Harta Bucuresti | Harta Constanta | Harta Iasi | Harta Arad | Harta Brasov | Harta Cluj | Harta Sibiu | Harta Oradea | Harta Ploiesti
 FAQ   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare      www.e-migrant.ro  Profil   Mesaje private   Autentificare 
Cod Postal Bucuresti | Cod Postal Iasi | Cod Postal Constanta | Cod Postal Arad | Cod Postal Brasov | Cod Postal Cluj | Cod Postal Sibiu

Comunitatea romaneasca "Stefan cel Mare"

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Informatii Utile Grecia
Autor Mesaj
nefeli
Emigrant

Data înscrierii: 15/Sep/2006

Locație: Grecia-Salonic

MesajTrimis: Lun Apr 07, 2008 11:26 am    Titlul subiectului: Comunitatea romaneasca "Stefan cel Mare" Răspunde cu citat (quote)

dafber a scris:
Aveti ceva legaturi cu, comunitatea?

mirela_h a scris:
eu una, din pacate, nu prea...

pinau a scris:
exista si comunitatiu romanesti????ce rol ar avea???????????????

edbica2000 a scris:
pinau a scris:

Eu unul zic ca ar avea importanta. Acum, cel putin eu, nu sunt genul sa ma rup total de nationalitatea mea si nu o sa ma dau grec niciodata. Oi fi eu mai conservator, o fi de vina vaursta, naiba stie. Eu le vad un rol acestor comunitati. Din pacate in zona mea (Pieria) nu am auzit de niciuna desi as fi interesat. Din ce am citit de la voi sunt/este? doar in Atena si aceea destul de putin activa.

Rolul? Pai mie unul mi-ar place sa vad/aud stirile grecesti in limba romana; sa fiu la curent cu ce tampenii sau lce ucruri bune mai pun la cale politicienii nostrii cu ai lor, etc; oportunitati de afaceri; mi-ar place sa vina unul din teatrele noastre sa sustina spectacole aici;mai multe ziare in lb romana nu numai unul; si de ce nu chiar niste ore in scoala de predare a lb romane, chiar si facultative, nu de alta dar una este sa-ti inveti tu copilul lb natala alta e sa o invete la scoala; s.a.m.d.

wattaman a scris:
pinau a scris:

Asta ma intrebam si eu, mai ales ca le-am trimis un fax candva sa-i intreb daca ma pot ajuta cu gasirea unui loc de munca. Nu eram prea bine in vremea aia. Oricum, se pare ca nu a venit nici un raspuns de la ei, nici macar un simplu "Nu, nu putem sa te ajutam"
Cred ca sunt doar o mana de oameni ce incearca sa stranga un ban de la contribuabili pentru taxa de membru. Dar de ce as fi membru daca nu ma pot baza pe ajutorul comunitatii Confused
Cel putin daca aveau o biblioteca romaneasca sa poti imprumuta ceva de citit.

schelarul a scris:
wattaman a scris:
pinau a scris:

Asta ma intrebam si eu, mai ales ca le-am trimis un fax candva sa-i intreb daca ma pot ajuta cu gasirea unui loc de munca. Nu eram prea bine in vremea aia. Oricum, se pare ca nu a venit nici un raspuns de la ei, nici macar un simplu "Nu, nu putem sa te ajutam"
Cred ca sunt doar o mana de oameni ce incearca sa stranga un ban de la contribuabili pentru taxa de membru. Dar de ce as fi membru daca nu ma pot baza pe ajutorul comunitatii Confused

Din cate am auzit ,cica ar avea o biblioteca ...

pinau a scris:
schelarul a scris:
wattaman a scris:
pinau a scris:

Din cate am auzit ,cica ar avea o biblioteca ...

Ai dreptate cu " Dar de ce as fi membru daca nu ma pot baza pe ajutorul comunitatii Confused "
or fi sarlatani?????????

