Harta Bucuresti | Harta Constanta | Harta Iasi | Harta Arad | Harta Brasov | Harta Cluj | Harta Sibiu | Harta Oradea | Harta Ploiesti
 FAQ   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare      www.e-migrant.ro  Profil   Mesaje private   Autentificare 
Cod Postal Bucuresti | Cod Postal Iasi | Cod Postal Constanta | Cod Postal Arad | Cod Postal Brasov | Cod Postal Cluj | Cod Postal Sibiu

As vrea sa locuiesc in Grecia
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 13, 14, 15

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Emigrare Grecia
Autor Mesaj
dafber
Calator

Data înscrierii: 22/Ian/2008

Locație: Atena, Grecia

MesajTrimis: Joi Ian 31, 2008 8:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

'Ενα πράγμα ξέρω, ότι τίποτε δεν ξέρω!
Sus
nanu
Calator

Data înscrierii: 22/Noi/2006

Locație: Patra

MesajTrimis: Sâm Mar 01, 2008 12:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

wow, da v-ati ambalat nu gluma Confused
Sus
dafber
Calator

MesajTrimis: Sâm Mar 01, 2008 1:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ne-am ambalat, ne-am dezambalat...Very Happy
Totul e bine cand se termina cu bine. Laughing

Sus
neraida
Calator

Data înscrierii: 02/Dec/2006

MesajTrimis: Vin Mar 14, 2008 9:12 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dafber a scris:
Am uitat sa adaug ca sunteti doua ipocrite si pe deasupra si mincinoase.

Shocked what the f%k.
am lipsit si iote ce se intampla.cine te crezi bey sa vb asa?

Sus
neraida
Calator

Data înscrierii: 02/Dec/2006

MesajTrimis: Vin Mar 14, 2008 9:15 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dafber a scris:

da macar scriai si tu dupa fraza asta si autorul(kariotakis),daca stii cine este scriitorul.

Sus
dafber
Calator

MesajTrimis: Lun Mar 17, 2008 3:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

neraida a scris:
dafber a scris:

da macar scriai si tu dupa fraza asta si autorul(kariotakis),daca stii cine este scriitorul.

Socrate a spus asta si nu Kariotakis. Wink

Sus
dafber
Calator

MesajTrimis: Lun Mar 17, 2008 3:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

neraida a scris:
dafber a scris:
Am uitat sa adaug ca sunteti doua ipocrite si pe deasupra si mincinoase.

Shocked what the f%k.
am lipsit si iote ce se intampla.cine te crezi bey sa vb asa?

La fel cum, cine te crezi tu ca sa intrebi! Wink

Sus
nanu
Calator

Data înscrierii: 22/Noi/2006

Locație: Patra

MesajTrimis: Joi Mar 20, 2008 12:15 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Laughing Laughing Laughing
N-am avut de lucru sa scriu aici , sper ca n-am ``aprins alt foc``

Ce aVETI BAI FRATILOR DE VA INFRUNTATI ASA ????

Sus
oana_bebelusha
Calator

Data înscrierii: 17/Oct/2006

MesajTrimis: Joi Apr 10, 2008 11:56 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sacalici a scris:
Buna tuturor,

De ceva timp va citesc mesajele si pot sa zic ca aproape va cunosc. Smile Dar sa ma prezint. Ma numesc Oana, sunt din Iasi si luni ma voi muta in Grecia, sa-mi urmez iubirea Very Happy , dupa o asteptare teribil de grea de un an. Grecia a fost tot timpul un vis de-al meu, de mica, adoram muzica lor, nici prin gand nu-mi trecea ca o sa cunosc mai tarziu un grec si am sa traiesc aici, Si cum ziceam (vb cam mult Smile) ) nu stiu daca sa ma bucur sau nu... observ ca multora le-a fost si le este greu. Pt o perioada temporara vom sta in Atena, Piraeus de fapt, dupa care in Trikala.

