Harta Bucuresti | Harta Constanta | Harta Iasi | Harta Arad | Harta Brasov | Harta Cluj | Harta Sibiu | Harta Oradea | Harta Ploiesti
 FAQ   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare      www.e-migrant.ro  Profil   Mesaje private   Autentificare 
Cod Postal Bucuresti | Cod Postal Iasi | Cod Postal Constanta | Cod Postal Arad | Cod Postal Brasov | Cod Postal Cluj | Cod Postal Sibiu

Ce gatiti astazi?
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Emigrare Grecia
Autor Mesaj
ioanna
Calator

Data înscrierii: 04/Apr/2007

MesajTrimis: Vin Dec 07, 2007 4:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cartofii sunt doar un exemplu care mi-a venit in minte.da un exemplu concret il am.cumnata si nepotul in spital cu toxinfectie alimentara dupa ce au mancat suvlaki.
Sus
Lionqueen
Emigrant

Data înscrierii: 24/Oct/2006

Locație: Atena, Grecia

MesajTrimis: Vin Dec 07, 2007 4:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca au luat din Omonia sau Monastiraki mancare Smile
Glumesc... Noua nu ni s-a intamplat, avem locurile noastre de unde luam tot timpul souvlaki, iar la mancare gatita avem tavernele noastre de incredere... Dar sa stii ca am mancat souvlaki si din locuri pe care nu le cunosteam (vezi Plaka etc) si din alte taverne si nu am avut nimic... Iar sotul traieste aici si comanda mancare de o gramada de ani si nu i s-a intamplat nicioadata..
Oricum mancarea e de toata increderea aici (parrea mea) si nimeni nu moare de foame... Acu` ca mai sunt si exceptii de ghinion, asta e...
Eu una nu am auzit de asa ceva...
Grecii nu sunt perfecti in altele, dar la capitolul mancare nici un repros, mai ales ca sunt mancaciosi rau...
Pupici!!

Sus
Stella
Calator

Data înscrierii: 16/Oct/2007

Locație: Grecia

MesajTrimis: Vin Dec 07, 2007 10:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nici eu nu sunt de acord cu mancatul de "afara".Da,poti sa comanzi ocazional o pizza,souvlaki...dar atat.Pai grecii sunt smecheri,daca intri in bucataria unei taverne te ingrozesti,mizerie si uleiul de prajit folosit 2-3 luni,nu se respecta normele de igiena.Noi avem un prieten care are o taverna,cand mergem la el ne spune el ce sa mancam,ca sa nu riscam,sa fie proaspat.Foarte rar mancam ceva de afara,sotului meu i se face scarba,are dreptate.Cred ca putem sa ne gasim timp sa gatim acasa,e mult mai sanatos!Iar mie mancarea de la taverne nu mi se pare foarte buna,in Romania am mancat la restaurante minunate si cu o servire pe masura!!!Stiati ca Grecia e pe primul loc in Europa in privinta obezitatii la copii?Oare de ce?Fiindca mananca de afara va spun eu si o spun si grecii,care sunt cam speriati de fenomen,cu toate ca la greci sa fi gras e o chestie relativa.Acum 10 ani imi aduc aminte ca rar vedeai o grecoaica sa nu fie plinuta,acum incearca si ele,mai vezi fete slabute.
Sus
ioanna
Calator

MesajTrimis: Lun Dec 10, 2007 10:22 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ca mananca tot felu de tampenii am vazut si eu.dimineatza cand plec la munca ii vad pe copii infulecand placinta cu branza sau tot felu de sandwich-uri cu maioneza s.a.m.d., cumparate ca doar mamica are ora la coafor.cum sa nu fie obezi? sucuri si coca-cola cata beau copiii pe aici n-am mai vazut in alta parte.si pe cei mici ii infunda cu ciocolata de pe la un an jumate.eu stiu ca pana la cel putzin 3 ani nu dai copilului ciocolata da ma rog.
Sus
Lionqueen
Emigrant

MesajTrimis: Lun Dec 10, 2007 10:31 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Hahahah, ei na, n-ai mai vazut chestia asta pana aici:)... Uita-te la americani si nu numai Rolling Eyes
Din pacate obezitatea este boala secolului in lume...

