| Autor |
Mesaj |
andreutzya e-migrant
Data înscrierii: 10/Feb/2009 Mesaje: 1
|
Trimis: Mar Feb 10, 2009 8:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Buna la toata lumea!!!Din intamplare am gasit acest site...dar e interesant sa citesti si despre ce traiesc alti romani pe meleagurile straine.Eu si sotul meu locuim langa Düsseldorf.Cunoastem cativa romani...dar imi pare rau sa o spun...mai bine te feresti de ei decat sa ai de a face cu ei.E greu sa-ti faci prieteni pe aici.Cunoaste cineva ce sanse are un roman aici sa studieze??!!!salütari...si ne mai auzim... 
|
|
| Sus |
|
 |
paulgabor e-migrant
Data înscrierii: 25/Feb/2009 Mesaje: 10
Locație: Spania
|
Trimis: Joi Feb 26, 2009 9:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ganduri pline de naivitate si rococo bolnavicios, critice cu gloata si cum mine insumi, abur de cotlete si caprice de Dieu, autosuficienta clandestina, accente de sarcasm si note de blues, fasii de mitocanie dar si admiratie pentru optimisti. E un spectacol intim si fara pretentii, pe alocuri incoerent, dar va asigur ca imi apartine.
|
|
| Sus |
|
 |
nicuadrian e-migrant
Data înscrierii: 20/Mar/2009 Mesaje: 1
|
Trimis: Vin Mar 20, 2009 4:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
salutare,
locuiesc impreuna cu prietena in Riesa , Germania de 2 luni, si nu cunoastem nici un roman. lucrez aici ca inginer, pt ea caut job. din primele impresii...cam greu cu prieteniile pe aici! Sunteti vreunul prin apropiere ?
bafta
|
|
| Sus |
|
 |
guguta e-migrant
Data înscrierii: 21/Mar/2009 Mesaje: 1
|
Trimis: Sâm Mar 21, 2009 5:54 pm Titlul subiectului: Re: Romani in Germania- Cine suntem? |
|
|
Buna!
Si eu cu sotul meu suntem in Mainz de cca 3 luni (dar in Germania suntem din 2002). Nu cunoastem (inca) nici un roman pe aici.
Ne-am bucura sa cunoastem si noi romani de prin zona.
O zi buna la toti.
| toshiko a scris: | | admin a scris: | Forumul este dedicat celor care traiesc in Germania.
Va rugam sa ne spuneti daca locuiti in Germania si de cat timp. |
Buna! Eu am venit in Mainz impreuna cu sotul meu acum 1 an si 5 luni. Sotul lucreaza, iar eu imi ocup timpul cu treburile casnice, invatarea limbii germane si bineinteles cautarea unui loc de munca .
Cea din urma activitate a mea s-a cam dovedit a fi in zadar pana acum datorita lipsei permisului de munca si a necunoasterii bine a limbii germane .
M-as bucura daca as afla ca mai sunt si alti romani in Mainz cu care sa mai stau la o barfa  |
|
|
| Sus |
|
 |
baba e-migrant
Data înscrierii: 29/Mar/2009 Mesaje: 2
|
Trimis: Dum Mar 29, 2009 9:57 am Titlul subiectului: |
|
|
Bună tuturor!
Nici nu știți ce plăcere mi-a făcut să vă citesc postările și să constat că suntem atâția plecați peste meleaguri. Eu din București, clasa a 12-a și vreau să plec la studii în august la Berlin.
|
|
| Sus |
|
 |
pucca e-migrant
Data înscrierii: 20/Sep/2009 Mesaje: 2
|
Trimis: Dum Sep 20, 2009 6:19 pm Titlul subiectului: Re: Romani in Germania- Cine suntem? |
|
|
Salut,
eu sunt pucca si tocmai m-am inresgistrat. Am gasit intamplator forumul asta si sunt surprinsa ca exista. Traiesc si lucrez de un an in Köln. Prieteni germani inca nu am reusit sa imi fac, in parte si din lipsa timpului si pentru ca firma in care lucrez e foarte mica.
Cat despre prieteniile intre romani... am sa repet ce s-a mai zis, mai bine te feresti. Am venit aici cu o asa-zisa "prietena" romanca care m-a dezamagit total iar acum suntem doar colege si nimic mai mult.
