| Autor |
Mesaj |
catalinaioannou e-migrant
Data înscrierii: 09/Mai/2007 Mesaje: 2
|
Trimis: Mie Mai 09, 2007 1:00 pm Titlul subiectului: Birocratie Grecia |
|
|
Buna. Sunt noua aici si am rugamintea sa ma ajutati cu o informatie.
Eu sunt maritata cu un cetatean grec iar nunta a fost facuta in Romania. Ce anume trebuie facut pentru a declara casatoria si in Grecia. Va multumesc anticipat.
|
|
| Sus |
|
 |
marablue Calator
Data înscrierii: 23/Iun/2007 Mesaje: 120
Locație: Atena
|
Trimis: Sâm Iun 23, 2007 8:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mai intii trebuie tradus certificatul in lb greaca si apoi trebuie sa intrebi pe Mitropoleos, linga catedrala, la lixiarhi praxi gamou. E tot ce iti pot spune, eu am facut casatoria aici si de asta nu stiu sigur care sunt metodele. Bafta...

|
|
| Sus |
|
 |
catalinaioannou e-migrant
Data înscrierii: 09/Mai/2007 Mesaje: 2
|
Trimis: Lun Iun 25, 2007 10:03 am Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc frumos. Noi nu intentionam sa ne mutam acolo, cel putin deocamdata , dar am nevoie de mai multe detalii pentru a nu face zeci de drumuri in Grecia cu hartiile incomplete.Oricum multumesc mult.
Bafta si tie.
| marablue a scris: | Mai intii trebuie tradus certificatul in lb greaca si apoi trebuie sa intrebi pe Mitropoleos, linga catedrala, la lixiarhi praxi gamou. E tot ce iti pot spune, eu am facut casatoria aici si de asta nu stiu sigur care sunt metodele. Bafta...
 |
|
|
| Sus |
|
 |
marablue Calator
Data înscrierii: 23/Iun/2007 Mesaje: 120
Locație: Atena
|
Trimis: Mie Iun 27, 2007 10:35 am Titlul subiectului: |
|
|
Atunci cred ca ar trebui sa suni la consulatul Greciei din Constanta si te poti documenta de acolo, ca sa nu fii nevoita sa vii pina aici. Cred ca este cea mai simpla solutie, in rest ...nu mai stiu. daca mai vrei sa stii ceva... cu cea mai mare placere

|
|
| Sus |
|
 |
aby25 Calator
Data înscrierii: 01/Aug/2007 Mesaje: 46
|
Trimis: Mie Aug 01, 2007 6:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
hi all !
as dori sa stiu daca este vreun site cu abonatii din atena, gen pagini aurii ca la noi.
multumesc anticipat pentru raspunsuri,
a
Ultima modificare efectuată de către aby25 la Mar Oct 30, 2007 12:26 am, modificat de 1 dată în total
|
|
| Sus |
|
 |
ioanna Calator
Data înscrierii: 04/Apr/2007 Mesaje: 224
|
Trimis: Joi Aug 02, 2007 12:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
da exista un catalog si se numeste "hrisos odigos".
|
|
| Sus |
|
 |
aby25 Calator
Data înscrierii: 01/Aug/2007 Mesaje: 46
|
Trimis: Joi Aug 02, 2007 12:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
multumesc !
aby
|
|
| Sus |
|
 |
nefeli Emigrant
Data înscrierii: 15/Sep/2006 Mesaje: 539
Locație: Grecia-Salonic
|
Trimis: Lun Sep 03, 2007 9:07 am Titlul subiectului: |
|
|
Fetelor...avand adia diamonis, nu mai e nevoie de permis de munca etc.,nu i asa?....boss ul meu e nelamurit,si la politie se joaca leapsa....cu noi.niciodata nu gasesc pe cineva acolo 
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
Data înscrierii: 24/Oct/2006 Mesaje: 896
Locație: Atena, Grecia
|
Trimis: Lun Sep 03, 2007 9:55 am Titlul subiectului: |
|
|
Dreptul de munca vine automat cu dreptul de resedinta, amandoua fiind incluse in adia diamonis.... Este super suficient pt. bosul tau, doar ca odata cu hartia asta iti mai trebuie si numar de fisc AΦΜ... Este obligatoriu la angajare... ATAT...
Ce job ti-ai gasit??? 
|
|
| Sus |
|
 |
nefeli Emigrant
|
Trimis: Lun Sep 03, 2007 10:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am fost iar la politie.Mi s a spus sa mi fac "biblio igias" in functie de job.Voi lucra ca barwoman.Dupa imi vor da de la politie "adia ergasis"
Deci alerg iar dupa acte...AFM ul nu mi va trebui asa repede,ca nu mi va face acte de angajare. 
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
|
Trimis: Lun Sep 03, 2007 10:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mai eu nu mai inteleg... Tie nu-ti face acte, dar el vrea si pe mama si pe tata.... Sa fie clar: eu din ce stiu si din ce MI-AU SPECIFICAT LA POLITIE, adia diamonis tine loc si de drept de munca, AUTOMAT, daca ai hartia asta, te poti angaja si face ce vrei...
Si, ma rog, de unde ti-au spus sa iei adia ergasias??? Sunt tare curioasa 
|
|
| Sus |
|
 |
nefeli Emigrant
|
Trimis: Mar Sep 04, 2007 11:28 am Titlul subiectului: |
|
|
Dupa indelungi momente de profunda gandire....nu cred ca e vb de dreptul de munca.In anumite domenii pur si simplu cer biblio igias cu anumite analize,etc.
Se ia adeia ergasias de la sectia de politie de unde aparti. faci cerere,duci biblio igias,poze,ceva de la fisc si o factura OTE etc
|
|
| Sus |
|
 |
nanu Calator
Data înscrierii: 22/Noi/2006 Mesaje: 235
Locație: Patra
|
Trimis: Joi Sep 06, 2007 11:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Are dreptate nefeli, asta mi-au cerut-o si mie cand lucram la un fast food, pe langa adia dianomis ( care acum nu sunt 2 sunt 2 in una ), ai nevoie de adia ergasia de la politie, si mie asta mi-au cerut-o inainte sa intram in U.E, asta o iau si grecii de la politie, e alta, diferita de a noastra!
|
|
| Sus |
|
 |
lucy_katerina Calator
Data înscrierii: 21/Ian/2007 Mesaje: 46
|
Trimis: Sâm Feb 09, 2008 10:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Va rog sa ma ajutati si pe mine. trebuie sa facem casatoria civila cat mai repede posibil. viitorul meu sot e grec.
ma aflu aici de 5 luni ,nu muncesc.
imi spuneti ce pasi ar trebui sa urmez?
multumesc
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
|
Trimis: Sâm Feb 09, 2008 11:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Lucy uita-te la inceputul topicului, sigur vei gasi ceva informatii...
Precum ti-am spus eu nu-mi mai amintesc bine si in detaliu ce mi-a trebuit...
|
|
| Sus |
|
 |
|