| Autor |
Mesaj |
admin Site Admin
Data înscrierii: 17/Mai/2006 Mesaje: 40
|
Trimis: Vin Iun 02, 2006 2:22 pm Titlul subiectului: Romani in Australia - Cine suntem? |
|
|
Forumul este dedicat celor care traiesc in Australia. Puteti posta orice subiecte si discutii referitoare la comunitatiile romanesti din aceasta tara.
Pentru inceput, insa, va rugam sa ne spuneti daca locuiti in Australia si de cat timp.
|
|
| Sus |
|
 |
munteus Calator
Data înscrierii: 19/Dec/2004 Mesaje: 31
Locație: Tropic of Capricorn
|
Trimis: Vin Iun 02, 2006 11:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salutare.Sunt Dan ,de un an jumate pe aici prin South Australia. 
|
|
| Sus |
|
 |
skipy e-migrant
Data înscrierii: 09/Sep/2006 Mesaje: 8
|
Trimis: Sâm Sep 09, 2006 12:35 pm Titlul subiectului: prezentare |
|
|
as dori sa ma ascund sub nickname-ul ales. deci doar skipy pentru moment. sunt de un an si jumatate in australia, undeva la tara in victoria. cred ca am vazut toata victoria pentru am fost nevoit sa ma perind dupa job, numai in zonele regionale datorita vizei SIR sub care sunt. lucrez ca teacher full-time. 27 de ani, intru rar pe site ,dar am sa va raspund la intrebari. dan, cateva cuvinte despre SA ar fi dragutz. tu ce lucrezi acolo si in ce oras esti?
Azi 28 Martie 2010 Duminica Floriilor am ales sa revin pe forum pentru ca doresc sa ajut anonim pe alti romani, o fac dintr-o simt al datoriei si cred ca e o onoare sa poti ajuta pe cineva. Intre timp am obtinut cetatenia australiana care a incheiat odiseea zbuciumata a hartiilor, insa periplul si statutul de emigrant ramane. Orice intrebari, intrebati cu incredere.
Ultima modificare efectuată de către skipy la Sâm Mar 27, 2010 11:54 pm, modificat de 1 dată în total
|
|
| Sus |
|
 |
munteus Calator
Data înscrierii: 19/Dec/2004 Mesaje: 31
Locație: Tropic of Capricorn
|
Trimis: Dum Sep 10, 2006 12:20 am Titlul subiectului: |
|
|
Suntem in Adelaide cu skilled independent BN 136.Am ales din start SA pt ca aici am avut ceva cunostiinte plus jobul care l-am gasit a doua zi .Air conditioning and refrigeration este specialitatea mea.South Australia este un stat cu agricultura bogata si minerit, poate un pic cam prea slow ,uneori pot aparea dificultati la gasirea unui job.clima este de tip mediteranian ,chiar uscata in mijlocul verii,per ansamblu e ok.Depinde de fiecare ce-si doreste ,de job-uri etc.In ultimul timp si aici multi romani au sosit cu SIR si STNI,chiar cu toate neajunsurile acestor vize romanii sunt curajosi si iau viata de la capat.
Personal noi am cam incheiat conturile cu SA si am hotarat o relocare up north in QLD incepand cu octombrie.
Multa bafta 
|
|
| Sus |
|
 |
pepe65 Calator
Data înscrierii: 09/Oct/2006 Mesaje: 31
Locație: Undeva in UE
|
Trimis: Mar Oct 10, 2006 9:59 am Titlul subiectului: Buna Romani din Australia! |
|
|
Buna, ma numesc Ovidiu si am incercat cu cativa prieteni sa reunim siteurile romanilor de pretutindeni. Daca doriti sa dati o mana de ajutor, inscrietiva si pe www.diasporaro.0x.ro ,de ja am adaugat linkul catre emigrant acolo.Asa vom fi mai aproape si mai uniti si ne vom putea ajuta in caz de nevoie.
Va pup!
|
|
| Sus |
|
 |
pepe65 Calator
Data înscrierii: 09/Oct/2006 Mesaje: 31
Locație: Undeva in UE
|
Trimis: Joi Mai 17, 2007 8:02 am Titlul subiectului: Australia, pamant al fagaduintei |
|
|
Minunea minunilor , chiar era sa emigrez in Australia, dar partea financiara lasa de dorit, avand in vedere costurile ridicate de transport si faptul ca australia nu are (sau nu avea) ambasada la BUC. m-au facut sa renunt. Dar sa lasam povestea mea, eu ramanand in UE, cativa ani in italia, cativa in spania si acum pt 3 ani in R.Moldova.
Ma chinui sa adun diaspora asta romanesca , sa fac un grup de initiativa, care sa fie ca o gazda pentru cei ce vin in diferite colturi ale lumii, vad ca pe aici au trecut ceva calatori, dar nici unul nu a mai scris ceva
Unde sunteti ? A disparut Netul in Australia
Mai dati un semn de viata!
|
|
| Sus |
|
 |
paulgabor e-migrant
Data înscrierii: 25/Feb/2009 Mesaje: 10
Locație: Spania
|
Trimis: Joi Feb 26, 2009 9:07 pm Titlul subiectului: www.paul-gabor.blogspot.com |
|
|
Ganduri pline de naivitate si rococo bolnavicios, critice cu gloata si cum mine insumi, abur de cotlete si caprice de Dieu, autosuficienta clandestina, accente de sarcasm si note de blues, fasii de mitocanie dar si admiratie pentru optimisti. E un spectacol intim si fara pretentii, pe alocuri incoerent, dar va asigur ca imi apartine. www.paul-gabor.blogspot.com
|
|
| Sus |
|
 |
|