Mi-e frica ca nu o sa pot sa realizez ceea ce imi doresc mult, sa imi gasesc de munca (nu imi place sa stau degeaba), mai ales ca sta intr-un oras destul de mic unde nu sunt atat de multe oportunitati.
voi cum ati trecut peste perioada de inceput? fara prietenii apropiati din romania, fara familie, si altele care sigur v-au lipsit?
Ah si inca ceva, eu ma chinui singurica de ceva timp sa invat limba si am citit aici ca ar fi niste cursuri gratuite care se fac in mai multe locatii din grecia, dar din pacate nu s-a mai continuat discutia, sau poate s-a continuat in alta parte si nu am mai gasit-o eu. Laughing V-as ruga pe cele care au urmat cursurile acestea sa imi spuna daca se merita sa le faci, daca au avut rezultatul dorit de ele. sau sunt mai bune cele de la uniunea americana sau universitate.
V-am pupat

dafber a scris:
Nu conteaza ce ai ales mai mult decat ce ti-ai dorit, este foarte important ceea ce vrei sa faci, evident nu conteaza absolut nimic in fata vointei, totul depinde de tine si nimic altceva, ai posibilitati nelimitate in cazul in care doresti cu adevarat sa-ti implinesti viitorul si visurile, nu te opri si nu te gandi, incearca sa descoperi necunoscutul fara sa te folosesti de terțe surse de informare, foloseste-te de intuitia ta, feminina, in asa fel incat totul sa para posibil si executabil din toate punctele de vedere, nu trebuie si nu incerca sa fi dezamagita chiar si temporar, totul este temporar, ce este timpul, viata, si restul la o adica, nimic mai mult decat o experienta timpurie. Totul depinde de tine si de vointa ta, tind sa cred ca vei reusi si totul va merge perfect.

Iti doresc mult succes, incearca sa inveti ca orice piedica este un pas inainte, orice dorinta poate fi implinita doar daca crezi si vrei sa se implineasca, altfel iti irosesti energia si timpul celor din jur, curajul tau este un exemplu pentru ceilalti, nu te opri, keep going.

Mult succes si mult noroc in orice vei incerca.

-david

P.S. Nu ne cunoastem, si probabil nu ne vom cunoaste niciodata, iti urez mult succes datorita curajului pe care l-ai exprimat prin mesajul tau!

Lionqueen a scris:
Nu credeam sa cad de acord vreodata cu David, dar acum subscriu la ce zice el...
Important este sa faci ce simti tu, sa-ti urmazei intuitia, astfel nu vei regreta, si sa te gandesti ca nu esti nici prima nici ultima care o ia de zero intr-o tara straina...
Parerea mea este, mai ales ca veti locui intr-un oras mai mic, ca primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa inveti limba greaca, la un nivel fluent cel putin...
Despre cursuri as putea sa-ti dau informatii, acum nu stiu cu ce te va ajuta in Trikala. Eu nu am studiat la Universitate, mi s-a parut departe de mine, am auzit ca fiind multi in grupa profesorii sunt mai superficiali si nu au timp sa lucreze cu fiecare in parte, deci practic din clasa nu pleci cu mare lucru, ci conteaza studiul individual...
http://www.nglt.uoa.gr/general_en.html
La Uniune unde am studiat eu mi-a placut ca fiind putini in grupa (10-12) profesoara avea timp sa lucreze cu fiecare dintre noi in parte, ne ajuta sa ne perfectionam scrisul, vorbitul, iar de la curs plecam cu 75% cunostinte de greaca deja, restul era studiul meu individual si temele... Am progresat repede, nu mi-as fi inchipuit desi nu au multe cursuri pe sapt. (de 2 ori pe sapt a cate 3 ore sau 3 ori pe sapt. a cate 2 ore).
http://www.hau.gr/?i=hau.en.edu_greekprogram
Ar mai fi niste cursuri gratuite, unele prin biserica am inteles care incep la fiecare inceput de luna si altele prin KEE, tot gratuite. KEE s-ar putea sa aibe sediu si in Trikala...
Eu m mers pe principiul ca "ce platesti aia ai", asa ca m-am ferit de aceste cursuri, mai ales ca nivelul de predare nu este prea grozav. Oricum pt. tine ar fi bine oricum sa incepi de undeva, nu conteaza...
http://kee.ideke.edu.gr/
http://americaninathens.wordpress.com/2007/05/13/free-greek-language-lessons/
Ar mai fi deasemeni cursuri organizate prin OAED (un fel de Fortele Muncii la noi), dar din ce am vazut eu sunt cam neseriosi, nu prea organizeaza cursurile, dar daca se intampla sa le faca cica iti platesc in jur de 300 de euro pe luna. Cursul dureaza 3 luni. Da, te platesc. Dar trebuie avut grija sa nu-ti pierzi timpul asteptand cursurile de la ei, sunt cam lalaiti.
Oricum mult mai multe amanunte vei gasi la Informatii Grecia.