Alte contacte intamplatoare, pe strada, cu conationalii nu imi trezesc nici ele dor de casa. Atata timp cat romanul se va lasa ghidat de balada Miorita si proverbe de genul "sa moara capra vecinului" nu vom face progrese in sensul asta al unitatii intre sau peste hotare.
Evident, mi-ar place ca lucrurile sa stea altfel, sa am cu cine iesi la o bere sau la un film si sper ca timpul sa rezolve si problema asta...
numai bine!
|
|
| Sus |
|
 |
nicolette e-migrant
Data înscrierii: 13/Oct/2009 Mesaje: 2
|
Trimis: Mar Oct 13, 2009 12:06 pm Titlul subiectului: Re: Romani in Germania- Cine suntem? |
|
|
Buna buna,
nicoleta aici , sunt venita de luna asta aici, locuiesc in plau am see, la 90 km de rostock sau 150 km de berlin. ce sa zic, nu stiu limba, lumea nu vb engleza, romanii din zona sunt f rautaciosi si invidiosi dar trag speranta ca poate poate o sa-mi gasesc ceva de munca si intre timp mai invat si limba. ma bucur ca sunteti si voi pe-aci...prietenosi:).
sper sa tinem legatura...mi-as dori
sanatate!
| pucca a scris: | Salut,
eu sunt pucca si tocmai m-am inresgistrat. Am gasit intamplator forumul asta si sunt surprinsa ca exista. Traiesc si lucrez de un an in Köln. Prieteni germani inca nu am reusit sa imi fac, in parte si din lipsa timpului si pentru ca firma in care lucrez e foarte mica.
Cat despre prieteniile intre romani... am sa repet ce s-a mai zis, mai bine te feresti. Am venit aici cu o asa-zisa "prietena" romanca care m-a dezamagit total iar acum suntem doar colege si nimic mai mult.
Alte contacte intamplatoare, pe strada, cu conationalii nu imi trezesc nici ele dor de casa. Atata timp cat romanul se va lasa ghidat de balada Miorita si proverbe de genul "sa moara capra vecinului" nu vom face progrese in sensul asta al unitatii intre sau peste hotare.
Evident, mi-ar place ca lucrurile sa stea altfel, sa am cu cine iesi la o bere sau la un film si sper ca timpul sa rezolve si problema asta...
numai bine! |
|
|
| Sus |
|
 |
ulaila e-migrant
Data înscrierii: 22/Oct/2009 Mesaje: 2
|
Trimis: Joi Oct 22, 2009 12:20 pm Titlul subiectului: imi doresc prieteni |
|
|
Buna ...Ma numesc Iulia si am 23 de ani. Locuiesc in Germania(Rheinfelden) de un an de zile impreuna cu prietenul meu care este neamt si inca nu am avut ocazia sa imi gasesc nici o prietena ... daca locuiesti in zona Rheinfelden sau macar Lörrach, Basel sau pur si simplu doresti sa imi scri, ma poti contacta pe email: j.iulia@yahoo.com.
Va multumesc,
Iulia
|
|
| Sus |
|
 |
dengabi e-migrant
Data înscrierii: 11/Feb/2010 Mesaje: 6
|
Trimis: Joi Feb 11, 2010 2:17 pm Titlul subiectului: Re: Romani in Germania- Cine suntem? |
|
|
Buna,
Locuiesc in Frankfurt impreuna cu sotul de cca.1 an de zile,dar sotul meu este de 25 de ani aici. Sotul meu munceste,dar eu stau acasa
ocupandu-mi timpul cu treburile casnice si invatatul limbii germane. Imi este f.greu sa stau acasa ,dar incerc sa fiu optimista si sa astept sa iasa soarele si pe strada mea. Cel mai mult imi lipseste agitatia de acasa si prietenii. Aici din pacate exista multa monotonie si greu iti faci prieteni.
Mi-ar face placere sa ne cunoastem si sa comunicam,pentru ca suntem relativ aproape de Mainz. Asta-vara am vizitat Mainz-ul si am ramas impresionata de maretia DOM-ului.
O zi buna !
Denisa
| guguta a scris: | Buna!
Si eu cu sotul meu suntem in Mainz de cca 3 luni (dar in Germania suntem din 2002). Nu cunoastem (inca) nici un roman pe aici.
O zi buna la toti.
| toshiko a scris: | | admin a scris: | Forumul este dedicat celor care traiesc in Germania.
