Harta Bucuresti | Harta Constanta | Harta Iasi | Harta Arad | Harta Brasov | Harta Cluj | Harta Sibiu | Harta Oradea | Harta Ploiesti
 FAQ   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare      www.e-migrant.ro  Profil   Mesaje private   Autentificare 
Cod Postal Bucuresti | Cod Postal Iasi | Cod Postal Constanta | Cod Postal Arad | Cod Postal Brasov | Cod Postal Cluj | Cod Postal Sibiu

Casatorie mixta GREC - ROMANCA
Du-te la pagina 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Informatii Utile Grecia
Autor Mesaj
Elissa
Calator

Data înscrierii: 29/Oct/2006

Locație: Romania

MesajTrimis: Dum Oct 29, 2006 1:10 am    Titlul subiectului: Casatorie mixta GREC - ROMANCA Răspunde cu citat (quote)

buna seara la toti!!!

ma bucur ca exista si un astfel de forum, in care se poate vorbi de Grecia: adia paramonis, gamos, life, job etc.

Doamna casatorita cu un cetatean grec...am citit tot ce ati scris aici...ma bucur pt dumneavoastra...si eu as fi interesata sa aflu mai multe despre intrarea mea pe teritoriul grecesc...ce pasi trebuie sa urmez pentru o viitoare stabilire (permanenta) in Grecia.

Va multumesc,
Elissa

Sus
mirela_h
Calator

Locație: Atena

MesajTrimis: Dum Oct 29, 2006 7:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

buna,
si eu sunt casatorita cu un grec si am trecut prin toate fazele(adia paramonis, job, etc, etc), a fost foarte dificil si trebuie sa ai rabdare si nervi de otel...eu am asteptat mult pana le-am obtinut, dar asta nu inseamna ca e la fel cu toti.
daca ai intrebari, spune, poate te pot ajuta
numai bine

Sus
Lionqueen
Emigrant

Data înscrierii: 24/Oct/2006

Locație: Atena, Grecia

MesajTrimis: Lun Oct 30, 2006 1:58 pm    Titlul subiectului: Hey!!! Răspunde cu citat (quote)

Buna fetelor!

Ce este adia paramonis???
Eu sunt casatorita de curand, dar nu pot sa va spun ce nervi de otel am avut pana am rezolvat cu actele de casatorie, casatorindu-ma in Grecia... Birocratie, ca pe peste tot... Dar am reusit in final...Apoi alte acte dupa casatorie.. Alti nervi si stres. Acum ne-am mai relaxat si asteptam comisia pentru resedinta mea permanenta aici. Deocamdata mi s-a dat o hartie oficiala de la municipalitate in care se stipuleaza ca am resedinta temporara si ma aflu in proces pentru cea definitiva si pot sa stau legal aici. Conform invitatiei cand am intrat in Grecia, eu trebuia sa plec acum 2 saptamani inapoi in Romania (am intrat cu viza turistica acum 2 luni cum era normal).. Apoi de la municipalitate mi s-a spus sa nu parasesc tara pentru ca, comisia poate sa apara intr- o luna, o luna si jumatate, maxim 2 si s-ar putea sa am probleme sa intru inapoi in Grecia si n-ar trebui sa risc. Politia de aeroport mi-a spus sa plec si sa iau de la Ambasada Greciei in Romania o viza speciala de casatorie, si asa nu o sa am probleme. Am trimis pe cineva la Ambasada Greciei in Romania sa se intereseze si ei au spus ca viza asta se ia de la Ministerul Afacerilor Externe (n-am inteles bine daca din Grecia sau Romania) si ca in majoritatea cazurilor in care esti casatorit cu un cetatean grec ti se da in cel mult 3 zile. In fine, ei mi-au spus ca de ce sa ma intorc acum daca am resedinta temporara aici si sunt in acest proces de definitivare si ca poate e mai bine sa nu ma risc.
Mirela, poate ai trecut prin faza asta si poti sa ma lamuresti cum a fost in cazul tau sau daca ai vreo informatie.
O alta problema este ca din ianuarie Romania intra in Uniunea Europeana si multe lucruri se pot schimba, ca de exemplu viza... Dar, pe de alta parte, nu stim sub ce conditii intram in UE...Asa ca, acum in afara sa astept si sa gasesc un loc unde sa pot invata limba, nu am ce sa fac.
Am gasit multe oferte, dar cea mai serioasa mi s-a parut la Universitatea Atena, Facultatea de Filologie, Institutul Kapodistria, unde organizeaza astfel de cursuri pentru straini.
Poate stii de alte institutii la fel sau un curs bun, undeva mai aproape, in centrul Atenei...
Astept noutati si... Ta leme Very Happy

