Harta Bucuresti | Harta Constanta | Harta Iasi | Harta Arad | Harta Brasov | Harta Cluj | Harta Sibiu | Harta Oradea | Harta Ploiesti
 FAQ   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare      www.e-migrant.ro  Profil   Mesaje private   Autentificare 
Cod Postal Bucuresti | Cod Postal Iasi | Cod Postal Constanta | Cod Postal Arad | Cod Postal Brasov | Cod Postal Cluj | Cod Postal Sibiu

Dulciuri
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Comuniste
Autor Mesaj
fai
e-migrant

Data înscrierii: 30/Noi/1999

MesajTrimis: Mie Iun 07, 2006 4:23 pm    Titlul subiectului: Dulciuri Răspunde cu citat (quote)

De exemplu eu tzin minte ca in momentele in care ma urcam pe peretzi din caza de lipsa de dulciuri apelam la surogate de genul "cacao cu zahar".
pentru ca cacao se mai gasea iar de zahar ai mei intotdeauna s-au invirtit sa faca rost puteam sa le amestec shi ieshea asha o chestie care aducea nitzel a ciocolata.

Sau mai tzin minte ca pe vremuri exista de pe la unguri/polonezi/iugoslavi sau mai shtiu eu cine "lapte condensat" adica asha ca o melasa dulce din care cica puteai sa faci lapte.

Shi shtiu ca mama avea in debara asha ceva shi le ascundea de mine pentru ca le mai folosea din cind in cind la cite un orez cu lapte insa eu nu rezistam tentatziei da' nu puteam nici sa iau conserva cu lapte condensat sa o desfac shi sa o bag in mine pentru ca se prindea amaaa...hehee..shi atunci ce-am facut eu?

Ei bine am dat o gaura care mie mi se parea mica pe laterala cutiei de unde mai sugeam din cind in cind cite o picatura de lapte condensat care era asha de duuulce shi buuun...evident ca la un moment dat cutia incepuse sa se goleasca shi sa se murdareasca de la laptele care mai curgea shi pe linga asha ca mama a descoperit...

Aia a fost o zi trista pentru ca pe linga ca m-a certat (m-o fi shi batut?!Smile a ascuns conserva asha de bine ca n-am mai gasit-o...

De fapt acum imi aduc aminte ca una din activitatzile mele regulate in copilarie era sa cotrobai dupa niscaiva dulciuri prin debara...uneori mai gaseam cite un gem zaharisit pe care-l atacam Smile

Sus
adelao
e-migrant

MesajTrimis: Mie Iun 07, 2006 4:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de unde cacao si gem... bunica imi dedea in loc de dulciuri o felie de piine pe care o stropea un pic cu apa si dupa aia presara pe deasupra un pic de zahar... si era tare buna Smile

Tot la bunici(un sat in judetul Alba) din cind in cind daca primeam un leu de buzunar, mergeam la cooperativa, asa se numea magazinul central din sat(probabil ca azi in cheama supermarket sau boutique) sa-mi cumpar eugenia sau caramele.

Sus
fai
e-migrant

MesajTrimis: Mie Iun 07, 2006 4:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

aaa! shi mai erau caramelele alea de nu le puteai lua ambalaju' de pe ele shi tzi se lipeau de dintzi...cum se numeau oare?

doar caramele?

Sus
adelao
e-migrant

MesajTrimis: Mie Iun 07, 2006 4:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da, da... fai, exact caramelele alea...da nu imi mai aduc aminte daca aveau si un nume sau fiindca erau unica marca care se gasea se numea pur si simplu "caramele"

Ieri searam vorbeam cu o prietena si isi aducea si ea aminte "bomboanele cubaneze"... nu ma mai joc, de ce in provincie nu a auzit nimeni de ele???

Sus
emillia
Calator

Data înscrierii: 13/Apr/2006

MesajTrimis: Mar Iun 13, 2006 12:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

adelao a scris:
da, da... fai, exact caramelele alea...da nu imi mai aduc aminte daca aveau si un nume sau fiindca erau unica marca care se gasea se numea pur si simplu "caramele"

Ieri searam vorbeam cu o prietena si isi aducea si ea aminte "bomboanele cubaneze"... nu ma mai joc, de ce in provincie nu a auzit nimeni de ele???

pentru ca in provincie gama dulciurilor era limitata daca nu aveai norocul sa locuiesti pe langa un oras. caramele, biscuiti [ numai populari]spirale,napolitane, bombone [vrac]celebra eugenie[dar cat de buna era atunci],zahar candel. halva..........
Cand fratii mei i-mi aduceau de la oras ciocolatele si bombonele frumos ambalate ,pastram tot. Ambalajul de hartie frumos colorat de pe care decupam inimioare,fluturasi,,, si le lipeam pe oracol Smile in functie de cat de importanta era persoana, staniolul il netezeam si faceam globulete si figurine pt pom si cat de incantata eram. si cat de dor mi-e de acele locuri si timpuri

Sus
barbu
Calator

Data înscrierii: 03/Noi/2005

Locație: israel

MesajTrimis: Sâm Iun 17, 2006 8:20 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hai sa ne aducem aminte un Mos Niculaie...1980....

copii puneau pantofii,ghetele,pantofii de sport,orce incaltare sa le "vada " mosul..
desigur,noi le cenzuram putin ,-la 2-3 perechi....stiam noi ce stiam....
apoi alergatura.....pilele,cunostiintele,trocul,pana veneam acasa cu chiu cu vai cu 2-3 ciocolate si cateva bomboane.
ei erau fericiti,fericiti eram si noi,dar ....

dar stiti ce ? pacat ca acum copiilor nu li se pomeneste macar de vremurile alea.....caci de atunci, in viata mea nu am aruncat mancare,mai ales paine.....

