Harta Bucuresti | Harta Constanta | Harta Iasi | Harta Arad | Harta Brasov | Harta Cluj | Harta Sibiu | Harta Oradea | Harta Ploiesti
 FAQ   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare      www.e-migrant.ro  Profil   Mesaje private   Autentificare 
Cod Postal Bucuresti | Cod Postal Iasi | Cod Postal Constanta | Cod Postal Arad | Cod Postal Brasov | Cod Postal Cluj | Cod Postal Sibiu

Vin sarbatorile...unde,ce,cum,cand
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Emigrare Grecia
Autor Mesaj
edbica2000
Calator

Data înscrierii: 02/Iun/2007

Locație: Paralia Katerini

MesajTrimis: Lun Noi 19, 2007 10:27 pm    Titlul subiectului: Vin sarbatorile...unde,ce,cum,cand Răspunde cu citat (quote)

99% din colegii de pe forum bag de seama ca's colege Very Happy . Cu toate astea nu mi-e rusine ci din contra ma mandresc ca eu mi's bucatarul acasa. Si cum anul asta este primul Craciun in Grecia..nu cred ca rezist sa-l petrec fara carnaciorii si sunculitele mele preferate. Aici incepe partea mai grea...nu de retete duc eu lipsa si nici de pricepere...ci de ingrediente !! La naiba mi-a luat o saptamana sa gasesc prin Katerini chimen si nici macar nu e ca al nostru (are gust de anason ) Sad
Ce sa mai zic de caltabosi si sunculite, mate si alte alea. Ca sa nu mai zic ca intreband la macelarie de creier imi zise omul: Dom'le e paranomo ca deh suntem in UE. Mai dracie, dar matele alea (kokoretzi)(mie unul imi plac foarte mult nimic de zis) nu mai sunt paranomo? Si a inceput sa rada.

In concluzie, voi care sunteti de mai mult timp aici, chiar gasiti toate ingredientele noastre?

Sus
ioanna
Calator

Data înscrierii: 04/Apr/2007

MesajTrimis: Mar Noi 20, 2007 9:31 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu chiar nu gasesc toate ingredientele de care am nevoie , poate numai eu , nu stiu restul trupei de unde se aprovizioneaza.cel putzin inainte de Pasti cand in sfarsit am gasit pe undeva semintze de mac pentru cozonac si le-am spus ca vreau jumatate de kg. s-au uitat la mine crucis pana le-am explicat ca nu ma droghez ci doar vreau sa fac cozonaci cu mac.deh, fiecare cu Japonia lui.
Sus
mirela_h
Calator

Data înscrierii: 29/Oct/2006

Locație: Atena

MesajTrimis: Mar Noi 20, 2007 9:49 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hahahaha, ce tare faza cu macul...parca -i vad ca se uita la tine ca la un junkie:)), eu, sa va spun drept , nu ma aprovizionez in general cu prea multe produse romanesti, nu din cauza ca nu-mi plac( doamne fereste!), dar nu prea gatesc, decat destul de rar...Supermarchetul romanesc ramane, totusi, cea mai viabila solutie, desi, nu stiu...parca nu au acelasi gust, de exemplu smanatana de la Dracula, e groasa, are aspect sanatos, dar parca nu e ca acasa...sau mi se pare mie???? in fine...ati ales deja meniul de sarbatori? cine taie porcul????
Sus
ioanna
Calator

MesajTrimis: Mar Noi 20, 2007 10:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cine taie porcul????de pe lista vrei sa spui ca daca ne vad astia pe aici ca-l prajim pe purcelus si mai facem si carnatzi ( fara portocale) ajungem mai rau decat cu lebedele .itzi dai seama cum ar fi sa facem pomana porcului in fatza blocului? o slaninutza , o palinca , da tare mi-e dor de vremurile astea.s-ar criza fratzii greci de numa numa.
despre meniu inca nu l-am pus la punct da vine fata soon caci de Craciun am tot soiul grecesc la masa ( asa scurt vreo 20 de persoane , ca doar tot nu plecam pe nicaieri )

Sus
mirela_h
Calator

MesajTrimis: Mar Noi 20, 2007 12:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Smile)...da, da, sa miroase a sorici prajit , din ala care pocneste...ah, ce dor mi-e!!!!si caltabosi de doua feluri: rosii si albi (cum le spunem noi)...
Sus
ioanna
Calator

MesajTrimis: Mar Noi 20, 2007 1:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mama ce sadica esti !deja salivez precum cainele lui Pavlov! eu zic sa punem mana de la mana sa luam un purcel ( cine inchiriaza balconul sau garajul? ) si organizam o intrunire de Craciun ( ma multzumesc cu un piculetz de sorici si o bucata de sangerete) cine subscrie???
Sus
Lionqueen
Emigrant

Data înscrierii: 24/Oct/2006

Locație: Atena, Grecia

MesajTrimis: Mar Noi 20, 2007 2:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Hahahah hai ca m-am amuzat copios de ceea ce ati scris pe aici:)
Super ganduri aveti...
Eu sa va zic sincer nu eram nici in Ro. o mare fana a carnatilor, cartabosilor, slaninutelor etc... Aici cel mai bine e sa te dai pe meniu simplu ca la greci: curcan umplut cu cartofi la cuptor, salata, desert kourabiedes etc...
Eu nu i-am vazut atat de agitati in preajma Craciunului cu meniul ca noi...
Anul trecut am zis sa fac si eu sarmale pt. prima data, ca, deh sa nu fie vreun Craciun fara si am mancat putin dupa care nimeni nu s-a mai atins de ele, al meu nici atat... Deci pt. ce sa muncesti? De salate de boeuf, piftie si alte alea nici nu mai vorbesc... Nu le place la grecotei se pare...
In rest cand mi-e dor de produse romanesti (vezi varza murata sau muraturi,sampanie Angelli cu capsuni sau vinuri sau zacusca sau carnaciori etc) dau o fuga la Supermarket Moldova...
Acum Mirela, vreau sa te intreb tu mai stii si un altul:supermarket Dracula??

