| Va simtiti discriminati ca romani de ceea ce se intampla in Italia? |
| da |
|
16% |
[ 1 ] |
| nu |
|
83% |
[ 5 ] |
|
| Voturi totale : 6 |
|
| Autor |
Mesaj |
Lionqueen Emigrant
Data înscrierii: 24/Oct/2006 Mesaje: 896
Locație: Atena, Grecia
|
Trimis: Mie Noi 07, 2007 9:02 pm Titlul subiectului: Desteapta-te romane! |
|
|
Bucuria sau tristetea de a fi roman?
Comentarii pe baza a ceea ce a ajuns Romania si romanii sa reprezinte in lume si cum suntem vazuti de Europa... Este bine, este rau, cum e sa fii roman in aceste timpuri, suntem patrioti sau nu, uniti sau nu, trebuie sa ne trezim si sa incercam sa schimbam lucrurile sau nu, se poate face ceva pt. a ne reabilita imaginea sau nu????
|
|
| Sus |
|
 |
vsebaro Calator
Data înscrierii: 02/Oct/2007 Mesaje: 70
Locație: Timisoara
|
Trimis: Mie Noi 07, 2007 9:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Important nu este ce au facut altii ci ceea ce facem noi! Asa cum bine spunea Mohandas K. Gandhi "Noi trebuie sa fim schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume." Din pacate prea suntem obisnuiti sa ne uitam in curtea si la capra vecinului in loc sa ne vedem de treburile noastre. Asa ca da, putem sa facem ceva: sa fim cat mai onesti, muncitori, optimisti, inteligenti posibil. Sa ii ajutam pe semenii nostrii indiferent de natie sau alte diferente...si in special pe romani...nu stiu dar am impresia ca romanii din strainatate nu se ajuta intre ei suficient de mult...de obicei minoritatile sunt foarte unite...
|
|
| Sus |
|
 |
nefeli Emigrant
Data înscrierii: 15/Sep/2006 Mesaje: 539
Locație: Grecia-Salonic
|
Trimis: Joi Noi 08, 2007 9:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sunt si eu odata de acord cu vsebaro 
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
|
Trimis: Vin Noi 09, 2007 10:35 am Titlul subiectului: |
|
|
Asa e, asta e problema noastra in tara si in strainatate: NU SUNTEM UNITI SI MANDRII DE CEEA CE SUNTEM... Uite de ex. la greci cat se infoaie in pene de originea lor, cu cat patos isi apara interesele si tara si cat de uniti sunt... Mi-ar placea ca si noi sa ajungem sa fim macar pe jumatate cat ei...
Dar cum a spus Sebi, trebuie sa incerce fiecare in parte sa schimbe cate ceva in micul lui Univers si apoi 1 plus 1 plus 1 etc...
|
|
| Sus |
|
 |
aby25 Calator
Data înscrierii: 01/Aug/2007 Mesaje: 46
|
Trimis: Vin Noi 09, 2007 10:48 am Titlul subiectului: |
|
|
eu in franta am patit o patanie ca ma tot dadeam italianca, de rusine ca erau numai prostituate romance pe acolo .. si intr-o zi, la o petrecere, fac cunostinta cu un frantzuz si .. ma dau iar italianca.. si ala imi zice "dupa cum arati, discuti si te porti nu poti fi decat romanca, italiencele nu sunt atat de frumoase si comportamentul lor este impunator ceea ce-i face pe barbati sa stea la distanta. tot ce le apropie (daca sunt cat de cat frumoase si educate) sunt foarte multi bani si sa le lasi sa faca ce vor ele"
asa ca nu nationalitatea conteaza, ci educatia primita.
a+
|
|
| Sus |
|
 |
mirela_h Calator
Data înscrierii: 29/Oct/2006 Mesaje: 381
Locație: Atena
|
Trimis: Sâm Dec 01, 2007 9:48 am Titlul subiectului: |
|
|
La multi ani, Romania!!!!!
|
|
| Sus |
|
 |
ana_maria e-migrant
Data înscrierii: 08/Aug/2007 Mesaje: 6
|
Trimis: Sâm Dec 01, 2007 11:24 am Titlul subiectului: |
|
|
La Multi Ani,romanilor de peste tot!