Despre job, ti-am spus, ori gasesti ceva cu engleza, ori inveti intai bine greaca si apoi cauti... E mai dificil, dar nu imposibil. Trebuie rabdare si tutun:)

Legat de cei apropiati, nu e chiar asa dificil, te vei obisnui, veti vorbi la telefon, prin internet, mai va duceti voi, mai vin ei etc... Prieteni o sa-ti faci poate si aici, daca nu, cel putin esti cu sotul tau si o sa fie bine.
O sa te adaptezi o sa vezi!

Bafta!

doc27 a scris:
Buna Oana.
Si eu sunt ieseanca. Eu am facut cursurile de limba greaca in Iasi la Centrul cultural elen si sa stii ca au fost seriosi acolo- prof Roxana Cozma. Ne-au pregatit exact pentru atestatul de limba greaca care se da la Bucuresti cu subiectele care vin de la Universitatea din Thessaloniki. Astfel puteai sa ai o diploma serioasa care este recunoscuta fara probleme si aici in Grecia.

Limba greaca nu este o limba usoara dupa parerea mea, dar nu este imposibil de invatat. Tot practica este cea mai importanta. Desi invatasem limba de la Iasi, fara practica nu as fi facut nimic. Asa ca mult curaj si cu ajutorul sotului tau o sa reusesti in scurt timp sa te descurci.

sacalici a scris:
Buna din nou,

Chiar nu ma asteptam sa mi se raspunda atat de repede, va multumesc, mi-ati mai dat putin curaj...e ca o pastiluta care combate frica asta de necunoscut
Intuitia imi spune sa merg mai departe, si asa mi-a spus timp de 3 ani.

David, multumesc , se vede ca esti o persoana pozitiva. Pana acum am fost doar in vacante in Grecia, destul de des, toate vacantele (craciun, paste, vara) primii 2 ani si in ultimul o data la 2 luni. Si era frumos, normal,era vacanta. Poate m-am speriat putin ca acum schimbarea asta e asa de aproape.
Eu am invatat singura greaca, din cand in cand, in timpul liber, mi-am luat carti, dictionare si acolo cand mergeam vb cu parintii si prietenii lui cat puteam. Am facut testul de plasare de pe site-ul uniunii si am trecut de primele 2 sectiuni, la a 3-a am facut 83%. Deci, dupa ei, as fi la un nivel intermediar. E mai greu cu scrisul insa, si uneori chiar am nevoie de un profesor sa imi explice ce nu inteleg.

Lionqueen, multumesc pt link-uri. Un job chiar mi-as dori, imi place independenta Smile dar sigur nu o sa vina toate de la inceput...Am certificatul Cambridge pt avansati, dar nu stiu cat o sa ma ajute in Trikala. mi-e frica de plictiseala Smile) si imi place sa am prieteni, muuuulti Smile si sa incep de la 0 e ceva nou pt mine.

Doc27, am cautat mult niste cursuri de greaca in Iasi, si singurele pe care le-am gasit erau la centrul elen, dar din pacate ma dusesem prea tarziu, ca incepeau in octombrie si se terminau in mai. si eu aveam si licenta si altele in perioada aia. Intradevar e o limba grea, dar frumoasa.

Cum e comunitatea de romani din Atena? Voi va intalniti? Sau se rezuma totul la spus si mai putin facut? Smile Vazusem un forum al romanilor din Elvetia, daca imi aduc bine aminte, si pareau foarte uniti, aveau tot felul de intruniri, iesiri in oras,cluburi, la karaoke, postau pozele pe forum ... aici cum e?

Lionqueen a scris:
Eu m-am intalnit cu persoane de pe forumul asta, tinem legatura si telefonic...
Asa sa ajungem sa fim super prieteni toti cei de aici sau sa ne simtim atat de comfortabil incat sa ne spunem intimitati si sa postam poze nu prea suntem...
Eu ma simt bine pe un alt forum, unde suntem intr-adevar mult mai apropiati si ne impartasim intimitati si poze si ne spunem de detoate... O sa-ti trimit pe privat.

edbica2000 a scris:
Intru-totul de acord cu ce au postat colegii mai sus. As adauga insa, sa te inarmezi cu multa, multa rabdare. Iti va fi folositoare in relatia cu rudele lui, cu prietenii/prietenele lui si mai ales in relatia cu institutiile statului sau (daca ai bafta) acolo unde vei lucra. Oricum te asteptam... Laughing
Eu unul sunt ceva mai aproape de tine...relativ....in Paralia Katerini.