Sus
Stella
Calator

Data înscrierii: 16/Oct/2007

Locație: Grecia

MesajTrimis: Mar Noi 20, 2007 4:45 pm    Titlul subiectului: vin sarbatorile.... Răspunde cu citat (quote)

La noi nu exista Craciun fara sarmale,carnati,friptura si cozonaci.Fara miros de sarmale si cozonaci,nu simti sarbatorile.Grecoaicele sunt comode,nu-si bat capul cu mancaruri complicate,dar daca le pui in fata bunatatile noastre inghit totul fara sa respire,v-o spun din proprie experienta.kourabiedes nu e desert practic,un fel de biscuiti pudrati cu zahar,daca as oferi asa ceva in Rom,de craciun, mi-ar fi rusine.Noi in afara de cozonaci,umpluti cu nuca,mac,rahat,facem o groaza de prajituri,de toate felurile,nu se compara niciodata cu mesele de sarbatori ale grecilor.Cand am venit prima oara in Grecia,la socrii,de Craciun,am pregatit salata de boeuf,oua umplute,de ciuperci etc.Am facut si salam de biscuiti,pe vremea aia eram tinerica,nu prea gateam.Toti au ramas masca cum de stiu sa fac atatea?!Pai practic stiiam putine,dar comparativ cu ce stiau ele...Cand am facut un tort simplu,nu mai spun.Cum o fata cu studii are timp sa invete sa gateasca? Shocked Oricum ,pastrati traditiile noastre cat puteti,obiceiurile si datinile noastre sunt minunate!!
Sus
mirela_h
Calator

MesajTrimis: Mar Noi 20, 2007 5:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

magazinul Dracula de care vorbeam este putin mai sus de supermarchetul Moldova, este micut, dar destul de bine aprovizionat, daca esti pe Axarnon, nu ai cum sa nu-l vezi...
Sus
nefeli
Emigrant

Data înscrierii: 15/Sep/2006

Locație: Grecia-Salonic

MesajTrimis: Mar Noi 20, 2007 7:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ah....ce dezamagita am fost si eu de felul lor de a se pregati de sarbatori.Daca nu mi miroase a cozonac ,sarmale,brad.....nici nu zici ca vine Craciunul.Plus agitatia de rigoare....Anul asta facem sarbatorile acasica....si pregatesc eu tot.Sper sa mi amintesc sa mi pun si muraturi saptamana asta....sa le am in decembrie.Numai bradul natural va lipsi...asta las sa treaca de la mine,deh...ii e mai bine in padure.
Cat despre sorici...tin minte ca acum doi ani ,adusese cineva 2 felii cat palma,s au "batut"pe ele grecii.Deci in mod clar le place.... Wink

Sus
Stella
Calator

Data înscrierii: 16/Oct/2007

Locație: Grecia

MesajTrimis: Mar Noi 20, 2007 9:08 pm    Titlul subiectului: vin sarbatorile Răspunde cu citat (quote)

Da Nefeli,binenteles ca le place si soriciul,sarmalele,sunca de casa...Fac figuri,dar la o adica se bat pe mancarurile romanesti.
Sus
nefeli
Emigrant

Data înscrierii: 15/Sep/2006

Locație: Grecia-Salonic

MesajTrimis: Mar Noi 20, 2007 9:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Anul asta fac sigur drob ....de craciun,sa i dau dragului meu sot sa guste...astfel sa inteleaga de ce critic mancarea uneia din bunici.si ca veni vb......am mai spus,si ma repet...mor de placere sa mananc la bunicii pontii.au mancare aproape ca a nostra.....e ca un amestec din cele romanesti,la care adaugi cele mai delicioase saraglii,melomacarona,etc.Fac tot posibilul sa mergem sa i vedem Wink
Sus
mirela_h
Calator

MesajTrimis: Mar Noi 20, 2007 11:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Citat:
mama ce sadica esti !deja salivez precum cainele lui Pavlov! eu zic sa punem mana de la mana sa luam un purcel ( cine inchiriaza balconul sau garajul? ) si organizam o intrunire de Craciun ( ma multzumesc cu un piculetz de sorici si o bucata de sangerete) cine subscrie???

stai, asa, Ioanna, nu te grabi...nu cumva tu stai la casa??? eu am si catel, daca mai iau si un purcel, ajung de rasul curcilor....eu zic sa venim la tine sa facem pomana porcului...ce zici???
Wink Laughing

Sus
ioanna
Calator

MesajTrimis: Mie Noi 21, 2007 10:24 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

la bloc sta si fata doar ca avem intrare separata( ceea ce ei numesc mezoneta) da n-ar fi o idee rea , fac un foc in garaj si prajim noi ceva .deja simt mirosul de sorici !!! va datzi seama cum ar fi sa le spun rudelor "poftitzi in garaj la masa de Craciun" Hi Hi Hi !!!! azi servim porcarii.auzi Mirela da purcel viu de unde luam ca psofio n-are farmec.il punem pe Lucky al tau sa-l pazeasca pana-i vine ora, ce zici?
Sus
mirela_h
Calator

MesajTrimis: Mie Noi 21, 2007 10:52 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai oare nu gasim vreun targ de animale? de pazit il pazeste Lucky, nici o problema...o sa-l fugareasca pana o sa-si dea duhul....
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Emigrare Grecia Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare
Pagina 1 din 3