Sus
ioanna
Calator

MesajTrimis: Lun Dec 10, 2007 10:38 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ma refeream la tzari europene precum zicea si Stella.
Sus
Lionqueen
Emigrant

MesajTrimis: Lun Dec 10, 2007 10:47 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si in Europa e aceeasi boala:)
Sus
ioanna
Calator

MesajTrimis: Lun Dec 10, 2007 10:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da da tot Grecia conduce clasamentul
Sus
Lionqueen
Emigrant

MesajTrimis: Lun Dec 10, 2007 11:10 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mai eu nu am statistici concrete ca sa-ti spun cu siguranta cine e pe primul loc sau nu, dar, din pacate, acest fenomen ia amploare si in Europa cu pasi repezi, chiar si in Ro. se face simtit acest lucru.
Sus
ioanna
Calator

MesajTrimis: Lun Dec 10, 2007 11:16 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de aia zic si eu ca daca putem preveni de ce sa n-o facem. tu de exemplu preferi sa-i dai copilului tau sa manance la dejun? o cana cu lapte , paine prajita cu miere sau un ou fiert , branza cu o rosiutza sau rezolvi mai simplu cu 2 euro si sa-si ia ce vrea ? si nu e vorba doar de copii ci si de noi mai ales ca traim in stress si alergam de ne sar capacele.
Sus
Lionqueen
Emigrant

MesajTrimis: Lun Dec 10, 2007 11:23 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mai nu stiu ce sa-ti raspund, inca nu am copii si chiar nu stiu cum am sa procedez atunci... E prematur acum sa vorbesc si sa zic, ca eu voi fi perfecta si voi face asa si asa... Probabil ca o sa aibe si mancare gatita, dar daca pofeste si la un burger din cand in cand sau la o ciocolata, nu cred ca am sa-i pot refuza... Nu vreau sa fie ca, virgula, cu fructul interzis.. Ca nu-i voi da eu si se va duce singur sa-si ia si in cantitati industriale si atunci e mai rau... E bine sa fie o balanta...
Despre noi, la fel: o balanta in mancare... Cred ca fiecare dintre noi mai face cate o exceptie din cand in cand de la reguli, dar si mancare mai sanatoasa: salate, fructe, mancare gatita, mai ales pt sanatate si silueta:)

Sus
Stella
Calator

Data înscrierii: 16/Oct/2007

Locație: Grecia

MesajTrimis: Lun Dec 10, 2007 1:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da,Grecia e pe primul loc in Europa in privinta obezitatii la copii,o spun chiar statisticile facute de greci si se vede imediat cand vezi copiii de aici.Sotul meu vede la spital tot felul boli,ma refer si la copii,cauzate de alimentatia nesanatoasa,tip fast food,chiar daca Grecia e o tara cu o mancare traditionala sanatoasa.Asta se intampla datorita comoditatii mamelor grecoaice,dar binenteles fenomenul e intalnit in majoritatea tarilor europene,ce sa spunem de USA?In Grecia e ciudat ca se intampla asta,o tara calda,unde gasesti fructe si peste proaspat,varietate mare,dar in ultimii ani si-au schimbat obiceiurile,mi se pare un fapt egoist vizavi de copii.
Sus
ioanna
Calator

MesajTrimis: Lun Dec 10, 2007 3:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

precum am zis , le dau 2 euro sa-nfulece ceva pe drum si dupa aia alearga la dietologi .din pacate de multe ori e cam tarziu si e se intreaba oare de ce ?
Sus
mirela_h
Calator

Data înscrierii: 29/Oct/2006

Locație: Atena

MesajTrimis: Mar Dec 18, 2007 7:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

fetelor, are cineva o reteta incercata de cozonac?
Sus
ioanna
Calator

MesajTrimis: Mie Dec 19, 2007 9:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mirela ai intrat in perioada de creatzii? exista la supermarket "migma gia tsoureki" de la MORFAT , adaugi numai apa , framantzi si astepti sa se umfle.da daca vrei mai special iti dau reteta mamei mele super incercata in decursul anilor si buuuuuuuuuuuuuuna.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Emigrare Grecia Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17  Următoare
Pagina 15 din 17