Sus
Lionqueen
Emigrant

MesajTrimis: Lun Oct 30, 2006 2:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Draga Elisa nu cunosc bine cazul tau, pentru ca nu ne-ai dat prea multe informatii, dar daca este despre o casatorie mixta aici, acum pot sa spun ca sunt toba de informatii despre acest subiect, asa ca pot sa te ajut... In legatura cu o alta cale de a veni aici, prin contract de munca de ex., (abgajatorul grec trebuie sa te invite) nu stiu prea multe, aflandu-ma la inceputul vietii mele aici.
In orice caz, ma bucur ca am cu cine sa comunic si sa schimb idei, din cunostintele si experientele noastre personale sau ale altora...
Numai bine tuturor... Cool

Sus
mirela_h
Calator

MesajTrimis: Lun Oct 30, 2006 2:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

adia paramonis inseamna permis de sedere...
inteleg prin ce treci, eu am avut o gramada de ghinioane pana s-a rezolvat problema, deci, fii rabdatoare..
am intrat in Grecia cu o viza speciala, eliberata de consulatul grecesc din bucuresti prin care aveam drept de intrare in tara in calitate de sotie a unui cetatean grec; aceasta viza , insa era valabila doar pentru cateva zile.Ajunsa in Atena am aplicat imediat pentru permis si mi-au eliberat o adeverinta pe care trebuia sa o port intotdeauna la mine prin care dovedeam ca astept definitivarea situatiei mele.La cateva luni am fost chemata la interviu care a durat 3 minute si dupa care urma sa astept inca o luna pentru a primi sticker-ul in pasaport , dar s-a facut o confuzie si dosarul meu a fost bagat iar cu cele care urmau sa fie rezolvate, deci am asteptat, in total un an si 4 luni, timp in care nu puteam sa lucrez iar daca vroiam sa parsasesc tara trebuia sa trec iar pe la consulat pt a-mi da o alta viza de intrare, etc, etc....a fost ingrozitor pt ca imi gasisem un job f bine platit pe perioada J.O. si nu am putut sa fac nimic.
din cate am inteles, tu esti in faza in care astepti programarea la interviu, care in cazul mea a durat din sept pana in mai...Oricum, poti sa folosesti acest timp invatand greaca daca nu stii sau chiar incercand sa-ti cauti de lucru, daca nu cumva lucrezi deja.
In ce zona locuiti?

Sus
Lionqueen
Emigrant

MesajTrimis: Lun Oct 30, 2006 3:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Din cate am inteles viza aceasta speciala de casatorie cu un cetatean grec se ia de la Consulatul Romaniei in Grecia sau de la Consulatul Greciei in Romania??? Casatorindu-te in SUA ai scapat de o mare corvoada, dar procesul tau de obtinere a resedintei a fost mai anevoios poate si de asta... Noi am facut-o ca la carte si ni s-a spus ca in maximul 2 luni o comisie va veni acasa sa verifice ca intr-adevar stam impreuna, blablabla si trebuie sa asteptam invitatia lor... Acum ma folosesc, cum ai spus si tu, de resedinta temporara pe care o am... Din cate am inteles nu poti obtine un job numai cu ea huh???
Eu am terminat Facultatea de Drept in Romania, dar este egal cu zero aici, caci ei nu iti recunosc diplomele (sau ma insel)??? Dar multumesc lui Dumnezeu, mai am alte diplome care poate ma vor ajuta mai mult: operator calculator, limbi straine, jurnalistica,...
In Grecia dupa 1983 exista o lege in care femeile dupa casatorie nu preiau numele de familie al sotului, deci in privinta actelor romanesti nu trebuie sa schimb nimic... Decat un alt pasaport in care se va stipula ca sunt cetatean roman cu domiciliul in Grecia. In cazul tau, ti-ai pastrat numele??? Dar probabil ca da, daca te-ai casatorit in SUA nu, caci si acolo se aplica aceeasi regula, ca sotia sa ia numele barbatului...
Partea proasta este ca in toata aceasta perioada nu pot sa ma intorc in Romania(in vizita), pentru ca nu pot risca acum.
Cum ai spus si tu, incerc sa invat limba... Vorbesc putin si inteleg ceva mai mult, dar job nu pot sa-mi iau daca nu o stiu bine... Tu cum ai invatat-o?
Din ce informatii am cules, de obicei resedinta permanenta dureaza 1 an si jumatate pt. romanii care vin doar la munca, nefind casatoriti... In cealalta situatie dureaza mult mai putin...
Noi locuim in Kallithea, aproape de Koukaki si centru....
Pot sa te intreb ce varsta ai??? Si, daca nu sunt indiscreta, de ce te-ai intors in Romania?