Aseara am urmarit discursul de receptie al presedintelui, in care spunea, printre altele , ca "sunt romani care sufera in europa pentru ca sunt romani" si ca "romanii sunt cetateni europeni si au aceleasi drepturi si indatoriri ca si ceilalti cetateni europeni", oare grecii de ce nu stiu asta ????de cand am venit aici , am cautat sa ma angajez pe undeva , legal , dar pe unde ma duceam la interviu, totul era ok ,pana venea vorba de cetatenie -"ne pare rau dar aveti cetatenie romana"- si de cate ori nu am auzit asta !?!?!sper ca nu toti angajatorii sa aibe atitudinea asta !Din punctul meu de vedere , sunt multe alte motive pentru care, sincer, ma mandresc ca sunt romanca,in comparatie cu cele -cateva,dar care atarna greu - care ma supara si sufar ca sunt romanca.
La Multi Ani! Sa speram ca va fi mai bine pentru toata lumea si pentru noi!
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
|
Trimis: Sâm Dec 01, 2007 12:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Imi pare sa aud ca tu te-ai simtit discriminata in Gr. datorita faptului ca esti romanca. Se pare ca eu am fost norocoasa, mie chiar nu mi s-a parut ca cineva sa se uite urat la mine, sa ma marginalizeze sau sa nu ma angajeze pe motiv ca sunt romnca... Eu de la soferul de taxi pana la doctori (am chiar 2 medici care vorbesc romaneste) si multe alte persoane, sefi s.a.m.d, nu am avut nici o pb., ba chiar toti cand aud ca sunt romanca, sunt tare tare fericiti. Pe unde ma invart dau de romani sau de greci care vorbesc romaneste sau sunt incantati cand aud de Romania. Ultimul pe lista este un grec care a trait in Ro multi ani si lucreaza la service...
Sper ca nici sa ma lovesc vreodata de ceea ce ai patit tu sau multi altii in locul tau...
La multi ani romanasi!!!!
|
|
| Sus |
|
 |
nanu Calator
Data înscrierii: 22/Noi/2006 Mesaje: 235
Locație: Patra
|
Trimis: Lun Dec 03, 2007 2:25 am Titlul subiectului: |
|
|
Laura eu iti doresc din tot sufletul nici sa nu intalnesti
|
|
| Sus |
|
 |
lucy_katerina Calator
Data înscrierii: 21/Ian/2007 Mesaje: 46
|
Trimis: Mie Dec 05, 2007 12:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Asta noapte a fost un film grecesc " Business in Balcans" sau cam asa ceva. Cateva scene au fost filmate la Bucuresti. Imaginea Romaniei: prostituate si hoti. Asta a promovat fimul respectiv. Imi plangea inima.....
|
|
| Sus |
|
 |
Stella Calator
Data înscrierii: 16/Oct/2007 Mesaje: 54
Locație: Grecia
|
Trimis: Mie Dec 05, 2007 5:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am vazut filmul.Din pacate asa era redata imaginea Romaniei.Ai dreptate Lucy,dar grecii subliniaza aspectele urate nu numai din Romania si din fostele tari comuniste(Rusia,Ucraina,Serbia...)Vor trece multi ani pana grecii vor intelege sau vor dori sa inteleaga,ca lucrurile sunt total diferite de ceea ce cred ei.Nu inseamna ca suntem o tara de hoti,prostituate etc.Avem atatia oameni de valoare,istorie,cultura etc.
|
|
| Sus |
|
 |
nefeli Emigrant
Data înscrierii: 15/Sep/2006 Mesaje: 539
Locație: Grecia-Salonic
|
Trimis: Mie Dec 05, 2007 11:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sa si aminteasca si cine fost alaturi de ei de a lungul istoriei,si cate beneficii au avut si au de pe urma noastra 
|
|
| Sus |
|
 |
|