| Autor |
Mesaj |
ioanna Calator
Data înscrierii: 04/Apr/2007 Mesaje: 224
|
Trimis: Vin Dec 07, 2007 4:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
cartofii sunt doar un exemplu care mi-a venit in minte.da un exemplu concret il am.cumnata si nepotul in spital cu toxinfectie alimentara dupa ce au mancat suvlaki.
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
Data înscrierii: 24/Oct/2006 Mesaje: 896
Locație: Atena, Grecia
|
Trimis: Vin Dec 07, 2007 4:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca au luat din Omonia sau Monastiraki mancare
Glumesc... Noua nu ni s-a intamplat, avem locurile noastre de unde luam tot timpul souvlaki, iar la mancare gatita avem tavernele noastre de incredere... Dar sa stii ca am mancat souvlaki si din locuri pe care nu le cunosteam (vezi Plaka etc) si din alte taverne si nu am avut nimic... Iar sotul traieste aici si comanda mancare de o gramada de ani si nu i s-a intamplat nicioadata..
Oricum mancarea e de toata increderea aici (parrea mea) si nimeni nu moare de foame... Acu` ca mai sunt si exceptii de ghinion, asta e...
Eu una nu am auzit de asa ceva...
Grecii nu sunt perfecti in altele, dar la capitolul mancare nici un repros, mai ales ca sunt mancaciosi rau...
Pupici!!
|
|
| Sus |
|
 |
Stella Calator
Data înscrierii: 16/Oct/2007 Mesaje: 54
Locație: Grecia
|
Trimis: Vin Dec 07, 2007 10:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nici eu nu sunt de acord cu mancatul de "afara".Da,poti sa comanzi ocazional o pizza,souvlaki...dar atat.Pai grecii sunt smecheri,daca intri in bucataria unei taverne te ingrozesti,mizerie si uleiul de prajit folosit 2-3 luni,nu se respecta normele de igiena.Noi avem un prieten care are o taverna,cand mergem la el ne spune el ce sa mancam,ca sa nu riscam,sa fie proaspat.Foarte rar mancam ceva de afara,sotului meu i se face scarba,are dreptate.Cred ca putem sa ne gasim timp sa gatim acasa,e mult mai sanatos!Iar mie mancarea de la taverne nu mi se pare foarte buna,in Romania am mancat la restaurante minunate si cu o servire pe masura!!!Stiati ca Grecia e pe primul loc in Europa in privinta obezitatii la copii?Oare de ce?Fiindca mananca de afara va spun eu si o spun si grecii,care sunt cam speriati de fenomen,cu toate ca la greci sa fi gras e o chestie relativa.Acum 10 ani imi aduc aminte ca rar vedeai o grecoaica sa nu fie plinuta,acum incearca si ele,mai vezi fete slabute.
|
|
| Sus |
|
 |
ioanna Calator
|
Trimis: Lun Dec 10, 2007 10:22 am Titlul subiectului: |
|
|
ca mananca tot felu de tampenii am vazut si eu.dimineatza cand plec la munca ii vad pe copii infulecand placinta cu branza sau tot felu de sandwich-uri cu maioneza s.a.m.d., cumparate ca doar mamica are ora la coafor.cum sa nu fie obezi? sucuri si coca-cola cata beau copiii pe aici n-am mai vazut in alta parte.si pe cei mici ii infunda cu ciocolata de pe la un an jumate.eu stiu ca pana la cel putzin 3 ani nu dai copilului ciocolata da ma rog.
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
|
Trimis: Lun Dec 10, 2007 10:31 am Titlul subiectului: |
|
|
Hahahah, ei na, n-ai mai vazut chestia asta pana aici:)... Uita-te la americani si nu numai
Din pacate obezitatea este boala secolului in lume...
|
|
| Sus |
|
 |
ioanna Calator
|
Trimis: Lun Dec 10, 2007 10:38 am Titlul subiectului: |
|
|
ma refeream la tzari europene precum zicea si Stella.