Sus
barbu
Calator

MesajTrimis: Sâm Iun 17, 2006 9:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

apropo de nostalgii: luati un bilet si stati in fata.....

Sus
barbu
Calator

MesajTrimis: Sâm Iun 17, 2006 9:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si luati si o ciocolata

Sus
emillia
Calator

Data înscrierii: 13/Apr/2006

MesajTrimis: Sâm Iun 17, 2006 10:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

barbu a scris:
si luati si o ciocolata

Superrrrrrrrr, ca de obicei Dle Barbu, cum de le pastrati?
Sunt uimita si in acelasi timp bucuroasa sa vad ca romanii nostrii adevarati
,indiferent de tara in care traiesc nu uita de unde au plecat.
Sunt fericita si onorata ca ma aflu alaturi de voi .
Sa aveti un sfarsit de saptamana numai cu bucurii

Sus
barbu
Calator

MesajTrimis: Sâm Iun 17, 2006 10:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pentru a pastra corectitudinea ,poza cu ciocolatele nu imi apartine,asa cum scrie si pe ea.....,dar am gasit-o potrivita subiectului
Sus
Contalina
e-migrant

Data înscrierii: 15/Dec/2004

MesajTrimis: Vin Aug 11, 2006 5:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sunt incantata sa vad ca aici nu se cearta nimeni, ca aducerile aminte parca ne apropie, indiferent de distanta fizica... Pentru mine, Craciunul era, printre altele, portocala (sau cele cateva portocale) pe care o/le mancam. Plus punga de dulciuri de la Sindicat si plus ce mai adaugau parintii (o carte, etc). Si cand ma gandesc ca baietelul meu de doi ani si jumatate are la jucarii de ne dau afara din casa... Pacat, societatea ne face sa procedam de asa natura incat copiii nostri nu vor valora lucrurile asa cum le apreciam noi cand eram mici... Sau nu e adevarat? Un calduros salut din Spania. Alina.
Sus
barbu
Calator

MesajTrimis: Vin Aug 11, 2006 5:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da,hai sa ne amintim si de Craciun
tot 1980 -an de gratie
lipsa de brazi....tiganii ii speculeaza la sange,mult peste bugetul meu.
Prima coada la Amzei,nu reusesc,dar adun de pe joc cateva crengi si le ascund intr-o curte ....sa fie ,daca nu gasesc nimic ?
hai la obor-degeaba,la Moghioros la fel,nebunie,dar fata mea inca mai crede are 3 ani si isi doreste brad.
nu m-am lasat ,am luat sfoara de legat ,ferastraul bine impachjetat si am plecat prin zona .
La Favorit mi-a suras norocul ,am taiat varful unui brad ,l-am strans bine l-am invelit in ziare si la 2 noapte am ajuns acasa...
multi ani trecut cu troleibuzul si m-am uitat la saracul brad ciuntit,inca o victima a comunismului sau a barbarului din mine ,nu stiu.

Sus
ana77
e-migrant

Data înscrierii: 24/Oct/2006

MesajTrimis: Mie Noi 08, 2006 1:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

a propos de dulciuri ..imi aduc aminte de smantana amestecata cu cacao si zahar (asta se intampla cat se poate de des in jurul pastelui caci mama aduna din timp smantana petru pascute ) si inca ii dadusem si o denumire : ciurmuiala (sa nu radeti dar acasa la parintii mei este deja un cuvant conscrat .
Cat despre Craciun imi aduc aminte cu nostalgie de naveta de pepsi pe care ne-o faceau surpriza ai mei .Oho ce vremuri ...
Plus ca mama mai avea posibilitatea (evident "pe sub mana " ) sa ne mai zapaceasca de Craciun cu celebrele Africana venite de la unguri .

Sus
nefeli
Emigrant

Data înscrierii: 15/Sep/2006

Locație: Grecia-Salonic

MesajTrimis: Mie Noi 08, 2006 5:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

AFRICANA!! D-zeule cum am uitat de ea.....ptiuu Embarassed .Si totusi ce frumos era de mos Nicolae cand puneam ,eu si fratele meu cate o ghetuta,in geam....si adormeam cu chiu cu vai....de nerabdare.Sau Craciunul....cu cele cateva mandarine,sub brad,si daca eram norocosi si banane verzi ,invelite in ziare pe dulap...Imi amintesc cam toate cadourile primite de sarbatori....si de fiecare data cum ne intrebau ce vrem.Saraci de ei,parintii mei,cat or fi alergat ,sa ne gaseasca ceva macar cat de cat apropiat de ceea ce vroiam noi.Uffff....si totusi ,ce copilarie frumoasa am avut.
Sus
barbu
Calator

MesajTrimis: Mie Noi 08, 2006 11:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nefeli a scris:
Saraci de ei,parintii mei,cat or fi alergat ,sa ne gaseasca ceva macar cat de cat apropiat de ceea ce vroiam noi.Uffff....si totusi ,ce copilarie frumoasa am avut.

interesant....nu m-am gandit la asta ,dar si eu imi aduc aminte perfect cadourile ,cele primite ca si cele dorite....
asta inseamna ca le apreciam mult...
acum in Romania este o abundenta de toate,parintii se concureaza sa faca cadouri extravagante ...dar copii ? copii oare sunt mai fericiti ?

Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Comuniste Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2