| Autor |
Mesaj |
lucy_katerina Calator
Data înscrierii: 21/Ian/2007 Mesaje: 46
|
|
| Sus |
|
 |
lucy_katerina Calator
|
Trimis: Joi Oct 18, 2007 7:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Oare va incerca careva sa citeasca cartea pe care v-am propus-o?
Locuiesc in Syros si azi l-am intalnit pe preotul roman de aici. E super. Ce mult conteaza...
|
|
| Sus |
|
 |
vsebaro Calator
Data înscrierii: 02/Oct/2007 Mesaje: 70
Locație: Timisoara
|
Trimis: Lun Oct 22, 2007 3:48 pm Titlul subiectului: GOLUL... |
|
|
Ceau, Lucy
Din pacate ma oboseste sa citesc pe monitor...nimic nu se compara cu o carte scrisa pe hartie! Am reusit sa citesc un capitol din cartea propusa de tine si intradevar e o carte ce trebuie citita!
Ma bucur sa intalnesc (chiar si numai virtual) persoane care se preocupa si de partea spirituala a trupului. Stii ca trupul are 3 parti...exact ca si Trinitatea...partea fizica, partea intelectuala si partea spirituala... Majoritatea se preocupa de partea fizica... si de cele mai multe ori isi bat joc de ea! Mult mai putini se preocupa de partea intelectuala dar... dupa 30 de ani la majoritatea se incheie si aceasta preocupare! Dar si mai putini (mult prea putini... "multi sunt chemati...putini sunt alesi") se preocupa si de partea spirituala, adica de relatia cu Dumnezeu!
Ceea ce nu inteleg cu adevarat majoritatea oamenilor ce frecventeaza sau nu bisericile este ca Dumnezeu nu se gaseste doar in Biserica ci se gaseste in fiecare loc in care suntem si noi (acasa, pe strada, la lucru, cu prietenii, cu dusmanii, cu familia) ... in fiecare clipa a vietii noastre... nu doar Duminica si de sarbatori. Asa ca relatia cu divinitatea trebuie sa fie una continua... stilul de viata sa fie de asa natura incat sa fie in permanenta armonie cu Dumnezeu!
Stii, de fapt oamenii il cauta intodeauna pe Dumnezeu! Acesta este de fapt GOLUL acela launtric pe care oamenii nu stiu cum sa il umple. Unii incearca distractia pana la desfrau, altii banii, altii sporturile extreme etc dar intodeuna apare din nou golul... Si este normal, pt ca este o singura cale de a umple GOLUL! Aceasta cale este sa il Lasi ce Dumnezeu sa il umple... numai el este suficient de mare!
|
|
| Sus |
|
 |
lucy_katerina Calator
|
Trimis: Lun Oct 22, 2007 8:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Asa este, ai dreptate. Ma bucur foarte mult ca ai raspuns. Stiu ca e greu de citit pe monitor, dar merita. Daca ai sa-mi recomanzi ceva carti, astept cu drag. Acum imi permite timpul pentru ca de putin timp am venit in Grecia si citesc aproape toata ziua.
Poate ni se vor mai alatura si altii.
O saptamana frumoasa.
|
|
| Sus |
|
 |
vsebaro Calator
|
Trimis: Lun Oct 22, 2007 9:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai cea mai buna carte de spiritualitate e... Biblia! Dar trebuie sa stii cum sa o citesti si mai ales trebuie sa ai un mediu propice! Eu am inteles-o mult mai bine la biserica! Dar biserica pe care o frecventez eu pune accent foarte mare pe studiul biblic atat in cadrul predicilor cat si individual, acasa!
O alta carte pe care as vrea sa ti-o recomand dar nu stiu daca o gasesti aici e cartea Conversatii cu Dumnezeu de Nale Donald Walsch, o carte cam controversata la prima vedere dar care pe mine m-a ajutat in relatia mea cu Dumnezeu! Sunt trei volume.... eu am citit doar primele II...
In aceasta carte spunea sa il cautam pe Dumnezeu in fiecare carte, in fiecare film, in fiecare pom sau pasare, in fiecare om pe care il intalnim....
Sa ai o saptamana binecuvantata!
|
|
| Sus |
|
 |
lucy_katerina Calator
|
Trimis: Mar Oct 23, 2007 9:25 am Titlul subiectului: |
|
|
Asa este, pentru citirea Bibliei e nevoie de indrumare. Zielele trecute am trecut prin fata Mitropoliei si era un anunt despre o conferinta . L-am intrebat pe logodnicul meu "cine tine conferinta? Mergem?" Dar imediat mi-am dat seama ca mi-e imposibil sa merg nestiind limba... Dar duminica am fost foarte fericita. La sfarsitul liturghiei cand am mers sa primim anafura, preotul (care e roman) mi-a adresat doua cuvinte in romaneste. Ma simteam ca si acasa.