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
|
Trimis: Lun Dec 10, 2007 10:47 am Titlul subiectului: |
|
|
Si in Europa e aceeasi boala:)
|
|
| Sus |
|
 |
ioanna Calator
|
Trimis: Lun Dec 10, 2007 10:48 am Titlul subiectului: |
|
|
da da tot Grecia conduce clasamentul
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
|
Trimis: Lun Dec 10, 2007 11:10 am Titlul subiectului: |
|
|
Mai eu nu am statistici concrete ca sa-ti spun cu siguranta cine e pe primul loc sau nu, dar, din pacate, acest fenomen ia amploare si in Europa cu pasi repezi, chiar si in Ro. se face simtit acest lucru.
|
|
| Sus |
|
 |
ioanna Calator
|
Trimis: Lun Dec 10, 2007 11:16 am Titlul subiectului: |
|
|
de aia zic si eu ca daca putem preveni de ce sa n-o facem. tu de exemplu preferi sa-i dai copilului tau sa manance la dejun? o cana cu lapte , paine prajita cu miere sau un ou fiert , branza cu o rosiutza sau rezolvi mai simplu cu 2 euro si sa-si ia ce vrea ? si nu e vorba doar de copii ci si de noi mai ales ca traim in stress si alergam de ne sar capacele.
|
|
| Sus |
|
 |
Lionqueen Emigrant
|
Trimis: Lun Dec 10, 2007 11:23 am Titlul subiectului: |
|
|
Mai nu stiu ce sa-ti raspund, inca nu am copii si chiar nu stiu cum am sa procedez atunci... E prematur acum sa vorbesc si sa zic, ca eu voi fi perfecta si voi face asa si asa... Probabil ca o sa aibe si mancare gatita, dar daca pofeste si la un burger din cand in cand sau la o ciocolata, nu cred ca am sa-i pot refuza... Nu vreau sa fie ca, virgula, cu fructul interzis.. Ca nu-i voi da eu si se va duce singur sa-si ia si in cantitati industriale si atunci e mai rau... E bine sa fie o balanta...
Despre noi, la fel: o balanta in mancare... Cred ca fiecare dintre noi mai face cate o exceptie din cand in cand de la reguli, dar si mancare mai sanatoasa: salate, fructe, mancare gatita, mai ales pt sanatate si silueta:)
|
|
| Sus |
|
 |
Stella Calator
Data înscrierii: 16/Oct/2007 Mesaje: 54
Locație: Grecia
|
Trimis: Lun Dec 10, 2007 1:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da,Grecia e pe primul loc in Europa in privinta obezitatii la copii,o spun chiar statisticile facute de greci si se vede imediat cand vezi copiii de aici.Sotul meu vede la spital tot felul boli,ma refer si la copii,cauzate de alimentatia nesanatoasa,tip fast food,chiar daca Grecia e o tara cu o mancare traditionala sanatoasa.Asta se intampla datorita comoditatii mamelor grecoaice,dar binenteles fenomenul e intalnit in majoritatea tarilor europene,ce sa spunem de USA?In Grecia e ciudat ca se intampla asta,o tara calda,unde gasesti fructe si peste proaspat,varietate mare,dar in ultimii ani si-au schimbat obiceiurile,mi se pare un fapt egoist vizavi de copii.
|
|
| Sus |
|
 |
ioanna Calator
|
Trimis: Lun Dec 10, 2007 3:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
precum am zis , le dau 2 euro sa-nfulece ceva pe drum si dupa aia alearga la dietologi .din pacate de multe ori e cam tarziu si e se intreaba oare de ce ?
|
|
| Sus |
|
 |
mirela_h Calator
Data înscrierii: 29/Oct/2006 Mesaje: 381
Locație: Atena
|
Trimis: Mar Dec 18, 2007 7:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
fetelor, are cineva o reteta incercata de cozonac?
|
|
| Sus |
|
 |
ioanna Calator
|
Trimis: Mie Dec 19, 2007 9:29 am Titlul subiectului: |
|
|
mirela ai intrat in perioada de creatzii? exista la supermarket "migma gia tsoureki" de la MORFAT , adaugi numai apa , framantzi si astepti sa se umfle.da daca vrei mai special iti dau reteta mamei mele super incercata in decursul anilor si buuuuuuuuuuuuuuna.
|
|
| Sus |
|
 |
|