eu acum): pregatirea pentru examenul IELTS mie imi trebuiesc 25 puncte (adica minim nota 7 la toate cele 4 probe IELTS)
pasul4 (aici eu mai astept dupa IELTS- pe care trebuie sa il dau pe 14 iunie la British Council - inf: http://www.britishcouncil.org/ro/romania-examene-de-limba-engleza-ielts-what-is-ielts.htm): echivalarea studiilor la autoritatea australiana care este corespunzatoare studiilor tale
tot aici : echivalarea studiilor pt. partener(a) adica cam ce faci pentru tine trebuie sa faci si pentru partener(a) numai ca el sau ea nu trebuie sa ajunga la 120 puncte
pasul 5: traducerea tuturor actelor romanesti in engleza si legalizarea lor la un notariat (aici o sa coste cam mult)

pasul 6: aplicarea online si plata online la https://www.ecom.immi.gov.au/inquiry/query/query.do?action=eVisa

ce imi este neclar mie este: daca pe aceiasi aplicare sunt eu si sotia taxa este tot de 2060 $ AU? sau trebuie sa platesc 4120 $ AU?

daca am uitat ceva va rog sa imi spuneti

multumesc

Sus
munteus
Calator

Data înscrierii: 19/Dec/2004

Locație: Tropic of Capricorn

MesajTrimis: Sâm Mar 29, 2008 2:01 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

din cate mi-amintesc eu se taxeaza numai pt aplicantul principal Smile
Sus
navigatoru
e-migrant

Data înscrierii: 28/Mar/2008

MesajTrimis: Lun Mar 31, 2008 8:37 pm    Titlul subiectului: another question Răspunde cu citat (quote)

voi care deja sunteti in australia si nu v-a asteptat o ruda sau un prieten, ce ati facut cand ati ajuns pe aeroport in adelaide?
v-ati dus la un motel sa luati o camera sa va odihniti ? si apoi pe la institutiile publice pentru asigurare etc ?
sau ati fost ajutati cumva de o institutie publica care se ocuma de emigranti ?
mujltumesc pentru raspuns

Sus
remicleo11
e-migrant

Data înscrierii: 01/Mar/2009

MesajTrimis: Dum Mar 01, 2009 1:34 pm    Titlul subiectului: MUNTEUS Răspunde cu citat (quote)

Munteus, putem vorbi pe messenger ?
Sus
lucidori
e-migrant

Data înscrierii: 18/Aug/2009

MesajTrimis: Mar Aug 18, 2009 2:18 pm    Titlul subiectului: Re: acesta este site-ul Răspunde cu citat (quote)

buna as vrea sa emigrez urgent in australia,am cautat pe site-ul guvernului nu gasesc unde sa imi fac evaluarea,nu stiu cum sa incep,please help me/
Sus
emigez
e-migrant

Data înscrierii: 13/Feb/2010

MesajTrimis: Sâm Feb 13, 2010 1:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

uite cauta articole pe aici ... s-ar putea sa te lamuresti sau macar sa gasesti ceva interesant...

http://emigrez.info

Este un website non guvernamental, non profit. Nu ezita sa ii contactezi daca ai ceva nelamuriri, din cate am observat baietii sunt prompti.

Sus
teodoraiac
e-migrant

Data înscrierii: 13/Mar/2010

MesajTrimis: Sâm Mar 13, 2010 12:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Buna ,
De curand am fost in Australia si am consultat un agent de emigrari Mara.
Daca sunteti interesati pot sa va raspund la intrebari legate de emigrare.

Sus
Kiky
e-migrant

Data înscrierii: 14/Mar/2010

MesajTrimis: Dum Mar 14, 2010 5:11 pm    Titlul subiectului: O mana de ajutor, te rog ! Răspunde cu citat (quote)

Teodoraiac, te rog mult daca ma poti ajuta si pe mine, sunt foarte interesata sa emigrez in Australia. Am inteles ca sunt mai multe tipuri de visa si as vrea sa stiu cum pot sa obtin cetatenie australiana. Vreau sa plec cu familia (sotul, 2 copii si mama) si sa ne mutam definitiv acolo. Te-as ruga, daca poti, sa-mi spui toate detaliile care m-ar putea ajuta sa reusesc. Multumesc anticipat. Gabriela
Sus
emigez
e-migrant

Data înscrierii: 13/Feb/2010

MesajTrimis: Dum Mar 14, 2010 8:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

toate informatiile le gasesti pe i[url]mmi.gov.au[/url] Nu ai nevoie de agent de emigrare. Vezi testele de [url]pe emigrez.info[/url]
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Romani Australia Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1