Toate cele bune!
|
|
| Sus |
|
 |
vsebaro Calator
|
Trimis: Mar Oct 23, 2007 3:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca nu ai indrumator pt studierea Bibliei, pot eu sa te indrum, atat cat stiu! Ai o Biblie? Daca nu ai ar fi bine sa faci rost de una... nici nu stii ce lucuri intelepte intalnesti aici! Eu sunt om de afaceri si in fiecare zi sunt uimit sa regasesc in cartile mele de educatie financiara afirmatii ce s-au facut cu mii de ani in urma in Biblie!
Hai sa incepem cu ceva usor... cu pilda bogatului (Marcu 10:17-27)! El, bogatul, desi pazea toate poruncile, totusi avea un pacat mare... iubea banii! In momentul in care Isus i-a spus ca pentru a ajunge in imparatia cerurilor trebuie sa isi vanda tot ce are si apoi sa isi ia "crucea" si sa-l urmeze, bogatul s-a intristat ... pentru ca iubea mai mult banii decat pe Dumnezeu! (crucea reprezinta alegerea pe care ar fi facut-o de buna voie, adica o viata de austeritate dar in prezenta lui Dumnezeu)
Ceea ce trebuie sa invatam de aici nu este ca doar cei saraci ajung in imparatia cerurilor ("mai lesne este sa treaca o camila prin urechia unui ac, decat sa intre un om bogat in imparatia lui Dumnezeu")! Am auzit de multe ori prejudecata asta mai ales din partea multor credinciosi sinceri... Nu este o conditie sa ajungi in rai nici daca esti sarac si nici daca esti bogat! Poti sa fi sarac si sa nu fie Dumnezeu pe primul loc... tot la fel cum poti sa fi bogat si sa nu fie Dumnezeu pe primul loc... e adevarat ca bogatii au o piedica in plus... sau nu... multi oameni saraci spun "a, daca nu as avea probleme financiare as da zeciuiala, as merge mai des la biserica, as ajuta oamenii dar asa trebuie sa muncesc, sunt obosit, sunt sarac... nu am cum!"
In viata unui crestin autentic pe primul loc trebuie sa fie INTODEAUNA si in FIECARE CLIPA - DUMNEZEU! Apoi, pe locul doi trebuie sa fie familia si apoi restul, prietenii, banii etc. Daca ordinea este inversa atunci nu va merge... unii crestini mai inlocuiesc prioritatile, punand uneori familia pe primul loc dar... ce greseala... in momentul in care divinitatea isi pierde locul I atunci apar problemele!
Imi aduc aminte de un prieten crestin care mi-a facut o comparatie plastica a vietii unui crestin! El spunea ca viata unui crestin e duala... e ca si cum ai avea doi caini care se lupta tot timpul... unul este "bunatatea" iar altul "rautatea"... si castiga... cel care e hranit mai mult... normal, pt ca e mai puternic! Deci ce parte a corpului hranim mai mult... cea spirituala sau cea fizica?
|
|
| Sus |
|
 |
lucy_katerina Calator
|
Trimis: Mar Oct 23, 2007 3:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Doar doua intrebari vreau sa-ti pun: cand te-ai spovedit ultima data si cand te-ai impartasit ultima data?
Toate bune .
|
|
| Sus |
|
 |
vsebaro Calator
|
Trimis: Mar Oct 23, 2007 4:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Lucy draga, de mult nu mai intermediaza nimeni intre mine si Dumnezeu! Daca vrei sa ai o relatie adevarata cu divinitatea atunci discutia trebuie sa fie intre TINE si DUMNEZEU! Numai tu poti rezolva problemele tale cu Dumnezeu si nu preotul! Preotul poate sa te indrume dar in final "examenul" TU il dai!
De fapt sincer sa fiu nu imi aduc aminte sa ma fi impartasit si nici spovedit vreodata in viata mea...
|
|
| Sus |
|
 |
lucy_katerina Calator
|
Trimis: Mar Oct 23, 2007 4:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ma doare sufletul sa aud asta din partea unui crestin. Da-mi voie sa iti recomand o carte pe care acum o citesc "Jurnalul convertirii" - Danion Vasile. E una dintre cartile care m-au marcat cu adevarat. Inteleg ca ti-e greu sa citesti pe monitor, dar di npacate nu o gasim in Grecia de cumparat. O idee buna ar fi sa o scoti la imprimanta. Cititul devine mai accesibil. Dupa ce vei citi aceasta carte multe lucruri minunate ti se vor descoperi.