Sus
Elissa
Calator

Locație: Romania

MesajTrimis: Lun Oct 30, 2006 6:15 pm    Titlul subiectului: continuare... Răspunde cu citat (quote)

Dragele mele,

am citit schimburile de info dintre voi.

Punctual am sa incerc sa va expun situatia mea si intrebarile mele pentru voi doua...pentru ca simt ca ma puteti ajuta Smile

- ma voi casatori fie anul acesta, fie la anul cu un cetatean grec - ce cunoaste limba romana ca si noi...sau aproape ---> avataj
- limba greaca, la inceput, am invatat-o cu el, apoi m-am inscris la Comunitatea Elena din orasul meu si am invatat-o destul de bine, continuand singura apoi, dialogand, cantand...etc --->avantaj

- Lionqueen: daca esti motivata (si esti), inveti greaca destul de repede..mie personal mi-a placut si mi s-a parut accesibila

Am niste intrebari pentru voi:

1. Unde e recomandat (pentru mine-cetatean roman) sa aiba loc nunta: in Grecia sau in Romania?
2. Se acorda VIZA SPECIALA PENTRU CASATORIE de catre Consulatul Elen din Bucuresti? asta inseamna ca nunta trebuie sa aiba loc in Romania,la Starea Civila din orasul meu, nu?
3. Intai se acorda permis de sedere TEMPORAR, apoi DEFINITIV? cat dureaza fiecare si cum se procedeaza pentru a le obtine?

astept lamuririle voastre...

multumesc si va sarut,
Elissa

Sus
mirela_h
Calator

MesajTrimis: Lun Oct 30, 2006 7:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

kalispera, fetelor
Elissa, nu stiu sincer unde ar fi mai bine sa faci nunta, pentru ca am impresia ca indiferent de loc, va trebui sa treci prin aceeasi procedura. POate ca daca te casatoresti acolo vei scapa de cateva hartogarii care se refera la recunoasterea , traducerea si legalizarea certificatului de casatorie, dar de aici incolo preocedura e identica.
nu am inteles exact ce vrei sa spui cu viza speciala de casatorie, viza despre care vorbeam eu se ti se elibereaza doar pentru a intra in tara(Grecia) si nimic mai mult.Acest lucru se face la consulatul elen din bucuresti si cred ca ai dreptate , trebuie ca nunta sa aiba loc in orasul tau...by the way, de unde esti? Question
In ceea ce priveste permisul de sedere, ti se acorda intai o adeverinta pe care trebuie sa o ai asupra ta intotdeauna impreuna cu o copie a certificatului de casatorie pentru a dovedi ca situatia ta e in curs de legalizare, dar daca doresti sa parasesti grecia inainte de a primi Permisul definitiv, pentru a te intoarce va trebui sa aplici pentru o alta viza de intrare in bucuresti( eu am 3 astfel de vize in pasaport deoarece am asteptat fff mult permisul si a trebuit sa ies si sa reintru in Grecia)
NU stiu in ce masura te-am lamurit, eu asa a trebuit sa procedez...dar cei de la consulatul elen iti pot sa informatii, e posibil ca toata procedura sa se schimbe dupa 1 ianuarie.
draga lionqueen, cum spunea si elissa, motivatia e pe primul plan,eu am invatat relativ usor si rapid dupa cum spun ai mei, am urmat cursuri la universitate din oct pana in mai si a fost suficient; dar e multa munca 3ore cursuri, alte 3 acasa si conversatia in greaca, televizor si mai ales muzica te vor ajuta;daca ai nevoi de ajutor in privinta asta poti apela cu incredere;nu vobesc perfect, dar ma descurc si inca citesc si invat, vocabularul e atat de bogat incat ai impresia ca nu se mai termina... se fac si ceva cursuri gratuite undeva, daca te intereseaza pot afla unde, dar cei de la universitate, dupa parerea mea fac treaba cea mai buna, si tu ca sote de cetatean grec ai o reducere de 50% din cate tin eu minte.
Eu mi-am pastrat numele, dupa cum bine ai anticipat:) Razz
cat despre dipoma ta sa stii ca ai avea o sansa ... e asa numita d.i.k.a.t.s.a. www.dikatsa.info care iti ofera informatii despre procedura de recunoastere a diplomelor, dureaza cam mult, dar merita o sansa.
aaaaa, era sa uit, am 29 de ani si ne-am intors in Romania pentru ca eu am plecat in SUA acum 5 ani, am stat 2 ani, apoi 2 ani in Grecia si nu am reusit sa termin studiile, asa ca anul asta dau licenta, apoi avem o mica afacere aici de care se ocupa sotul meu si, in plus, am facut cununia religioasa si nunta cu cheful mare, prilej sa se cunoasca toata lumea ca noi ne-am luat de capul nostru:))

