| Autor |
Mesaj |
papa_bear e-migrant
Data înscrierii: 05/Oct/2009 Mesaje: 3
|
Trimis: Lun Oct 05, 2009 3:03 am Titlul subiectului: Din Canada in Australia |
|
|
Sanatate la toata lumea.
Eu si familia suntem cetateni canadieni si am dori sa emigram in Australia. Motivatia nu este economica. Imi place sa fac kayaking si sailing si din pacate in Canada sezonul este scurt. Sailing pe gheata se face mai greu.
Nu sunt in graba si nici 100% hotarat. Incerc sa adun informatii cat mai multe. Am dat search dar nu am gasit nimic din ce caut.
Sunt contabil aici si pot sa echivalez CPA usor. (organizatia contabila din care fac parte are un mutual agreement cu CPA Australia si recunosc certificarea). Asta este un plus zic eu ca pot emigra ca professional accountant.
Din ce am mai studiat Brisbane si Perth are fi mai rezonabile la real estate si mai friendly pt immigranti.
Daca este cineva care este contabil, as fi recunoscator daca poate sa furnizeze informatii. Am intrebari punctuale de job market, daca accounting este sau nu o profesiune reglementata ca si aici in Canada, public practice, cine poate sa faca public practice si ce servicii au.
Azi a nins aici. Ma duc sa ascut lopata.
Multam fain si bafta maxima.
|
|
| Sus |
|
 |
munteus Calator
Data înscrierii: 19/Dec/2004 Mesaje: 31
Locație: Tropic of Capricorn
|
Trimis: Lun Oct 05, 2009 10:46 am Titlul subiectului: |
|
|
Salutare,
Nu sunt in aceeasi bransa ca si tine dar din cate am mai citit pe alte forumuri mult mai active si bogate in info ca acesta se pare ca multi au intampinat dificultati la echivalarea profesie de contabil.Tie personal s-ar putea sa nu ai mari obstacole de a "trece " pe stilul aussie cu jobul insa dosarul de emigrare propriu-zis va urma aceeasi cale lunga mai ales acum de la ultimele modificari in cea ce priveste reducerea drastica a nr de emigranti ,timpii de procesare s-au triplat .Parerea mea ,daca aveti ganduri de a face pasul asta mai la Tropice este sa va grabiti .Bafta maxima.
Mai jos un link util
http://www.emigrare.info/forums/viewtopic.php?f=2&t=2768
dan
|
|
| Sus |
|
 |
munteus Calator
Data înscrierii: 19/Dec/2004 Mesaje: 31
Locație: Tropic of Capricorn
|
|
| Sus |
|
 |
papa_bear e-migrant
|
Trimis: Mar Oct 06, 2009 6:32 am Titlul subiectului: echivalare studii |
|
|
Multumesc de linkuri. Cam cat dureaza procesul? Eu zic ca din Canada dureaza mai putin. Ca tot sub Regina suntem.
In Canada sunt membru in CGA (un fel de CPA) care are un acord mutual de recunoastere a certificarii cu CPA. Este proaspat, semnat in mai 2008. Nu cred ca o sa trebuiasca sa fac traduceri. Trebuie sa trimit o copie legalizata a scrisorii de confirmare de la CGA. Cu pasaportul Canadian nici test de limba numai trebuie. Ca examene probabil ca o sa trebuiasca sa dau taxation in termen de un an ca sa mentin certificarea.
Este ok. Si daca ma mut in alta provincie in Canada tot trebuie sa dau taxare.
In site-uri la guvern, contabilitatea este la critical skills. Chiar asa de cautata este? Ar fi perfect daca as putea vorbi cu un contabil din Australia. M-am gandit sa trimit si un mesaj la o agentie de recrutare pe finante.
Ar mai fi o varianta. Firma la care lucrez este cumparata de o firma mare din Japonia. Care are office in Perth si Brisbane. Poate incerc un transfer... Nu stiu daca merge.
Probabil ca o sa facem o vizita prin vara in Australia sa vedem daca ne place. desi am un feeling ca o sa ne placa. Cu pasaport Canadian trebuie viza de turist?
Multumesc de raspuns. sa ai bafta!
|
|
| Sus |
|
 |
papa_bear e-migrant
|
Trimis: Mar Oct 06, 2009 6:37 am Titlul subiectului: reclame |
|
|
Eu nu ii inteleg pe firmele de pun reclame cu intoarce-te in Ro pe un site cu romania care nu mai stiu ce sa faca sa plece din Romania.
|
|
| Sus |
|
 |
Shari Calator
Data înscrierii: 20/Oct/2009 Mesaje: 13
|
Trimis: Mar Oct 20, 2009 4:05 am Titlul subiectului: Re: reclame |
|
|
| papa_bear a scris: | | Eu nu ii inteleg pe firmele de pun reclame cu intoarce-te in Ro pe un site cu romania care nu mai stiu ce sa faca sa plece din Romania. |
http://shari-shari-shari.blogspot.com/
|
|
| Sus |
|
 |
emigez e-migrant
Data înscrierii: 13/Feb/2010 Mesaje: 4
|
|
| Sus |
|