Numai bine.
|
|
| Sus |
|
 |
vsebaro Calator
|
Trimis: Mar Oct 23, 2007 5:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sa stii, draga lucy, ca adevarata credinta nu tine de cate ori te spovedesti sau te impartasesti in fata unui preot! In schimb conteaza de cate ori discuti cu Domnul Isus! Din momentul in care EL s-a jertfit pentru noi, a disparut necesitatea ca preotii sa mai intermedieze pentru noi! Citeste mai atent Biblia si de la Isus incoace nu se mai pomeneste despre partasie si spovedenie! Este suficient sa crezi sincer in Isus si El va fi preotul (de fapt cel mai mare preot) care intermediaza intre tine si Dumnezeu! Intreaba orice preot adevarat... iti va confirma ceea ce am afirmat! Repet, preotii au rolul de indrumatori si ghizi nu de intermediari... de fapt nu sunt si ei decat niste oameni cu pacatele lor ("caci toti au pacatuit,si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu." Romani 3:23)
In definitiv nu judecam acum care e cea mai buna cale de a avea o buna relatie cu Dumnezeu! Daca tu ai o relatie mai buna daca te spovedesti si impartasesti atunci este perfect! Nu conteaza calea, conteaza rezultatul! Doar Dumnezeu are dreptul sa judece!
Dumnezeu sa te binecuvanteze! 
|
|
| Sus |
|
 |
lucy_katerina Calator
|
Trimis: Mar Oct 23, 2007 5:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Se pare ca ai interpretat gresit cuvintele mele. Eu NU am judecat. De ce simti asta? E total gresita invatatura ta. Te simti atacat? Asta pentru ca afirmatiile sunt subrede.
Sper sa nu s elase smintiti cei de pe forum cand vor citi ce scrii. DE fapt cine are credinta adevarata nu pleaca urechea la "predicile" tale.
|
|
| Sus |
|
 |
lucy_katerina Calator
|
Trimis: Mie Oct 24, 2007 1:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am mai gasit o carte. Danion Vasile, "Jurnalul convertirii". E deosebota. Chiar n-am cuvinte. Tocmai am terminat-o.
Dar chiar nimeni nu vrea sa vina pe topicul meu? 
|
|
| Sus |
|
 |
nefeli Emigrant
Data înscrierii: 15/Sep/2006 Mesaje: 539
Locație: Grecia-Salonic
|
Trimis: Joi Oct 25, 2007 9:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
E interesanta discutia avuta cu vsebero.Sincer m ai facut curioasa,doar ca nu am avut timp sa citesc nimic.le am salvat in schimb..cand am timp... 
|
|
| Sus |
|
 |
pisyoana Calator
Data înscrierii: 13/Noi/2006 Mesaje: 142
Locație: Athens
|
Trimis: Vin Oct 26, 2007 11:41 am Titlul subiectului: |
|
|
| lucy_katerina a scris: | Am mai gasit o carte. Danion Vasile, "Jurnalul convertirii". E deosebota. Chiar n-am cuvinte. Tocmai am terminat-o.
Dar chiar nimeni nu vrea sa vina pe topicul meu?  |
Off mai Lucy...sincer nu vezi ca din ce in ce mai mult muncim? Nu mai este timp pt nimic. Din ce in ce vrem mai mult, lumea e tot mai preocupata de un trai mai bun.
Nu zic ca e rau sa te duci la biserica,poate sa citesti o carte....si atat.
Nici eu nu m-am spovedit la preot vreodata si pana la urma ce sunt preotii? Oameni ca si noi, unii poate chiar mai rai. Ai uitat cazul de acum 2 ani cred...cand un preot si mai multe maici au lasat o fata sa moara pt ca era "posedata"?
Biserica e o mare afacere in toata lumea.
Spune-mi si mie daca ei sunt cu credinta in D-zeu, de ce au nevoie de vile? de masini scumpe? de coroane de aur? de straie cat mai scumpe, din cele mai fine materiale?? Oare asa a "scris" Dumnezeu ?
E o intreaga parada de moda,care are cea mai tare coroana,care are cele mai tari haine...hai sa nu fim ipocriti si sa ne trezim odata!!!
|
|
| Sus |
|
 |
|