Sa auzim de bine

sacalici a scris:
Parintii lui sunt niste dulci, m-au primit ca pe fiica lor, ma simt foarte bine in compania lor, prietenii...hmm, e cam greu am observat sa ti-i faci daca nu le vb limba, nu prea isi dau interesul sa comunice in alta limba, sa te cunoasca.
Ce nu mi-a placut e obiceiul lor de a sta cate 3 ore de 3 ori pe zi la cafea. Rolling Eyes Adevarul e ca ei ne cam bat la capitolul rabdare, par de o lejeritate iesita din comun. hai mai bine sa ii spunem lene Smile Sper sa ma insel totusi.
Ce curiozitate mai am. Stie cineva daca diplomele de la facultate de aici au vreo valoare acolo? sunt recunoscute? sau trebuie sa dai examene de recunoastere?

Stella a scris:
Diplomele din Romania sunt recunoscute,ma refer la facultatile de stat.Eu mi-am recunoscut diploma,inainte sa intre Romania in UE,acum e mai lejer din cate am inteles!

Stella a scris:
sacalici a scris:

Ce nu mi-a placut e obiceiul lor de a sta cate 3 ore de 3 ori pe zi la cafea. Rolling Eyes Adevarul e ca ei ne cam bat la capitolul rabdare, par de o lejeritate iesita din comun. hai mai bine sa ii spunem lene Smile Sper sa ma insel totusi.

Din pacate nu te inseli e vorba de LENE si de lipsa de ocupatie!!!

edbica2000 a scris:
sacalici a scris:
Parintii lui sunt niste dulci, m-au primit ca pe fiica lor, ma simt foarte bine in compania lor, prietenii...hmm, e cam greu am observat sa ti-i faci daca nu le vb limba, nu prea isi dau interesul sa comunice in alta limba, sa te cunoasca.
Ce curiozitate mai am. Stie cineva daca diplomele de la facultate de aici au vreo valoare acolo? sunt recunoscute? sau trebuie sa dai examene de recunoastere?

MARE ADEVAR GRAITA-I ...CU LENEA Laughing

sacalici a scris:
Stella a scris:
Diplomele din Romania sunt recunoscute,ma refer la facultatile de stat.Eu mi-am recunoscut diploma,inainte sa intre Romania in UE,acum e mai lejer din cate am inteles!

Stella, sa inteleg ca ti-au recunoscut-o fara sa dai alte examene, nu? Eu am facut facultatea la stat, ar fi o veste buna. Atunci prietenul meu grec care a facut farmacia in romania, platita normal, din aceasta cauza trebuie acum sa dea recunoastere? Daca, sa zicem, era bursier sau student eminent si facea la stat (CEEA CE NU E CAZUL Smile) ) era din start recunoscuta?

Stella a scris:
Din cate stiu diplomele se recunosc fara nici un fel de examen(asta se intampla de cateva luni),deoarece Romania e in UE.Prietenul tau a facut tot o fac. de stat?

sacalici a scris:
Si totusi el da examen in iunie... asa credea si el ca e recunoscuta, dar apoi i s-a spus ca se recunosc diplomele celor care au inceput facultatea in 2007...sau ceva de genul asta.

Stella a scris:
Cei care au terminat medicina ,politehnica,sunt recunoscuti fara examene asta iti pot spune sigur,indiferent de anul cand au terminat.

edbica2000 a scris:
Stella a scris:
Cei care au terminat medicina ,politehnica,sunt recunoscuti fara examene asta iti pot spune sigur,indiferent de anul cand au terminat.

Interesant. Ai ceva mai multe detalii...adica pe unde trebuie sa alerg pt asta? Pot sa cer recunoasterea ei asa..fara motiv sa zic..sau trebuie sa fiu angajat neaparat?

Stella a scris:
edbica2000 a scris:
Stella a scris:

Interesant. Ai ceva mai multe detalii...adica pe unde trebuie sa alerg pt asta? Pot sa cer recunoasterea ei asa..fara motiv sa zic..sau trebuie sa fiu angajat neaparat?

eu la Atena mi-am recunoscut diploma,nu stiu daca se poate si la Salonic?!Asta a fost acum 5 ani,atunci era mai greu,acum am inteles ca e destul de usor.Nu stiu daca trebuie sa fi angajat,nu cred,dar iti trebuie permis de sedere in Grecia(mie asta mi-au cerut,dar aveam motiv sa cer recunoasterea,sotul meu este grec si locuim aici).nu vreau sa te derutez ,poate stie cineva detalii mai" proaspete".