Sus
Lionqueen
Emigrant

MesajTrimis: Lun Oct 30, 2006 7:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Draga Elissa,

Am sa incerc sa te luminez un pic...
Decizia finala despre locul nuntii tale iti apartine, dar opinia mea este ca poate e mai bine pentru tine sa o faci in Grecia, deoarece actele si procedura vor fi mai simple, aflandu-te deja pe teritoriul elen, totul se face deja in limba greaca si treci prin "alergatura" cu actele doar o data. Asa, daca o faci in Romania, va trebui sa alergi dupa acte acolo si apoi sa o iei de la capat aici+traduceri, legalizari,apostilari etc...
Am sa-ti expun cazul meu...
Acte necesare care trebuiesc luate din Romania si tu sa le ai la tine aici:
-certificat de nastere, format nou cu apostila de la Haga pe el (se pune la Primarie)
-o declaratie pe propria raspundere in fata notarului ca nu ai mai fost casatorita in tara sau in alta tara (grecii il numesc permis de casatorie)(cu apostila de la Haga)
-bineinteles pasaport valabil

(cred ca astea pana acum, dar daca imi mai aduc aminte am sa postez mai incolo)

Cetateanul grec in Grecia are nevoie de:
-copie dupa buletin
-o factura recenta prin care sa dovedeasca ca locuieste la adresa pe care o declara
-o declaratie (formular tipizat) pe care o ia de la Politie prin care declara pe propia raspundere ca nu a mai fost casatorit, semnata de politie si stampilata
-noua ne-au cerut chiar si factura de la Fisc, dar asta depinde de fiecare primarie

Apoi tu vii in Grecia si de la Ambasada Romaniei in Grecia trebuie sa iei:
-o adeverinta de celibat si
-se completeaza o declaratie pe propria raspundere cum ca intr-adevar domiciliezi la adresa respectiva (In Grecia)
Acestea vor fi semnate de Consulul Romaniei in Grecia. Preturile sunt exorbitante:o declaratie 45 euro
Apoi te duci la Ministerul Afacerilor Externe unde iti traduci toate documentele (grecii nu accepta traduceri din alte state) si platesti la Fisc o taxa de 20 euro... Traducerile sunt in jur de 100 euro pentru aceste acte.
Declaratia de domiciliu se legalizeaza intai tot la Ministerul Afacerilor Externe.
Apoi te duci intr-un alt loc unde declari domiciliul stabil la adresa din Grecia.

Dupa ce tot dosarul e complet ( de exemplu eu am avut o problema care mi-a pus nervii la incercare si mai mult: viza mea de pe pasaport, adica stampila de la granita cand am intrat in Grecia nu era complet vizibila, asa ca a trebuit sa ma duc la Ministerul Ordinii sau ceva de genul asta si sa depun o cerere pentru a-mi autentifica viza si a declara autoritatilor ca intr-adevar am intrat legal in tara), te duci la primarie. Vor mai trebui niste copii dupa acte si sa completezi alte formulare, printre care si o cerere cum ca vrei sa te casatoresti... Toate aceste proceduri se fac de catre AMBII PARTENERI, asa ca trebuie sa va duceti impreuna si sa va inarmati cu rabdare. Acolo, daca totul este in ordine te programeaza, adica se stabileste data casatoriei.
Apoi trebuie sa astepti 7 zile ca sa ti se dea LICENTA DE CASATORIE (cum ar veni aprobarea), dar asta este doar o formalitate (aceste 7 zile), caci o data dosarul depus si daca totul este in ordine pana la depunerea lui, nu are ce sa ti se intample dupa... Si te programeaza dupa 7 zile sa vii sa platesti taxa de casatorie (80 euro).Apoi ti se da aceasta licenta de casatorie, adica dosarul este aprobat, te duci la data programata, achiti taxa asta e...