Buna! Eu am venit in Mainz impreuna cu sotul meu acum 1 an si 5 luni. Sotul lucreaza, iar eu imi ocup timpul cu treburile casnice, invatarea limbii germane si bineinteles cautarea unui loc de munca .
Cea din urma activitate a mea s-a cam dovedit a fi in zadar pana acum datorita lipsei permisului de munca si a necunoasterii bine a limbii germane .
M-as bucura daca as afla ca mai sunt si alti romani in Mainz cu care sa mai stau la o barfa  |
|
|
|
| Sus |
|
 |
dengabi e-migrant
|
Trimis: Joi Feb 11, 2010 2:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Buna Dana,
Sunt noua pe acest forum si de 1 an de zile in Frankfurt. Daca mai este valabil mesajul mi-ar face placere sa cunosc romani.
Ma simt destul de singura aici si-mi lipseste mult atmosfera de acasa.
O zi buna !
Denisa
| iuly_dana a scris: | Salut, sunt Dana, locuiesc de aproape 4 ani in Frankfurt am Main, nu cunosc romani aici, si e greu printre straini... Stapanesc super bine limba germana, deci daca e cineva din frankfurt care are nevoie de ajutor, in orice domeniu, imi poate scrie:
danabelu@yahoo.com |
|
|
| Sus |
|
 |
dengabi e-migrant
|
Trimis: Sâm Feb 13, 2010 9:33 pm Titlul subiectului: Re: Romani in Germania- Cine suntem? |
|
|
| dengabi a scris: | Buna,
Locuiesc in Frankfurt impreuna cu sotul de cca.1 an de zile,dar sotul meu este de 25 de ani aici. Sotul meu munceste,dar eu stau acasa
ocupandu-mi timpul cu treburile casnice si invatatul limbii germane. Imi este f.greu sa stau acasa ,dar incerc sa fiu optimista si sa astept sa iasa soarele si pe strada mea. Cel mai mult imi lipseste agitatia de acasa si prietenii. Aici din pacate exista multa monotonie si greu iti faci prieteni.
Mi-ar face placere sa ne cunoastem si sa comunicam,pentru ca suntem relativ aproape de Mainz. Asta-vara am vizitat Mainz-ul si am ramas impresionata de maretia DOM-ului.
O zi buna !
Denisa
| guguta a scris: | Buna!
O zi buna la toti.
Helau Guguta!
Hai sa ne cunoastem, macar acum de carnaval! Poate putem petrece un weekend romanesc cum se cuvine!Suntem pe Strasse duminica in Frankfurt la carnaval si poate luni in Mainz. Ne gasitzi la tel.nr 01782143784. Toate bune!
|
|
|
|
| Sus |
|
 |
floh e-migrant
Data înscrierii: 11/Mar/2010 Mesaje: 1
|
Trimis: Joi Mar 11, 2010 6:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salutare,
sunt noua pe aici si ma bucur ca am dat de voi! Locuiesc in Würzburg de aprx. 3 ani.Doresc sa-mi fac cat mai multe cunostinte.Cine vrea poate sa ia legatura cu mine .
alina850850@yahoo.de
|
|
| Sus |
|
 |
monika49 e-migrant
Data înscrierii: 21/Mar/2010 Mesaje: 1
|
Trimis: Dum Mar 21, 2010 11:02 pm Titlul subiectului: Va transmit salutari tuturor....... |
|
|
Buna ,sunt Simona.....
sunt in Germania de 4 ani......nu am loc stabil..circul unde imi gasesc de lucru.Imi doresc sa ma stabilesc pe linga Stuttgart.
Pentru cine doreste sa ia legatura cu mine:monika.may16@web.de
Sunt singura pe aici.Momentan ma aflu in Freiburg.Acum 4 ani ..."mi-am luat lumea in cap" si am plecat.E un fel de a spune.Am 49 ani,singura,de profesie inginer.
Astept contacte din partea tuturor romanilor din diverse zone.
Multe salutari de la Simona
|
|
| Sus |
|
 |
cristianao e-migrant
Data înscrierii: 14/Apr/2010 Mesaje: 1
Locație: Zschopau, Deutschland
|
Trimis: Mie Apr 14, 2010 5:10 pm Titlul subiectului: Hallo! |
|
|
Ma numesc Cristiana si locuiesc in Zschopau, la 12 km de Chemnitz in estul Germaniei. ma bucur sa descopar atatia romani in Germania:) poate ne adunam o data se ne cunoastem. Tchuss!
|
|
| Sus |
|
 |
|