Trimis: Vin Sep 15, 2006 6:47 pm Titlul subiectului:
teoretic sunt cam 15 000 romani in grecia................din care eu nu cunosc nici unul.eu sunt in salonic.forumuri ale romanilor din grecia (in afara de acesta),nu cred ca exista,cum am mai spus.am mai intalnit fete casatorite aici pe diverse forumuri...dar in general se pastreaza distanta.
Trimis: Sâm Sep 16, 2006 1:13 am Titlul subiectului:
este o comunitate organizata dar ............nu chiar activa. vezi ca ex.comunitatea romana din italia:"n" forumuri,pe unul din ele se vb direct cu functionari din consulat,isi dau sfaturi reciproc,se sprijina,etc.pentru grecia nu am gasit nimic.ziare in lb romana sunt vreo 2,le cumparam intr un timp,dar sunt fffff incomplete,la toate capitolele.din pacate.
Trimis: Sâm Sep 16, 2006 9:03 am Titlul subiectului:
deocamdata Grecia este o directie si nu o varianta.
In plus grecii sant inchisi si circumspecti cu strainii,prinzi mai repede green card in America decat statut de cetatean in Grecia.
Au tot timpul probleme cu albanezii,cu rusii,nu le trebuie altele.
Trimis: Mar Oct 17, 2006 7:48 am Titlul subiectului: in sfarsit
In sfarsit am gasit un forum cu romani in Grecia.Sunt foarte bucuroasa sa vad asta.Este cineva in Atena?Sau anybody? Cam putini amigranti in Grecia as spune,dar sunt sigura ca multi nu au acces la Internet,avand in vedere preturile abonamentelor!!! Va pup si ma bucur tare mult ca am gasit acest forum.Bravo e-migrant.ro !!!
Trimis: Mar Oct 17, 2006 9:12 pm Titlul subiectului: Re: in sfarsit
oana_bebelusha a scris:
In sfarsit am gasit un forum cu romani in Grecia.Sunt foarte bucuroasa sa vad asta.Este cineva in Atena?Sau anybody? Cam putini amigranti in Grecia as spune,dar sunt sigura ca multi nu au acces la Internet,avand in vedere preturile abonamentelor!!! Va pup si ma bucur tare mult ca am gasit acest forum.Bravo e-migrant.ro !!!
am cautat si eu mult,dar afara de doua ziare in limba romana si de 2 avocati care se ocupa cu fel de fel de acte ,nu sunt ecouri pe internet
Trimis: Mar Oct 24, 2006 12:04 pm Titlul subiectului: Sunt bucuroasa ca am gasit acest forum!!!
Sunt de curand in Atena, Grecia ca rezident,casatorindu-ma cu un cetatean grec. Cunosc cat de cat orasul, dar nu prea multe informatii despre romanii de aici, magazine so restaurante romanesti aici. As dori foarte mult sa comunic cu persoane din Atena si sa schimbam informatii, dar si cu ceilalti rezidenti din Grecia.Astept raspunsuri si... hai sa vorbim
Trimis: Mar Oct 24, 2006 9:45 pm Titlul subiectului:
se pare ca romanii care sunt in Grecia ori sunt turisti,ori lucreaza,sau nu au acces la internet.
in noe,la inceputul lunii vin in vizita la fata mea in Athena.
poate intalnesc romani pe strada sau dau de ceva magazine sau localuri si am sa postez atunci.....
Lionqueen....succes mult ,fericire si noroc cu carul
sper sa ai bafta de un baiat bun.....
Trimis: Mie Oct 25, 2006 11:02 am Titlul subiectului: Multumesc!!!
Iti multumesc din suflet pentru sincerele urari Barbu... Baiatul este grozav, dar eu trebuie sa o iau de la zero intr-o tara straina, cu o noua limba de invatat si aprofundat, lucru care nu este atat de simplu la inceput, dar sunt optimista.Norocul este ca grecii nu sunt atat de diferiti de romani.Sunt foarte calzi si primitori.Sunt putini susceptibili la inceput cu strainii, dar apoi iti devin prieteni de valoare.Si, fie vorba intre noi, toti suntem susceptibili cu strainii la inceput.Mi s-a parut ca Nefeli a vorbit putin cam dur despre ei, despre rezidenta aici si despre salariile lor. Lucrurile sunt exact ca in Romania...BIROCRATIE, daca ai noroc ai salariu foarte bun, daca nu sau esti incepator ai salariul mediu.Dar comparand salariile, in mod sigur in Grecia castigi mai bine pt. acelasi job.Deasemeni mi s-a parut putina ironie la adresa fetelor casatorite aici.Asta este... Fiecare cu norocul si destinul sau.Si despre distanta pe care aceste fete o mentin, nu cred ca este cu intentie, dar prioritatile se schimba si, toti pastram putina distanta, mai ales cand vorbim cu un strain sau cu o persona virtuala. Poate asteptarile sunt prea mari de la acest forum.SI, OBSERV, CU REGRET, CA NU ESTE PREA MULTA ACTIVITATE PE ACEST FORUM.
La inceput, acum multi ani in urma, cand am cunoscut grecii care studiaza in Romania, mi s-a parut ca sunt prea exagerati cu tara lor si cu acest patriotism pe care il afiseaza si cum le lucesc ochii cand vorbesc despre tara lor. Apoi, dupa multi ani, am inteles de ce sunt atat de mandrii de nationalitatea lor si de ce nu ar parasi in ruptul capului Grecia.Tara lor este binecuvantata, unica,superba,traiesc bine (intotdeauna se poate si mai bine), stiu sa-si traiasca viata si sa se relaxeze, mai ales in week-enduri si sa nu uitam ca ei sunt inovatorii aproape a tot ce exista in stiinta, cultura, medicina etc...Mi-ar placea ca romanii sa fie macar pe sfert atat de uniti si mandrii ca grecii pentru ca si Romania este o tara superba si cu traditie si mai ales, sa invete sa zambeasca mai mult
Recunosc ca ma simt rusinata de ROMANII NONVALOARE, care sunt in procentaj mic, dar, din pacate, din cauza lor, trebuie sa platim cu o imagine patata toti ceilalti. De cand sunt aici, romanii au fost la stiri de vreo trei ori. Doua cazuri de frauda cu bancomatele in Creta si o icoana bisericeasca de mare valoare furata.Am ajuns mai faimosi ca albanezii...
Cunosc 3 romani realizati aici, dar nu ne vizitam prea des,fiind prea ocupati cu viata lor.
Deasemeni, am gasit pe Internet un aprozar romanesc in Atena, care se numeste Dracula si o librarie romaneasca "Mihai Eminescu" si stiu sigur ca sunt vreo doua restaurante romanesti, DAR... NU LE STIU LOCATIA EXACTA.
Va pup si mi-ar placea sa schimbam mai multe informatii. Bune sau rele, nu conteaza. Tot ce conteaza este sa comunicam mai mult si sa ne impartasim experiente legate de acest loc de pe pamant.Dar, in mod sigur, in ochii mei, lucrurile in Grecia nu sunt atat de rele.. Si sunt cat se poate de obiectiva si am trecut prin multe etape si faze, de la birocratie, la alergatura cu hartii, la simtindu-ma ca un extraterestru s.a.m.d.
Trimis: Mie Oct 25, 2006 11:15 am Titlul subiectului: Ah!!!
Draga calator Barbu, daca vrei iti pot spune despre locurile care m-au influentat pe mine si care le consider exceptionale in Atena, de la taverne in oras sau pe malul marii, pana la locatii in Atena sau insule...