dafber a scris:
Grecii sunt lenesi?? Ce vorbiti? Nu sunt motivati, doar atat.

doc27 a scris:
Eu mi-am recunoscut acum recent diploma de medic si pot sa zic ca a fost relativ usor. Practic la nomarhia de care apartii se face asta. Trebuie doar sa intrebi ce hartii iti sunt necesare, iar pentru diploma de medic nu au fost prea multe: traduceri, poze, certificat de conformitate de la ministerul nostru, o taxa si copia permisului de sedere. Banuiesc ca si pentru cei care au terminat politehnica nu este ff dificila recunoasterea acum ca am intrat in UE.

Stella a scris:
doc27 a scris:
. Banuiesc ca si pentru cei care au terminat politehnica nu este ff dificila recunoasterea acum ca am intrat in UE.

Politehnica se recunostea in Grecia,inainte de intrarea Romaniei in UE,fara sa dai examene,era doar o chestie birocratica(diplome,programa analitica,traduceri etc).Daca atunci se recunostea fara nici un examen,acum dupa intrarea in UE,lucrurile sigur ca sunt mult mai simple si banuiesc ca mai rapide...

dafber a scris:
Eu zic sa te bucuri ca o faci, schimbarea oricum ar fi, este intotdeauna binevenita.

Lionquee, cred ca sunt prea diestramenos ca sa ne mai razboim, iti intind o mana si iti spuns sincer: Iarta-ma daca te-am suparat si atunci cand te-am suparat.

-david

Lionqueen a scris:
E ok David, noi sa fim sanatosi!!! Very Happy

dafber a scris:
Uneori din cele mai mari polemici se nasc cele mai rezistente prietenii. Smile
Probabil din cauza ca se cunosc punctele sensibile. Very Happy

Multumesc!

Lionqueen a scris:
Ai dreptate David!

Sus
kira
e-migrant

Data înscrierii: 28/Iun/2008

MesajTrimis: Lun Iul 21, 2008 11:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sacalici, iti doresc sa ai parte de tot binele din lume.
Pot spune ca ma aflu intr-o situatie asemanatoare cu a ta - caut cat mai multe informatii cu privire la traiul in Grecia, din cauza prietenului meu Very Happy . Doresc sa aflu cat mai multe informatii despre tot ce inseamna Grecia(poate este mult spus) si v-as ruga sa postati pareri si impresii astfel incat cei care doresc sa inceapa o viata noua intr-o alta tara sa se poata hotara mai usor.
Un bine facut tuturor valoreaza mult.

PS: Sacalici, astept cu nerabdare noutati cu privire la "evolutia" ta. Te urmaresc cu interes Very Happy

Sus
neo6989
e-migrant

Data înscrierii: 05/Apr/2010

MesajTrimis: Lun Apr 05, 2010 1:41 am    Titlul subiectului: salutare Răspunde cu citat (quote)

ma numesc karcsi gabriel locuiesc in romania si as dori niste sfaturi despre cum as putea si eu sa emigrez in anglia sua sau australia pentru ca la momentul actual simt ca in romania parca ma sufoc mor de tanar aici nu am absolut nici un viitor oricat de mult as incerca mai mult ma impotmolesc
Sus
neo6989
e-migrant

MesajTrimis: Lun Apr 05, 2010 1:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

id-ul meu de messenger este neo6989anderson astept opini va rog frumos cei care ati mai fost sau sunteti acolo datimim si mie niste sfaturi nu vreau sa par milog dar pot sa spun sincer ca sunt disperat nu mai suport am inteles ca este greu si dincolo nu stau caini cu colaci in coada si uneori lucrurile par chiar imposibile dar in momentul de fata sincer lucrurile par cu totul imposibile este haos general ni se pune taxe pe tot felul de lucruri bani pa care i castigi in fabrica sunt foarte putini si totul este nasol desi putini au curajul sa recunoasca asta dar asta este nu ma ascund pe dupa degete
Sus
neo6989
e-migrant

MesajTrimis: Lun Apr 05, 2010 1:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

scuze ca am parut cam incoerent dar e pentru prima data cand postez pe un asemenea forum si sincer am emotii am scris ce mia venit va multumesc si ma scuzati de deranj va astept cu multa stima un roman adevarat care va este mereu alaturi
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.e-migrant.ro -> Emigrare Grecia Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 13, 14, 15
Pagina 15 din 15