La casatoria civila (asa cum am facut-o noi)(banuiesc ca la cea religioasa actele sunt identice si procedura, si nu stiu daca stii dar in Grecia daca te casatoresti religios, ei se ocupa si de procedura civila, cu statul dar banuiesc ca au nevoie de aceleasi acte si alergatura). Nu e ca in Romania unde o data faci cas. civila si apoi religioasa. Din 1983, femeile nu mai iau numele de familie al sotului (daca tii musai sa-i porti numele sau esti mai traditionalista, atunci fa-o in Romania), asa ca la cununie semnezi actele cu numele tau si ti se elibereaza certificatul de casatorie... A doua zi te duci sa-ti ridici acest certificat in vreo 6 exemplare... Cu aceste exemplare te duci intai la Primaria de unde sotul apartine si declari casatoria si ti se face un dosar de familie...Familia cutare, sotul cutare, sotia cutare... Viitorii copii vor trebui trecuti in acest dosar...
Apropo inainte de casatorie declari deasemeni ce nume hotarati copii sa poarte, al lui, al tau sau ambele...
un alt exemplar il lasa sotul la serviciu, pentru ca o data casatoriti sunt scutiti de niste taxe si li se da un bonus de casatorie.
Un exemplar iti va trebui tie pentru cand te duci in Romania sa declari casatoria si acolo...
Unul il pastrezi, un altul il duci la Ika (compania lor de asigurari), unde ti se face si tie carnet de sanatate si te asigura... Daca nu muncesti, cum e cazul meu, te trece cu sotul pe acelasi carnet, si unul este comun, iar un altul pentru tine singura. Aceasta procedura este foarte imp.
Cu un exemplar din certificatul de casatorie si alte documente(fotocopie a vizei,a pasaportului,certificat de nastere,3 poze s.a.m.d.) te duci la municipalitate ca sa ti se dea resedinta, ca sa o obtii. Mi s-a spus ca procesul de obtinere a resedintei permanente dureaza cam 1luna, 1 luna si jumatate(vom vedea
Smile ), dar ti se da un permis de sedere temporar, autentificat cu poza ta pe el pe care trebuie sa il porti mereu la tine...
Intre timp astepti invitatia unei comisii de verificare care ni s-a spus ca vine acasa, si din clipa aia ti se da resedinta permanenta... Am inteles ca dupa asta, te duci la Ambasada Romaniei in Grecia unde ti se schimba pasaportul si se stipuleaza ca esti cetatean roman dar cu resedinta in Grecia.
Despre cetatenia greaca, nu te astepta la miracole...Dureaza fooooarte mult, ani de zile, dar daca ai un copil mai putin... Stiu persoane care au asteptat si 15 ani sa o obtina.
Nu stiu cum vor sta lucrurile la anul cu intrarea Romaniei in UE, poate viza nu va mai fi necesara, dar banuiesc ca celelalte documente inca or sa se ceara.
Despre viza speciala de casatorie...NU E OBLIGATORIU BINEINTELES PENTRU ASTA SA FACI CASATORIA IN ROMANIA... Daca esti in Grecia, si vrei sa te intorci in vizita in Romania nu este nici o problema... Dar daca vrei sa te intorci in Grecia, te duci la Ambasada Greciei in Romania (sau la consulat sau ministerul afacerilor externe, nu sunt sigura), faci cerere pentru aceasta viza, care dureaza cam 3 zile si asta e... Ai nevoie de aceasta viza pt. ca odata casatorita nu mai poti intra in Grecia cu viza turistica (nu mai esti turist)...
Cam asta a fost in cazul meu... Nu stiu daca te-am ajutat cu ceva sau nu, poate am fost mult prea explicita Very Happy
Sper ca nu te-am confuzat si mai tare...
Daca imi mai aduc aminte de ceva am sa postez aici. E posibil sa mai fi uitat cate ceva, dar in principiu asta e.
Acum nu stiu daca viitorul tau sot are domiciliul in Grecia (e musai sa declari o adresa reala la care veti locui), si daca sunteti hotarati sa locuiti aici permanent.
Legat de avantajul cunoasterii limbii greci al tau si al sotului ca stie romaneste, sunt simple detalii. Orice problema are o rezolvare si lucrurile se aranjeaza in timp... Laughing
Dupa cum a spus si Mirela, in aceasta perioada de asteptare a resedintei permanente, prea multe lucruri nu poti sa faci, in afara de a studia, nu poti sa te angajezi...
Si un alt lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere... Tot acest proces e anevoios si cere timp, poate mai mult decat am estimat sau autoritatile au spus: daca viitorul sot poate sa te intretina pana se termina toata aceasta tevatura si iti gasesti si tu un loc de munca.
Sper ca ti-am putut fi de folos. Poate mai multe te poate lamuri Mirela Cool