Sus
nefeli
Emigrant

MesajTrimis: Lun Apr 07, 2008 11:27 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

anamar a scris:
ar fi super atre sa existe un site cu comunitatea romanilor din grecia in care sa fie aplicate si oferte de munca Wink

Sus
nefeli
Emigrant

MesajTrimis: Lun Apr 07, 2008 11:28 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

wattaman a scris:
Nu stiu daca ar fi atat de multe oferte de munca incat sa merite efortul

Sus
AuraGal
Calator

Data înscrierii: 08/Feb/2007

MesajTrimis: Mie Ian 28, 2009 2:51 pm    Titlul subiectului: Scoala pentru romani la Pyrgos Răspunde cu citat (quote)

Noi am infiintat Societatea Culturala Romano-Elena Prietenia. Suntem la Pyrgos, Ilias.
Suntem pe cale de a ne legifera statutul si, intre timp functionam. Ce facem? Organizam evenimente cu specific romanesc, asa cum ar fi de exemplu cel de la sfarsitul lui decembrie unde am avut colinde, cantece, poezii, traditii romanesti si grecesti. Toate astea cu papica buna romaneasca si cu vinisor de buturuga si nitica tuica de Arges. Plus sampanie si un tort urias!
Pentru a suporta cheltuielile am creat si produs un calendar frumusel foc, cu desene de-ale copiilor nostri. Mancarurile au fost gatite voluntar de doamnele din comunitate.
Ne-am distrat pe cinste si am promis ca mai facem! Acum ne pregatim de martisor cu un spectacol adecvat.
Si, ca sa va zic si de lucruri mai...serioase...Am inceput cursurile de limba si cultura romana pentru copiii de imigranti si de limba greaca prin limba romana pentru adultii interesati.
Tinem foarte mult la activitatea asta si sunt convinsa ca nu s-a mai facut asa ceva pana acum.
Nu percep taxe, nici nu ma imbogatesc de pe urma Societatii Culturale. Dar, poate o sa ma credeti naiva, inca mai cred in buna credinta a romanilor si in capacitatea lor de a reinvia din proria cenusa. Chiar CRED ca mai sunt romani patrioti, care isi iubesc radacinile si care tin neaparat ca si generatiile viitoare sa fie mandre de ele.
Si vad ca aici la Pyrgos se poate!

Sus
soreen
Calator

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Sâm Feb 14, 2009 1:11 pm    Titlul subiectului: Re: Scoala pentru romani la Pyrgos Răspunde cu citat (quote)

[quote="AuraGal"]Noi am infiintat Societatea Culturala Romano-Elena Prietenia. Suntem la Pyrgos, Ilias.
Suntem pe cale de a ne legifera statutul si, intre timp functionam. Ce facem? Organizam evenimente cu specific romanesc, asa cum ar fi de exemplu cel de la sfarsitul lui decembrie unde am avut colinde, cantece, poezii, traditii romanesti si grecesti. Toate astea cu papica buna romaneasca si cu vinisor de buturuga si nitica tuica de Arges. Plus sampanie si un tort urias!
Pentru a suporta cheltuielile am creat si produs un calendar frumusel foc, cu desene de-ale copiilor nostri. Mancarurile au fost gatite voluntar de doamnele din comunitate.
Ne-am distrat pe cinste si am promis ca mai facem! Acum ne pregatim de martisor cu un spectacol adecvat.
Si, ca sa va zic si de lucruri mai...serioase...Am inceput cursurile de limba si cultura romana pentru copiii de imigranti si de limba greaca prin limba romana pentru adultii interesati.
Tinem foarte mult la activitatea asta si sunt convinsa ca nu s-a mai facut asa ceva pana acum.
Nu percep taxe, nici nu ma imbogatesc de pe urma Societatii Culturale. Dar, poate o sa ma credeti naiva, inca mai cred in buna credinta a romanilor si in capacitatea lor de a reinvia din proria cenusa. Chiar CRED ca mai sunt romani patrioti, care isi iubesc radacinile si care tin neaparat ca si generatiile viitoare sa fie mandre de ele.
Si vad ca aici la Pyrgos se poate![/qu

E frumos ce faceti la Pyrgos pacat ca romanii din Atena sunt asa cum sunt.

Sus
barbu
Calator

Data înscrierii: 03/Noi/2005

Locație: israel

MesajTrimis: Joi Aug 20, 2009 8:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ceva nou la Pyrgos....??
o adresa,un telefon, ceva ???

naivitatea este superba dar fara apa la radacina se usuca...!!

Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Informatii Utile Grecia Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1