Sus
Lionqueen
Emigrant

MesajTrimis: Lun Oct 30, 2006 7:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mirela draga pari o tipa tareee de gasca Very Happy ...
Eu am 28 de ani...
Multumesc pentru pont inca o data si, daca ai altele, te rog nu ezita sa mi le dai...De ex: iti amintesti exact la ce universitate ai studiat greaca???
Eu ma gandeam sa ma duc aici...Din toate ofertele care le-am gasit asta mi se pare cea ma serioasa si ok la taxe Very Happy

Sus
Lionqueen
Emigrant

MesajTrimis: Lun Oct 30, 2006 7:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://www.nglt.uoa.gr/general_en.html
Sus
mirela_h
Calator

MesajTrimis: Lun Oct 30, 2006 7:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hey, merci:)
Panepistimio Athinon, este in Zografou si acolo se fac cursurile, trebuie insa sa te misti repede pentru ca e posibil sa fi inceput...vei avea si un prilej de a-ti face prieteni, desi eu nu am avut norocul de a da peste romani acolo, aveam in schimb o tipa din R,MOldova dar nu era prea vorbareata;cine stie, poate tu esti mai norocoasa...Mai poti sa faci cursuri la la asociatia elino-americana...dar astea sunt ceva mai scumpe

Sus
mirela_h
Calator

MesajTrimis: Lun Oct 30, 2006 7:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da, da, asta e locul unde am mersi si eu...
Sus
Lionqueen
Emigrant

MesajTrimis: Lun Oct 30, 2006 10:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Vrei sa spui ca si tu ai facut cursurile la Universitatea asta???? Wow, "mica" e lumea Very Happy
As vrea sa incep cu cursurile din 17 decembrie. Sunt cursuri intensive si dureaza din decembrie pana in mai.
Ti-au dat o diploma la final?
Stii cumva cum pot sa ajung acolo, eu fiind mai aproape de centru?
Cum sunt lectiile, te duc deasemeni si pe la muzee etc, asa cum spun pe site?
Cam cu cat timp inainte te-ai inscris pentru a urma cursurile si ce acte ti-au cerut?
Mersi mult pt. tot si mai vorbim. Sunt bucuroasa ca mai pot impartasi idei si comunica cu cineva care cunoaste imprejurimile Laughing
Te pup...

Sus
mirela_h
Calator

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 5:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da, exact la asta e University of Athens si au o catedra de "limba Greaca pentru straini".In mai vei da un examen si ti se va elibera o adeverinta(diploma) cum ca cunosti greaca, e singurul loc de unde poti obtine diploma recunoscuta, si iti va fi de folos atunci cand te vei angaja...straina fiind, va trebui sa demonstrezi ca, virgula, cunosti greaca...deci, da-i bataie...mi se pare, totusi ca ai pierdut inscrierile din sept, eu am inceput in oct ...chiar nu stiu ce documente sunt necesare...copii dupa tot ce ai si chitanta cum ca ai depus suma respectiva la banca.
Cat despre cum vei ajunge acolo, sunt mai multe optiuni...eu mergeam in statia Evanghelismos si apoi luam autobuzul de pe strada Bassilias Sophias , sunt mai multe, 222 e unul si inca cateva, dar le vei gasi, merg la Panepistimio. sau din statia de metro Panepistimio vei gasi iar un autobuz care merge catre universitate, chestia e ca de acolo e mai greu de ajuns, traficul in Atena fiind, dupa cum ti-ai dat deja seama, criminal ..iti va placea facultatea si in general universitatea, e extraordinara...poti sa te inscrii la biblioteca si se fac excursii organizate la muzee, la Sunio sau Delphi, eu nu am fost pt ca le vazusem si chiar nu aveam chef de mers cu tot grupul...aveam niste colegi de clasa tare ciudati...sau poate ciudata eram eu? Question Exclamation
ma bucur ca te pot ajuta, stiu prin ce treci, si eu aveam nevoie disperata de ajutor acum 3 ani...deci, daca mai ai intrebari, nu te sfii Smile

Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Informatii Utile Grecia Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Următoare
Pagina 1 din 15